![]() |
Nie chciałem ciągnąć tematu dlatego tak napisałem, choć uważam tak jak uważałem wcześniej. Dziennikarze mają prawo przycisnąć Oresta w takiej sprawie. Na pewno nie odbierze mu to dorobku trenerskiego, który ma, a także świetnej pracy jaką wykonał we Wrocławiu.
|
wg mnie Orest Lenczyk to trener z grandes kohones, niestety nie każdy taki jest. chociaż patrząc przez pryzmat gry Legii ze Spartakiem to powiem szczerze że doznałem szoku... zaczęli bardzo dobrze i szkoda że nie wygrali. ciekawe czy to efekt pracy M. Skorży czy czysty przypadek. natomiast Śląska nie widziałem więc się nie wypowiadam.
|
Lenczyk ściągnął Pietrasiaka - typowy wyrobnik ligowy i Wasiluka - przykład zawodnika typu wysoki jak broza, mądry jak koza, bo w iobronie po kontuzji Fojuta na środek zostali mu Celeban i ewentualnie Pawelec.
Oczywiście nie rozumiem, dlaczego w meczu z Rapidem na lewej obronie zagrał Socha zamiast Pawelca - którem Lenczyk zrobił dużą krzywę (Socha był niemiłosiernie poniewierany przez Rumunów). Inna rzecz jest taka, że Rapid to naprawdę dobry zespół posiadający kilku zawodników, którzy są technicznie lepsi od Mili (najbardziej zaawandowany technicznie gracz Śląska). Wystarczyło zobaczyć kilka akcji, gdzie w środku pola zawodnicy Śląska osaczają zawodnika Rapidu, a ten pomimo tego wychodzi na czysto z piłką. Lenczyk zagrał zbyt "optymistycznie" i dlatego Śląsk przegrał, akurat wprowadzenie Madeja, czy Voskampa miało sens, bo nieważne było czy przegrają 1:2 czy 1:5.... |
czy w polsacie lub tv4 można liczyć na transmisję, któregoś z jutrzejszych meczów polskich drużyn?
|
Cytat:
|
"Druzja" robią wszystko aby kibice Legii nie dotarli na mecz.
To pewnie za tą flagę z Leninem :) Cytat:
Edit: Dużej części kibiców jednak nie wpuszczono. Postali na granicy z Łotwą po czym ich zawrócono. Bali się powtórki z 1610 ? :) |
Legia ma jeszcze szanse na awans bo Spartak ma wahania formy ale Slask juz raczej nie. Moga dzisiaj postawic wszystko na jedna karte - i tak nie maja wyjscia
|
Na Niezależnej piszą, że cofnięcie Legionistów z granicy było związane z oprawą.
http://niezalezna.pl/15136-rosja-zat...ow-za-smolensk Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Taka Polska mentalność. Widzimy tylko jedną stronę medalu. Moim zdaniem większość winy zapewne i tak leży po stronie rosyjskiej, ale jak widać na cała. Oczywiści mam na myśli sprawę z kibicami. Abstrahuję od historii, Smoleńska, Kaczyńskiego, Putina, Tuska itp, itd. Tak jak Ela pisze poniżej powinno się skończyć na zabraniu oprawy i wpuszczeniu kibiców bez niej. Ale wszyscy wiemy jakie są napięte stosunki z Rosją, więc nie wiem skąd zdziwienie. A granice rządzą się swoimi prawami. Kiedyś wracałem autobusem z Ukrainy i nas trzymali 26 godzin, bo gościu przewoził o 0,25 l wódy za dużo niż można. Masakra. Nadużywają swych praw i tyle. |
Cytat:
Tyle, że w takim wypadku zabiera się transparent przy wejściu na mecz i zabrania się podobnej oprawy. Nie na granicy. Całonocna rewizja i przetrzymywanie kibiców na granicy zdecydowanie nie jest na porządku dziennym ( ani nawet nocnym ) Cytat:
Po prostu im je skrojono. Nie na granicy, przez służby tylko "prywatnie" na terenie Warszawy :) |
Cytat:
Taka Polska mentalność. Widzimy tylko jedną stronę medalu. Cytat:
|
Macie jakiś link do meczu w miarę dobrej jakości?
|
Gdzie ogladacie Nową Legię? soccerlive nie dziala :/
|
|
A czy mecz Śląska będzie można oglądać na jakimś kanale otwartym??
|
Z tego co wiem to nie...
|
chyba już po meczu
|
I Legia przegrywa
|
juz jeden dla Spartaka i mam nadzieje, ze jeszcze kilka strzelą
|
Kanał 68445 na sopcast spróbuj.
|
Cytat:
z meczyki.pl Jadą z nimi, jak z nami we wtorek :/ |
Kirił Kombarov i jeden do zera dla Spartaków
|
I ponownie Wawrzyniak. Bramka powtórka z Warszawy. Takiego wspaniałego mamy obrońcę w reprezentacji, który cały czas zatrzymuje się we własnym polu karnym.
|
No i karny
|
Kucharczyk kolejny reprezentant
|
Piękna asysta Kucharczyka :lol: łomot będzie straszny
|
brawo Spartak:) jeszcze ze 2
o 2:1 |
2-1 ja sie ciesze ;d
|
Nie życz drugiemu co tobie nie miłe - to do wszystkich zajadliwie złorzecącym i wyśmiewajacych Wisłę. Oby po tym meczu powiedzenie sie sprawdziło, bo niektórzy po porażce na Cyprze przechodzili samych siebie w atakowaniu naszego klubu. Spotkania ze Spartakiem nie oglądam jeśli chodzi o ścisłość i tak samo nie zamierzam wrocławian oglądać, ale widzę że podnietę macie niezłą...
|
Spartak ma taką dziurawą obronę że awans Legii może dziś stać się faktem... mam nadzieję że utrą nosa tym kacapom...
Chyba tylko jakby Amica grała z kacapami to byłbym za ruskimi dziś... :P |
Legia ich momentami nieźle ciśnie. Miała z resztą też poprzeczkę. I prawda jest taka, że to się da oglądać. Może i odpadną, ale nie bez walki.
|
Nie wygląda to źle. Coś wyczuwam niespodziankę w tym meczu.
|
Nie ma takiej opcji żebym kibicował kacapom i skoro obydwie drużyny nie mogą odpaść to niech przejdzie (L).
|
Ja .......e....
Ale im się chce i walczą jak mogą a nie cofają się jak c... zostawiając 35m przed bramą przeciwnika bez krycia. Choć Spartak nie narzucił takiego tempa jak Appoel. |
Goooooooooool!
|
2-2
W sumie, to wstyd się przyznać, ale też wolalbym żeby Legia przeszła. Nie będę kibicował Ruskim. |
Cytat:
|
ale bramka. No niezle sie zapowiada
|
Bramka życia w takim meczu... już jest dogrywka... dalej Legia!
Chciałbym żeby Śląsk pokazał dziś taką determinację... to może 3 zespoły jednak w tym roku zobaczymy w pucharach... |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl