Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Obiekty sportowe które powstały,powstaja lub powstaną (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=607)

0 22 28.10.2011 18:09

17 metrów.

:)

piotrek06 28.10.2011 18:14

Cytat:

I jeszcze jedno. Stadion X lecia nazywany przez Rząd RP "narodowym" przez brak bieżni jest dla mnie mało funkcyjnym (bo nie wielofunkcyjnym) głazem. Właściwie to koszykiem. Za gigantyczne pieniądze.
Oprócz piłki nożnej, imprezy o zasięgu europejskim lub światowym, takie jak np. lekkotletyczne będą mogły się odbywać ale na ... Stadionie Narodowym w Chorzowie. Nie mówiąc już o ewentualnym organizowaniu letniej Olimpiady.
W Bukareszcie również chyba nie ma bieżni ale nie wiem na 100% bo stary stadion Lia Manoliu ją posiadał.
Bardzo dobrze że nie ma bieżni, to ma być bardzo nowoczesny stadion PIŁKARSKI.
Kiedyś w Turynie pewien "ekspert" wpadła na pomysł, żeby mający powstać stadion Juve(Stadio delle Alpi)takową bieżnie posiadał, efekt??Dystans od najdalszych rzędów do murawy wynosił 162 metry!! a sam stadion istniał tylko 19 lat i odbyły się na nim tylko JEDNE zawody lekkoatletyczne( oczywiście odległość trybun za bramkami nie była głównym powodem wyburzenia ale sam stadion był szalenie nieprzyjazny kibicom)
A co do organizacji imprez lekkoatletycznych, to nie cieszą się one wielką popularnością(poza oczywiście MŚ i ME), w Polskich warunkach stadion Wisły był by na taką imprezę dużo za duży więc żadna strata

yarow 28.10.2011 18:32

[QUOTE=piotrek06;1182930]Bardzo dobrze że nie ma bieżni, to ma być bardzo nowoczesny stadion PIŁKARSKI.
[...] [/[QUOTE]

To niech go nazwą "PILKARSK9I" a nie "Narodowe Centrum Sportu" [nazwa całości kompleksu].
Oceniłem ten obiekt z mojego punktu widzenia. Stadion przez to [brak bieżni, czy żużla czy innego piachu] zwyczajnie mniej zarobi i będzie sobie stał. Od koncertu do koncertu. Wali ... by mnie to gdyby nie fakt, że budowany i utrzymywany jest z pieniędzy tzw. budżetu państwa czyli naszych.
Ile razy jeszcze dostaniemy Euro? Ile razy do roku będzie Finałów Pucharu Polski?

Cytat:

[...]A co do organizacji imprez lekkoatletycznych, to nie cieszą się one wielką popularnością(poza oczywiście MŚ i ME), [...]
Jestem kibicem piłkarskim ale to nie znaczy, że mam patrzeć na rozwój sportu i popularyzację sportu w Polsce tylko przez pryzmat futbolu. To byłoby bardzo ciasne postrzeganie rzeczywistości.

Stać nas na budowę jeszcze jednego X lecia gdy ktoś sobie zamarzy wielkie imprezy sportowe niepiłkarskie w Wwie? Jeśli ktoś sobie zamarzy np. Igrzyska Olimpijskie to zapewne znów z kieszeni społeczeństwa będziemy budować i utrzymywać następny podobny obiekt tylko z bieżnią. No tak, ale zapomniałem, że Polska to przecież bogata, zielona wyspa.

Sporty "wokół" murawy to nie tylko biegi lekkoatletyczne. Nie wspominając już o show takich jak wyścigi rydwanów, motocrossy [na nich zarabia Saint-Denis] czy inne "wyścigi" ...

Cytat:

[...] w Polskich warunkach stadion Wisły był by na taką imprezę dużo za duży więc żadna strata [...]
Rozmawiam o stadionie X lecia. Kluby niech sobie stawiają takie obiekty jakie chcą stawiać. Na warszawski obiekt kasa idzie z budżetu kraju czyli naszych podatków.
Co Stadionu naszego [Wisły} ... To nie jest on [niestety] całkiem nasz. Samorząd więc może decydować co ma się znajdować w jego obrębie.

piotrek06 28.10.2011 18:55

Cytat:

Stać nas na budowę jeszcze jednego X lecia gdy ktoś sobie zamarzy wielkie imprezy sportowe niepiłkarskie w Wwie? Jeśli ktoś sobie zamarzy np. Igrzyska Olimpijskie to zapewne znów z kieszeni społeczeństwa będziemy budować i utrzymywać następny podobny obiekt tylko z bieżnią. No tak, ale zapomniałem, że Polska to przecież bogata, zielona wyspa.
Narodowy nawet gdyby miał bieżnię jest na taką imprezę zbyt mały(IO), do MŚ i ME wystarczy Śląski. A jeśli sobie Wawa zażyczy stadion olimpijski, to go sobie sama wybuduje, tak jak Kraków wybudował stadion Wiśle.
Cytat:

Oceniłem tten obiekt z mojego punktu widzenia. Stadion przez to [brak bieżni, czy żużla czy innego piachu] zwyczajnie mniej zarobi i będzie sobie stał
Poświęcenie 1-3(MAX) imprez w roku(w ich miejsce spokojnie można zorganizować bardziej dochodowy koncert) na rzecz komfortu i wygody kibiców uważam za bardzo dobre posunięcie
Cytat:

Co Stadionu naszego [Wisły} ... To nie jest on [niestety] całkiem nasz. Samorząd więc może decydować co ma się znajdować w jego obrębie.
I powiedz szczerze, chciałbyś żeby na rzecz bieżni odległość sektora C\G od murawy zwiększyła się o kilkadziesiąt metrów??

yarow 28.10.2011 19:17

[QUOTE=piotrek06;1182955]Narodowy nawet gdyby miał bieżnię jest na taką imprezę zbyt mały(IO), do MŚ i ME wystarczy Śląski. A jeśli sobie Wawa zażyczy stadion olimpijski, to go sobie sama wybuduje, [...] /QUOTE]

Wybacz ale nie wierzę, że wystąpiłaby taka sytuacja, [że Wwa sama buduje Stadion Olimpijski]. To jest zresztą zbyt kosztowne i samorząd takiego ciężaru prawdopodobnie nie udźwignie. Gdyby miała zaistnieć, to zaistniałaby przy okazji Euro 2012.

Cytat:

[...] I powiedz szczerze, chciałbyś żeby na rzecz bieżni odległość sektora C\G od murawy zwiększyła się o kilkadziesiąt metrów??
Oczywiście, że nie. Ponieważ dotyczyłoby to Wisły czyli Klubu, którgo drużyna piłkarska właściwie zagospodaruje obiekt w 100% grając na nim co dwa tygodnie a czasem nawet częściej.

Co innego, w przypadku stadionu, który będzie stał w oczekiwaniu aż nadarzy mu się jakaś impreza. Te imprezy inne niż piłkarskie i koncerty, faktycznie prawdopodobnie zgarnie stadion w Chorzowie.

Voin 29.10.2011 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez crazykaro (Post 1182888)

A we Wrocławiu:
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...12804732_n.jpg

:D

buczo1985 29.10.2011 10:02

W środku ten wrocławski moim zdaniem prezentuje się lepiej niż gdański. Duży, spójny i nowoczesny stadion. Z kolei jeśli o elewacje to znowuż Gdańsk lepszy. Więc mamy remis 1:1 :)

crazykaro 29.10.2011 10:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 1183115)
W środku ten wrocławski moim zdaniem prezentuje się lepiej niż gdański. Duży, spójny i nowoczesny stadion. Z kolei jeśli o elewacje to znowuż Gdańsk lepszy. Więc mamy remis 1:1 :)

Parterowe trybuny powodują, że ostatnie rzędy są daleeeko od murawy, znacznie dalej niż na Wiśle mimo tych 17 metrów

qqq_b 30.10.2011 21:23

Stadion we Wrocławiu w środku jest kapitalny, jednak na zewnątrz to szara, brudna szmata, która wygląda jak stadion za 10 zł. Za taką kasę jaką wpompowano w tej obiekt powinien na zewnątrz być zbudowany ze złota i platyny a nie szmaty. Dalej uważam, że najładniejsze obiekty w Polsce to:
1. Narodowy w Warszawie
2. PGE w Gdańsku
3. Stadion Legii

0 22 30.10.2011 21:38

Moim zdaniem jednak Wrocławski na Twojej liście wskakuje na 2 miejsce. A reszta się zgadza. Co innego wygląd z wewnątrz (naprawdę kozak), a co innego, że z górnych rzędów jest ze 20 metrów do boiska. Jeżeli oceniamy tylko wrażenia, a nie funkcjonalność właśnie jednopiętrowych trybun to Wrocławski zdecydowanie drugi w Polsce. Kozak.

crazykaro 04.11.2011 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 1184171)
Co innego wygląd z wewnątrz (naprawdę kozak), a co innego, że z górnych rzędów jest ze 20 metrów do boiska.

Chyba z 60 m

A im już trawa rośnie :rotfl:
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,1028231...wiadomosc.html

dynek.pl 12.11.2011 17:18

Wczoraj miałem okazje odwiedzić kolejny stadion na euro - tym razem Wroclaw. Oceniam go slabiutko - ot zwykla konstrukcja otoczona czyms z czego robi się lampy w IKEI, a ze mialem miejsca na samej górze to przez tą firankę ....zilo jak na obiekcie otwartym.
Druga sprawa to mnóstwo takich miejsc z ograniczoną widocznością:
http://img839.imageshack.us/img839/6479/img3630k.jpg
To akurat moje miejsce - dobrze, że miałem bilet z konkursu bo jakbym dał 120 zł to bym tego tak nie zostawił.
Jeden taki filar to kilkanaście miejsc z ograniczoną widocznością, a takich filarów lub 2 razy szerszych z jakimiś rurami jest kilkadziesiąt wokół całego stadionu więc de facto jego pojemność powinna być mniejsza. Ja nie wiem jak takie coś można zaprojektować na nowym stadionie.

qqq_b 18.11.2011 15:47

Masz racje.

marcin_m 18.11.2011 15:54

Co do słupów:
Cytat:

Wrocław: Śląsk nie sadza za słupami, PZPN – owszem

O tym, że na wrocławskim stadionie będą słupy zasłaniające widok na boisko, wiadomo od co najmniej trzech lat. Ale przez cały ten czas trudno było ustalić, czy miejsca za nimi będą sprzedawane. Dziś wiemy, kto każe fanom siedzieć za słupami, a kto nie.
Był październik 2008, kiedy rozmawialiśmy z Piotrem Burym, architektem biura JSK, które projektowało wrocławski stadion. Zapewnił wtedy, że zmiana widowni z dwu- na jednopoziomową jest korzystna dla widzów. – Dla kibiców to nawet lepiej. Złączenie trybun poprawia akustykę i zwiększa poczucie wspólnoty widowni, ponieważ wszyscy widzą siebie nawzajem, nie ma zbędnych barier – mówił Bury. Kibice Śląska zdają się potwierdzać, że potężny „kocioł” daje im wielkie możliwości w tworzeniu atmosfery na meczach.
Ale Bury zapewnił też, że żaden z kibiców nie będzie miał ograniczonej widoczności. Tu już tak dobrze nie jest, bo prawdziwość tego zdania zależy od tego, kto jest organizatorem imprezy. Na wrocławskiej arenie Euro 2012 co setne krzesełko jest bowiem zlokalizowane za dźwigarem dachu lub w jego sąsiedztwie, co utrudnia, a czasem wręcz uniemożliwia oglądanie meczu.
Fot: Wawrzula
Śląsk Wrocław dopiero po rozpoczęciu sprzedaży wejściówek na pierwszy mecz otrzymał listę miejsc, z których nie widać całego boiska. Dlatego wyłączono ze sprzedaży te jeszcze nie zarezerwowane, a posiadaczom feralnych wejściówek klub zaoferował wymianę miejsca na lepsze w innej lokalizacji. - Podczas meczu z Wisłą Kraków takie sytuacje się nie powtórzą, bo mamy zaznaczone wszystkie miejsca, które wiążą się z utrudnieniami dla kibiców. Na nie biletów sprzedawać nie będziemy - podkreśla rzecznik Śląska Michał Mazur w rozmowie z „Gazetą Wyborczą”. Te same miejsca będą wyłączone z użytku podczas Euro 2012.
Inaczej z sytuacją radzili sobie organizatorzy wrześniowych imprez pozasportowych. – Wówczas sprzedawano bilety na takie krzesełka, ale były one znacznie tańsze i podawano informację o ograniczonej widoczności. Sposób radzenia sobie z tym problemem zależy od organizatora imprezy – podkreśla Robert Pietryszyn, członek zarządu spółki Wrocław 2012, która jest właścicielem wrocławskiego stadionu.
Jest też trzecie wyjście, które wybrał PZPN. Po meczu z Włochami pisali do nas czytelnicy, którzy kupili bilety za normalną stawkę. I choć spotkanie Reprezentacji należało do najdroższych w krótkiej historii stadionu, za cenę normalnego biletu niektórzy fani otrzymywali niepełnowartościowe miejsca.
www.stadiony.net

royalmichael 24.11.2011 03:42

Nie wiem czy dobry temat, ale jak najszybciej we Wrocławiu dostać się ze stadionu Śląska na byle jaki dworzec, z którego można jechać do Krakowa?

Grisza1 10.12.2011 22:17

http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...Arena_sie.html

FraMat 10.12.2011 22:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez royalmichael (Post 1195125)
Nie wiem czy dobry temat, ale jak najszybciej we Wrocławiu dostać się ze stadionu Śląska na byle jaki dworzec, z którego można jechać do Krakowa?

tylko taksówką, na dworzec główny w remoncie. Niekóre pociągi zatrzymują sie na Wrocław-Mikołajów.
Taksówka - ok. 20 min.
Komunikacja miejska około 45 minut do godziny jak wszystko sie układa dobrze

crazykaro 24.12.2011 01:34

http://biznes.interia.pl/budownictwo...olskim,1738596

Wygrała ofera za 218 mln zł. Pozostałe dwie oferty to 317 i 322 mln zł. Hmmm... ciekawe kto jest bliżej prawdy...

crazykaro 29.12.2011 18:38

Przetarg na ukończenie przerwanej budowy stadionu

http://biznes.interia.pl/budownictwo...lasnie,1740164

buczo1985 29.12.2011 19:25

I bardzo dobrze, niech w końcu skończą ten stadion Jagiellonii!

gypsy 02.01.2012 14:21

Niech jak naszybciej zrobią Jadze porządny stadion, bo ten jest tragiczny... Jedynym jego plusem jest to, że panowie skubiący slonecznik świetnie się wpisują w scenerię.

A co do mojej pierwszej trójki stadionów w Polsce, to są to:
1. Stadion Narodowy
2. PGE Arena Gdańsk
3. Stadion Śląska

Darii 09.01.2012 09:46

Hala

Kiedyś Wam już przedstawiałem halę która jest budowana w Koszalinie.
Oto partia kilku nowych zdjęć hali która wydaje się być na ostatniej prostej do otwarcia:
http://azs.politechnika.koszalin.pl/...alinie%201.jpghttp://azs.politechnika.koszalin.pl/...linie%2011.jpghttp://azs.politechnika.koszalin.pl/...linie%2015.jpghttp://azs.politechnika.koszalin.pl/...linie%2017.jpghttp://azs.politechnika.koszalin.pl/...linie%2036.jpghttp://azs.politechnika.koszalin.pl/...linie%2037.jpghttp://azs.politechnika.koszalin.pl/...linie%2060.jpghttp://azs.politechnika.koszalin.pl/...linie%2051.jpg
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...23542906_n.jpghttp://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...66529766_n.jpg
Zdjęcia pochodzą ze strony KU Politechnika Koszalińska - azs.politechnika.koszalin.pl
oraz z profilu Akademia Sportu "Radosny Sportowiec" z facebook'a

Hanys 29.02.2012 19:14

Najlepsze w Polsce - mój ranking

1. Narodowy
2. PGE Arena
3. POZnan (tylko ta tragiczna murawa oszpeca i coś z organizacja mogli by zrobić - nie podoba mi sie to ze karetki wjeżdzają na murawę... - zupełny brak estetyki).
4. Stadion Śląska Wrocław
5. Pepsi Arena
6. Wisła
7. Stadion Śląski (niskie miejsce bo brzydkie jak dla mnie sa stadiony z bieżnią)
8. Cracovia
9. Dialog Arena od Zagłębia Lubin
10. Stadion Arki Gdynia
11. Stadion Korony Kielce
12. Stadion Piasta Gliwice
13. Stadion GKS Bełchatów

reszty nie warto wymieniać bo to gruzowiska.. ale i tak jest się z czego cieszyć ze tyle pozycji można uznać za przyzwoite obiekty.

Szykują się ładne w Białymstoku, Zabrzu, Tychach - nic tylko się cieszyć. W Polsce jest świetna infrastruktura na chwilę obecna jeśli chodzi o staidony... wyprzedzamy na pewno takie potęgi jak Francja, Włochy.

Eternit 29.02.2012 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hanys (Post 1225377)
Szykują się ładne w Białymstoku, Zabrzu, Tychach - nic tylko się cieszyć. W Polsce jest świetna infrastruktura na chwilę obecna jeśli chodzi o staidony... wyprzedzamy na pewno takie potęgi jak Francja, Włochy.

Co do Francji to JESZCZE ich wyprzedzamy.

Sialalalala 29.02.2012 19:49

Cytat:

1. Narodowy
2. PGE Arena
3. POZnan (tylko ta tragiczna murawa oszpeca i coś z organizacja mogli by zrobić - nie podoba mi sie to ze karetki wjeżdzają na murawę... - zupełny brak estetyki).
5. Pepsi Arena
6. Wisła
7. Stadion Śląski (niskie miejsce bo brzydkie jak dla mnie sa stadiony z bieżnią)
8. Cracovia
10. Stadion Arki Gdynia

reszty nie warto wymieniać bo to gruzowiska.. ale i tak jest się z czego cieszyć ze tyle pozycji można uznać za przyzwoite obiekty.

taki znawca stadionów a nazw nie potrafi napisać poprawnie
6. Wisła w Wiśle to jest skocznia ...

7. Stadion Śląski chyba w budowie jest jeszcze ?

jest bełchatów a gdzie ostrowiec świętokrzyski, grodzisk wlkp, łęczna

piotrek06 29.02.2012 20:04

Cytat:

1. Narodowy
2. PGE Arena
5. Pepsi Arena
6. Wisła
8. Cracovia
10. Stadion Arki Gdynia

Najlepsze pod względem czego? bo np. Murawa to nie jedyny problem w POZnaniu*. Takie listy są bez sensu bo podejrzewam, że nawet połowy z tych stadionów nie widziałeś z bliska( nawet jeśli jeździsz na wyjazdy to z perspektywy klatki niewiele można zobaczyć) a swoją ocenę opierasz tylko na aspektach wizualnych

danpe_ 29.02.2012 20:15

Byłem na stadionie Śląska, byłem na stadionie Lecha - na żaden z nich nie zamieniłbym naszego stadionu.
Może ładniejsze wizualnie, ale Śląska stadion nie podoba mi się w środku - taki... talerz. Nie lubię trybun jednopoziomowych zbudowanych w ten sposób. Wygląda jak miska z robaczkami w środku, natomiast podoba mi się z zewnątrz.

Lech - to dopiero paskuda. Każda trybuna inna, zacieki dużo gorsze niż u nas, beton też wygląda fatalnie. Jedynie ta 3-poziomowa trybuna mi się podobała.

U nas stadion w środku jest w miarę zwarty, dwupoziomowe trybuny wzdłuż boiska dają świetny efekt wizualny i akustyczny.
Żałuję, że w tym roku nie zobaczę stadionu w Warszawie i Gdańsku, nadrobię w przyszłości.

crazykaro 29.02.2012 20:29

Cytat:

1. Narodowy
2. PGE Arena
5. Pepsi Arena
6. Wisła
8. Cracovia
10. Stadion Arki Gdynia

Jak można poznanskiego robaka dać na miejsce 3 to ja nie wiem.

dynek.pl 29.02.2012 23:17

czemu na Narodowym są takie pasy startowe za bramkami ?

Hanys 29.02.2012 23:19

Można bo wizualnie mi się podoba... wiem że to bubel, że dzieją się tam dziwne rzeczy, ale mimo wszystko w środku z niektórych ujęć wygląda naprawdę okazale...

"czemu na Narodowym są takie pasy startowe za bramkami ?"

Na nowym Wembley, Emirates Stadium też tak jest... taki projekt po prostu... ale z odległością trybun od boiska nie jest źle... mogło być o wiele gorzej.

Ja mam natomiast inne pytanie - czy ten beton na tych "ringach" (oddzielających górny poziom od dolnego) tak zostanie czy zostanie zakryty czymś estetycznym tak jak na Legii np. ?

piotrek06 29.02.2012 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1225463)
czemu na Narodowym są takie pasy startowe za bramkami ?

Podobno żeby można tam było rozgrywać mecze rugby :rotfl:

wanciak86 29.02.2012 23:27

Ślaska stadion widziałem tylko z zewnątrz, i również jestem zdania, że wygląda to jak jakieś badziewie.
Widze na zdjęciach, ze są tam takie same barierki i krzesełka jak na PGE.

Narodowy ? Nie urządza.. I też się zastanawiałem, po co tyle trawy za bramkami :D ?

Lubie stadion Wisły, i lubie też Legii.
Arka? Zwykły kwadrat. Dwa razy już byłem incognito tam, i nie robiło to na mnie żadnego wrażenia.

U Nas w Gdańsku poprawiłbym tylko jedna rzecz. Miejsca między siedzeniami a barierkami jest malutko, i żeby przejść ludzie muszą stać. Ale poza tym, nie widze żadnych wtop tam.

Moja klasyfikacja.
1. PGE Arena
2. Legia
3. Narodowy
4. Wisła

brylant17 01.03.2012 10:13

Pasy pasami ale czy nie zauważyliście, że koło na środku lewa strona większa prawa mniejsza?

Arkas 01.03.2012 10:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 1225469)

U Nas w Gdańsku poprawiłbym tylko jedna rzecz. Miejsca między siedzeniami a barierkami jest malutko, i żeby przejść ludzie muszą stać. Ale poza tym, nie widze żadnych wtop tam.

Na mnie najbardziej negatywną rzecz wywarło stromość trybun. Nie wiem może jestem przyzwyczajony do naszego stadionu, ale jak byłem kiedyś na meczu Lechii to pierwsze wrażenie odnośnie trybun to że są zbyt strome i rzędy (schody) zbyt wąskie, że łatwo można polecieć.

Dariook 02.03.2012 03:19

Na Narodowym te wielkie prześwity między kondygnacjami aż biją po oczach. W sam raz na stragany.

m_misiek 02.03.2012 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkas (Post 1225500)
Na mnie najbardziej negatywną rzecz wywarło stromość trybun. Nie wiem może jestem przyzwyczajony do naszego stadionu, ale jak byłem kiedyś na meczu Lechii to pierwsze wrażenie odnośnie trybun to że są zbyt strome i rzędy (schody) zbyt wąskie, że łatwo można polecieć.

byłem na Alianz Arenie i mała ilość miejsca miedzy krzesełkami a barierkami, jest porównywalna do tych w Gdansku. Tak samo ma się sprawa ze stromizną trybun. Wydaje mi się, ze po prostu te nowe,duże stadiony tak mają.

Gwiaździsty 02.03.2012 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez m_misiek (Post 1226194)
byłem na Alianz Arenie i mała ilość miejsca miedzy krzesełkami a barierkami, jest porównywalna do tych w Gdansku. Tak samo ma się sprawa ze stromizną trybun. Wydaje mi się, ze po prostu te nowe,duże stadiony tak mają.

Dokładnie, tak. Coś za coś. Znakomita widoczność kosztem komfortu.

simone 12.03.2012 21:38

W Zabrzu nie próżnują :D

http://bi.gazeta.pl/im/4/11304/z1130...ika-Zabrze.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/6/11304/z1130...ika-Zabrze.jpg

_ukoL 13.03.2012 10:06

Bardzo dobrze! Koniec z reliktami przeszłości w Ekstraklasie. Wreszcie zaczyna ta liga "jakoś" wyglądać.

Pablo84 23.03.2012 07:34

Raczej polepszają jej opakowanie.A w środku dalej gówno.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl