Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

S z c z e p a N 06.09.2018 04:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1513899)
Zmieniając temat:
Co z Brożkiem?

Fragment wczorajszego wywiadu z Arkiem Głowackim:

Jak wygląda obecnie sytuacja z Pawłem Brożkiem?

]Jestem bardzo zadowolony z jego postawy. Paweł trenuje trzy tygodnie, podszedł bardzo poważnie do tematu powrotu do Wisły. Wysłaliśmy go ostatnio na badania, podczas których został sprawdzony bardzo dokładnie. Czekamy na raport, ale już teraz widać jasno, że pod względem motorycznym jest w porządku. Na wszystko przyjdzie jednak czas.

A były już rozmowy na temat kontraktu z Brożkiem?

Powiedzieliśmy sobie, że na wszystko przyjdzie odpowiedni moment, ale mogę powiedzieć, że on zbliża się bardzo szybko.

Chce Pan powiedzieć, że teraz, w przerwie na reprezentację, może coś wydarzyć się w tej sprawie?

Może tak się stać. Myślę, że w najbliższych dniach może sprawa się wyjaśnić. Paweł być może zagra w najbliższym sparingowym meczu z Victorią Jaworzno.

☺️

Łukasz1987 06.09.2018 07:21

Ja mam tylko jedną obawę jeśli chodzi o Pawła...pożegnał się z Nami podczas meczu z Lechem w sposób wyjątkowy i epicki!:) Wręcz mam wrażenie że byłby to świetny scenariusz na film! Obawiam się tylko tego aby teraz jego dalszą kariera w Wiśle nie została rozmyta na drobne... Żeby został zapamiętany jako gwiazda i legenda tego klubu! Oczywiście nie wiem jak się teraz prezentuje ale wierzę że może dać Wiśle wiele dobrego i dyrektor sportowy wie co robi:) generalnie- Broziu czekamy!:)

As 06.09.2018 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Łukasz1987 (Post 1513901)
Ja mam tylko jedną obawę jeśli chodzi o Pawła...pożegnał się z Nami podczas meczu z Lechem w sposób wyjątkowy i epicki!:) Wręcz mam wrażenie że byłby to świetny scenariusz na film! Obawiam się tylko tego aby teraz jego dalszą kariera w Wiśle nie została rozmyta na drobne... Żeby został zapamiętany jako gwiazda i legenda tego klubu! Oczywiście nie wiem jak się teraz prezentuje ale wierzę że może dać Wiśle wiele dobrego i dyrektor sportowy wie co robi:) generalnie- Broziu czekamy!:)

Pozegnal sie bo chcieli tego Hiszpanie.

Ja mam to gdzies, ze sie pozegnal i ze bylo to pozegnanie iscie epickie - teraz jest potrzebny i dobrze ze wraca.

czaro 06.09.2018 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1513911)
Pozegnal sie bo chcieli tego Hiszpanie.

Ja mam to gdzies, ze sie pozegnal i ze bylo to pozegnanie iscie epickie - teraz jest potrzebny i dobrze ze wraca.

Mam takie samo zdanie i nawet jeśli Brożek miałby wzmocnić tylko szeroką kadrę, to i tak byłoby super.

Tamtego meczu nikt mu nie odbierze. Tak, jak w książce masz emocjonujące zakończenie, a potem epilog, tak i teraz zacznie się być może epilog do tamtej wspaniale zakończonej historii.

szprotson 06.09.2018 16:53

ale przeciez zajebiscie jest.
Wroci jak feniks z popiołów.
Jak dla mnie co mecz moze odchodzić i jebać bramki w 90 minucie.

AEJAO Pawka gol :)

Karherop 06.09.2018 18:49

Tylko nie wymagajcie od Pawła, bo już był jedną nogą na piłkarskiej emeryturze a przez rok strzelił 1 gola ( w 17 meczach). Niestety ale jeszcze w poprzednim sezonie wiele pomyj na niego wylano i im mniej będziemy od niego teraz wymagać tym ewentualne rozczarowanie będzie mniejsze.

Osobiście liczę na 2-3 bramki w sezonie i może drugie tyle asyst. Tylko i aż tyle.

Arkadiusz.Czerepach 06.09.2018 18:56

możliwe że z ogłoszeniem/zakontraktowaniem Pawła czekają aż się wyklaruje sytuacja ze Zdenkiem

a tak swoją drogą , jakby PB podszedł do tego ambitnie i z głową czyli przez te kilka miesiecy zapierdalał nad motoryką , to efekty mogłyby być naprawde spektukularne

to sytuacja praktycznie bez precedensu

brylant17 06.09.2018 19:12

Mały zadebiutował dzisiaj w Spartaku Trnava w III rundzie pucharu Słowacji Patryk zaliczył asystę,a jego zespół wygrał 9-0

Karherop 06.09.2018 19:43

@Arkadiusz.Czerepach
Nie oczekuj spektakularnych efektów. Przede wszystkim musi mieć do tego zdrowie. Od 3 lat Paweł miał kontuzję za kontuzją i pewnych ograniczeń już nie przeskoczy.

Arkadiusz.Czerepach 06.09.2018 19:58

nie oczekuje to raczej pobożne życzenia , oparte na mojej znajomość fizjologii sportowca, przygotowania kondycyjnego itp

oczywiście niewiadomą jest aktualny stan zdrowia Pawła , dlatego to tylko takie gdybanie

aczkolwiek potencjał dostrzegam w tym, że po raz pierwszy od 20 lat , Paweł miał kilkanaście tygodni wolnego / luźniejszych treningów , bez presji na granie meczów na kontuzji na jakichś "blokadach" , może udało się zaleczyć stare sprawy , a teraz na świeżości , na spokojnie może z dobrym trenerem przygotować motorykę którą odskoczy lidze bo ma nad innymi zawodnikami tę przewagę że te kilka miesięcy może poświęcić wyłącznie na to , a piłkarze "w sezonie" mają inne priorytety

ale to tylko dywagacje, takie pisanie dla pisania , uj wie co bedzie , pewnie kicha

BlurgH 06.09.2018 20:05

Życzę Ci z całego serca, żeby Twój scenariusz się spełnił i żebyśmy cieszyli się z bramek Pawła.

TIR_DO_SŁUBIC 06.09.2018 20:12

W oldbojach za dwa lata.

ArturBarlinek 06.09.2018 20:24

Ja jestem za powrotem Brozia, chciałbym żeby strzelił 10 bramek i dało nam to puchary, wtedy miałby piękne zakończenie swojej kariery.
Niech strzeli kilka bramek i będę naprawdę zadowolony.
On to potrafi.

czaro 06.09.2018 22:42

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...sko_27034.html

Jutro ma grać. Pawle, życzę Ci trzeciej młodości. Naprawdę.

lukaszsz86 07.09.2018 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Łukasz1987 (Post 1513901)

i myślę że to pożegnanie trzeba pamiętać jak i jego dotychczasową karierę. Teraz wraca tylko i wyłącznie dlatego że klub go potrzebuje, a on jako prawdziwy Wiślak zgodził mu się pomóc. Jeśli wypali to rewelacja, jeśli nie to nic się nie dzieje i nie powinno się się od niego zbyt wiele oczekiwać i nie powinno to mieć wpływu na jego postrzeganie wśród kibiców.

Dariook 08.09.2018 01:30

Ja nie rozumiem jednego. Jak niby ktos, moze rozmieniac sie na drobne grajac w Wisle?
Przeciez to zaszczyt i duma reprezentowac barwy Bialej Gwiazdy... Brozio to wie a Wisle sie raczej nie odmawia.

Zawsze z wami, WISLAKAMI !

Arkadiusz.Czerepach 08.09.2018 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1513929)
http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...sko_27034.html

Jutro ma grać. Pawle, życzę Ci trzeciej młodości. Naprawdę.

ale nie zagrał

Karherop 08.09.2018 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1513974)
Ja nie rozumiem jednego. Jak niby ktos, moze rozmieniac sie na drobne grajac w Wisle?
Przeciez to zaszczyt i duma reprezentowac barwy Bialej Gwiazdy... Brozio to wie a Wisle sie raczej nie odmawia.

Zawsze z wami, WISLAKAMI !

I z kontuzjami.
Pomimo OGROMNEJ sympatii do Brożka, nawet nie tak obawiam się od jego forme jak o zdrowie. Przecież już od 4 lat dominuje w szatni żart że jak wycofaja Ibuprom z aptek to Brozio kończy karierę. Teraz niestety znowu cos złapał.

Niemniej jednak jak juz ma wrócić na dobre to trzymam za niego mocno kciuki. Bardzo tylko bym nie chciał, aby caly jego powrot sprowadził się do trzech spotkań po 15 minut statystujac na boisku.

AntyMod 08.09.2018 16:50

ta liga jest tak slaba - tak nedzna - i tak nieprzewidywalna- ze wcale bym sie nie zdziwil jakby Pawel wrocil i strzelil kilka bramek

xanti1906 09.09.2018 09:37

Sportowo też mi się wydaje, że mogłoby być lepiej niż za Hiszpanów. Paweł uwielbia grać kombinacyjnie, wychodziło mu to bardzo dobrze i jeśli tylko miał z kim grać, to zawsze strzelał bramki. Ostatnio taka współpraca miała miejsce za Wdowczyka, kiedy grał u nas Wolski. Teraz też myślę, że odnalazłby się dobrze, choć miałbym trochę wątpliwości wynikające z tego, że Paweł zapewne wchodziłby na 20 minut, a nasza drużyna wtedy często zwalnia i gra cofnięta.

tas de fleia 09.09.2018 20:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 1514008)
Sportowo też mi się wydaje, że mogłoby być lepiej niż za Hiszpanów. Paweł uwielbia grać kombinacyjnie, wychodziło mu to bardzo dobrze i jeśli tylko miał z kim grać, to zawsze strzelał bramki. Ostatnio taka współpraca miała miejsce za Wdowczyka, kiedy grał u nas Wolski. Teraz też myślę, że odnalazłby się dobrze, choć miałbym trochę wątpliwości wynikające z tego, że Paweł zapewne wchodziłby na 20 minut, a nasza drużyna wtedy często zwalnia i gra cofnięta.

Czy ja wiem zwalniamy i jesteśmy cofnięci? Właśnie wg mnie to największa różniącą do poprzednich sezonów, idziemy za ciosem jak gra się układa i nie ma stojanowa. Także i te 20 min moze być niezłe. Bardzo podoba mi się to podejście (video Górnik czy kolejka), jedziemy dalej, nieważne że mamy 2 bramy zapasu.

Karherop 09.09.2018 20:54

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...cc=ucs&utm_v=2

Krótki ale jakże optymistyczny wywiad z Bashą, który dopiero co chciał odejść z klubu, a teraz pewnie wchodzi na swój najwyższy piłkarski poziom. "Teraz, odpukać, pech się skończył, gramy lepszą piłkę niż w zeszłym sezonie. To mój najlepszy czas w Wiśle"

brylant17 12.09.2018 18:03

Wywiad z naszym dietetykiem warto przeczytać

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...owa_27128.html

leszekm 15.09.2018 07:40

DAWID KORT: ALBO WYKORZYSTAM KOLEJNĄ SZANSĘ W EKSTRAKLASIE, ALBO PRZEPADNĘ

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...krakow/n10jge6

pepe72 20.09.2018 11:48

To chyba najbardziej tu pasuje.
O naszych rezerwowych:
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...szanse/f8mxhsp

mitmichael 20.09.2018 13:31

Buchal do 2022 roku, Lis sie ogrywa a Michał idealnie nadaje sie na rezerwowego

w0lno. 20.09.2018 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1515050)
Buchal do 2022 roku, Lis sie ogrywa a Michał idealnie nadaje sie na rezerwowego

Kokosów (chyba) nie zarabia, nie jest toksyczny, godzi się z rolą rezerwowego, a jeśli będzie trzeba wejść do bramki, to podoła wyzwaniu. Dobra decyzja. Brawo Buchal! Brawo Głowa!

brylant17 20.09.2018 14:29

W tym wszystkim poszkodowany jest Kacper Chorążka mógł dostać szansę przed Lisem no chyba,że jest słaby....

Blaszczu16 20.09.2018 14:47

Brozek juz oficjalnie wrocil.

Vinci 20.09.2018 16:18

Będzie jakaś feta/impreza powitalna, pożegnanej wcześniej legendy? :D:D:D

PvD 20.09.2018 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1515098)
Będzie jakaś feta/impreza powitalna, pożegnanej wcześniej legendy? :D:D:D

Przecież u nas w klubie są sami dostarczyciele fety :haha:

saklak1906 20.09.2018 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1515099)
Przecież u nas w klubie są sami dostarczyciele fety :haha:

To by wiele wyjaśniało skąd nasi kopacze maja tyle pary:>

brylant17 20.09.2018 16:56

Wywiad ze Zdenkiem

http://sportdziennik.pl/zdenek-ondra...ddac-za-darmo/

Rience 20.09.2018 17:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1515103)

Przecież miał być bojkot Wisły :rotfl:

rasel1906 20.09.2018 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1515104)
Przecież miał być bojkot Wisły :rotfl:

Bo to taki czesciowy bojkot

lukaszsz86 20.09.2018 17:23

Oni bojkotują tylko spotkania z Panią Prezes bo chcą się z nią spotkać.

krakus76_ 20.09.2018 17:27

Wszystko wskazuje że pożegnamy się Ondraszkiem.

Powrót Pawła Brożka może o tym świadczyć. Jak dla mnie dobry ruch. I nie myślę tu o tym że Paweł będzie wchodził na 90 min meczu. Będzie o raczej kimś w rodzaju Buchalika - strażak i tego, który będzie dawał od siebie wiedzę młodym piłkarzom.

Myślę że Paweł w momencie odejścia Ondraszka może dużo dać Marko Kolarowi czy innymi młodym zawodnikom (ofensywnym pomocnikom jak np. Wojtkowski) czy wchodzącym juniorom lub nowo pozyskanym zawodnikom.

funkykoval 20.09.2018 17:58

Myślę że Paweł to wyjście awaryjne gdyby Zdenek nie przedłużył umowy, a nas nie stać na nowego napastnika. Mam jednak wrażenie, że Zdenek zostanie przynajmniej na 1,5 sezonu

Błaszczu_WIŚLAK 20.09.2018 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1515075)
W tym wszystkim poszkodowany jest Kacper Chorążka mógł dostać szansę przed Lisem no chyba,że jest słaby....

W Akademii idą lepsi :)

czaro 20.09.2018 21:48

Z tego wywiadu pośrednio wynika, że Brożek jest m.in. po to, by być back-upem dla Zdenka i zluzować z tej funkcji Kolara, który mógłby wchodzić na skrzydła bez obaw o to, że w razie jego kontuzji zostaniemy z jednym napastnikiem.
https://gazetakrakowska.pl/wisla-kra...221?najstarsze

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl