![]() |
No tak ale może faktycznie na LO będzie się lepiej prezentował niż na stoperze co nie zmienia faktu, że lewy obrońca i tak jest potrzebny na gwałt.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Quioto nie pojedzie na Igrzyska. Hah. Wychodzi na to że jest za słaby na U23 Hondurasu, nie kwestionuje jego umiejętności bo być może ma jest spore, natomiast to jest po prostu śmieszne.
|
może transfer do Wisły był dla niego tak dużym wydarzeniem, że gość nie mógł się skupić na treningach? :P
ale tak na serio, to fakt iż nie znalazł się w kadrze na Igrzyska Olimpijskie nie świadczy o nim najlepiej.. |
Cytat:
znajac zycie Boguskiemu cos sie stanie,Sikorski wiadomo jaki ma dorobek strzelcki i zostajemy z jednym Genkovem,na ktorego nie ma kto zgrywac. Powodzenia Panie Probierz i Bednarz!! |
Cytat:
Cytat:
|
W "Piłce nożnej" wyczytałem, że UEFA będzie wypłacała premie (łącznie 100 milionów Euro) dla klubów, których zawodnicy grali w ME i w eliminacjach. Wie ktoś czy to prawda ? Jeśli tak, to ile dostaniemy za grę Pareiki, Kirma, Genkova ?
|
Tylko czy to ma jakieś znaczenie? :-D
|
Podobno Amica skosiła około 1 mln euro za udział swoich piłkarzy w Euro (jeśli coś nie pokręciłem). Więc nie są to takie znowu małe kwoty. Ale same eliminacje pewnie są dużo mniej płatne niż udział w samej imprezie.
|
Nawet gdyby.Już widzę, jak Cupiał przeznacza to na transfery :lol:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Od dłuższego czasu wielu użytkowników powtarza, że Kirm gra lepiej w reprezentacji. Mógłby mi ktoś podać opisać różnicę?
Przyznam, że oglądałem tylko kilka spotkań, ale w prawie każdym miałem nieodparte wrażenie, że Andraz dość mocno odstaje od partnerów z kadry. Czy to nie jest przypadkiem kolejny mit, który jest powtarzany od meczu z reprezentacją Polski, który Kirmowi bardzo dobrze wyszedł? |
Cytat:
Tamten 1 mln dla Amici to miała być kasa za sam udział piłkarzy jeśli zagramy w Finale EURO (wiesz, takie teoretyzowanie, żeby klikalność była większa...) i tylko za czas zgrupowania przed EURO i trwania samego EURO. Odszkodowanie za kontuzje to zupełnie inna sprawa. |
Kirm gra zawsze tak samo, a ze strzela/asystuje na poziomie reprezentacji to jest to cenione wyzej. Gdyby jakis slepiec przyszedl i zobaczyl ze Kirm ma tyle bramek i asyst w Wisle to... kupilby go z pocalowaniem ręki. Gorzej, ze on gra naprawde fatalnie i drewnianie, ale czasem jednak potrafi błysnac i akurat z tego jest bramka czy asysta. A styl gry jego jest niezmieniony...
|
dlaczego nie grał Głowacki w żadnym sparingu?
|
Cytat:
Ale on niby cos tam potrafi,szybkosc tez nie jak u jakiegos paralityka,kondycyjnie tez dobrze jego najwiekszym problemem jest to ze on nie mysli na boisku.Wszytsko byle jak,byle zagrac,miec to zglowy,zeby potem nie bylo na niego. Jest masa sytuacjii w ktorej gdyby czasem pomysal,rozejrzal sie to te akcje jego rozwinely by sie inaczej,a tak to uchodzi za pokrake. |
Cytat:
A ta nasza nowa gwiazda z Hondurasu to jeszcze nie dojechała? |
Niech mi ktoś wytłumaczy jak to się stało, że Czekaj jest 4-ty w kolejce do opaski kapitańskiej? Wiem, że mamy 'nie-juniorów' ledwo 3/4 z pierwszego składu, ale...
|
Wolisz Łukasza G.?? Najemnika Meliksona?? gwiazdę Jaliensa ??
|
Cytat:
O tempora o mores..... |
Sikorski już kontuzjowany
http://futbolnet.pl/wiadomosci/kontuzja-sikorskiego |
Ja myślę, że czwarty w kolejce powinien być Pareiko, a Czekaj najwcześniej za rok, dwa... Tak na dobrą sprawę to chłopak nawet nie zdążył się porządnie ograć w lidze a już jest w kolejce do opaski kapitańskiej. Szczerze powiedziawszy to nie wiem czym sobie na to zapracował, nawet w wywiadach trenerzy juniorów wspominali że to skryty chłopak, którego często trzeba było mobilizować. Chyba, że w szatni jest z nim inaczej, ale tego już nie jesteśmy w stanie wywnioskować :D
P.S. Sikorski = kolejny Dawidowski, Łobodziński itp.? |
rafkur podsumował o co chodzi i to zamyka dyskusje, jesteśmy głęboko w dupie.
Pareiko ma już 61 występów w Wiśle, mówi po polsku i raczej wygląda na gościa co jak krzyknie to reszta się zamyka. A Czekaj to za bardzo w piłkę nie pograł, ale to idealnie wpisuje się w Nasza nowa politykę, ważne, że Polak, umiejętności schodzą na dalszy plan. |
@art
no ale dopiero był płacz, że nie ma polaków, nie ma się z kim identyfikowac. Teraz jest więcej polaków, z tego w kolejce po opaskę sami Polacy i dalej płacz. Wiem i rozumiem, ze są gracze bardziej doświadczeni od Czekaja ale nie wiem skąd ten wieczny lament. |
@caf
Nie lament wieczny, ale sam przyznasz, że dawanie opaski Czekajowi świadczy o upadku tego zespołu na chwile obecną? Nie mówie, że Ci młodzi Polacy polegną z kretesem, bo daleki jestem od tego, ale pokazuje to jak bardzo zachwiana jest Nasza polityka transferowa. |
Cytat:
A opaska dla Czekaja to kpina, bo raz że zawodnik marny, a dwa - w dupie był i g. widział, więc jaki on może mieć posłuch w drużynie? cfa - ogarnij się trochę. Mają się ludzie onanizować, bo opaskę może nosić raz że piłkarska pierdoła, a dwa - bez poważania w drużynie? I co, myślisz że podejdzie taki Michaś do Kirma czy Jaliensa i każe im zapierdalać? To niby w czym on jest lepszy od Łukasza G., poza brakiem kropki po nazwisku? U siebie jesteśmy, to nie ma chyba sensu sobie nawzajem bajek opowiadać? |
Cytat:
Upadek odzwierciedla bardziej to, że po młodzież sięgamy nie dlatego, że mamy samych utalentowanych zawodników, ale to, że nie stać nas na sprowadzenie kogoś do pierwszego składu. Ze skrajności w skrajność. Po sparingu z Lechią odnoszę wrażenie, że na grę w pierwszej drużynie zasłużyli, z tych nowowłączonych młodych, tylko Szewczyk oraz Chrapek. Może jeszcze Żemło. Buras grał strasznie asekuracyjnie, powiedziałbym, że drugi Brud gdyby nie to, że jest od niego 5 lat młodszy i nie to, że był to mecz "o pietruszkę" oraz jego pierwsze występy w drużynie. Ponadto uważam, że gra Burligi, Boguskiego oraz Miśkiewicza jest zadowalająca. Garguła jakby coś lepiej zaczynał grać. Na nasze pocieszenie do drużyny, która grała z Lechią dojdą jeszcze: Jovanović, Głowacki, Chavez, Quioto, Sikorski. Nasz ewentualny sukces będzie jednak oznaczał tylko jedno - słabość polskiej ligi. Chyba, że Melikson wróci do najwyższej formy, Genkov będzie strzelał bramkę za bramką, Boguski i Garguła się odrodzą, Chrapek i Szewczyk poczynią rewelacyjne postępy, a 17-letni Żemło okaże się rewelacyjnym lewym obrońcą. Cuda się zdarzają... |
No cóż, miejmy nadzieję, że w każdym meczu będzie Sobol, bądź Głowa, bądź Wilk. A jak ich nie będzie,to... Czekaja też nie, a opaskę dostanie Pareiko.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl