![]() |
Cytat:
|
#AdiosKiko
|
Cytat:
Jakies sensowne realne nazwisko? |
Cytat:
|
âŹ
Cytat:
Co powiesz na sprzedany mecz i pamietne 0-6 z legia dajace spadek do 2 ligi? |
Cytat:
|
A czy Radek posiada już licencję Uefa Pro?
|
I umiejętności?
|
Skorża
:D |
Cytat:
Cytat:
|
Paweł Janas, wolny to można brać od zaraz, z doświadczeniem, z sukcesami.
:D |
Cytat:
Naprade przezywamy mega traumę sportowo-wynikowa wczoraj graliśmy w LM :) ps. ja nie wiem czy nas będzie stać na nowy kontrakt dla Sadloka a tu mega rozczarowanie |
Cytat:
|
Od 6 lat Wisła nie potrafi zająć miejsca powyżej 5. W tym czasie nasz klub prowadziło chyba 9 trenerów, niektórzy więcej niż raz. I co? Kolejna bliźniacza dyskusja dotycząca tego jaki to x,y czy z jest słaby i czego nie dokona kolejny, który tu przyjdzie, bo przecież gorzej być już nie może. Tymczasem przychodzą kolejni, a satysfakcjonujących wyników, jak nie było tak nie ma. Może więc niepotrzebnie marnujecie tutaj czas i miejsce? Może warto wziąć po tylu latach inne możliwości pod uwagę?
|
Kiko ma więcej szczęścia niż rozumu. Dzięki Bogu, że okoliczności zmusiły go do wystawienia Wojtkowskiego. Ciekawe co by było, gdyby zamiast Pereza zagrał ktoś, kto może Wiśle pomóc.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W zimie trzeba się pożegnać z Ze Manuelem i jeszcze którymś Hiszpanem, żeby Kiko nie miał możliwości wystawiania ich na boisko
|
Jose Manuel Aira.
Tak, grzebałem na Transfermarkt w poszukiwaniu ciekawych, wolnych trenerów z Hiszpanii. Nie, facet nie daje pewności, że będzie miał lepsze wyniki, niż Kiko. W sumie popatrzyłem tylko z ciekawości. |
Uważam że opcja Radek + Głowa (grający asystent) przynajmniej do końca rundy. Nawet niech to Kmiecik firmuje oficjalnie.
Kiko nie wybroni się dla mnie w żaden sposób choćby dlatego że taki Perez nie dał żadnej przesłanki na niebie ani na ziemi że cokolwiek da drużynie a on go wypuszcza w 1 składzie i trzyma cały mecz. Przy absencji Pola mógł dać Cywke na DP i Bartkowskiego na PO. A nie tego parodyste. Temat Ze(ro) Manuela pominę |
Cytat:
Moim zdaniem w tej lidze poza Górnikiem i Sandecja to chyba wszyscy zawodzą jedni mniej inni więcej . |
Cytat:
Ze zaczęliśmy nowy pomysł na budowę zespołu i warto sie wstrzymać z nowa koncepcja bo nic sie takiego nie dzieje aby panikować i lamentować. |
Radosław Sobolewski jest członkiem sztabu szkoleniowego i ma cały czas znaczący wpływ na kształt dzisiejszej Wisły.
Jeśli ktoś twierdzi, że wywalenie Ramireza i zrobienie z Sobola pierwszego szkoleniowca to remedium na wszystkie nasze problemy, to ewidentnie nie umie oddzielić emocji od logicznych wniosków. "Kiko out i ....!". BTW: mi tam wcale się nie wydaje byśmy mieli szczególnie mocniejsza kadrę niż taka Pogoń Szczecin. Więc zerknijcie sobie na tabele i jeszcze raz przemyślcie "Czy nie może być gorzej?" |
Cytat:
|
Cytat:
dopóki, w kadrze jest Brozek, Boguski, Glowacki to Sobol nie moze byc trenerem. Tyle w temacie. Tak na chlodno to uwazam, ze Kiko musi ciagnac ten wozek. mamy graczy jakich mamy, jak widac Macius zlotousty tez niedaje rady , gdy pilkarze sa sredniawi. Pierwsza osemka to jest realny nasz cel. Zobaczcie na nasza kadre, kto daje jakosc ? Dwie, moze trzy osoby. Carlitos, Sadlok (ktory tez nie jest TOP), Basha ... ktos jeszcze Glowa trzyma jakis poziom, ale ile da rade jeszcze ? Wojtkowski ma przeblyski, Arsenic ma przeblyski. i chyba tyle. |
Cytat:
|
Podobno Kiko bronią wyniki. 9 ostatnich spotkań to 9 punktów. Do tego kompromitacje w Pucharze Polski. Czyli z ostatnich 10 spotkań wygraliśmy 2. Ratuje nas fartowny początek sezonu, gdzie wygraliśmy 4 mecze, z czego 3 w bardzo szczęśliwych okolicznościach. W zasadzie wszystko na temat tego wuefisty zostało już napisane i nie ma sensu co tydzień wypisywać zarzutów pod jego adresem. Gołym okiem widać, że do niczego to nie prowadzi i mimo 10 miesięcy pod wodzą tego "trenera" zespół nie ma żadnego stylu. Chłopina nie ma pomysłu na naszą grę, a ewentualne wyniki robi w zasadzie tylko Carlitos. Nie rozumiem intencji jego obrońców. Bo nie wierzę, że tylu ludzi nie dostrzega tego dziadostwa. Może chodzi o własne ego? O to, że niektórzy nie potrafią przyznać się do błędu i powiedzieć "tak, myliłem się"? Czy zdajecie sobie sprawę, że to działa na szkodę Wisły?
Jak szybko go nie zwolnimy to marazm będzie trwał. Biorąc pod uwagę jak wygląda tabela będziemy mieli spory problem z załapaniem się do TOP8. Możemy dać mu więcej czasu jak postulują jego wielbiciele, ale to nic nie da. Z tej mąki (bez podtekstów) chleba nie będzie i widać to już od dawna. Tylko do niektórych jeszcze to nie dotarło. PS jak ktoś twierdzi, że to Lech miał wczoraj szczęście to już nie mam pytań. Wyglądaliśmy jak San Marino w starciu reprezentacją Niemiec. Gdyby nie Buchalik skończyłoby się jak w pamiętnych meczach przy Łazienkowskiej. |
Cytat:
Żal Manuel i Perez ,tylko watpie czy w Polsce nawet ktos 2 ligi by ich chcial.No nic trzeba zrobic zrzute na kuriera DHL zapakowac i wysłac jak najdalej stad. |
To nie chodzi o styl (brak stylu). Nie można cieszyć z dobrego wyniku (remisu), bo gdyby parę decyzji paru zawodników było innych, wczoraj wracaliśmy do Krakowa z workiem 6 goli na plecach.
Pragnę przypomnieć pochwalne pieśni na cześć kapitalnego przygotowania wolicjonalnego i fizycznego (bramki w ostatnich minutach meczów). Czar prysł, fart się wyczerpał. Znamienne jest to, że przetrwaliśmy wczoraj kilkudziesięcio minutową nawałnicę, próbę gwałtu, z rozłożonymi nogami. I padliśmy na ryj w ostatniej minucie. Znak czasu. Nagle, w jednej minucie, fart przestał nam sprzyjać. Siedzieliśmy jak sekretarka na biurku w biurze szefa, prosiliśmy się o przyjęcie tego i tamtego, tu i ówdzie. Ale szef był ślepy jak Stępień z 13 posterunku, do 90+ minuty. Braknie Carlitosa (kontuzja, odejście) to wtedy przejrzycie na oczy. Nie trafia do mnie argument słabego materiału piłkarskiego. Korona ma lepszy? Nie. Gra lepiej? Tak. Siedzi w okopach jak ....a? Nie. Gra ciekawy futbol? Tak. Zrozumcie wreszcie. Miejsce w tabeli jest wysokie, prawda. Ale tylko i wyłącznie dzięki fartowi i jednemu piłkarzowi. My jesteśmy w klasycznej dupie z brakiem perspektyw. Jeżeli prawdą jest mityczna klauzula o ilości punktów wymaganych do zdobycia przez Amigo by uniknąć rozwiązania kontraktu, to... sam nie wiem co o tym myśleć. Wydaje się, że gość dostał przyzwolenie tą klauzulą na chujowość, asekuranctwo, byle jakość. Piłsudski miał rację- klub wspaniały tylko trener wuefista. |
Cytat:
|
W którym miejscu napisałem, że jesteśmy po 9 kolejkach?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Przeczytaj to jeszcze 10 razy, może zauważysz, że pisałem o 9 ostatnich meczach, a nie, że jesteśmy po 9 kolejkach. I niech moderatorzy usuną moje ostatnie posty, bo szkoda rozwalać temat na tłumaczenie z polskiego na polski komuś kto nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
|
Myślę, że obecny stan w którym znajduję się Wisła to nie jest do końca wina trenera. Ta drużna przeszłą bardzo duża przebudowę. Wyrwano z niej dwa istotne ogniwa w środku pola w tym zdecydowanego lidera tej drużyny Petara Brleka po czym teoretyczny zastępca Fran Valez dostał jeszcze kontuzji. Co rzuca się w oczy to to że nowi zawodnicy są pod względem fizyczny nie są do końca gotowi do gry. W przygotowaniu fizycznym widać bardzo duże rezerwy w tej drużynie dlatego mam nadieje że ten element zostanie poprawiony wiosną. Druga sprawa to oczekiwania. Wisła jest w górnej 8, drużyna jest w przebudowie, pragmatyczne myślenie podpowiada mi że nie można było oczekiwać dużo więcej od obecnej Wisły. Uważam że nalezy dać czas Kiko Ramirezowi do końca obecnego sezonu. Nie wolno dać się ponieść teraz emocjom. Wisła już miała takiego właściciela, który lubił podejmować dedycje mając gorącą głowę i wszyscy wiemy że bardziej to szkodziło niż pomagało.
|
Cytat:
A jeśli sugerujesz np., że powinniśmy zacząć grać na wyjazdach tak jak Korona, to radzę zrobić to samo ... |
Cytat:
Poza tym nie chodzi mi o same wyniki. Mamy lepszy zespół jak Korona, gramy nieporównywalnie chujowszą piłkę niż Korona. Tam też była rewolucja, tam trener pracuje krócej. |
A kiedy się ta przebudowa zespołu skończy? Ze 2 lata wystarczą, żeby się zgrali?
|
Cytat:
PS pasowało by tobie 5 albo 7 albo 4 to robiłbyś pod to historie. |
Lemoniadowy czy Ty skończyłeś szkołę podstawową?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl