Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Mea 21.07.2011 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1130535)
No to będą teraz niezłe jaja dla tych którzy za "5 zł" poszli na mecz na Kałuży żeby ogłądnąć nowy stadion a tera bedą chcieli wyrobić sobie kartę na Wisłę :)

Troszeczkę to wszystko dziwne......lecz przed meczem spotkałem kolegę ze studiów i sam mi pokazywał ze ma kartę Wisły i Cracovii wiec ...chyba nie ma problemu w Krakowie. ( oczywiście sie smiałem ze jak pomyli przy kasie to możne nie tylko nie kopić biletu...:)

borys 21.07.2011 13:28

Ludzie chodzi o posiadanie 2 kart tego samego klubu... niby jak w kasie sprawdza czy masz karty innych klubow?:)

Wojtator 21.07.2011 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borys (Post 1130631)
Ludzie chodzi o posiadanie 2 kart tego samego klubu... niby jak w kasie sprawdza czy masz karty innych klubow?:)

Może przez tą całą bazę kibiców, którą ma robić/robi PZPN?

wroobel88 21.07.2011 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domenica90 (Post 1130588)
Super, Wisełkę to sobie pooglądam już chyba tylko w TV, bo zanim nasz klub wprowadzi internetową sprzedaż biletów, to ja już będę stara:-P

Zawsze możesz kogoś poprosić żeby Ci kupił bilet :) tyle, że bez karty to już tylko na Liteks będzie można wejść ...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1130535)
No to będą teraz niezłe jaja dla tych którzy za "5 zł" poszli na mecz na Kałuży żeby ogłądnąć nowy stadion a tera bedą chcieli wyrobić sobie kartę na Wisłę :)

Wg tamtego regulaminu który tutaj ktoś wrzucał, wystarczy się oficjalnie przerzucić :rotfl:

lord damien 21.07.2011 15:05

A czy można się kilka razy "przerzucić", w zależności od okazji? Jestem w Warszawie - KK Legii, jestem w Krakowie KK Wisły, chce iść na Polonie - KK Polonii.

krakus76 21.07.2011 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lord damien (Post 1130703)
A czy można się kilka razy "przerzucić", w zależności od okazji? Jestem w Warszawie - KK Legii, jestem w Krakowie KK Wisły, chce iść na Polonie - KK Polonii.

A czytanie tekst ze zrozumieniem to ciężka sztuka ?
Cytat:

1. Kibic może zmienić przynależność do danego Klubu na przynależność do innego Klubu.
2. Zmiany można dokonywać nie częściej niż jeden raz w ciągu rundy rozgrywkowej danego sezonu rozgrywkowego rozgrywek Ekstraklasy.
3. Zmiana przynależności do Klubu następuje poprzez unieważnienie dotychczasowej Karty i wydanie w jej miejsce nowej Karty.

dostuffca 21.07.2011 15:58

poprawcie mnie jeśli się mylę, ale ta karta której regulamin cytował Kociewiak to zupełnie inna karta niż nasza KK.

Cytat:

Ekstraklasa SA wraz ze swoimi partnerami rozpoczęła realizację przedsięwzięcia, którego celem jest wprowadzenie w całej Polsce uniwersalnej karty kibica - EXTRAKARTY - spełniającej funkcje identyfikacyjne zgodnie z wymogami Ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych
rozpoczęła ale nie skończyła jeszcze.
a zakazanie komuś kupienia biletu na mecz Śląska czy Lechii, bo wcześniej zadeklarował się, że jest Wiślakiem byłoby/ jest niezgodne z prawem.

PiotrG 21.07.2011 16:15

Trzeba się po prostu spytać w Strefie Kibica jak to jest.

Pero 21.07.2011 17:50

Z tego co wiem to podczas meczu ze Skonto Wisła przebierała się w starej szatni pod trybuną południową. Przed meczem przeszli specjalnie żeby wyjść razem ze Skonto.
W nowej szatni brakuje zaplecza i dopóki go nie będzie Wisła nie będzie z niej korzystać. Nic nie będzie przenoszone ze starej szatni z trybuny południowej bo docelowo szatnia ta służyć ma juniorą i młodej ekstr.

sovinho_02 21.07.2011 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1130796)
Z tego co wiem to podczas meczu ze Skonto Wisła przebierała się w starej szatni pod trybuną południową. Przed meczem przeszli specjalnie żeby wyjść razem ze Skonto.
W nowej szatni brakuje zaplecza i dopóki go nie będzie Wisła nie będzie z niej korzystać. Nic nie będzie przenoszone ze starej szatni z trybuny południowej bo docelowo szatnia ta służyć ma juniorą i młodej ekstr.

A nie masz może info jakiego dokładnie zaplecza brakuje i ile może potrwac dostosowywanie szatni ?

PiotrG 21.07.2011 18:32

Dostałem odpowiedź od Wisły Kraków - MOŻNA wyrobić KK Wisły posiadając KK innej drużyny.

licoo 21.07.2011 18:42

Czyli jak pojadę na wakacje nad polskie morze i będę chciał iść na mecz Lechii to nie kupię biletu bo nie będę miał ich karty? Podobnie we Wrocławiu? Same głąby w tym pzpnie pracują.

Arapaho 21.07.2011 18:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1130796)

Tyle było zamieszania żeby na trybunie usiedi dziennikarze i żeby była szatnia gości....Na tej budowie i w tym mieście - to normalne.

PiotrG 21.07.2011 18:56

Dziennikarze na trybunie zasiedli, ale na pewno nie w jej wnętrzu - nie postawili ani jednego stolika czy krzesełka w strefie mediów na kondygnacji +3
Jakiego zaplecza brakuje w tej szatni? Prysznice i łazienki chyba wykonane. Co najwyżej nie wykończyli jeszcze pomieszczenia do rozgrzewki... Bo Wisła raczej nie czeka na odnowę biologiczną, której tam po prostu nie będzie. Trzeba będzie korzystać z tego, co jest na południowej.
Mam nadzieję, że przed meczem z Litexem zrobią plac przy okrąglaku. Trochę wstyd, aby dziennikarze przechodzili przez błoto i po gruzie...

Pero 21.07.2011 22:39

Nie wiem czego dokładnie brakuje w szatni, ale z pewnością pieniędzy żeby to wyposażyć.

PiotrG orientujesz się co oni od dłuższego czasu kombinują między okrąglakiem a 3 maja. Dzisiaj tam jechałem i zobaczyłem że przez tory tramwajowe zrobiony będzie przejazd a całe stare boisko rozkopane. Czy to będzie jakiś specjalny wjazd dla mediów? Swoją droga to przez to ucieknie nam kolejny zielony teren do treningu. A pamiętam jeszcze czasu kiedy tam trenowano :)

Grantar 22.07.2011 07:17

http://www.stadionwisly.info/fotorel...owy/2011-07-21
zdjęcie nr 8
Jak informują władze miasta zakończył się I etap budowy bazy treningowo -rekraacyjnej Wisły Kraków. Etap ten obejmował budowę zalewu z przystanią dla łódek i plażą. Zgodnie z ugruntowanymi przez władze miasta zasadami prowadzenia inwestycji plaża i przystań nie została zrealizowane w planowanym terminie a kolejny termin jest planowany ....

PiotrG 22.07.2011 08:52

Pero, nie mam pojęcia. Teren tego starego boiska na terenach TF nie należy do zakresu inwestycji, to nie jest teren miasta.
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg

To wygląda jak jakaś droga.

Pero 22.07.2011 09:11

Teraz wygląda to jak przygotowanie pod budowy drogi, ale rozkopane było tam już od kilka miesięcy temu i kładli wtedy jakieś instalacje albo kanalizacje.

Być może będzie to prywatny wjazd dla naszego właściciela :)

PiotrG 22.07.2011 09:56

Być może robili przyłącza do kanalizacji. Droga dla właściciela? Raczej nie, to nie wygląda na podbudowę pod drogę.

sandbender 22.07.2011 10:34

A nie będzie to droga dla gości?

Elefant 22.07.2011 10:37

A czy sektor gości nie ma mieć przypadkiem osobnego dojazdu wraz z ogrodzonym i strzeżonym parkingiem ?

PiotrG 22.07.2011 10:39

Sektor gości już ma wyznaczoną i ogrodzoną drogę dojścia.

Mario26 22.07.2011 10:56

Problem z KK o którym piszecie jest związany z Ekstrakartą, czyli wspólnym systemem KK dla klubów całej ekstraklasy ( do tej pory zaopatrzyły się w nie: Legia Warszawa, Polonia Warszawa, GKS Bełchatów, Jagiellonia Białystok, Zagłębie Lubin i Lechia Gdańsk ) więc posiadając KK jednej z wymienionych drużyn nie można wyrobić drugiej KK działającej w tym samym systemie, lecz powinno się bez problemu wejść np na mecz Legii posiadając KK np Polonii i odwrotnie a aktualnie z tym jest problem.

Emilio 22.07.2011 20:31

Tak, to jest budowa drogi od aleji 3-go Maja, zaraz za przystankiem tramwajowym. Odcinek drogi przez torowisko jest już nawet wyasfaltowany.

Edyta: nie zauważyłem dalszych zdjęc...

Mea 23.07.2011 10:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandbender (Post 1131492)
A nie będzie to droga dla gości?

Nie będzie to droga dla gości. Tu jest pewna zagadka bo w planach to miała być droga dla mediów wraz z parkingiem i nie jest to teren TF lecz miasta. Jeżeli będzie to droga dla mediów to trzeba zadać pytanie jak będą dochodzić do trybuny zachodniej do dawnego A bo od zachodu będzie to strefa zamknięta wraz z parkingiem dla VIP.

Mishuh 23.07.2011 21:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtator (Post 1130633)
Może przez tą całą bazę kibiców, którą ma robić/robi PZPN?

Nie mają do niej dostępu. To jest co innego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 1130729)
a zakazanie komuś kupienia biletu na mecz Śląska czy Lechii, bo wcześniej zadeklarował się, że jest Wiślakiem byłoby/ jest niezgodne z prawem.

Byłoby i jest, ale prawo większość klubów w Polsce ma w d...e - z Wisłą na czele (zmuszanie ludzi do podawania maili, komórek i zgody na komunikaty reklamowe). Korona czy GKS Bełchatów nie sprzedają biletów ludziom z innymi kartami i śmieją się ludziom w twarz. Aż ktoś ich zniszczy w sądzie albo mediach :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez licoo (Post 1130832)
Czyli jak pojadę na wakacje nad polskie morze i będę chciał iść na mecz Lechii to nie kupię biletu bo nie będę miał ich karty? Podobnie we Wrocławiu? Same głąby w tym pzpnie pracują.

To nie PZPN to ustala. Jeśli ci zabronią, to miejscowe głąby.

Grisza1 24.07.2011 01:11

A nie można wprowadzić po prostu uniwersalnej karty kibica z podstawowymi danymi bez identyfikowania osoby z danym klubem? Pytam tak z ciekawości, bo nie wiem jak ta kwestia w tym ujęciu była rozważana.

Pero 24.07.2011 12:12

Byłem na meczu więc nie oglądałem transmisji na Polsacie. Czy to prawda, że Borek nazwał Nasz stadion blaszakiem?

Niepolomice 24.07.2011 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 1132436)
Byłem na meczu więc nie oglądałem transmisji na Polsacie. Czy to prawda, że Borek nazwał Nasz stadion blaszakiem?

TAK, to prawda

Patryk_185 24.07.2011 12:15

No tak, powiedział że jest blaszakiem i że nie dało się weź do niego żeby się wybrudzić. Chyba zapomniał że trybuna w całości nie jest oddana do użytku i że padało :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl