Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kazimierz Moskal byłym trenerem Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9437)

serek.c2 06.12.2015 02:01

"Nie umiał dostosować gry do zawodników" - i dlatego seriami stwarzaliśmy sobie setki? To nie system gry zawodził...

cfa 06.12.2015 02:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1421917)
"Nie umiał dostosować gry do zawodników" - i dlatego seriami stwarzaliśmy sobie setki? To nie system gry zawodził...

Właśnie on dostosowywał system gry do zawodników dużo lepiej niż to robił Skorża i Maskaant ... a Skorża czy to w Wiśle, czy Legii chciał zawsze wysokiego napastnika którego by kopali w głowę z nadzieją, że strąci piłkę pod nogi drugiego napastnika/pomocnika :)

koniak 06.12.2015 08:44

Cytat:

Chcieli głowy trenera, to teraz zobaczą, że gość wyciągał maksimum z tego co ma. Nikt kto potencjalnie może do nas przyjść nie zagwarantuje z tym składem ani lepszych wyników a już na pewno lepszej gry (organizacyjnie i wizualnie).

dynek.pl 06.12.2015 08:54

Cytat:

I dlatego wszyscy nas chwalili za grę i nasze mecze oglądało się z przyjemnością ?

szprotson 06.12.2015 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1421922)
I dlatego wszyscy nas chwalili za grę i nasze mecze oglądało się z przyjemnością ?

e tam, zaraz usłyszysz ze to było kopanie bez ładu i składu a nie ładna gra.

dynek.pl 06.12.2015 11:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1421929)

No wiem i do tego zero ambicji.

cudlaty 06.12.2015 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1421929)

eeee tam... graliśmy przepięknie... nawet w Barcelonie teraz się zastanawiają czy Kazka nie wziąć na trenera, przynajmniej na asystenta... my na orliku z chłopakami też gramy piękną klepkę, jak chcecie możecie wpaść! Tylko k...wa szkoda, że ciągle jest to tylko orlik :-D

szprotson 06.12.2015 11:41

kiedy gracie i gdzie? Z chęcia wpadne z druzynką.

PiVoSH92 06.12.2015 11:54

Ale fakt jest taki, że chłopaki wchodząc z piłką w pole karne tracili resztki kreatywności i zamiast lutować jak Bóg nakazał szukali kwadratowych jaj i klepek w trójkącie na pół metra kwadratowego - Barcelona pełną gębą, ale nawet Messi czasem strzela, a u nas jedynym napalonym na gole był i jest DG - reszta klepki, podania, asysty i pierdy wprost w bramkarza. I to mój główny zarzut do Kazka, że nie zmieniał tego, że nie wpływał na piłkarzy - może i problem siedział w głowie, ale oni zawsze w polu karnym grali tak samo bez sensu, to na pewno da się wyszkolić. Jeśli się okaże, że przy innych trenerach wygląda to tak samo - przyznam rację i uznam, że zwolnienie Kazka było dużym błędem.

gdsmk 07.12.2015 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PiVoSH92 (Post 1421951)
Ale fakt jest taki, że chłopaki wchodząc z piłką w pole karne tracili resztki kreatywności i zamiast lutować jak Bóg nakazał szukali kwadratowych jaj i klepek w trójkącie na pół metra kwadratowego - Barcelona pełną gębą, ale nawet Messi czasem strzela, a u nas jedynym napalonym na gole był i jest DG - reszta klepki, podania, asysty i pierdy wprost w bramkarza. I to mój główny zarzut do Kazka, że nie zmieniał tego, że nie wpływał na piłkarzy - może i problem siedział w głowie, ale oni zawsze w polu karnym grali tak samo bez sensu, to na pewno da się wyszkolić. Jeśli się okaże, że przy innych trenerach wygląda to tak samo - przyznam rację i uznam, że zwolnienie Kazka było dużym błędem.

Dopóki był Stilic, to działało. Moim zdaniem Rafa może z Brożkiem stworzyć coś podobnego, ale wtedy nie ma miejsca dla Jankesa.

heoij 08.12.2015 00:08

Cytat:

"Klasa Kazimierza Moskala: zrzekł się pieniędzy, należnych do końca zerwanego kontraktu z Wisłą".
https://twitter.com/NiemiecRyszard/s...10274730090496

Szacunek Panie Trenerze, nie to co Smuda ...

KOMINEK 08.12.2015 08:49

Jako kibic Wisły ciesze się wiedząc w jakiej sytuacji jest Wisła. Jak człowiek który szanuje wiślacką legendę Moskala powiem kto ma miękkie serce ten musi mieć twardą d...pę . Kaziu przyszedł i Kazia spławili a on mówi dziękuję. Ta sytuacja jak dla mnie pokazuje też trochę skąd te remisy i przegrane. Pokazuje jaki charakter ma były trener Wisły.

ociec Ciemka 08.12.2015 14:31

Probierz też nie ciągnął kasy z Wisły - to samo o nim powiesz? Taki sam ma charakter?

Karherop 08.12.2015 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 1422175)
Probierz też nie ciągnął kasy z Wisły - to samo o nim powiesz? Taki sam ma charakter?

A ma inny? nie rozumiem nagonki na niego

siara 08.12.2015 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1422146)
Jako kibic Wisły ciesze się wiedząc w jakiej sytuacji jest Wisła. Jak człowiek który szanuje wiślacką legendę Moskala powiem kto ma miękkie serce ten musi mieć twardą d...pę . Kaziu przyszedł i Kazia spławili a on mówi dziękuję. Ta sytuacja jak dla mnie pokazuje też trochę skąd te remisy i przegrane. Pokazuje jaki charakter ma były trener Wisły.

A teraz kłania się umiejętność czytania ( co dopiero czytania ze zrozumieniem ) :

"Wisła Kraków na zawsze będzie w moim sercu, to klub mojego życia. Dziękuję kibicom Wisły za wsparcie okazane mi podczas mojej pracy trenerskiej. Jednocześnie pragnę zaapelować do naszych fanów, aby nie odwracali się od zespołu w trudnych chwilach."-te słowa za pośrednictwem naszej strony chciał przekazać Kazimierz Moskal. "

http://skwk.pl/skwk/4-stowarzyszenie...a-moskala.html

Dla niektórych bycie Wiślakiem, to więcej niż kasa. Uwielbiam Kazia, ale wyniki miał słabe. Zachował się niezwykle honorowo, nie robiąc biednej Wiśle dodatkowych problemów. Człowiek honoru, jakich dziś brakuje....

ociec Ciemka 08.12.2015 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1422185)
A ma inny? nie rozumiem nagonki na niego

Czy przeczytałeś post Kominka, który komentowałem?

Gdzie widzisz nagonkę na Probierza w moim poście?

liber 08.12.2015 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hubert.fan (Post 1422138)
[/B]
Szacunek Panie Trenerze, nie to co Smuda ...

A jak go w ogóle nie rozumiem. Nie dla niego to dla kogu?

Babba 08.12.2015 19:39

Z jednej strony szacunek dla Kazka,że odpuścił kasę bo zna sytuację finansową Wisły no ale z drugiej......nie powinien odpuszczać tym mendom. Powinien wziąć co mu przysługuje z tego względu,że jak szmatę go traktowali..pieniędzy i tak nie szanują,i zaraz wyp**dolą w błoto kolejną sumę.

mee 09.12.2015 09:44

Zdecydujcie się. Smuda szmaciarz, bo pazerny na kasę, Kaziu szacunek, ale powinien wziąć, bo to mendy. Kaziu miękkie serce to i drużyna kijowo grała. Co za debilizmy. Przypominam że decyzję o zwolnieniu podjął CUPIAŁ, a nie jakieś bliżej niesprecyzowane mendy. Kaziu ma swój honor i to jest postawa godna PRAWDZIWEGO WIŚLAKA.

cudlaty 09.12.2015 11:03

a dyskusja dotyczy Kazka jako człowieka, czy Kazka jako trenera Wisły i tego co z tego wynikło?
Bo mi się wydaje, że w tej dyskusji raczej rozmawiamy o trenerze Kazimierzu Moskalu...
Zawsze można założyć temat "Pani Jadzia, sprzątaczka szatni Wisły Kraków" i tam będziemy dyskutować na temat postawy kobiety pracującej w Wiśle na swoim stanowisku na pewno dłużej niż Kazek, pewnie na umowę o dzieło i za 1200 zł/mies. A co? Tez pewnie Wiślaczka z krwi i kości...

Revolver 09.12.2015 11:07

^ Różnica polega też na tym, że Dyzma jest już praktycznie na emeryturze i koniecznie chce powiększyć stan konta. Ma w dupie konwenanse, bo wie, że już żaden poważny klub na świecie raczej go nie zatrudni. Nie weźmie go też do współpracy żadna telewizja, bo jest zwyczajnie zbyt głupi, żeby wypowiadać się przed kamerami. Jednym słowem - koniec z poważną piłką. Może tylko wygrzebią go raz na rok lub dwa z okazji jakiegoś jubileuszu albo gierki charytatywnej.

Natomiast Moskal - przynajmniej w teorii - ma jeszcze (co najmniej) kilkanaście lat na trenerskim stołku. Z jakimi skutkami - okaże się. Ale w przeciwieństwie do Dyzmy, ma dość duże perspektywy.

Konrad. 09.12.2015 11:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1422187)
Uwielbiam Kazia, ale wyniki miał słabe.

Polecam wszystkim tak myślącym (Cupiałowi i paru innym forumowiczom) zapamiętać tą tabelkę, czyli jak wyglądała sytuacja gdy zwolniono Moskala:

http://i67.tinypic.com/1232io0.jpg

Oczywiście, mam świadomość, że tabela jest trochę naciągana, bo mamy -1 pkt (choć nie zwiny trenera), no i po tym okresie cztery bardzo trudne mecze w krótkim czasie.

Nie zmienia to jednak faktu, że Moskal został zwolniony gdy jego drużyna balansowała między miejscem czwartym a ósmym miejscem w tabeli, gdzie jednak bliżej było nam do drugiego miejsca (6 punktów straty), niż do miejsca spadkowego (9 punktów przewagi).

Te wyniki zostały uznane przez właściciela za słabe. Ba, chyba nawet bardzo słabe, skoro zdecydował się zwolnić trenera szanowanego i lubianego przez kibiców, piłkarzy, nie narzekającego na warunki jakie ma w klubie, zarabiającego stosunkowo mało jak na ekstraklase...

Skoro skakanie po pierwszej ósemce uznano za dyshonor, to na logikę oznacza to, że Cupiał oczekiwał czegoś więcej. Czyli minimum podium. Na tyle rozumiem wycenia możliwości naszej kadry ze średnim trenerem (dobry trener pewnie by zawalczył o mistrza).

Znajdźcie mi teraz kogokolwiek kto zna się na piłce i się z tym zgodzi. Trenera, piłkarza, dziennikarza, menedżera, kogokolwiek...

Cupiał zapewne oczekuje takiej deklaracji od nowego trenera. A skoro obecny skład pozwala walczyć o podium (wg. Cupiała) to być może nasz boss wymyślił, że jednak da nowemu trenerowi kasę na dwa transfery, ale oczywiście z takimi wzmocnieniami to już trzeba zawalczyć o LM...

Kto takie coś może obiecać?

- emeryt typu Smuda. Czyli spalony trener który wyrwanie kontraktu od Wisły jest jego obecnym szczytem możliwości. Powie to co boss będzie chciał usłyszeć, naopowiada mu bajek o LM z jednym napastnikiem. Doskonale wie, że jest to nie realne, ale jest to jego ostatni kontrakt w życiu, taka ekstra emerytura, więc co mu szkodzi poopowiadać bajki.

- nieudacznik, który jakimś fuksem ma w CV jakiś mały sukcesik (typu Fornalik) i jedzie na tym koniku od lat.

- ambitny, patrzący przez różowe okulary młody trener (charakterologicznie podobny do Engela, może trochę Probierza). Taki który patrząc na Brożka będzie pamiętał tylko jego najlepsze mecze, podobnie zresztą będzie traktował każdego innego piłkarza. Jeśli będzie miał zdolności psychologiczne to będzie potrafił wmówić piłkarzom, że naprawdę stać ich na granie na najwyższym europejskim poziomie. Potrenuje u nas do pierwszej serii porażek, kiedy morale w drużynie sięgnie zera (gracze zdadzą sobie sprawę, że jednak nie mają umiętności na LM), a brak wcześniejszych sukcesów i poparcia kibiców nie uchroni go od pierwszego topora za strony Cupiała.

Wszystkie trzy opcje wyglądają dla mnie tragicznie.

bódyń 09.12.2015 13:34

Moskal to moze jest szanowany za to jakim jest pilkarzem. Bo trenerem jest miernym co widac po jego wynikach w roznych klubach nie tylko Wiśle. Obecnie gdy zarabia 0 zl oddaje to jego umiejętności.
Ma równiez rózne rekordy: od sierpnai Wisla nie wygrala u siebie, 3 remisy 0-0.
Równiez jego wielkim osiągnieciem jest przegrana w Ekstraklasie derbow pierwszy raz od 1959. Szczyt zachowawczosci utraty bramek o statnich minutach.
A oto tabela odkad pan Remis objąl drużynę
http://i63.tinypic.com/25ho800.png

filemon 09.12.2015 13:42

Biorąc pod uwagę, że w zeszłym sezonie zabrano nam 6, a w obecnym 7 punktów to byłby gdzieś na 3-4 miejscu, jakże inny byłby pogląd wówczas.

bódyń 09.12.2015 14:17

Ty tak na serio? A gdyby byl lepszy trenerem bylby na 1 m. Ale nie jest

koniak 09.12.2015 14:35

Cały czas nie mogę zrozumieć dlaczego większość patrzy jedynie przez pryzmat wyników a kompletnie pomija styl gry.
Za pana holendra zdobyliśmy mistrza Polski a na grę nie dało się patrzeć. Śmiem twierdzić, że gdyby mu zabrać Meliksona nic by nie osiągnął a ile wydał na transfery wiemy, bo do dzisiaj odbija nam się czkawką.

Zawsze było narzekanie, że Cupiał zmienia trenerów jak rękawiczki i paradoksalnie ma coraz więcej zwolenników, mimo iż logiki w tym brak. Coraz więcej osób żąda cudów podobnie jak Cupiał a warunki pracy w Wiśle są jakie są.

Konrad. 09.12.2015 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1422245)
Moskal to moze jest szanowany za to jakim jest pilkarzem. Bo trenerem jest miernym co widac po jego wynikach w roznych klubach nie tylko Wiśle. Obecnie gdy zarabia 0 zl oddaje to jego umiejętności.

Nie pokazuj mi tabeli z wiosny, bo został za to roliczony w przerwie letniej.

Zresztą odpowiedz wprost: na jaką pozycje obecny skład Wisły zasługuje?

Sprawa jest prosta. Gwarantujesz, że jeśli zatrudnimy trenera dobrego zajmiemy miejsce w trójce? Bo skoro mierny miał 4 lokatę.
Cytat:

Ma równiez rózne rekordy: od sierpnai Wisla nie wygrala u siebie, 3 remisy 0-0.
Równiez jego wielkim osiągnieciem jest przegrana w Ekstraklasie derbow pierwszy raz od 1959. Szczyt zachowawczosci utraty bramek o statnich minutach
Jaki z tego wniosek?

Oczywście pomijasz meczu u siebie w Sosnowcu, czy mecze u siebie w drugiej lidze... Ot, żeby brzmiało efektowniej...

Rozumiem, że gdyby teraz rozegrać dwu mecz, Dyskobolia Grodzisk - Manchester City, postawiłbyś wszystkie pieniądze na Dyskobolię?>

Wszak od 100 lat gdy Dyskobolia gra z drużyną Manchesteru nie ma problemów z wyelimowaniem jej... Gdyby Grodzisk odpadł, z miejsca wywalić trenera, wszak byłby to pierwsz raz od 100 lat gdy odpadają z City...

bódyń 09.12.2015 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1422262)
Nie pokazuj mi tabeli z wiosny, bo został za to roliczony w przerwie letniej.

Pokazuje calosc Remisa w pracy w Wisle. Wywali go nie po kilku meczach tylko po 31 i pokazal ze niewiele umie. Na co czekac? Na spadek z jego srednią 1.29. To ze inni sa slabsi to raczej marne pocieszenie. nas ratowało np ze lech byl słaby ale juz nie jest. Zobaczy gdzie pojdzie i jak tam bedzie się spisywał źle czy bardzo żle

fialo 09.12.2015 15:49

Za "Remisa" powinieneś dostać po mordzie oraz poprawkę z buta.

Można różnie oceniać Kazika, sam nie jestem do końca przekonany do jego warsztatu, ale zwracanie się przez per Remis do naszej legendy na boisku, człowieka związanego z Wisłą od małego, mającego ją w sercu, a także biorąc pod uwagę jego super zachowanie po zwolnieniu - zrzeczenie się pieniędzy - trzeba być wyjątkową kanalią.

Ale ja wiem. Was, kozaków zza monitora jest bardzo dużo.

Konrad. 09.12.2015 15:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1422264)
Pokazuje calosc Remisa w pracy w Wisle. Wywali go nie po kilku meczach tylko po 31 i pokazal ze niewiele umie. Na co czekac? Na spadek z jego srednią 1.29. To ze inni sa slabsi to raczej marne pocieszenie. nas ratowało np ze lech byl słaby ale juz nie jest. Zobaczy gdzie pojdzie i jak tam bedzie się spisywał źle czy bardzo żle

Nie bardzo rozumiem, ocenianie "całości" pracy. Jeżeli Wisła zajęła by w poprzednim sezonie 13 miejsce, a na jesień wygrała 15 spotkań z rzędu, to też zwolniłbyś trenera? Przecież "całość" jego pracy to pewnie gdzieś środek tabeli... Z twojej tabeli wynika też, że Termalica idzie do spadku...

Rozgrywki piłki nożnej, grane są sezonami. Sezon kończy się w czerwcu i zaczyna następny. Proste.

Gdy zwolniliśmy Moskala Wisła miała zajmowała miejsce 4-8. Z, jak twierdziłeś - marnym trenerem.

Zadałem ci proste pytanie, na jakie miejsce zasługuje obecny skład Wisły, mając do dyspozycji normalneg/średniego trenera? Podaj konkret.

bódyń 09.12.2015 19:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1422268)
Za "Remisa" powinieneś dostać po mordzie oraz poprawkę z buta.

Można różnie oceniać Kazika, sam nie jestem do końca przekonany do jego warsztatu, ale zwracanie się przez per Remis do naszej legendy na boisku, człowieka związanego z Wisłą od małego, mającego ją w sercu, a także biorąc pod uwagę jego super zachowanie po zwolnieniu - zrzeczenie się pieniędzy - trzeba być wyjątkową kanalią.

Mam nadzieję, ze wytarłes zapluta klawiaturę bo moze ci nie stykać jakies klawisze. A drugi element nie stykający podczas pisania to za dużo. Pan Remis to określenie jego umiejetności remisowania. Gdybym miał okreslic jego umiejetnosci jako takie okreslilbym 'slaby trener'. Więc okreslenie Remis jest neutralne. nasza Wiślacka legenda zrobiła cos legendarnego : przegrała derby w ekstraklasie na R22. Legendarna rzecz. Nastepna szybko może sie nie powtórzyć(oby)
Co do zrzeczenia sie kasy to pisałem kiedys, że sie zrzecze. To oczywiste. Nie postawi się przecież.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1422268)
Ale ja wiem. Was, kozaków zza monitora jest bardzo dużo.

Tu sie zgadzam i własnie jedemu odpisuje

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1422269)
Nie bardzo rozumiem, ocenianie "całości" pracy. Jeżeli Wisła zajęła by w poprzednim sezonie 13 miejsce, a na jesień wygrała 15 spotkań z rzędu, to też zwolniłbyś trenera? Przecież "całość" jego pracy to pewnie gdzieś środek tabeli... Z twojej tabeli wynika też, że Termalica idzie do spadku...

.

Jakby Wisła wygrała 15 meczy z rzedu to by w tym sezonie zdobyla 45 pkt a nie 23 czyli miała w tabelci calosci 62 pkt. Hmm, czyli wychodzi ze ta tabela ma sens jednak.
Termalica idzie do spadku. Szybkie rzucenie okiem i grala mniej meczy. Sam zacząłes od tabeli a w tabelach występują liczby o których raczej trudno dyskutowac.
Wg mnie średnia zdobycz punktowa Moskala 1,29 plasuje go pewnie wśród trenerów pewnie tylko nad Kulawikiem(w erze Cupiała)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1422269)

Zadałem ci proste pytanie, na jakie miejsce zasługuje obecny skład Wisły, mając do dyspozycji normalneg/średniego trenera? Podaj konkret.

Pewnei gdzies kolo 4. Tylko nie pisz, że zwalniając Moskala Wisła była na 4 bo teraz jest już na 8. Nie sądzisz chyba ze Broniszewski coś zrobił? Dotknięcie Moskala trwa cały czas i jeszcze mijemy nadzieję potrwa atylko 2 mecze.
Utrzymujać średnią 1.29 bo 30 kolejkach mielibyśmy 39 pkt. Przed dwa ostatnie sezony dawało to 9miejsce.

ABGwislakABG 09.12.2015 20:08

Dla Ciebie PAN REMIS.
Cytat:

Tu sie zgadzam i własnie jedemu odpisuje
Mowi to user z "Andrzej Dupa" w podpisie :lol:

Cytat:

nasza Wiślacka legenda zrobiła cos legendarnego : przegrała derby w ekstraklasie na R22. Legendarna rzecz. Nastepna szybko może sie nie powtórzyć(oby)
Wyjmij reke z nocnika czym predzej, poki cieple. M.in. przez taka percepcje z nimi wjebalismy. I bedzie sie to zdarzac czesciej, jesli nie wyjdziemy z zapasci i nie zbudujemy stabilnych fundamentow klubu.

Kopacze rowniez maja w tym jebitna cegielke.

Potwierdza to wszystko cytat z Petrescu o tym, ze jezeli nie zmieni sie podejscie kopaczy do wykonywanego zawodu, takie wpadki beda sie zdarzac CZESCIEJ. Petrescu chyba nie zanegujesz, przeciez to bozyszcz piknika?

bódyń 09.12.2015 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1422299)
Dla Ciebie PAN REMIS.

Mowi to user z "Andrzej Dupa" w podpisie :lol:

Hmm Tak patrze i nie widzę czegos takiego w moim podpisie. Każdy widzi co chce widziec.

Niech bedzie Pan Remis. Moze byc nawet Pan Kazimierz Remis co nie zmienia faktu ze jednak Remis.

Sam przeżywałem jak Moskal odchodzil do Lecha i jak strzelal bramke Realowi S. Ale teraz oceniam go jako trenera i tyle.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1422299)

Wyjmij reke z nocnika czym predzej, poki cieple. M.in. przez taka percepcje z nimi wjebalismy. I bedzie sie to zdarzac czesciej, jesli nie wyjdziemy z zapasci i nie zbudujemy stabilnych fundamentow klubu.

Kopacze rowniez maja w tym jebitna cegielke.

Potwierdza to wszystko cytat z Petrescu o tym, ze jezeli nie zmieni sie podejscie kopaczy do wykonywanego zawodu, takie wpadki beda sie zdarzac CZESCIEJ. Petrescu chyba nie zanegujesz, przeciez to bozyszcz piknika?

Nie trzymam ręki w nocniku nie wpadłbym na to. Troche przeraża mnie, ze ty masz takie pomysły. Ale co kto lubi.

Kopacze jasne, ze maja udział w końcu to oni grają. Tylko aby sie zmienili to ktos musi wymóc to na nich. Najlepiej trener a jak zgaduję Moskal charakterologicznie nie pasuje do takiego zadania.

jelonek666 09.12.2015 20:31

Ja nie wiem po .... w ogóle dyskutować nad zwolnieniem Kazia... to tak jakby się zastanawiać czy zamieszanie z Trybunałem Konstytucyjnym wymaga interwencji wojsk NATO... ogarnijcie się ludzie bo już za dużo tych tematów od których na rzygi bierze!

stary zgred 09.12.2015 20:31

bódyń, nie bardzo rozumiem do czego się odnosisz?
Możemy porównywać nawet do dream teamu Kasperczaka ale jaki to ma sens?

Równie dobrze można wywnioskować z twojej tabeli że zaraz po galaktycznej Legii mieliśmy najlepszą defensywę w Polsce. Co przy 4 obrońcach i 0 def. pomocników w kadrze jest nie lada wyczynem.

Jeśli chodzi o ofensywę o tylko wrzucę jedną "tabelkę", która jest bardzo wymowna i pokazuje co zrobiło różnice

=========B====A
Semir Stilic 9 12

Czy to był wynik słaby przekonamy się za 8-12 m-cy porównując twoje tabelki bo skład będzie pewnie podobny.

ABGwislakABG 09.12.2015 20:36

Cytat:

Kopacze jasne, ze maja udział w końcu to oni grają. Tylko aby sie zmienili to ktos musi wymóc to na nich. Najlepiej trener a jak zgaduję Moskal charakterologicznie nie pasuje do takiego zadania.
28 zmiana, a sie nie nauczyl kleik.

Cytat:

"Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać różnych rezultatów” Albert Einstein.
Cytat:

Nie trzymam ręki w nocniku nie wpadłbym na to. Troche przeraża mnie, ze ty masz takie pomysły. Ale co kto lubi.
Taki wielki znawca trenerki, a prostego, starego zwiazku frazeologicznego nie zna.

Zbiornik neuronow w podobnej konsystencji jak nick. Dobrales idealnie, gratuluje.

bódyń 09.12.2015 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ABGwislakABG (Post 1422304)
28 zmiana, a sie nie nauczyl kleik.

Taki wielki znawca trenerki, a prostego, starego zwiazku frazeologicznego nie zna.

Tu się zgodzę , związek prosty więc wiec tworzycie idealną parę.

ABGwislakABG 09.12.2015 21:08

0 merytoryki, "pocisk" solo? Jakze mi przykro

universe 09.12.2015 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koniak (Post 1422256)
Cały czas nie mogę zrozumieć dlaczego większość patrzy jedynie przez pryzmat wyników a kompletnie pomija styl gry.
Za pana holendra zdobyliśmy mistrza Polski a na grę nie dało się patrzeć. Śmiem twierdzić, że gdyby mu zabrać Meliksona nic by nie osiągnął a ile wydał na transfery wiemy, bo do dzisiaj odbija nam się czkawką.

Zawsze było narzekanie, że Cupiał zmienia trenerów jak rękawiczki i paradoksalnie ma coraz więcej zwolenników, mimo iż logiki w tym brak. Coraz więcej osób żąda cudów podobnie jak Cupiał a warunki pracy w Wiśle są jakie są.

Que??
Masz na myśli te kilka sierot po “Wiśle Cupiała”, co to się jeszcze na tym forum ostały i którym to coraz bardziej na mózg uderza?

leszekm 09.12.2015 22:00

WIERNOŚĆ W UCZUCIACH NA PRZYKŁADACH SMUDY I MOSKALA

http://weszlo.com/2015/12/09/wiernos...udy-i-moskala/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl