Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

emj10 16.03.2012 14:32

Nie tylko swoich. Część jest wypożyczonych.

Marszałek 16.03.2012 14:34

Kolejka, która może nas postawić w arcy niekorzystnej sytuacji, gdzie walka o 4 miejsce będzie trudniejsza niż zakładałem. Gdy wygra Widzew oraz Polonia o Koronie nie wspominam to do 4 miejsca będziemy mieć aż 8 punktów straty! Cieżko oj bardzo ciężko będzie to odrobić o ile w ogóle jest to możliwe.

A co do Ruchu to podobno jakiś mega pieniądz tam się szykuje do wejścia. Jeśli tak to nie odpuszczą tego sezonu. To już w ogóle dla nas masakra, bo liczyłem, że odpusczą ze względu na kasę.

Konrad. 16.03.2012 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1231136)
http://www.sport.pl/sport-warszawa/1...e_rekord_.html

Kiedy ostatnio Polonia miała na wyjeździe 1500 swoich kibiców? :-D

A od kiedy to mecz w Warszawie dla Polonii to "wyjazd"?

Cytat:

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/12..._sedziego_.htm

Nie zgadzam się jednak, że gramy słabo, ani z tym, że młodzieniaszek Wolski ratuje nam skórę. To niesprawiedliwa opinia, bo gramy skutecznie, cały zespół. Wolski w AS Roma? Jeśli Włosi będą go chcieli, muszą się dogadać z nami. A cena wywoławcza za tego piłkarza to teraz nie 10, a 15 mln euro - mówi Marek Jóźwiak, szef skautingu w Legii, przed derbami Warszawy.

l
Nie oglądałem meczów Legii zbyt często (dzisiaj się przyglądnę), więc może jakiś tutejszy ekspert mi powie, czy ten Wolski to jakiś geniusz futbolu?

20 lat, kilka dobrych meczy w lidze, 100 minut w sześciu meczach w europejskich pucharach (średnio 16 minut na boisku!) i chcą za niego minium 15 mln euro? Bo jak twierdzi Jóźwiak od tej kwoty dopiero będzie zaczynała się licytacja...

Emenems81 16.03.2012 15:27

Przecież wiadomo, że to typowa zaporówka, Wolski nie jest na tą chwilę więcej wart niż 1 mln ojro ;)

emj10 16.03.2012 15:33

Bańkę to raczej jest skoro Koeln tyle oferowała już za Żyro, ale nie zgodzono się.

krwawy 16.03.2012 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1231160)

Nie oglądałem meczów Legii zbyt często (dzisiaj się przyglądnę), więc może jakiś tutejszy ekspert mi powie, czy ten Wolski to jakiś geniusz futbolu?

Jóźwiak z 15 mln żartował... ale dziennikarzyny z GW to na serio chyba wzięli :D
Wolski - ma chłopak talent oby się nie zmarnował jak inne talenty naszej ligi.

ToTylkoJa 16.03.2012 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1230899)
Po części się zgadzam.Mam rozumieć że z takim APOEL`em którakolwiek polska drużyna miała by szansę?
Ok, wcześniej szkoda było (nie mi) Sparty, a szczególnie Levadii, bo pózniej był Debreczyn, ale wcześniej?Real,2xBarcelona,bardzo silny PAO,czy jeden z najlepszych Anderlechtów tamtych czasów.
Wy też łatwo nie mieliście, bo zamiast takiej Barcy był Szachtar i co, był do przejścia?

Mówię o czasach, kiedy ułatwiono wejście do LM takich zespołom jak z Polski itp. Więc czasy Realów, Barcelon nie wliczam do tego (mówię), o czym pisałem we wcześniejszym poście (bo wtedy nie było jeszcze zmiany zasad na te, które są aktualnie). Nawet PAO, Anderlecht czy Szachtar były przed okresem o którym mówię.

Teraz każdy jest mądry (nie piję tu konkretnie do Ciebie), ale pamiętam jak spora częśc kibiców Wisły cieszyła się z wylosowania Apoelu. Ja wtedy pisałem (łatwo to sprawdzić), że Apoel jest zdecydowanym faworytem dwumeczu z Wisłą (analizowaem ich grę we wcześnijeszych latach przed dwumeczem z Wami). Jak ktoś pisał, że to najlepsze z możliwych losowań to ja tylko miałem uśmiech na twarzy.

PS a dziś poproszę trzy do zera, Legia goli frajera ;)

Co do Wolskiego i 15 mln euro. Każy zdaje sobie sprawę, że tyle za niego nie wezmą (no chyba, że Legi wygra mistrzostwo i zawojuje LM na miarę Apoelu). Lepiej krzyknąć 15 mln i z tego schodzić, niż dać niski pułap i nie mieć z czego schodzić. Dla mnie jasne jest, że nawet jakby dostali ofertę za połowę tych 15 mln euro (w co raczej wątpię na ten moment) to by go puścili.

Donki 16.03.2012 15:47

Cytat:

20 lat, kilka dobrych meczy w lidze, 100 minut w sześciu meczach w europejskich pucharach (średnio 16 minut na boisku!) i chcą za niego minium 15 mln euro? Bo jak twierdzi Jóźwiak od tej kwoty dopiero będzie zaczynała się licytacja...

Bo oni są z Grodziska ;)

Sartre 16.03.2012 16:05

Cytat:

Co do Wolskiego i 15 mln euro. Każy zdaje sobie sprawę, że tyle za niego nie wezmą (no chyba, że Legi wygra mistrzostwo i zawojuje LM na miarę Apoelu). Lepiej krzyknąć 15 mln i z tego schodzić, niż dać niski pułap i nie mieć z czego schodzić. Dla mnie jasne jest, że nawet jakby dostali ofertę za połowę tych 15 mln euro (w co raczej wątpię na ten moment) to by go puścili.
Przecież Jóźwiak wyraźnie żartował z tymi 15 milionami. Dodatkowo z**bał Kucharskiego za te banialuki o 10 mln. Dziwnie przepisali jego wypowiedź, wypaczyli jej przekaz.

mitmichael 16.03.2012 16:19

Na derbach beda skauci Blackburn Rovers ogladac takich pilkarzy jak Rafał Wolski, Michał Żyro, Paweł Wszołek i Łukasz Teodorczyk - ciekawe czy ostatecznie na ktorego sie zdecyduja. Wiele osob zapowiada, ze Wolski spokojnie poradziłby sobie w Premier League - ja na razie mam odmienne zdanie, wiadomo jak to bywa z polskimi pilkarzami za granicą

bofff 16.03.2012 16:30

na razie niech błyśnie w meczach z Polonią, Wisłą, Lechem...

kacpaw91 16.03.2012 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 1231174)
Mówię o czasach, kiedy ułatwiono wejście do LM takich zespołom jak z Polski itp. Więc czasy Realów, Barcelon nie wliczam do tego (mówię), o czym pisałem we wcześniejszym poście (bo wtedy nie było jeszcze zmiany zasad na te, które są aktualnie). Nawet PAO, Anderlecht czy Szachtar były przed okresem o którym mówię.

Teraz każdy jest mądry (nie piję tu konkretnie do Ciebie), ale pamiętam jak spora częśc kibiców Wisły cieszyła się z wylosowania Apoelu. Ja wtedy pisałem (łatwo to sprawdzić), że Apoel jest zdecydowanym faworytem dwumeczu z Wisłą (analizowaem ich grę we wcześnijeszych latach przed dwumeczem z Wami). Jak ktoś pisał, że to najlepsze z możliwych losowań to ja tylko miałem uśmiech na twarzy.

PS a dziś poproszę trzy do zera, Legia goli frajera ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1231186)
Na derbach beda skauci Blackburn Rovers ogladac takich pilkarzy jak Rafał Wolski, Michał Żyro, Paweł Wszołek i Łukasz Teodorczyk - ciekawe czy ostatecznie na ktorego sie zdecyduja. Wiele osob zapowiada, ze Wolski spokojnie poradziłby sobie w Premier League - ja na razie mam odmienne zdanie, wiadomo jak to bywa z polskimi pilkarzami za granicą

Najłatwiej będzie Teodorczykowi - nie trzeba za niego płacić.

Gwiaździsty 16.03.2012 17:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1231142)
Nie tylko swoich. Część jest wypożyczonych.

No to może dojadą do nich np. "Pasiaści Kopacze Pleksy" żeby sie przed nimi popisywać swoją walecznością :lol: . Wtedy nie wiadomo na co bedzie lepiej patrzeć ? Na boisko czy na popisy na czarno odzianych szczurków rozbijajacych sie na pleksie jak mucha na szybie. :haha:

0 22 16.03.2012 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1231136)

Czarni nie sprzedali wszystkich biletów.

Cytat:

Pytasz poważnie? ;)

P.S. :alleluja: 3-0

Konrad. 16.03.2012 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sartre (Post 1231182)
Przecież Jóźwiak wyraźnie żartował z tymi 15 milionami. Dodatkowo z**bał Kucharskiego za te banialuki o 10 mln. Dziwnie przepisali jego wypowiedź, wypaczyli jej przekaz.

No wlaśnie nie chciało mi się tego wspaniałego programu oglądać, tylko przeczytałem newsa.

Jak widać gw, już nawet w newsach sportowych nie jest wiarygodna...

gizmowisla 16.03.2012 20:39

DyscoPolo bez Bruna, Jeza i Baszcza nawet nie piernie ....mysle ze za 90 minut legia bedzie MP

Marcin_fan 16.03.2012 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gizmowisla (Post 1231263)
DyscoPolo bez Bruna, Jeza i Baszcza nawet nie piernie ....mysle ze za 90 minut legia bedzie MP

Rozwalają mnie takie komenty! Że niby za te niecałe 2h konczy sie sezon i to jest ostatni mecz sezonu ?! Nie. Więc nie pierdo**** głupot że mistrza juz znamy i jest nią Legia tylko wierzecie w swoją drużyne, obojętnie jak by grała, obojętnie jak zła sytuacja by w niej panowała. Mamy ważne mecze u siebie. Po prostu trzeba wygrywać.Reszta niestety nie zależy od nas. Ale poczekajmy i wierzmy!

kuba126 16.03.2012 21:17

Legia mistrz? Chłopy przeciez Legia nic nie gra, nie rozumiem zachwytów pod ich adresem...tak samo było z Podbeskidziem, grali kiche wiec wstrzymajcie sie co poniektórzy z koronacją!

Krav 16.03.2012 21:18

co jak co ale Zagłębie idealnie wturlikało bramkę :D, cenne 3 punkty które pomagają w spuszczeniu żydów.

kriswisla 16.03.2012 21:32

przepraszam ,ale czy ja pomyliłem forum, taki wysyp Legii tutaj

Pablo84 16.03.2012 21:43

Dawno nie oglądałem tak chujowego meczu.Powiem szczerze, ze wkoncu chciałem oglądnąć sobie mecz Legii i zobaczyć tą wspaniałą grę, a póki widzę jeszcze większą chujnię niż my prezentujemy.
Z drugiej strony Grodziszczanie też chyba robią sobie z widzów jaja.Przypomina mi się Wisła Skorży z tymi dzidami

Devonisch 16.03.2012 22:01

Takiej kopaniny to nawet nam nie funduje nasz holenderski zaciąg "gwiazd". Tego się oglądać nie da.

bakiagh 16.03.2012 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 1231274)
Dawno nie oglądałem tak chujowego meczu.Powiem szczerze, ze wkoncu chciałem oglądnąć sobie mecz Legii i zobaczyć tą wspaniałą grę, a póki widzę jeszcze większą chujnię niż my prezentujemy.
Z drugiej strony Grodziszczanie też chyba robią sobie z widzów jaja.Przypomina mi się Wisła Skorży z tymi dzidami

A mimo to komentatorzy rozpływają się nad grą Legii.
Mecz tragedia.

Wasiu 16.03.2012 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bakiagh (Post 1231283)
A mimo to komentatorzy rozpływają się nad grą Legii.
.

Przestan konfabulowac. Jada po grze obydwu stron.

Wizard 16.03.2012 22:06

Oglądałem mecz do 60 min i gra Legii była krytykowana jak i cały mecz zreztą, także nie wiem gdzie ty widzisz 'rozpływanie się' nad Legią. Ochłoń.

bakiagh 16.03.2012 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wizard (Post 1231285)
Oglądałem mecz do 60 min i gra Legii była krytykowana jak i cały mecz zreztą, także nie wiem gdzie ty widzisz 'rozpływanie się' nad Legią. Ochłoń.

Faktycznie może przesadziłem. Dostosowałem się do poziomu meczu.

Pablo84 16.03.2012 22:17

Jestem pod wrażeniem gry obrony Grodziszczan

tomek100 16.03.2012 22:20

No i koniec. Liga w tym sezonie będzie jeszcze ciekawa :).

Teqcontroller 16.03.2012 22:21

Poziom meczu był taki jak zawsze, bezsensu.

Eryk 16.03.2012 22:23

Będzie oj będzie.
Nie ma co kogo przedwcześnie koronowąc, czy skazywać na spadek.
Ostatnio cuda się u nas dzieją dużo większe, niż remis w derbach warszawy.

Ja tylko czekam na powrót naszych forumowych Legionistów, którzy powiedzą, że mieli pecha ;)

Mecz potworny. Zresztą - lobbują stwierdzenie, że poziom ligi się wyrównał, bo wszystkie kluby poszły 'do góry'. Wg mnie wszystko spadły pod względem piłkarskim. Mylące jedynie wyniki w europie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl