Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

AS82 22.07.2011 12:16

Mi sie wydaje ze najlepiej byloby wyloswac maccabi Hajfa, patrzac na transfermarkt to ich sklad nie rzuca na kolana

WislaOnly 22.07.2011 12:18

A ja sobie właśnie pomyślałem żeby pojechać do Łowecza i zagrać totalny antyfutbol, wiecie, podawać w poprzek, akcje tworzyć 15 minut i kopać w obronie. A jak chcą piłkę to niech po nią przyjdą i konterką ich, konterką... Tyle razy graliśmy pięknie i odpadaliśmy, czas na pokazanie wyrachowania.

1q2 22.07.2011 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly (Post 1131565)
A ja sobie właśnie pomyślałem żeby pojechać do Rygi i zagrać totalny antyfutbo

To akurat już zrobiliśmy :lol:

palikot 22.07.2011 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic1928 (Post 1131385)
Piękny kurnik.

Te zdjęcia są stare. To jest stary stadion Litexu teraz mają przebudowany. To tak jakby pokazywali nasze stare C sprzed 5 lat... i mówili, że kurnik. Po przebudowie wygląda mniej więcej jak ten Skonto.

Titto 22.07.2011 13:35

Stadion Litexu
http://www.youtube.com/watch?v=7ur0lVml2rA

WislaOnly 22.07.2011 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1131592)
To akurat już zrobiliśmy :lol:

Cii!!!!!!:rotfl::rotfl::rotfl:

jendrus 22.07.2011 13:45

http://sport.wp.pl/kat,1752,title,LM...l?ticaid=1cb4e

Ekranas Poniewież (Litwa) - BATE Borysów (Białoruś)
Glasgow Rangers (Szkocja) - Malmoe FF (Szwecja)
Maccabi Hajfa (Izrael) - NK Maribor (Słowenia)
FC Kopenhaga (Dania) - Shamrock Rovers (Irlandia)
HJK Helsinki (Finlandia) - Dinamo Zagrzeb (Chorwacja)

Z Kopenhaga Rangers i BATE w tej formie wisła nie ma szans

PlacekTSW 22.07.2011 13:49

Nie obraziłbym się za trafienie na Ekranas Poniewież :D

Kibic1928 22.07.2011 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1131612)
Te zdjęcia są stare. To jest stary stadion Litexu teraz mają przebudowany. To tak jakby pokazywali nasze stare C sprzed 5 lat... i mówili, że kurnik. Po przebudowie wygląda mniej więcej jak ten Skonto.

A to nie wiedziałem, oceniałem to co było na zdjęciach.

stanch99 22.07.2011 14:05

Mogłbym prosić o link do całego rewanżu ze Skonto? Jezeli był juz podawany to przepraszam, ale naprawde nie mam czasu szukac, bo przyjechalem na 1 dzien z pracy z Niemiec. Bede niezmiernie wdzieczny za pomoc.

szprotson 22.07.2011 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stanch99 (Post 1131630)
Mogłbym prosić o link do całego rewanżu ze Skonto? Jezeli był juz podawany to przepraszam, ale naprawde nie mam czasu szukac, bo przyjechalem na 1 dzien z pracy z Niemiec. Bede niezmiernie wdzieczny za pomoc.

na ipli jest.
Sciagamy iple, sport-liga mistrzow- i bodajze tam
jesli tam nei ma wpisujemy Wisła badz skonto w miejscu do wyszukiwania.

CH. 22.07.2011 14:09

1 połowa
http://www.multiupload.com/D07JN0EI7J
http://www.multiupload.com/LTDZA9NIPV
2 połowa
http://www.multiupload.com/6ZU56GBURO
http://www.multiupload.com/4DU4SPXAJ9

na przyszłość polecam www.allgoals.pl

dobra_bestia 22.07.2011 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlacekTSW (Post 1131624)
Nie obraziłbym się za trafienie na Ekranas Poniewież :D

Ja bym się nie obraził jakbyś się doinformował kogo możemy trafić w 4 rundzie, "Poniewież" to co podaje wp to no comment. Nawet jakby ten Ekranas wygrał to będzie nierozstawiony, podobnie jak my, chyba że się teraz czary podzieją

Edson 22.07.2011 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stalsanok1946 (Post 1131527)
Nie ma co kalkulować i mówić, że jesteśmy lepsi na papierze od Litexu. Tak samo rok temu i 2 lata temu byliśmy lepsi odpowiednio od Karabachu i Levadii. Szansę oceniam nasze 50% na 50%. Jeszcze denerwują mnie pismaki z Polski i niektóre wypowiedzi naszych zawodników, że Litex jest z pewnością do ogrania i jesteśmy zdecydowanie lepsi. Bzdura. To na pewno forma motywacji dla piłkarzy z Bułgarii, a dla naszych kopaczy rozluźnienie, swoboda i myśl "jakoś to będzie".

Nie wspominaj o Levadii i Karabachu, bo wtedy mecze "domowe" graliśmy odpowiednio w Sosnowcu i na SS. Jestem przekonany, że gdybyśmy grali z w/w drużynami na R22 to te dwumecze potoczyłyby się zupełnie inaczej. Liteks to idealny rywal, bo jest za dobry, żeby go lekceważyć i zbyt słaby, żeby nasi piłkarze zrobili w gacie, gdy przyjdzie z nimi grać. Nie przypominam sobie, żebyśmy w pucharach odpadli z rywalem o podobnej klasie co my, eliminowaliśmy bez większych problemów choćby Hajduk Split i Beitar Jerozolima, a jak już z kimś odpadaliśmy to albo była to drużyna 2 klasy lepsza od naszej albo jak np. z Dinamem Tbilisi naszych grajków zeżarła pewność siebie.

aguero20 22.07.2011 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1131621)

Dla mnie w 4 rundzie mamy tylko szanse z Ekranas , Maribor i Dinamo Zagrzeb... może jeszcze z Helsinkami ale wątpie :)

crazykaro 22.07.2011 14:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1131621)

Skad ta informacja?
To na kogo możemy trafić zależy od tego kto odpadnie w następnej rundzie. Ktoś sie wyraźnie pospieszył ze spisem drużyn. Szczególnie głupi jest sposób podania drużyn z ich przeciwnikami w 3. rundzie. Spis powinien wyglądać tak:

Najmocniejsze drużyny na które może trafić Wisła:
Glasgow Rangers Sco 56.028
FC København Den 51.110
BATE Borisov Bls 23.216
Maccabi Haifa Isr 21.400
Dinamo Zagreb Cro 20.224

Poza tym ciekawe ceny biletów na mecz w Łoweczu (5€ za bilet na trybunę VIP)
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Nie wiem dlaczego ale zawsze jak słyszę nazwę drużyny z Łowecza od razu przychodzą mi na myśl dżemy:p

skeba 22.07.2011 14:23

Może ktoś podać drużyny, które są bezpośrednio za Dinamo Zagrzeb - chciałbym wiedzieć, kto mógłby wskoczyć do drużyn rozstawionych, gdyby faworyci odpadli.

gianbuffon 22.07.2011 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1131646)
Może ktoś podać drużyny, które są bezpośrednio za Dinamo Zagrzeb - chciałbym wiedzieć, kto mógłby wskoczyć do drużyn rozstawionych, gdyby faworyci odpadli.

Rosenborg, Partizan, APOEL, Wisła.

Krav 22.07.2011 14:35

Osobiście uważam, że w przypadku ewentualnego awansu do IV rundy mamy szanse na rozstawienie, i to nie takie małe jakby można było uważać.
Muszą odpaść 4 drużyny z wyższym współczynnikiem - szansa jest w 3 meczach i to duża, mianowicie - Apoel- Slovan, Partizan - Genk i Pilzno- Rosenborg.
Do szczęścia brakowałoby 1 meczu w którym drużyna z wyższym współczynnikiem by odpadła, najwięcej szans dawałbym na to Mariborowi w spotkaniu z Maccabi albo HJK z Dinamem Zagrzeb. Z innymi meczami ciężko (może, może ewentualnie jeszcze Ekranas z BATE, ale to raczej s-f).

1q2 22.07.2011 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1131642)
Spis powinien wyglądać tak:

Najmocniejsze drużyny na które może trafić Wisła:
Glasgow Rangers Sco 56.028
FC København Den 51.110
BATE Borisov Bls 23.216
Maccabi Haifa Isr 21.400
Dinamo Zagreb Cro 20.224

Ale powiedzmy sobie szczerze - odpadnięcie kogokolwiek będzie sporą sensacją więc można przyjąć że najpewniej przeciwnikiem Wisły/Litexu - będzie któraś z tych 5 drużyn.

Angmir 22.07.2011 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1131654)
Ale powiedzmy sobie szczerze - odpadnięcie kogokolwiek będzie sporą sensacją więc można przyjąć że najpewniej przeciwnikiem Wisły/Litexu - będzie któraś z tych 5 drużyn.

Jeśli któraś z tych drużyn odpadnie to nie będziemy mogli grać z tymi co ich wyeliminowali - np Ekranasem - tylko z kolejną drużyną z najwyższym współczynnikiem która dojdzie do 4 rundy.

tomas_n 22.07.2011 14:46

Z taką grą jak obecnie to bardzo dużym sukcesem będzie przejście Litex-u ...

zloty1906 22.07.2011 14:48

Wyjazdowy mecz krakowskiej Wisły w III rundzie eliminacyjnej Ligi Mistrzów z Liteksem Łowecz pokaże Polsat.

crazykaro 22.07.2011 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomas_n (Post 1131657)
Z taką grą jak obecnie to bardzo dużym sukcesem będzie przejście Litex-u ...

A skąd te wnioski? Znasz drużynę Litexu? Oglądasz ligę bułgarską?
Prywatne przemyślenia wzięte z du... z nikąd nikogo tu nie interesują. Litex pokonaliśmy w spraingu więc nie rozumiem czemu nie mielibyśmy go pokonać w dwumeczu?

CH. 22.07.2011 14:54

obszerny skrót z komentarzem LIVE
http://www.youtube.com/watch?v=5X8DLNpl5MU

tomas_n 22.07.2011 15:00

Otóż znam i nie są to przemyślenia z dupy,mieszkam w Bułgarii. Jak nasza gra będzie wyglądać tak jak ze Skonto to nie będzie ciekawie. Chociaż mam cichą nadzieję ,że będzie trochę więcej miejsca na boisku i Wiśle będzie łatwiej rozgrywać piłkę. I tyle w temacie :)

rasel1906 22.07.2011 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1131654)

Rzeczywiscie patrzac na rywali tych druzyn w 3ciej rundzie bedzie spora niespodzianka jesli ktoras z nich nie awansuje dalej chociaz nie przekreslam szans Helsinek w starciu z Dinamem zawsze zdarzaja sie jakies niespodzianki i licze na to ze i w tym przypadku bedzie podobnie a co do tej rozstawionej piatki mysle ze kazdy rywal jest w naszym zasiegu choc musze powiedziec nieco przewrotnie ze najbardziej cieszylbym sie gdyby Wisla wylosowala (gdy oczywiscie przejdziemy Litex a chyba wszyscy w to wierzymy) Glasgow Rangers rywal teoretycznie najbardziej wymagajacy byc moze majacy najwyzszy wspolczynnik ale chyba najbardziej atrakcyjny pod wzgledem finansowym i zdecydowanie kibicowskim no i nikt pozniej nie powie ze do LM weszlismy bocznymi drzwiami:D

TymonPRO 22.07.2011 15:31

Zakładając super optymistyczne wydarzenia Wisła wygrywa dwumecz z Litexem i na dodatek jesteśmy rozstawieni,jaki rywal wtedy ?

fcb4 22.07.2011 15:49

„Mam wiele opcji zestawienia składu, więc na pewno wybiorę jedenastkę, która będzie w stanie osiągnąć korzystny rezultat w Łoweczu. Po tym, jak dokładnie rozpracujemy Litex zadecyduję, czy potrzebujemy na przykład szybkich zawodników, czy też powinniśmy się zdecydować na bardziej defensywną taktykę” – zapowiada trener Maaskant i przekonuje, że w trakcie wtorkowego meczu można spodziewać się niespodzianek zarówno jeśli chodzi o wyjściową jedenastkę jak i o taktykę całej drużyny.

Sam jestem ciekaw co wymyśli ale nie zdziwię się jak postawi znów na tych samych co w meczu ze Skonto.Ale jak już zrobi zmiany tylko oby nie przekombinował.

arti 22.07.2011 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomas_n (Post 1131665)
Otóż znam i nie są to przemyślenia z dupy,mieszkam w Bułgarii. Jak nasza gra będzie wyglądać tak jak ze Skonto to nie będzie ciekawie. Chociaż mam cichą nadzieję ,że będzie trochę więcej miejsca na boisku i Wiśle będzie łatwiej rozgrywać piłkę. I tyle w temacie :)

A ja Cię proszę żebyś napisał dlaczego tak uważasz.
Jeśli rzeczywiście mieszkasz w BG i masz jakieś ciekawe przemyślenia - z zainteresowaniem przeczytam co masz do powiedzenia/napisania.
Jak znajdujesz Litex? Jak znajdujesz Wisłę?

Arked 22.07.2011 16:13

Cytat:

Otóż znam i nie są to przemyślenia z dupy,mieszkam w Bułgarii. Jak nasza gra będzie wyglądać tak jak ze Skonto to nie będzie ciekawie (...)

Co ma mecz ze Skonto do meczu z Litexem? Litex planuje totalną obronę Częstochowy w obydwóch spotkaniach? Na pewno zdajesz sobie sprawę z tego, że jeśli Skonto zagrałoby otwartą piłkę z Wisłą to skończyło by jak Bangor w meczu z HJK Helsinki (0:10, większość bramek stracona po kontratakach). Mecz meczowi nie równy i takie rozkminy nie mają żadnego sensu.

Cytat:

(...) Chociaż mam cichą nadzieję ,że będzie trochę więcej miejsca na boisku i Wiśle będzie łatwiej rozgrywać piłkę. I tyle w temacie :)

I tyle w temacie... bez pierwszej części posta :P

Misha[Pl] 22.07.2011 16:16

Nie wiem skąd przekonanie na tym forum że Dinamo Zagrzeb jest jednym ze słabszych spośród tej piątki potencjalnie rozstawionej w 4 rundzie. Według mnie jest właśnie odwrotnie. W Dinamo grają lepsi piłkarze niż w Rangers i Kopenhadze. Fakt drużyna ostatnio nic w Europie nie osiągnęła ale wynika to według mnie z ciągłych zmian kadrowych. To jest po prostu klub który promuję i sprzedaje zdolnych piłkarzy. Ale pomimo tego takiego materiału ludzkiego można pozazdrościć. Uważacie że ktoś np kupiłby jakiegoś piłkarza z Rangers (nie wspominając o Kopenhadze) za 21 mln euro. Czy któryś z pozostałych klubów w 4 rundzie wypuścił w ostatnich latach w świat jakiegoś topowego w skali świata piłkarza. Ja bym nie chciał żeby Wisła trafiła na Dinamo bo to jest mieszanka która w każdej chwili może odpalić.
Mam pytanie odnośnie pierwszego meczu z Litexem. Wie ktoś czy Kirm będzie już do dyspozycji Maaskanta?

Teqcontroller 22.07.2011 16:27

Druzyny które znajdą się w 4 rundzie nie będą tam grały z przypadku , na tym etapie rozgrywek nie ma łatwego przeciwnika.

Cel numer jeden na dzień dzisiejszy jest tak jak Mały mówi Łowicz.

Cytat:

Wie ktoś czy Kirm będzie już do dyspozycji Maaskanta?
Z zespołem trenuje już Andraż Kirm, który ostatnio leczył kontuzję.

z Interii.

mitmichael 22.07.2011 16:36

Info z eurosportu:

"Na razie trener Wisły Robert Maaskant nie zdecydował jaką taktykę jego zespół przyjmie w pierwszym spotkaniu z Litexem. Jak przyznał w piątek trwa jeszcze rozpracowywanie rywala. Zapowiedział jednak, że fani Wisły mogą się spodziewać kilku niespodzianek w wyjściowej jedenastce. Podtrzymuje zdanie, że obie drużyny mają porównywalny potencjał"

Moze zagramy z Litexem ofensywnie - kto wie

nh79 22.07.2011 17:45

a to mnie Maaskant zaskoczyl tymi niespodziankami, bo ja bylem przekonany, ze wyjdziemy takim samym skladem jak ze Skonto.jesli mozna sobie podywagowac to ja mysle, ze za Pajlica Jovanovic, moze Kirm wskoczy za Malego i Nunez za Wilka, bo Sobol wiadomo nie do ruszenia, ze wzgledu na powazanie jakim go Maaskant obdarza a moze to tylko zaslona dymna who knows

MMMMM 22.07.2011 17:47

Diaz i może Kirm, tak to widzę.

Titto 22.07.2011 17:52

Faktycznie zmiana z Paljcia na Diaza jest bardzo prawdopodobna. Natomiast coś czuje, że Maaskant zrezygnuje z Wilka i przejdzie do ustawienia 4-4-2 Iliev i Małecki na skrzydłach w środku Melikson i Sobolewski a w ataku Genkov i Biton...:)

Proud 22.07.2011 18:02

A ja czuję, że zamiast jednego z 2 def pomocników będzie grał Nunez. Na mnie zrobił spore wrażanie pomimo tak krótkiego czasu gry. Niestety, jak dla mnie Wilk i Sobol przeszkadzali sobie wzajemnie w czasie tego dwumeczu.

alarazboy1 22.07.2011 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1131752)
A ja czuję, że zamiast jednego z 2 def pomocników będzie grał Nunez. Na mnie zrobił spore wrażanie pomimo tak krótkiego czasu gry. Niestety, jak dla mnie Wilk i Sobol przeszkadzali sobie wzajemnie w czasie tego dwumeczu.

niby czym zrobił spore wrażenie...kilka niecelnych podaj mimo, że Łotysze byli podmęczeni i nie było juz takiego ataku na zawodnika jak wcześniej
Uważam, że Nunez przeciw Skonto nie pokazał nic..

63.5 Kg 22.07.2011 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alarazboy1 (Post 1131757)
niby czym zrobił spore wrażenie...kilka niecelnych podaj mimo, że Łotysze byli podmęczeni i nie było juz takiego ataku na zawodnika jak wcześniej
Uważam, że Nunez przeciw Skonto nie pokazał nic..

A kiedy Nunez mial te kilka podan ??
Ja go widzialem przy pilce ze 3 razy wiec nie mogl miec kilku niecelnych podan...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:59.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl