Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

matt_1906 01.07.2012 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LanceTS (Post 1261083)
W Centrum Tanich podręczników na pewno można było sprzedawać w czerwcu, teraz jak się zaczął lipiec to nie wiem.

dzięki za pomoc z tym że nie chodzi mi o podręczniki tylko normalne książki

Zola 01.07.2012 22:37

jak juz bylo, to sorry: co to za piosenka, ktora spiewali kibice Hiszpani na koniec meczu? Znana na stadionach , samo takie "lalalala" :D ? Pomoze ktoś?

piter116 01.07.2012 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 1261103)
jak juz bylo, to sorry: co to za piosenka, ktora spiewali kibice Hiszpani na koniec meczu? Znana na stadionach , samo takie "lalalala" :D ? Pomoze ktoś?

http://www.youtube.com/watch?v=MoPZl7gGGD4
O tę Ci chodziło ? :)

Marcin_fan 02.07.2012 20:41

Poleci ktoś jakąś książe do nauki hiszpańskiego... Sam chce troche ogarnąc ten język. Jakies podstawowe zwroty, slówka, coś takiego. Może jakies konkretne rozmówki? Jutro zamierzam coś kupić ale nie mam pojęcia co wziąć...
Mam telefon w Plusie i pakiet 250smsów za 10zl. Jeśli kumpel leci do Anglii do przy wysylaniu do niego smsów będzie pobierało mi smsy z tego pakietu ? Pamiętam że wysyłałem smsy do Belgii albo Holandii to "brało" mi smsy z tego pakietu właśnie.

Kamil_mchw 02.07.2012 21:18

czy są w pociągach TLK gniazdka?? linia krk -> wawa... szukałem na necie, na forach... jest tam napisane że są ale baaardzo rzadko... stare posty itp. Orientuje się ktoś jak to się zmieniło po wielkiej modernizacji transportu kolejowego ze względu na Euro??

fialo 02.07.2012 21:36

TLK ?? Zwariowałeś :D TLK to najgorszy możliwy standard, najgorsze wagony, gdzie ciężko o jakie takie siedzenie (przeważnie siedzisz na ziemi bo wagony są zajebane jak Łobo schodzący z boiska), nie mówiąc już o gniazdkach.

Z gniazdkiem ostatnio spotkałem się na trasie Gdańsk - Warszawa w ekspresie w I klasie. Problem był jeden.. Nie było w nich prądu :)

labtec 03.07.2012 00:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1261251)
TLK ?? Zwariowałeś :D TLK to najgorszy możliwy standard, najgorsze wagony, gdzie ciężko o jakie takie siedzenie (przeważnie siedzisz na ziemi bo wagony są zajebane jak Łobo schodzący z boiska), nie mówiąc już o gniazdkach.

Z gniazdkiem ostatnio spotkałem się na trasie Gdańsk - Warszawa w ekspresie w I klasie. Problem był jeden.. Nie było w nich prądu :)

a tu Ciebie i innych zaskoczę |!

Wbrew oficjalnej nazwie TLK ( Tanie Linie Kolejowe ) standard nie jest wcale taki jak piszesZ !

Owszem, są pociągi gdzie wszystkie składy mają 4 osobowe, twarde, plastikowe siedziska.

Ale zdarzają się też tabory nowoczesne, prosto od inter city ! i to w drugiej klasie.

Kwestia jak Ci się trafi. Nie ma reguły czy pociąg który wybierzesz będzie miał wi fi i nowe wagony, czy będzie to najgorszy szrot jaki wymienił wyżej kolega fialo.

A jeździłem koleją przez ostatnie 4 lata, więc wydaje mi się że jakiś ogląd mam na tę sprawę.

pozdrawiam

Krakus! 03.07.2012 09:33

Jest gdzieś w Krakowie punkt gdzie moge kupić kłodke i na miejscu wygrawerować napis ?

tomo 03.07.2012 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krakus! (Post 1261309)
Jest gdzieś w Krakowie punkt gdzie moge kupić kłodke i na miejscu wygrawerować napis ?

W Makro w Bronowicach możesz... .

labtec 03.07.2012 13:01

Pytanie odnośnie słuchawek, nie sugerujcie się ceną, tylko doradźcie proszę które są najlepsze.

1.
* impedancja 16ohm
* THD <0,1% (1mW/500Hz)

http://www.urbancity.pl/sklep/produk...e-w-mic-3.html

2.
-głośnik 10mm
-impedancja: 16Ω
-pasmo przenoszenia: 20Hz - 20kHz
-czułość (SPL): 92 dB (+/-3dB)@1kHz
-złącze 1/8" TRS

http://www.urbancity.pl/sklep/produk...sumo-hype.html

3.
* głośnik 11mm
* impedancja: 16ohms

http://www.urbancity.pl/sklep/produk...d-celtics.html

4.
* głośnik 11mm
* płaski kabel TPE
* THD <0,1% (1mW/500Hz)

http://www.urbancity.pl/sklep/produk...lue-black.html

5.

http://www.sennheiser.com.pl/index.p...roduct_id=3762

Darujcie sobie komentarze, że to kolorowe słuchawki dla gimbusów itd.
One mają być na prezent, więc nie chce żadnej kaszanki co trzeszczy jak da się głośniej dźwięk.

Dziękuję za odpowiedź

Faitmen 03.07.2012 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1261384)
Pytanie odnośnie słuchawek, nie sugerujcie się ceną, tylko doradźcie proszę które są najlepsze.

1.
* impedancja 16ohm
* THD <0,1% (1mW/500Hz)
http://www.urbancity.pl/sklep/produk...e-w-mic-3.html

2.
-głośnik 10mm
-impedancja: 16Ω
-pasmo przenoszenia: 20Hz - 20kHz
-czułość (SPL): 92 dB (+/-3dB)@1kHz
-złącze 1/8" TRS
http://www.urbancity.pl/sklep/produk...sumo-hype.html

3.
* głośnik 11mm
http://www.urbancity.pl/sklep/produk...d-celtics.html

4.
* głośnik 11mm
* płaski kabel TPE
* THD <0,1% (1mW/500Hz)
http://www.urbancity.pl/sklep/produk...lue-black.html

Darujcie sobie komentarze, że to kolorowe słuchawki dla gimbusów itd.
One mają być na prezent, więc nie chce żadnej kaszanki co trzeszczy jak da się głośniej dźwięk.

Dziękuję za odpowiedź

Nie wiem czy z tych co wymieniłeś sa najlepsze, ale z pełną odpowiedzialnością moge Ci polecić nr 2... Dźwięk jak za te pieniądze nieziemski :D

labtec 03.07.2012 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Faitmen (Post 1261415)
Nie wiem czy z tych co wymieniłeś sa najlepsze, ale z pełną odpowiedzialnością moge Ci polecić nr 2... Dźwięk jak za te pieniądze nieziemski :D

na pewno ?
bo komentarz z bananem na twarzy na końcu, można w różnoraki sposób interpretować :> ?

Z edytowałem swojego posta, bo jeszcze znalazłem słuchawki Sennheiser`a ,ale one chyba ostatecznością by były.
Na prezent mają być, dla dzieciaka, więc też te kolory się liczą...

Czyli co brać z tych 4 linków wyżej ?
Numer 2 na pewno ??

Kamcio019 03.07.2012 16:35

Bilety

Kiedy około bedą sprzedawane bilety i karnety?

michu-k 03.07.2012 16:37

Sennheiser miażdży wszelkie Sony, Phillipsy i inne.

Jeżeli chodzi Ci o jakość dźwięku i solidne wykonanie, to zapamiętaj- zawsze TYLKO Sennheiser.

Firma kompletna.

Kamyk 04.07.2012 09:25

A propos słuchawek. Ja mam taki problem, że mi się psują średnio co 3-4 miesiące. To znaczy, że np. jedna przestaje działać. Ale jak pokręcę kabelkiem to na chwilę jest dźwięk. O co tu chodzi ? Poradzcie mi coś Panowie.

Faitmen 04.07.2012 09:34

Mówię, z czystym sumieniem, juz bez banana na końcu, mogę Ci polecić dwójeczkę, aczkolwiek po dodaniu przez Ciebie Sennheiserów poważnie zastanowiłbym się i nad nimi... Tylko że podobno mają być kolorowe (tu byłby banan, ale nie chcę Cię w błąd wprowadzać)

wiślak 86 04.07.2012 10:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamyk (Post 1261543)
A propos słuchawek. Ja mam taki problem, że mi się psują średnio co 3-4 miesiące. To znaczy, że np. jedna przestaje działać. Ale jak pokręcę kabelkiem to na chwilę jest dźwięk. O co tu chodzi ? Poradzcie mi coś Panowie.

Pewnie psują Ci się przy Jacku. najłatwiej rozwiązać idąc z tym na reklamację bo na 80% odlutował się kabelek w środku i oni to naprawią. Z własnego doświadczenia radzę na samym początku składania napisać uwage w reklamacji że nie przyjmiesz z powrotem słuchawek jeżeli będą widoczne ślady w naprawianiu. Mi np. dziady zalutowały całe wejscie tak że tą gumę okrywającą musieli skrócić bo sie nie mieściła ale słuchawki działały. Przez miesiac i znowu to samo. Oddałem a oni powtórka. Kończył sie okres gwarancyjny to już mnie .... strzelał i kupiłem nowe.

labtec 04.07.2012 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamyk (Post 1261543)

W taki sam sposób odmówiły mi posłuszeństwa słuchawki Philipsa za ' lepszy pieniądz '.
Złożyłem więc reklamację ( trzymajcie jednak te pudełka i paragony te 2 lata ) i w odpowiedz dostałem wiadomość że....

słuchawki jak i sam kabelek jest bardzo delikatny i wystarczy delikatne pociągnięcie za słuchawki ( tak jakbyś chciał je wyczepić od telefonu ), żeby styki / jakieś druciki w środku się poluzowały.

Złożyłem odwołanie od tej decyzji, bo przecież nikt normalny nie ciągnie słuchawek na siłę, tylko wyjmuje za mini jack`a- nigdy za kabel !

Odwołania mi nie uznali.
A to bodaj trzecie słuchawki które w ten sposób kończą ;-/

Prawda jest taka, że firmy ( niezależnie od branży ) zarabiają na częściach, na serwisach i naprawach.
A nie na samym towarze.

@Faitmen- dzięki wielkie za pomoc !

Gucio25 04.07.2012 11:31

wiecie, czy można może gdzieś w Krakowie kupić tanio garnitur? interesowałaby mnie cena do 300zł..
jakby ktoś znał takie miejsce, to niech da znać.

mic 04.07.2012 11:39

Np na Tandecie, polecam sklep Konik

wislacki 04.07.2012 12:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1261557)
W taki sam sposób odmówiły mi posłuszeństwa słuchawki Philipsa za ' lepszy pieniądz '.
Złożyłem więc reklamację ( trzymajcie jednak te pudełka i paragony te 2 lata ) i w odpowiedz dostałem wiadomość że....

słuchawki jak i sam kabelek jest bardzo delikatny i wystarczy delikatne pociągnięcie za słuchawki ( tak jakbyś chciał je wyczepić od telefonu ), żeby styki / jakieś druciki w środku się poluzowały.

Ja w takich przypadkach rozcinam gumę przy mini jack'u lutownica w dłoń i szukam feralnego drucika. Kwestia tylko estetycznie to później posklejać. Żadna gwarancja nie da ci więcej satysfakcji niż samemu naprawione słuchawki :-)

UW&I 04.07.2012 12:28

Witam, prosze o kontakt osobę która pracuje w zakładach Philipa Morrisa w Krakowie. Pilna sprawa na pw.

gerardinho91 04.07.2012 16:35

Dziękuje za odpowiedzi , I mam jeszcze jedno pytanko.Spotlaliście się z takim czymś jak aktualizacja nr tel na WebGadu pod groźbą zdezaktualizowania konta?Dzisiaj sobie wchodze , i wyskakuje mi na początek okienko żebym smsem potwierdzil czy nr jest aktualny.Zakladając nawet że mi je zamrożą będzie to dotyczylo calego nr czy tylko tego mobilnego gg , bo oczywiscie nic im nie mam zamiaru potwierdzac szczegolnie ze juz dawno tego nr nie mam.

Faitmen 04.07.2012 19:55

@labtec - koko koko zawsze spoko

A z mojej strony pytanko: Wie ktoś gdzie znajdę jakiś dobry, szybki i tani serwis odtwarzaczy MP4?? Konkretnie chodzi mi o Pentagram Eon Cineo... Tylko na miejscu w Krakowie, bez żadnego wysyłania??

David. 04.07.2012 21:26

Podbije mi diagnosta badanie jak mam rozbity kierunkowskaz przedni? Czy zależy od nastroju? Dodam, że lampa działa tylko szybka rozbita.

Wojtas 04.07.2012 22:37

Da sie gdzie obejrzec finaly Ligi Swiatowej na Cyfrze??????

bo fagasy z Polsatu nawet juz Polakow nie pokazuja.

Kamyk 05.07.2012 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1261648)
bo fagasy z Polsatu nawet juz Polakow nie pokazuja.

Przecież o 16:30 na Polsacie Sport jest transmisja ale tego kanału nie ma na Cyfrze.
Jedynie pozostaje Ci www.meczyki.pl

Dean 05.07.2012 10:38

Mam pytanie. Ktoś był w Chorwacji? Gdzie najlepiej jechać? Czekam na jakieś propozycję. Najlepiej z tanim noclegiem od razu. Zależy mi na sprawdzonym miejscu.

przemo 05.07.2012 10:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez David. (Post 1261642)
Podbije mi diagnosta badanie jak mam rozbity kierunkowskaz przedni? Czy zależy od nastroju? Dodam, że lampa działa tylko szybka rozbita.

zależy od diagnosty i jego humoru, warunkiem jest z tego co wiem żeby żarówka działała, lampa nie musi być cała, ale jak mówię, znam kilku diagnostów w Tarnowie i jeden by bez problemu przybił, a inny będzie robić problemy :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemo (Post 1261701)
zależy od diagnosty i jego humoru, warunkiem jest z tego co wiem żeby żarówka działała, lampa nie musi być cała, ale jak mówię, znam kilku diagnostów w Tarnowie i jeden by bez problemu przybił, a inny będzie robić problemy :)

wiadomo Tranów dobre miasto :D

David. 05.07.2012 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemo (Post 1261701)

Podbili , w Tarnowie właśnie. Ale żeby nie było, że specjalnie tam jechałem. :P

MatMario 05.07.2012 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1261699)
Mam pytanie. Ktoś był w Chorwacji? Gdzie najlepiej jechać? Czekam na jakieś propozycję. Najlepiej z tanim noclegiem od razu. Zależy mi na sprawdzonym miejscu.

Ładnie jest wszędzie, cała dalmacja jest spoko, makarska też, zależy czego oczekujesz, spokoju, rozrywki, miasteczka w stylu Władysławowa, czy ciszy i spokoju.

Ja byłem 4 lata temu w Vodicach i są spoko, jest co robić, trochę knajp, jedna wielka dyskoteka w pobliżu Hacienda, ale ceny kosmiczne.

Miasteczka żyje wieczorem, trochę straganów, tu ktoś sprzedaje orechowice, tu wata i inne szmiry, taki klimat krupówkowy. No i jest w miarę blisko w porównaniu z np Dubrownikiem.

szprotson 05.07.2012 11:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1261699)

ja byłem 2 lata temu w teranach istria/pula. spanie na miejscu znaleźlismy bez problemu za 15e dziennie.

Puchatek 05.07.2012 13:25

Pytanie z matematyki.

Jest 10 zdarzeń i każde z nich ma 2 możliwości rozstrzygnięcia. Ile bym musiał zrobić kombinacji aby przewidzieć wszystkie możliwości rozstrzygnięcia.

Kocur 05.07.2012 13:49

http://pl.wikipedia.org/wiki/Wariacj...;C3%B3rzeniami

i miłej zabawy :)

WISŁAZWE 05.07.2012 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Puchatek (Post 1261724)
Pytanie z matematyki.

Jest 10 zdarzeń i każde z nich ma 2 możliwości rozstrzygnięcia. Ile bym musiał zrobić kombinacji aby przewidzieć wszystkie możliwości rozstrzygnięcia.

1024

Moje pytanie, czy jest na forum osoba pracująca w funduszach emerytalnych?
Muszę się zapisać :)

Polecicie coś godnego uwagi?

Marcin_fan 05.07.2012 14:10

Witam. Mam 2 pytanka
1. Korzystał ktoś z groupona w przypadku wyjazdów zagranicznych ?
2. Poleci ktoś jakies książki/rozmówki do hiszpańskiego ? Chodzi o przyswojenie podstaw, o jako takie dogadanie sie i rozumienie. Widziałem w Empiku rozmówiki za ok 24 zł i książę Pawlikowskiej za ok 33zł. Tylko nie wiem czy będzie to dobry wybór..

palczi 05.07.2012 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1261727)
20.

Moje pytanie, czy jest na forum osoba pracująca w funduszach emerytalnych?
Muszę się zapisać :)

Polecicie coś godnego uwagi?

Podpinam się pod pytanie,poproszę jakiś kontakt na priv.Mam czas do 10tego-inaczej wezmę udział w losowaniu a wole żeby ktoś kto w tym pracuje sobie zarobił:)
Pozdrawiam

Krakus! 05.07.2012 15:52

Wie ktoś może lub wie gdzie znaleźć informacje gdzie można kupić i ile kosztują wejścia np. na naszych siatkarzy na olimpiadzie w Londynie ?

MatMario 05.07.2012 16:34

Z tymi OFE to sprawa wyglada trochę inaczej. Do 10 musicie podpisać umowę a to niestety trwa bo musi byc zrobione w Warszawie. Więc jeśli nie mieszkacie w stolycy to macie bardzo kalki czasu na kuriera, podpisy itp. Takie info dostałem rok temu i mnie losowali.

Watts 05.07.2012 17:05

Jakby ktoś miał info o pokoju dwuosobowym (~20 m2, najlepiej z czymś łóżkopodobnym x2 i biurkopodobnym, no i żeby się umyć gdzie było, nie musi być kuchni :D) do wynajęcia dla dwóch studentów za jakieś 450 zł razem z mediami od osoby (razem 900 - wiem, że dość mało, ale dlatego piszę tu) od końcówki września albo października to niech da znać.

Kraków, naturalnie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:35.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl