![]() |
Ludzie, ale jak nie masz pieniędzy na coś, to tego czegoś nie kupujesz, chyba logiczne??
Klub jest zadłużony, nie sprzedano żadnego piłkarza - nie zarobiono pieniędzy, nie było występów europejskich - nie zarobiono pieniędzy, grano w Sosnowcu - płacono za wynajem itp itd Czego wy oczekujecie?? Przydarzył nam się Marcelo, Bogu dziękować, na kolejny taki transfer będziemy długo czekać. Nie ma kasy, nie kupisz kasowego zawodnika i nie zapewnisz mu kontraktu zgodnie z jego oczekiwaniami. Mamy okres jaki mamy. Wrócą kontuzjowani Sobol, Głowa, Boguś, Peter będzie konkurencja w drużynie, miejmy nadzieję podniesie się poziom sportowy. Nie mówię, że nie są potrzebne nowe zakupy, ale jeśli mamy kupić miernotę jedna, drugą, to ja wolę poczekać z zakupami do wakacji i zakupić konkretnego gościa. Być może i nasze ligowe gwiazdki zejdą trochę ze swoich aspiracji, szkoda że tylko finansowych i zasilą naszą drużynę. Jestem fanem ligi angielskiej, mogę oglądać kilkakrotnie powtórki meczów, bo tam zapierdala.ą na 100% cały mecz, a nasze gwiazdeczki ligowe niestety mają zamiast mózgu wodę sodową, bez aspiracji zawodowych, tylko kasa misiu, kasa... Kolejnym problemem jest w polskiej piłce rządzenie zawodników trenerem. Jak im daje za bardzo w dupę, przegrywają dwa, trzy mecze i kto za to ponosi odpowiedzialność?? - TRENER...Wylatuje, przychodzi nowy i ma na początku powiedziane: dasz nam w dupę, wylecisz. Jak chcesz chwilkę potrenować, to nie przemęczaj nas za bardzo. I tak to się kręci. Dopóki za wyniki odpowiedzialności nie będą ponosić zawodnicy, to będzie wielka ****..a. Trenera można rozliczać jedynie z taktyki, a reszta jest w nogach zawodników. Odtłuszczyć to całe towarzystwo jak zrobiono w Tottenhamie i jazda!! |
Cytat:
|
Cytat:
Testowanie piłkarzy z kotraktami w klubach bardziej wygląda jak mydlenie kibicom oczu niz szansa na realne transfery. |
Cytat:
|
Panowie nie rozumiem momentami tego narzekania. jakby na to nie patrzec mamy najmocniejsza pake w kraju. Przy tylu kontuzjach kluczowych zawodnikow jestesmy na pierwszym miejscu w tabeli. Nie mam najmniejszych watpliwosci ze osiagnelismy to dzieki szerokiej kadrze oraz uniwersalnosci niektorych graczy.
Naprawde nie ma co popadac w depresje jesli nikt nie przyjdzie. Oczywiscie przydalby sie ktos podobny do Brozka zeby ten mogl sie leczyc jak ma kontuzje a nie grac na blokadzie. rownierz bramkarz by sie przydal zeby zrobic rywalizacje ale nawet bez tych dwoch wzmocnien dalej bijemy wszystkich na glowe. |
Ja szczerze mówiąc nawet nie wierzę, że Mistrzostwa w tym roku nie zdobędziemy. Zaledwie 13 kolejek, 8 i 5 punktów nad najgroźniejszymi rywalami. Do tego tę rundę, nawet bez wzmocnień, będziemy grali w mocniejszym składzie, przecież w tamtym roku połowę meczów graliśmy bez Głowy, Sobola, Boguskiego, 3 mecze bez głównego snajpera Brożka (a mimo tego mieliśmy 3 zwycięstwa), Singlara, Garguły (dla mnie niech on nawet nei gra tej wiosny, ale niech będzie 100% sprawny na zgrupowanie przed następnym sezonem). A to są gracze, którzy prawie z miejsca mają miejsce w 1 składzie ( no może oprócz Singlara).
Poza tym spokojniej, naprawdę. Ja jestem pewny, że jeszcze zakontraktujemy 2, 3 graczy. Oczywiście szkoda, że nie mamy ich już teraz. No ale mieć wszystkiego nie można. |
Cytat:
1) Wiadomo ,że Wisła ma swoje problemy - finansowe , organizacyjne, personalne, transferowe, infrastrukturalne. Jeżeli popatrzymy na to obiektywnie jest wiele czynników natury wewnętrznej ,które brak skutecznej polityki w wielu obszarach doskonale usprawiedliwiają. Brak transferów można na to zgonić, brak realnego , wymiernego sportowo i finansowo , szkolenia młodych piłkarzy również. Zastanówmy się jednak czy istnieją w naszej lidze jakiekolwiek czynniki zewnętrzne ,które wymogłyby pozytywne przemiany w wymienionych przeze mnie sprawach na wstępie tego punktu. Takich czynników po prostu nie ma! Z roku na roku dołujemy z poziomem a liga się do nas dostosowuje. My jako "liderzy" (bo warto pamiętać ,że był taki moment po Schalke , Lazio , Parmie ) mieliśmy wyznaczać podwyższone standardy , tego od klubu Wisła Kraków oczekiwano. My mieliśmy być takim pożądanym impulsem sanacji w polskiej lidze. Oczekiwania zostały zawiedzione. O dziwo postępowaliśmy dokładnie na odwrót. Swego czasu wynik sportowy zwolnił naszego właściciela z pożądanych reform , czujności, budowa klubu to nie tylko transfery przecież, a gdzie szkielet. Dzisiaj zauważcie ,że my (z resztą nie od dziś ) utyskujemy na te nieszczęsne transfery. Ale zadajmy sobie pytanie czy te transfery są konieczne. Czy w naszej lidze jest ktoś kto by z równym polotem i fantazją zadłużył na starcie klub tak jak swego czasu Cupiał? Wtedy Cupiał rzucił rękawicę polskiej lidze! A teraz nie ma drugiego inwestora/-ów czy grupy właścicieli zdecydowanych na podobny krok. 2) Druga rzecz jest taka. Kilka postów wcześniej podałem statystyki Bratislava Panuszevaca w Napredaku. Moja intencja była troszkę inna niż nie którzy odczytali. Ktoś od razu zawyrokował ,że gość strzelił tylko cztery bramki . Pełna zgoda ale dla mnie istotniejsze jest to ,że wystąpił w 14 meczach na 15 kolejek. Jest to dobry asumpt ,żeby rozliczać Edka i Józefa. Przecież mieli gdzie go oglądać widzieli go na tle dobry i słabych drużyn. Więc jakąś paletę spostrzeżeń sobie mogli wyrobić. I mam taką cichą nadzieję ,że tak z tym naszym skautowaniem było, że ten Bratislav to jest produkt pewnego systemu a nie efekt chaosu pod tytułem łapanka. PS. Krzyma a co to ma wspólnego z tematem , uważaj na tych adminów piekielnych bo banami sieją jak baba makiem ;-) |
|
Cytat:
|
Przypuśćmy,że Panusevac jeszcze coś podczas sparingów strzeli.Nasza brukowa prasa od razu zaserwuje nagłówki w rodzaju:Wisła testuje perłę z Bałkanów itp.Po przeczytaniu czegoś takiego Napredak podbija cenę z powiedzmy 150K euro na 300K,a Wisła musi szukać znowu kogoś innego.Oczywiście trochę przejaskrawiam całą sytuację,ale nasz klub stąpa po kruchym,transferowym lodzie.Niestety taki jest też urok testów.
|
Jak podaje P.S Odra chciala Jopa ale M.Skorża nie wyraził zgody!!!
|
ale podobno na zgrupowaniu w Turcji miało się pojawić 3 napastników, lewy obrońca i ktoś jeszcze. Tak przynajmniej mówił Maciej Skorża przed wylotem do Turcji. Mijają kolejne dni i nic. Troszkę się przyzwyczaiłem już, że Skorża jest złotousty (pięknie mówi). Nie lepiej powiedzieć wprost: klub nie ma pieniędzy, nie będzie transferów?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
to że mistrzostwo będzie i mamy pake by bycnajlepsi w Polsce to jest jasne. ale tu chodzi o EUROPE. ja sie w ogole nie boje o walke w ekstraklasie, tutaj z tysiacem kontuzji i tak wygramy tą lige, a na jej podium to i druzyna młodej ekstraklasy bysmy staneli, taka ta polska liga słaba.
|
Nie oszukujmy się z tą Europą. Najbardziej przygotowani na nią są kibice, a nie klub Wisła SA.
Bój Wisły w pucharach to nadal będzie walka gołej dupy z batem. |
Jakby się udało oddać Jopa do Odry to byłby transfer roku:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Przykładowo, gdyby ustawić przed naszym polem karnym betonowy słup i któryś z napastników przeciwnika wcześniej czy później się na niego (pardon my french) wpieprzył, to czy też napisałbyś, że słup może i nie ma przyśpieszenia (właściwie rusza się tylko, gdy go przestawiają przy zmianie połów), ale "daje radę"? Mimo, że w pozostałych przypadkach był mijany, no właśnie - jak słup. To nie o to chodzi, że jestem przeciwnikiem Jopa - uważałem go za dobry transfer do czasu, aż zobaczyłem go w akcji. Chciałbym więc wiedzieć, czemu Jop "daje radę", bo IMHO to jest wielka wtopa Skorży, który przecież go wcześniej testował. Umówmy się - u nas w lidze zawodnicy techniką nie grzeszą (Jop zresztą też), toteż napastnicy zazwyczaj bazują na szybkości. Jedyną szansą, że Jop zacznie dawać radę jest to, że jego dotychczasowa nieruchawość wynikała z braków treningowych (marne szanse) i uda się to poprawić. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
PS. Skad informacja ze Jop zarabia 300k euro rocznie ? |
Jak Jop wchodzi z ławki to tak jakbyśmy grali w bez jednego piłkarza.. transfer Jopa nie był udany i warto by się go pozbyć szczególnie jak można go sprzedać(?).
|
od Jopa to mozna sciagac obojetnie jakiego, byle szybkiego młodego obronce, napewno mniej by chcieli za kontrakt.
|
a ja bym proponowal jak sprzedamy Jopa, kupic porzadnego bramkarza... nie musze wymawiac tego imienia i nazwiska bo wszyscy chyba by go chcieli zamiast Juszczyka xD no chyba ze sa tak jak mowie jakies szanse na jego pozyskanie... Adisa :P a swoja droga... Odra szaleje na rynku transferowym :D
|
Cytat:
Jop w formie z poprzedniej rundy to nie jest żadna sensowna alternatywa i to trzeba sobie uczciwie powiedzieć. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl