Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

kuczmen 06.06.2012 22:12

no jak masz odpis to Ci to odliczą a tak to po roku komornik Ci z wypłaty sciągnie

Kamyk 07.06.2012 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1254847)
Moja rozprawa też się miała odbyć "ze mną" - a tu któregoś dnia przyszedł liścik z "wyrokiem" czyli grzywną :)

No to na pewno będzie ze mną podobnie.
Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi na pytania.
Pozdrawiam.

labtec 07.06.2012 14:23

Potrzebuję telefonu z normalną klawiaturą ( ale nie rozsuwaną ).
Powinien mieć dwie proste rzeczy... mp3 i aparat min. 5mega pixeli.
Producent nie ma znaczenia.

Mam dość dotykowych telefonów, albo tych z rozsuwanymi klawiaturami.
Chcę coś pokroju Nokii E52 ( czyli normalna klawiatura, żadna biznesowa jak w tych E72 ).

Ale może coś innego polecicie ?

palikot 07.06.2012 17:18

Przepraszam, posiada ktoś linka do artykułu w wyborczej (bodajze w sport.pl) sprzed gdzieś... roku, półtorej w której można się było dowiedzieć, że:
1. w tytule, Kibole Cracovii okradają jakieś domy
2. w treści artykułu kibole Cracovii cudownie zamieniają się w kiboli Wisły okradających domy
3. ze słynnym zdjęciem sektora C dopingującego okraszonym podpisem: "pseudokibice Wisły Kraków"

Bardzo potrzebne w trybie pilnym :) Prosiłbym o udostępnienie, bo wujek Google nie pomaga niestety :-/

Edit: Albo coś o "kibolach" pijących alkohol w miejscach publiczncych, przechodzących na czwer. świetle

63.5 Kg 08.06.2012 15:24

Poszukuje ludzi ze Skawiny.
Chcialem sie poprostu dowidziec czegos w sprawie sklepu spozywczego na ul. Tynieckiej.

madenn 08.06.2012 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1255172)
Przepraszam, posiada ktoś linka do artykułu w wyborczej (bodajze w sport.pl) sprzed gdzieś... roku, półtorej w której można się było dowiedzieć, że:
1. w tytule, Kibole Cracovii okradają jakieś domy
2. w treści artykułu kibole Cracovii cudownie zamieniają się w kiboli Wisły okradających domy
3. ze słynnym zdjęciem sektora C dopingującego okraszonym podpisem: "pseudokibice Wisły Kraków"

Bardzo potrzebne w trybie pilnym :) Prosiłbym o udostępnienie, bo wujek Google nie pomaga niestety :-/

Edit: Albo coś o "kibolach" pijących alkohol w miejscach publiczncych, przechodzących na czwer. świetle

Powiedz jak tak nie lubisz GW to po co ją czytasz??

labtec 08.06.2012 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madenn (Post 1255727)
Powiedz jak tak nie lubisz GW to po co ją czytasz??

bo nie lubi jej za jednostronne artykuły o kibicach i za to, że są tubą wyborczą platformy.

Ale artykuły mają ciekawe. Zwłaszcza te w dużym formacie, czy nawet czasem w wysokich obcasach.

A ja podbijam pytanie wyżej odnośnie telefonów komórkowych

didzej132 09.06.2012 09:56

Wie ktoś w jakich godzinach i dniach można odebrać koszulkę która nie została wpuszczona na trening holandii ?

Wiślak-1990 09.06.2012 15:53

Czy kupię na giełdzie czujnik do lakieru? Albo gdzie kupię. Kupuję samochód a nie mam zamiar się od razu w złom pakować.

Faitmen 09.06.2012 16:01

Gdzie mozna znalezc cala gale ksw 15 do obejrzenia w internecie?? pilne!!

ManiekTS 10.06.2012 17:46

Czy po odbiór Dowodu Tymczasowego trzeba sie wstawić osobiście, czy może iść Rodzic np.?

Kamyk 10.06.2012 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ManiekTS (Post 1256216)
Czy po odbiór Dowodu Tymczasowego trzeba sie wstawić osobiście, czy może iść Rodzic np.?

Musisz stawić się osobiście.

WISŁAZWE 10.06.2012 21:08

Jakby ktoś miał na zbyciu, plan dnia po niemiecku to byłby wdzięczny za podrzucenie na priv :)

PSYCHOLTSW 12.06.2012 08:32

witam, gdzie można kupić koszulkę Polski np. z krzyżem celtyckim lub coś z motywami tego typu?

labtec 12.06.2012 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1255123)
Potrzebuję telefonu z normalną klawiaturą ( ale nie rozsuwaną ).
Powinien mieć dwie proste rzeczy... mp3 i aparat min. 5mega pixeli.
Producent nie ma znaczenia.

Mam dość dotykowych telefonów, albo tych z rozsuwanymi klawiaturami.
Chcę coś pokroju Nokii E52 ( czyli normalna klawiatura, żadna biznesowa jak w tych E72 ).

Ale może coś innego polecicie ?

a co tego pytanie jeszcze jedno - gdzie najtaniej , albo po prostu tanio można wyrobić zdjęcia do dowodu / dokumentów ?

wislacki 12.06.2012 17:41

Sopcast wywala mi błąd "Can not access SopCast service..." i woła by zainstalować plug-in iLivid, który wygląda podejrzanie. O tyle dziwne, że Sop jeszcze godzinę temu działał idealnie. Miał ktoś podobny problem?

brylant17 12.06.2012 18:27

Wziąłem dzisiaj cyfrę+ i mam problem:Otóż po podłączeniu i włączeniu dekodera na kałach C+film HD,C+Gol HD,C+weekend,C+3D oraz kanałach Cyfry np.Hyper.Widnieje magiczne zdanko:Brak sygnału sprawdź konwerter czy jest ustawiony jako jeden czy twin.Oraz czy nie ma problemu z anteną.Dodam, że antena od Polsatu konwerter typu twin.Na chłopski rozum ustawienie anteny,ale poziom pokazuje 4 i pisze,że Dobry a inne kanały HD działają normalnie np.C+Sport HD

Mistel 12.06.2012 18:27

Ma ktoś foto napisu "Miłości nie ma" z przejścia pod mostem grunwaldzkim?

Kamil_mchw 13.06.2012 12:21

Witam, korzystam z konta syna, potrzebuje ściągnąć kilka programów z internetu w pełnej wersji (nie miesięcznej) i z racji tego iż jestem kompletnym laikiem i mam >50 nie radze sobie.
potrzebuje pomocy
Prosiłbym o linki z których mógłbym ściągnąć następujące programy:
Ilustrator
Photo Shop
QuarkXpress
Za niedługo rozpoczynam szkolenie wewnątrz firmy z obsługi tychże programów, ale wolałbym najpierw zobaczyć jak to wygląda i czy będę w stanie w moim wieku przyswoić sobie tą wiedzę.
z góry dziękuje,
pozdrawiam

FraMat 13.06.2012 12:53

Jesli będziesz miał w firmie szkolenie z tych programów to po co Ci teraz wersja więcej niż próbna? A argument , że masz >50 jest faktycznie powalający

Kamil_mchw 13.06.2012 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1256919)
Jesli będziesz miał w firmie szkolenie z tych programów to po co Ci teraz wersja więcej niż próbna? A argument , że masz >50 jest faktycznie powalający

Ponieważ na szkolenie to idzie 6 osób i najlepsza (ta która najlepiej opanowała programy) dostanie awans i podwyżkę. Ja już w pierwszym dniu chce pokazać że to mnie się on należy.
To się nazywa profesjonalizm i ambicja... Szkolenie zaczynam za ponad 3 miesiące, dlatego pełna wersja.
Skoro ten argument Cię powalił to życzę Ci abyś jak najszybciej powstał i dalej żył życiem.
Poza tym po co udajesz jakby Cię to interesowało i piszesz nic nie dające posty? Jak nie chcesz pomóc to po prostu tego nie rób... może znajdzie się ktoś inny.
Pozdrawiam

nero 13.06.2012 23:11

Jaki nośnik jest uważany za najlepszy do archiwizacji danych?
Zależy mi za archiwizować plików video na parę lat, że gdy będę je chciał odczytać za ponad 5-10 lat to nie będę miał z tym problemu. Co mówią mądrzy ludzie na ten temat ?!

snyrting 14.06.2012 07:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1256904)
Witam, korzystam z konta syna, potrzebuje ściągnąć kilka programów z internetu w pełnej wersji (nie miesięcznej) i z racji tego iż jestem kompletnym laikiem i mam >50 nie radze sobie.
potrzebuje pomocy
Prosiłbym o linki z których mógłbym ściągnąć następujące programy:
Ilustrator
Photo Shop
QuarkXpress
Za niedługo rozpoczynam szkolenie wewnątrz firmy z obsługi tychże programów, ale wolałbym najpierw zobaczyć jak to wygląda i czy będę w stanie w moim wieku przyswoić sobie tą wiedzę.
z góry dziękuje,
pozdrawiam

Ściąganie programów z internetu jest stosunkowo proste, ale wymaga przyswojenia pewnej wiedzy.

Najczęściej do tego celu wykorzystuje się pliki torrent - tutaj jest jasno napisany poradnik tłumaczący jak korzystać z tego protokołu:
http://www.forum.eprogramy.net/Jak-c...rrent-t19.html
http://tibia.net.pl/threads/105328-Poradnik-Szybkie-i-skuteczne-pobieranie-z-Torrent%F3w!

Programy zazwyczaj są zapisywane jako obrazy płyt. Żeby je zainstalować należy ściągnąć odpowiedni program i postępować zgodnie z instrukcjami zamieszczonymi m.in. tutaj:
http://www.komputerswiat.pl/poradnik...h-napedow.aspx

W razie problemów polecam zwrócić uwagę na linki zamieszczone na dole strony w dziale "Czytaj także".

Dla kogoś kto z takiej formy korzysta często wszystko wydaje się to proste, ale z doświadczenia wiem, że ludzie, którzy nigdy nie ściągali programów z internetu miewają problemy z poprawną instalacją. Pojawiają się problemy z crackami, spolszczeniami, niedziałającymi funkcjami, etc.

Dlatego uważam, że najlepiej byłoby gdybyś się zwrócił do znajomego, który już kiedyś taką akcję przeprowadzał. Zaoszczędzisz sobie dużo czasu i nerwów. W przeciwnym wypadku musisz się pomęczyć sam, to może ułatwić całą sprawę : http://peb.pl/gry-komputerowe/71807-...ezpieczen.html Zobacz też to: http://forum.torrenty.org/viewtopic.php?t=161

ps.

Sprawdziłem i wszystkie linki do interesujących Cię programów znajdziesz na http://thepiratebay.se/

Kocur 14.06.2012 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 1257036)
Jaki nośnik jest uważany za najlepszy do archiwizacji danych?
Zależy mi za archiwizować plików video na parę lat, że gdy będę je chciał odczytać za ponad 5-10 lat to nie będę miał z tym problemu. Co mówią mądrzy ludzie na ten temat ?!

Nie ma 100% pewnego nośnika.

Czytałem kilka miesięcy temu że jakieś zbiory z biblioteki zeskanowane na DVD poszły w....u.

Podobno są specjalne płytki DVD o jakiejś zwiększonej jakości powłoki do wypalania ale kij wie, a pewnie 1 płytka kosztuje kilkadziesiąt zeta.

Ja trzymam archiwum na dyskach. Dwóch :)

Jeden zwykły twardziel 3.5 cala - drugi przenośny 2.5
Zakładam że nie padną oba naraz - a koszt relatywnie mały - 1TB kupujesz za kilka stówek.

labtec 14.06.2012 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1256963)
Ponieważ na szkolenie to idzie 6 osób i najlepsza (ta która najlepiej opanowała programy) dostanie awans i podwyżkę. Ja już w pierwszym dniu chce pokazać że to mnie się on należy.
To się nazywa profesjonalizm i ambicja... Szkolenie zaczynam za ponad 3 miesiące, dlatego pełna wersja.
Skoro ten argument Cię powalił to życzę Ci abyś jak najszybciej powstał i dalej żył życiem.
Poza tym po co udajesz jakby Cię to interesowało i piszesz nic nie dające posty? Jak nie chcesz pomóc to po prostu tego nie rób... może znajdzie się ktoś inny.
Pozdrawiam

kolega wyżej napisał fachowo co i jak, choć prostsze od torrentów jest po prostu korzystanie ze strony

www.peb.pl

zakładasz konto tak jak na normalnym forum, potem wchodzi w dział giełda i tam szukasz odpowiedniego działu i programu który Cię interesuję.

Ściągasz dany program jako plik WIN RAR ( czyli spakowane wszystko do jednego folderu ).
Następnie wypakowujesz ( klikasz prawym na na plik WYPAKUJ TUTAJ ) i wsjo rybka ;)

Puchatek 14.06.2012 13:47

Posiadam konto w mBanku. Ale z racji tego, że pieniędzmi operuję częściej z ręki do ręki chciałbym założyć konto bankowe np. PKO, bank pocztowy, czy Zachodni i tam wpłacać w oddziale pieniądze na konto a potem przez internet przelewać do mBanku. Tylko nie wiem jakie konto będzie do tego najlepsze a wolałbym jakiś bank co ma dużo placówek bo często podróżuję i żeby było tanio ba za darmo to się raczej nie da :)

Wybrałem inteligo bo można wpłacać w okienku w banku PKO za darmo czy agencjach PKO.

cinekw 14.06.2012 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Puchatek (Post 1257118)
Posiadam konto w mBanku. Ale z racji tego, że pieniędzmi operuję częściej z ręki do ręki chciałbym założyć konto bankowe np. PKO, bank pocztowy, czy Zachodni i tam wpłacać w oddziale pieniądze na konto a potem przez internet przelewać do mBanku. Tylko nie wiem jakie konto będzie do tego najlepsze a wolałbym jakiś bank co ma dużo placówek bo często podróżuję i żeby było tanio ba za darmo to się raczej nie da :)

Poczytaj tutaj:
http://www.forum-bankowe.pl/tematy3/...brac-vt505.htm

Dobrze opisane, na tym forum znajdziesz również opinie ludzi o poszczególnych kontach:
http://www.forum-bankowe.pl/tematy27/

Myślę, że coś tam wybierzesz ;)

WISŁAZWE 15.06.2012 09:37

Pisał ktoś może, zadanie na zarządzanie pt. Motywacja ? Oraz ''proces decyzyjny'' na dowolnym przykładzie (oprócz zakupów)

Jeżeli ktoś miałby takie cudo na zbyciu, to bardzo będę wdzięczny :)

PW.

Potrzebne na wczoraj.

Kocur 15.06.2012 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Puchatek (Post 1257118)

Zależy jakimi kwotami obracasz.

Jest oferta mBanku "2 pack" - jako że są jedną grupą kapitałową z MultiBankiem - masz dostęp bez żadnych prowizji przy okienku kasowym w MultiBankach w całym kraju do konta mBankowego.

Dopytaj na infolinii czy się łapiesz.

ceniu 15.06.2012 14:46

ile kosztuje skąd odjeżdżają busy do Bochni? tak aby można było dotrzeć jak najszybciej do kopalni soli.

Watts 15.06.2012 14:55

http://i.imgur.com/y3GVR.jpg
http://i.imgur.com/5bgl9.jpg

Bus kosztuje 6 zł, jedziesz do końcowego przystanku i potem 2 minuty na nogach do kopalni.

Marcin_fan 15.06.2012 15:04

1. Jutro wybieram sie autem w rejon błoń żeby obejrzeć mecz Polska-Czechy. Gdzie polecacie zaparkować i którędy przebijać sie w okolice Błoń bo myśle że może być spory ruch na drodze...

2. kupiłem kiedyś pare biletów komunikacji miejskiej jako że aktualnie jeżdże na karcie która niedługo mi sie kończy chciałbym owe bilety wykorzystać tylko wiem że niedawno ceny biletów sie zmieniały i musze zrobić jakąś dopłate do biletów. Widziałem że jest dopłata 10gr i 20 gr. Czy moge jest zrobić tą dopłate i wykorzystać te bilety i ewentualnie którą dopłate wziąc. Jestem studentem..

nero 15.06.2012 20:49

Jeśli ktoś znał osobiście użytkownika Pablooo bardzo proszę o kontakt na PW.

WISŁA 1906 NH 16.06.2012 11:32

Mam pytanie. Wczoraj dostałem pocztą informacje z policji o zapłacenie mandatu (zakłócanie ciszy nocnej 300zł) jednak w tym liście nie ma podanego numeru konta na który można byłoby wpłacić pieniądze. Co w takiej sytuacji zrobić ? a może cały druk (z którym idzie się na pocztę) z numerem konta przyjdzie w późniejszym terminie ?

Sylwek1906 16.06.2012 11:43

Niech ktoś pomoże ;) myśle nad tym czy wybrać sie ze znajomymi do strefy na błoniach oglądnąć mecz Polska - Czechy.
i tu kilka moich pytań jak było podczas wcześniejszych meczów polaków (tak wiem, że dziś przyjdzie jednak najwięcej ludzi) chodzi mi o to jak tam jest w ogóle z widocznością ekranu, ile trzeba przyjść wcześniej żeby cokolwiek zobaczyć, jak jest z alkoholem (czy można mieć swoje zapasy)?

gypsy 16.06.2012 16:21

Sylwek, z tego co ja słyszałam od znajomych (osobiście nie byłam), to wcale tam tak fajnie nie jest, widoczność nie za dobra, problem z zakupem alkoholu jest taki, że są duże kolejki, a czy swój można wnosić to nie wiem, ale myślę, że nie.

ceniu 16.06.2012 17:06

nie można wnosić ŻADNYCH napojów!! lipa straszna. byłem na otwarciu. ani usiasc ani sie napić (kolejki najpierw po kuponiki tak na min 30min a potem nastepne aby wydali piwo. browar po 7zeta jakiś sikaniec 3%. lepiej ogladnać w domu a za ta kase kupić dobrego browara i jedzenie

wislacki 16.06.2012 17:27

Swój alkohol na strefę wniesiesz, ale musisz go schować, np puszki do kieszeni. Teoretycznie na bramkach stali "stewardzi" ale przeszukiwali jedynie plecaki, a i to nie u wszystkich. Byłem na meczu z Rosją niemal przed samym telebimem. Na strefę weszliśmy koło 19 i było sporo miejsca, ale dzisiaj proponuję przyjść wcześniej, bo i pogoda ładniejsza i mecz ważniejszy.

Lacrima 17.06.2012 14:22

Kiedy będzie losowanie par 1/16 Pucharu Polski?

WISŁAZWE 17.06.2012 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lacrima (Post 1257917)
Kiedy będzie losowanie par 1/16 Pucharu Polski?

Moim zdaniem, losowanie 1/16 PP powinno odbyć najdalej w ostatnim tygodniu lipca.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl