Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

konrad123 12.01.2019 20:37

http://oi67.tinypic.com/118ozo1.jpg

wolfy 13.01.2019 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad123 (Post 1530174)

:lol:
Polscy dziennikarze...

BiałaGwiazda 13.01.2019 21:37

Jagiellonia Białystok oferuje Wiśle Kraków rekordowe pieniądze. Krakowianie chcą przystać na ofertę, ale Kostal woli grać za granicą. Słowak ma propozycje z Rosji, Rumunii i Węgier.

Cytat:

Martin Kostal to obecnie jeden z najcenniejszych piłkarzy Wisły Kraków. Skrzydłowym od kilku tygodni interesuje się Jagiellonia Białystok. Według naszych informacji białostoczanie są dziś najbliżej pozyskania 22-letniego Słowaka. Problem polega jednak na tym, że piłkarz od gry na Podlasiu woli transfer za granicę. W niedzielę na Reymonta pojawił się jego agent.

Pierwsza oferta Jagiellonii za Kostala została złożona kilka dni temu. Prezes Cezary Kulesza za słowackiego piłkarza zaoferował 300 tys. euro. Do tej pory właśnie tyle białostocki klub płacił maksymalnie za transfery. Tyle kosztowali Serb Mile Savković, Czech Martin Pospisil, Słoweniec Nemanja Mitrović czy Irlandczyk Cillian Sheridan. Propozycja została jednak odrzucona. Jak udało się nam ustalić, Jaga przesłała na Reymonta nowe warunki pozyskania piłkarza. Tym razem na konto "Białej Gwiazdy" miałoby trafić 350 tys. euro, czyli 1,5 mln zł. Jeśli transakcja dojdzie do skutku, będzie to rekordowy zakup w 99-letniej historii Jagiellonii.

W Krakowie przyznają nieoficjalnie, że taka oferta satysfakcjonuje zadłużony klub. Kulesza, poza gotówką, zaoferował dodatkowo kilka bonusów, które w przyszłości mogłyby przynieść kolejne zyski. Do porozumienia brakuje tylko zgody Kostala, który od Białegostoku woli jednak wyjazd zagraniczny. Na początku tygodnia ma pojawić się oferta m.in. Ferencvarosu Budapeszt, który jest w stanie zapłacić za Słowaka nieco ponad milion złotych. Piłkarzem interesują się także kluby z Rosji i Rumunii. "Ja nigdzie nie mówiłem, że chcę opuścić klub, ale jeśli będzie opcja zadowalająca Wisłę i mnie, to czemu nie?" - powiedział Sport.pl Kostal.

W niedzielę w Krakowie doszło do spotkania prezesa Rafała Wisłockiego z agentem Kostala Pavolem Juhasem. Wieczorem natomiast słowacki agent odbył rozmowę z klientem. Według naszych informacji obaj zdecydowali, że decyzję o transferze podejmą najwcześniej w środę.

http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...rekordowe.html
"Wisła Kraków ma pierwszeństwo". Zwrot akcji? Dwóch piłkarzy może zostać w Krakowie!

Cytat:

Tibor i Marko mają różne oferty, ale powiedziałem, że Wisła Kraków ma pierwszeństwo. W tej chwili szanse na to, że obaj pozostaną w Krakowie, oceniam na ponad 50 procent - mówi Sport.pl Branko Hucika, menadżer Zorana Arsenicia, Tibora Halilovicia i Marko Kolara.

Czy jest jeszcze szansa, aby Zoran Arsenić grał w Wiśle Kraków?
- Futbol widział różne cudowne historie, ale muszę przyznać, że Zoran nie zostanie w Krakowie. W tej chwili to wykluczone. Od dwóch tygodni negocjujemy z innymi klubami. To efekt sytuacji, jaka panuje w Wiśle. Jeszcze niedawno chciałem załatwić tę sprawę, ale nie miałem z kim rozmawiać, bo nikt nie wiedział, kto jest właścicielem klubu. Zoran dobrze czuł się w Wiśle, chociaż czasem nie grał na swojej pozycji. Dużo pomógł klubowi, a klub pomógł jemu. Ale jako agent piłkarza musiałem zacząć pracować dla niego.

Jak zaawansowane są rozmowy z zainteresowanymi klubami?
- Z tymi polskimi: bardzo. Wszyscy w Ekstraklasie wiedzieli przecież, jaka jest sytuacja Wisły. Pierwszy telefon otrzymałem jeszcze w trakcie rundy jesiennej. Na początku miałem nadzieję, że sprawa jakoś się ułoży, ale w końcu przekazałem szefom Wisły, że Zoran jednak odejdzie.

To prawda, że najbliżej pozyskania Arsenicia jest Legia Warszawa?
- Nie mogę tego przyznać.

A potwierdzi pan, że Arsenić otrzymał oferty z wszystkich najlepszych polskich drużyn?
- Tak. Wszystkie kluby z czołówki się z nami kontaktowały: Legia, Jagiellonia Białystok, Lech Poznań, Lechia Gdańsk. Każdy ma jednak swoją sytuację i musi przeanalizować naszą ofertę.

Otrzymaliście propozycje z zagranicy?
- Tak. Z Holandii i Turcji. Ale od pieniędzy wirtualnych wolimy te prawdziwe.

Czyli dziś najbardziej realnym scenariuszem jest pozostanie Arsenicia w Ekstraklasie?
- To bardzo możliwe. Zoran chce jak najszybciej rozpocząć przygotowania z nową drużyną. Z Polski mamy konkrety i analizujemy je. Decyzję podejmiemy w ciągu trzech-czterech dni.

Co z innymi Chorwatami grającymi niedawno w Wiśle: Tiborem Haliloviciem i Marko Kolarem? W piątek informowaliśmy, że obaj podjęli decyzję o poszukiwaniu klubów.
- To prawda, ich umowy zostały rozwiązane już w poniedziałek. Znów jednak rozmawiamy z Wisłą, bo pojawiła się szansa na uratowanie klubu. Na pewno nie chcę, żeby wszyscy odeszli z Wisły, jeśli będzie ona wciąż grała w Ekstraklasie. Jest szansa, by obaj na Reymonta zostali.

Jak duża?
- Ponad 50 proc. Tibor i Marko mają oferty, ale powiedziałem, że Wisła ma pierwszeństwo.

http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...-pilkarzy.html

ashkeczup 14.01.2019 13:10

To jak? Kończymy w końcu podśmiechujki ze słowackiego Messiego? Wcale nie potrzeba było 2 sezonów, żeby można było na nim zarobić. Czasem jednak warto postawić na kogoś młodszego, niekoniecznie 'solidnego' Boguskiego.

brylant17 14.01.2019 14:17

Kto się z niego śmieje ?

ashkeczup 15.01.2019 14:36

Bardzo dużo osób wyśmiewało tych, którzy mówili, że ma duży potencjał, w tym i mnie.

Wojtas 15.01.2019 17:11

Smiano sie z Kostala? ......przesadzacie

dobry zawodnik ,ale bez szału ,daja za niego dobre kwoty jak na nasze warunki obecne to trzeba puszczać.

JudasPriest 15.01.2019 17:17

Na początku jego pobytu tutaj śmiano się nie z niego, tylko z tego że pół forum uważało go za wielki talent, mimo że nic wtedy jeszcze nie pokazał.

ashkeczup 15.01.2019 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1530669)
Na początku jego pobytu tutaj śmiano się nie z niego, tylko z tego że pół forum uważało go za wielki talent, mimo że nic wtedy jeszcze nie pokazał.

Być może dlatego, że nie dostał szansy, prawda? :>

LucjuszWielki 15.01.2019 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JudasPriest (Post 1530669)

Czarował w sparingach zaraz po przyjściu stąd podnieta niektórych użytkowników.

JudasPriest 15.01.2019 22:22

No i Dukat napisał, że go bierzemy do Wisły, jeśli zobaczy skan 100 karnetów :D

brylant17 16.01.2019 17:55

Jednak Kostal odejdzie pewnie Jaga cóż pieniędzy trzeba to fakt....

BiałaGwiazda 16.01.2019 19:14

Cytat:

Z zespołu odeszło definitywnie czterech podstawowych piłkarzy - Zdenek Ondrašek, Zoran Arsenić, Jakub Bartkowski i Dawid Kort. W środę okazało się, że wkrótce dołączy do nich piąty - Słowak Martin Koštal. - Moja wolą było, by grać dalej w Wiśle, ale dowiedziałem się, że niestety nie ma takiej możliwości. Klub potrzebuje pieniędzy i chce mnie sprzedać - przyznaje skrzydłowy.

Niejasna jest jeszcze przyszłość kilku kolejnych graczy. Do Polski przyleciał już pomocnik Vullnet Basha, ale nie ma pewności, że wiosną będzie grał w Wiśle. - Czekam na to, co się wydarzy. Powiedziałem klubowi, że nie ma dla mnie problemu, by zostać, sytuacja jest lepsza, dostałem część pieniędzy, choć jeszcze nie wszystkie. Mam parę ofert, ale pierwszeństwo ma dla mnie Wisła. Nie rozwiązałem jeszcze kontraktu i nie daję klubowi żadnego terminu - tłumaczy. Lada dzień odpowiedź mają z kolei dać Chorwaci Tibor Halilović i Marko Kolar. - Decyzja jest po ich stronie. Mają ją podjąć do czwartku - mówi trener Maciej Stolarczyk.

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...niedzy/9g930mv
10 znaków...

POtey 16.01.2019 19:31

A wie ktoś czy ten chłopak wypożyczony do garbarni (chyba się Serafin nazywał) to jeszcze ma z Wisłą kontrakt ?

dynek.pl 17.01.2019 10:46

Bez sensu z tym Kostalem jak chciał zostać. Czekaliśmy tyle czasu aż zacznie grac na miarę umiejętności.
Serio zbawi nas ten jeden milion w naszej sytuacji, a jego cena na pewno będzie szła w górę ?

szprotson 17.01.2019 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1530855)
Bez sensu z tym Kostalem jak chciał zostać. Czekaliśmy tyle czasu aż zacznie grac na miarę umiejętności.
Serio zbawi nas ten jeden milion w naszej sytuacji, a jego cena na pewno będzie szła w górę ?

zbawi, bo potrzeba kasy na już.
A czy cena na pewno pójdzie w góre? A co jeśli złamie nogę ..?

nie tacy byli, nie tacy odchodzili, nie tacy wracali :)

szym_ek 17.01.2019 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1530857)
zbawi, bo potrzeba kasy na już.
A czy cena na pewno pójdzie w góre? A co jeśli złamie nogę ..?

nie tacy byli, nie tacy odchodzili, nie tacy wracali :)

Dokładnie. Te 4 mln od naszego trio to jest mniej więcej 1/3 potrzeb na już! Przecież taki Brożek czy Wasyl nie dostali kasy nic. Część zawodników dostała tylko część. więc może się okazać, że za miesiąc/dwa znowu któryś.piłkarz będzie miał prawo do złożenia wniosku o rozwiązanie kontraktu.

350 tys euro to bardzo dobra cena w naszej sytuacji. brać!

Jagul 17.01.2019 11:47

Z tego co mówił Królewski w programie u Stanowskiego to wolałby, że Kostal w klubie pozostał.

Jednak wspominał też, że w tym wszystkim musi być wola i chęć zawodnika.

rozarian 17.01.2019 11:50

post anulowany

bridgeburner 17.01.2019 12:28

1,5 mln złotych w sytuacji gdzie nie mamy na raty leasingowe kosiarki...
Kostal potencjał do rozwoju jeszcze ma ale ma również sporo brakow
Nie stać nas na odrzucane takich pieniedzy

szym_ek 17.01.2019 13:41

kasiorka na teraz to jedno - mam nadzieje, ze wpiszą jakiś.procent od następnej sprzedaży

Adrio 17.01.2019 15:08

Oby tylko zaklepali sobie jakiś procent od kolejnego transferu Kostala. Jeszcze sprzedajmy Imaza i będzie może z 800tys euro zysku co podbuduje naszą sytuacje finansową.

Reser 17.01.2019 15:26

A kto chce kupić Imaza za 800 tys. euro?

wislak2214 17.01.2019 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1530906)
A kto chce kupić Imaza za 800 tys. euro?

A Ty umiesz czytać ze zrozumieniem???

Adrio 17.01.2019 15:49

Kostal + Imaz = 800tys euro. Może niewłaściwie się wyraziłem

Ale już nieaktualne widzę, ciekawe co się stało....

Szneka 17.01.2019 15:55

Dobrze że Kostal wraca. Idę w zakład o duże piwo że na wiosnę wartość wzrośnie i to sporo.
kto wchodzi?

Reser 17.01.2019 15:58

Mi chodzi o to, że za Imaza póki co nie ma oferty nawet na 100 tys. euro, więc takie symulacje nie mają sensu. Widać to też teraz na transferze Kostala, że każdy próbuje wykorzystać sytuację Wisły i bada, jak mocno można naciągnąć strunę. ;-)

gizmowisla 17.01.2019 16:17

Jesli juz mamy sprzedawac Kostala za takie smieszne pieniadze to lepiej do legii z duzym procentem od kolejnej sprzedazy, 25-30 % , legia byle drewnianych skorokopaczy potrafi sprzedac za godne pieniadze wiec moze i z Kostalem by sie udalo,

TommyTSW 17.01.2019 17:49

Z Kostalem albo ktoś nagle rzucił lepszą ofertę, albo jest jakiś horyzont na kasę i kadry nie trzeba uszczuplać.

Bony 17.01.2019 18:04

Kostal jest przymierzany razem z Imazem do Jagi w pakiecie 2w1:)

gizmowisla 17.01.2019 18:10

Kostal by duzo zyskal na grze i trenowaniu z Kubą, za pol roku bylby mogl byc duzo wiecej warty, , 2 w 1 ? Szkoda Imaza , czyli gramy juz juniorami bo pewnie za 2 takich zawodnikow Jaga da max z 700-800 tys , a to niewiele, takim tempem to uratujemy Wisle finansowo a sportowo mozemy nawet spuscic z ligi, po patrzmy na sklad bez Arsenic, Halilovica, Kolara, Kostala,Zdenka ......tam juz nie bedzie nic,

konrad123 17.01.2019 18:11

Kolar zostaje, Halilovic raczej nie

Bony 17.01.2019 18:36

Ja tam sie nie dziwie Kostalowi ani Imazowi.Pojda do Jagi.Kasa na czas.Ladne miasto.Powietrze swieze.Brak Sarapaty.Win to win

FraMat 17.01.2019 20:27

Cała Wisła w Jadze? Paranoja! Powinni nam potem płacić procent z kasy od C+
:>

Brozinho_23 17.01.2019 21:06

Wcześniej w Warszawie była nasza kolonia (Carlitos, Mączyński, Cierzniak, Handzlik), jeszcze wcześniej we Wrocławiu (Stjepanović, Chrapek, Jović, Kokoszka). Czas na Białystok.

dziki 17.01.2019 23:27

Mnie jakoś tak to nie boli jak wielu innych. Może damy szansę jakimś dzieciakom, może się uda podpisać jakichś młodych graczy z niższych lig. Może uda się kogoś wypożyczyć. Wystarczy, że się utrzymamy i będzie dobrze. Chciałbym, żebyśmy przede wszystkim mieli zgraną pakę, której na ten moment nie trzeba płacić złotym pociągiem. Na wygrywanie przyjdzie czas.

zawil27 18.01.2019 14:45

Akurat w tym momencie nie powinno wyjść to Wiśle na złe... Jaga potrzebuje piłkarzy, płaci za nich dobry hajs, który potrzebny w Krakowie jest na już, więc niech bierze. Zagraniczni piłkarze nie mają też takiej więzi z klubem, szczególnie w sytuacji w jakiej znalazł się klub. Wcale się nie dziwię takiemu Imazowi, czy Kostalowi. Trudno wyobrazić sobie pracę przez pół roku za darmo. Jaga to jeden lepiej zarządzanych klubów w Polsce, więc będzie im tam dobrze. Białystok ładne miasto, ale myślę, że za koniec sezonu zatęsknią za Krakowem ;-) Jedynego, którego odejścia mi szkoda to Arsenicia.

El'kabat 18.01.2019 14:52

Dwa tygodnie temu upadaliśmy, a teraz lament, że piłkarze odchodzą za pieniądze ? :lol:

Pożyczka problemów nie rozwiąże. Jakoś dogramy ten sezon i nie sądzę, żeby to był koniec exodusu piłkarzy.

Harcownik 23.01.2019 00:08

Krótka rozmowa z Klemenzem. Wygadany, dowcipny gość.

https://sport.interia.pl/klub-wisla-...eo,vId,2637234

bódyń 24.01.2019 19:54

Wywiad z Mateuszem Lisem
http://weszlo.com/2019/01/24/serial-...-razu-sezonow/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl