Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Piotrek 05.07.2012 18:21

Gdzie kupie dobrego oscypka w Krakowie?

wislacki 05.07.2012 18:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 1261755)
Jakby ktoś miał info o pokoju dwuosobowym (~20 m2, najlepiej z czymś łóżkopodobnym x2 i biurkopodobnym, no i żeby się umyć gdzie było, nie musi być kuchni :D) do wynajęcia dla dwóch studentów za jakieś 450 zł razem z mediami od osoby (razem 900 - wiem, że dość mało, ale dlatego piszę tu) od końcówki września albo października to niech da znać.

Kraków, naturalnie.

Polecam śledzić tablicę ogłoszeń AGH: http://nbb.agh.edu.pl/
Obecnie przeważają ogłoszenia "transportowe" czy o wynajmowaniu mieszkania na wakacje, ale i już teraz można znaleźć coś na październik

Kamyk 05.07.2012 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotrek (Post 1261761)

Polecam w Galerii Krakowskiej.

madenn 05.07.2012 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Piotrek (Post 1261761)

Galeria KRK drogie i nie smaczne. Na Szewskiej u wylotu Karmelickiej stoi facet rzadziej jego żona. Mają smaczne i tanie oscypki. Kupuj z rana -większy wybór.

medyk 06.07.2012 01:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1261728)
Witam. Mam 2 pytanka
1. Korzystał ktoś z groupona w przypadku wyjazdów zagranicznych ?
2. Poleci ktoś jakies książki/rozmówki do hiszpańskiego ? Chodzi o przyswojenie podstaw, o jako takie dogadanie sie i rozumienie. Widziałem w Empiku rozmówiki za ok 24 zł i książę Pawlikowskiej za ok 33zł. Tylko nie wiem czy będzie to dobry wybór..

nie korzystaj z grupona, nacinają strasznie.

gypsy 06.07.2012 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcin_fan (Post 1261728)
Witam. Mam 2 pytanka
1. Korzystał ktoś z groupona w przypadku wyjazdów zagranicznych ?
2. Poleci ktoś jakies książki/rozmówki do hiszpańskiego ? Chodzi o przyswojenie podstaw, o jako takie dogadanie sie i rozumienie. Widziałem w Empiku rozmówiki za ok 24 zł i książę Pawlikowskiej za ok 33zł. Tylko nie wiem czy będzie to dobry wybór..

2. Ja rok temu korzystałam z Uso de la gramatica espanola, myślę, że ksiażka całkiem spoko, znajdziesz w necie pdf na 100%

susurro 06.07.2012 15:21

Uso to świetna książka, ale nie nadaje się do samodzielnej nauki od podstaw. Po pierwsze dlatego, że to sama gramatyka, a po drugie to wszystkie objaśnienia są po hiszpańsku (o ile wiem nie istnieje spolszczona wersja). Nie za bardzo mam rozeznanie w samouczkach/rozmówkach, a co do podręczników, to w większości nie są przystosowane do samodzielnej nauki. Jedyna co mi przychodzi do głowy to "Espanol de pe a pa". Też można znaleźć w necie, np na chomikuj.

felipe 06.07.2012 15:32

Gdzie można zjeść dobrze i za sensowne pieniądze w Warszawie? W sobotę po południu.
Jeśli kojarzy ktos jakiś punkt z doświadczenia wskazówki mile widziane :)

MatMario 06.07.2012 15:47

Jak lubisz chinczyka to to bylo w miarę rozsądne www.wook.pl

PatRIOTS 06.07.2012 22:56

Witam, mam pytanie z natury prawnej , a mianowicie :
- Czy legalne jest dla posiadanie gazu do samoobrony w gaśnicy/miotaczu 400 ml. Chodzi dokładnie o model TW 1000

Pozdrawiam , czekam na odp

tomo 07.07.2012 00:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 1261885)
Gdzie można zjeść dobrze i za sensowne pieniądze w Warszawie? W sobotę po południu.
Jeśli kojarzy ktos jakiś punkt z doświadczenia wskazówki mile widziane :)

Byłem tam wieczorem 11.11.11, dosłownie zaraz za placem Trzech Krzyży gdzie jest przezajebista buda z żarciem. Warsiawioki mówią na niego chińczyk, a tak na prawdę to Wietnamczyk :lol: nie sposób tego przybytku nie zauważyć. Polecam bo bardzo tanio i całkiem smacznie. Stawiam każde danie tego warszawskiego Wietnamczyka przeciwko każdemu tego rodzaju z Krakowa. W żaden sposób nie umywają się... .

PS

Jeśli nie chcesz srać ogniem na następny dzień to zamawiaj łagodne

labtec 07.07.2012 13:58

gdzie obejrzę finał Wimbledonu; Radwańska - Serena ???

Przeleciałęm przez wszystkie kanały na dekoderze UPC i nic !! ;-/

uuuatach 07.07.2012 14:08

Polsat sport.
a w necie jest jakaś transmisja może?

Lacrima 07.07.2012 14:47

Fotograf w Nowej Hucie - którego możecie polecić?

labtec 07.07.2012 14:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez uuuatach (Post 1262035)
Polsat sport.
a w necie jest jakaś transmisja może?

rzeczywiście, jest na polsacie sport - dzięki.

www.meczyki.pl - tutaj masz finał Wimbledonu na paru kanałach

El'kabat 07.07.2012 18:28

Ile kosztuje wstęp na plaże przy forum ? Rozumiem ,że ten basen na barce jest w cenie wejściówki ?

z góry dzieki

EDIT

Dzieki labtec

robert!!!1906 07.07.2012 19:22

Fotograf Polecam na oś Teatralnym

labtec 07.07.2012 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1262085)
Ile kosztuje wstęp na plaże przy forum ? Rozumiem ,że ten basen na barce jest w cenie wejściówki ?

z góry dzieki

a jest w ogóle płatne wejście na tę plażę ?

Przecież to jest plaża obok takiego klubu / knajpy / kawiarni 3 w 1.

żeby tam siedzieć, leżeć, opalać się etc - musisz po prostu kupić jakiś produkt z menu tego lokalu.
A ceny mają normalne, więc śmiało możesz iść.

Tylko nie siedź 6 h przy jednej coli :P

siara 08.07.2012 11:06

W telefonie HTC One V nie mogeę pisać sms-ów, wyszukać kontaktów, nie pojawia mi się klawiatura, pomimo, że ekran dotykowy działa....ktoś pomoże ???

fifi1906 08.07.2012 12:38

ludzie błagam ! na szybkości potrzebuje wzory(nie na ciele) tego tatuaża
http://www.google.pl/imgres?q=Krzy%C...r:21,s:0,i:137

Jeno wartko;)

<Crasch> 09.07.2012 14:25

Ile kosztuje zaprojektowanie ulotki/oferty na jednej stronie?
Pytam bo dostalem sam oferte pracy robiąc coś takiego, a kompletnie nie znam się na cenach, nie chce wyskoczyć z ceną z kosmosu, ani nie dac śmiesznie niskiej. Przyznam że nawet calkiem mi to wychodzi.
Proszę o pomoc kogoś obeznanego ;)

gris 09.07.2012 18:05

Czy w Galerii Krakowskiej lub Kazimierz znajdę sklep z akcesoriami do pływania (okulary)?

maTyS. 09.07.2012 18:46

pytanie ?!... dobry i w miarę tani sklep gdzie kupie kartę sieciową do kompa (stacjonarny komputer) ,gdyż przeprowadziłem się podpiąłem ruter z netem upc i zamiast 30 mb/s mam 15mb/s .

ewentualnie proszę mi doradzić z allegro coś co mi podejdzie pod kompa , bo się kompletnie na tym nie znam.

Al_29 09.07.2012 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 1262390)
Czy w Galerii Krakowskiej lub Kazimierz znajdę sklep z akcesoriami do pływania (okulary)?

W Krakowskiej to Intersport ;)

TSW Fanatyk 10.07.2012 18:43

http://moda.allegro.pl/adidas-adi-ra...458656057.html

takie buciki w takiej kolorystyce dostane gdzieś w Krakowie? GK, Bonarka, Futura?

Faitmen 10.07.2012 18:45

Jakies boisko blisko centrum takie zeby 4x4 zagrac?? orlik na urzedniczej odpada, bo za duze... ma ktos namiary na cos takiego?

Sialalalala 10.07.2012 19:09

Witam, szukam głośników do kompa tv muzyki ponieważ manty triton 5.1 szlag trafił ;)

zna się ktoś na tym, które wybrać 2.0 2.1 5.1 najlepsza jakość w najniższej cenie max 250zł
myślałem nad :
MICROLAB FU530, MC-HF32, Logitech 5.1 X-530, Genius SW-HF5.1 4500, Logitech Z506

prv, żeby niezaśmiecać

Kamyk 10.07.2012 19:20

Ja osobiście od 5 lat mam Logitech X-530. Wtedy płaciłem 299 zł, teraz myślę, że cena spadła ale niewiele.
Dźwięk jest rewelacyjny, brak szumów, bas miażdży, że aż mi szyby trzeszczą. Pomimo 5 lat zero awaryjności.
Ani razu nie były reklamowane. Szczerze polecam.

StelmiOriginal 11.07.2012 11:20

Witam, mam pytanie. Kupował ktoś może kiedyś bilet do Cinema City online? Mógłby ktoś wytłumaczyć na czym to polega? Wybieram film, miejsce, robie przelew... i co mi przysyłają na maila? Jakiś bilet do wydrukowania z którym idę od razu do sali kinowej, czy muszę iść jeszcze do kasy?

gypsy 11.07.2012 12:30

W regulaminie wszystko jest napisane...

Cytat:

4. Zarezerwowane za pośrednictwem Witryny bilety należy odebrać w wybranym Kinie w terminie wskazanym przy poszczególnych seansach - decydująca jest tu godzina faktycznego odbioru biletów. Po bezskutecznym upływie terminu wskazanego do odbioru zarezerwowanych biletów, rezerwacja nie jest gwarantowana.

5. Niezwłocznie po dokonaniu rezerwacji, Użytkownik otrzyma z systemu potwierdzenie dokonania rezerwacji przesłane pocztą elektroniczną na podany przez Użytkownika adres e-mail ze wskazaniem nr rezerwacji, liczby zarezerwowanych biletów, filmu, na jaki bilety zostały zarezerwowane, daty i godziny seansu, Kina, do którego zarezerwowano bilety oraz wartości zarezerwowanych biletów. Operator Witryny nie odpowiada za niedostarczenie wiadomości e-mail, gdy Użytkownik poda błędny adres e-mail . Operator Witryny nie odpowiada również za niedostarczenie wiadomości w przypadku jej zatrzymania przez system antyspamowy systemu pocztowego Użytkownika.

6. Zarezerwowane za pośrednictwem Witryny bilety mogą być odbierane w każdym stanowisku kasowym w danym Kinie, do którego zarezerwowano bilety a także w biletomatach. W celu dokonania odbioru zarezerwowanych biletów w kasie Kina, Użytkownik musi podać nr rezerwacji (wskazany w potwierdzeniu, o którym mowa w ust. 4 powyżej) lub nr telefonu podany w trakcie dokonywania rezerwacji - w przypadku odbioru biletów w biletomacie.

7. W przypadku, gdy Użytkownik korzysta ze zniżki w cenie zakupu biletów lub z biletów specjalnych, może odebrać zarezerwowane bilety w kasach Kina, za okazaniem dokumentu potwierdzającego uprawnienie do skorzystania ze zniżki (tj. legitymacja studencka, uczniowska) lub odebrać zarezerwowane bilety w biletomacie. W tym przypadku obsługa Kina wpuszczająca widzów na sale kinowe może zażądać okazania dokumentu potwierdzającego uprawnienia do zniżki (legitymacja studencka, uczniowska). W przypadku braku takiego dokumentu uprawniającego do zniżki osoba taka nie zostanie wpuszczona na salę kinową.

StelmiOriginal 11.07.2012 12:40

@gypsy, ja pisałem o kupnie biletu online, nie rezerwacji :)

Marcin_fan 11.07.2012 12:42

Zna ktoś tytuł tej nutki która często leci na Wiśle podczas przerw ? To jest sam bit, bez słów...

Kociewiak 11.07.2012 12:59

o tą nute ci chodzi?
http://www.youtube.com/watch?v=f_jEP...eature=related

Żmijka 11.07.2012 22:03

Niektórym tu idzie sprawnie wyszukiwanie transmisji w necie, to może ktoś mi pomoże.

Mecz Brazylia - Polska w futsalu. Zaczyna się za godzine (19 w Brazylii). Grają w miejscowości Natal (może to potrzebne). Ponoć jakaś brazylijska tv ma pokazywać ... ktoś jest w stanie wyszukac w necie? Będę wdzięczna!

Marcin_fan 11.07.2012 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kociewiak (Post 1262595)

Niestety to nie to..

Mistel 12.07.2012 16:14

Mam takie głupie pytanie...

Nikt w tych czasach nie korzysta z poczty. Jednak laski lubią dostawać listy. Dlatego spytam, bo nigdy listu nie wysyłałem:

1.Gdzie kupuje się koperty i znaczki?
2.Ile kosztuje list polecony w obrębie Małopolski?
3.Czy w okienku pocztowym można kupić znaczek i od razy nadać list?

Żmijka 12.07.2012 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mistel (Post 1262777)
Mam takie głupie pytanie...

Nikt w tych czasach nie korzysta z poczty. Jednak laski lubią dostawać listy. Dlatego spytam, bo nigdy listu nie wysyłałem:

1.Gdzie kupuje się koperty i znaczki?
2.Ile kosztuje list polecony w obrębie Małopolski?
3.Czy w okienku pocztowym można kupić znaczek i od razy nadać list?

1. na poczcie, w kiosku, w agencjach pocztowych. koperty same w papierniczych tez.
2. polecony zwykły list ok 4 zł. polecam: http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm
3. tak. kładziesz pani/panu kopertę, mówisz że prosisz znaczek i jak polecony to zostawiają list. Jak zwykły wrzucasz do skrzynki. do poleconego trzeba wypełnić druczek, dostaniesz w okienku ...

Powiedz mi prosze, że troszekę żartujesz ...?

Mistel 12.07.2012 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1262782)
Powiedz mi prosze, że troszekę żartujesz ...?

Nie żartuję. Na poczcie (przy królewskiej) byłem raz w życiu i to żeby odebrać awizo. Dlatego wolę tu zrobić z siebie głupka niż publicznie.

Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Żmijka 12.07.2012 18:54

Oooo to na Królewskiej pamiętaj o zabraniu numerka :)

Kamil_mchw 12.07.2012 19:33

jest ktoś na forum kto zna quarka 4?? mam problem i szybko potrzebuje pomocy... proszę o p.w.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl