Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w pucharach europejskich 2008/2009 (Beitar, Barcelona, Tottenham ...) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4293)

Aro1234 26.08.2008 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotr 0704 dortmund (Post 592429)
Pierwszy polski trener, ktory awansowal do fazy grupowej Pucharu UEFA !!!!

do fazy grupowej akurat jeszcze nie awansował... jeszcze jednego dość mocnego rywala trzeba przejść.

Ps. Brawo! :)

Wisoman 26.08.2008 22:26

Co do losowania bedzie na eurosporcie jak zawsze i o której?

K_2 26.08.2008 22:26

Mimo ze odpadlismy to utarlismy troche nosa ,druzynie ktora jest wiecej warta niz eskadra F-16 :lol:
Kibice w Catalonii i szczegolnie Guardiola napewno odczul choc troszke "bólu" po tej porazce

Eustachy 26.08.2008 22:27

Ogromny sukces pilkarzy oraz trenera, ktory w tak ciezkich warunkach kadrowych potrafil sobie poradzic i jako pierwszy polski szkoleniowiec, dowalil pilkarskiemu potentatowi z Barcelony.

Sposrod pilkarzy na szczegolne wyroznienie zasluguje Marcin Baszczynski, ktory dzis wlozyl mase wysilku i zagral kapitalny mecz. No i oczywiscie nie wolno pominac jak zawsze swietnego Clebera, strzelca pieknej bramiki, dajacej historyczne zwyciestwo.

Dobra robota panowie.

GNCacek 26.08.2008 22:28

Cytat:

piotr 0704 dortmund napisał(a):http://wislakrakow.com/forum/images/...s/viewpost.gif
Pierwszy polski trener, ktory awansowal do fazy grupowej Pucharu UEFA !!!!

do fazy grupowej akurat jeszcze nie awansował... jeszcze jednego dość mocnego rywala trzeba przejść.

A z Amicą?

rendkamp 26.08.2008 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 592438)

Awansował jak był trenerem Amici:P czekamy na losowanie :) gratulacje:P

Aro1234 26.08.2008 22:30

No tak. To prawda :P zwracam honor :D myślałem, że chodzi o to iż JUŻ awansował z Wisłą... :P

depeche87 26.08.2008 22:31

Piątek zadecyduje o przyszłości Wisły i losie kilku podstawowych graczy...

zimka 26.08.2008 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisoman (Post 592439)
Co do losowania bedzie na eurosporcie jak zawsze i o której?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Janko04 (Post 592439)
w Piątek godzina 13:00 na Eurosporcie;)

10 znaków :)

Chesteroski 26.08.2008 22:33

Brawo Maciek Skorża i piłkarze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niektórzy zagrali naprawdę bardzo dobrze, a Barca to chyba nieźle była zaskoczona takim oporem, skoro gdy już im sie "chciało", to też im nic nie wchodziło, dobrze im tak :)

Panie Cupiał, niech Pan wzmocni ten zespól, Skorża sobie na to zasłużył, jest jeszcze czas...

piotr 0704 dortmund 26.08.2008 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 592438)

Z Wisla jeszcze nie kolego ale to tylko kwestia czasu (co nie zmienia faktu ze z polskich trenerow byl tam pierwszy )

Aro1234 26.08.2008 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotr 0704 dortmund (Post 592456)
Z Wisla jeszcze nie kolego ale to tylko kwestia czasu (co nie zmienia faktu ze z polskich trenerow byl tam pierwszy ) Poczytaj troche jesli nie pamietasz.

Pamiętałem o Amice, ale nie pamiętałem, że trenował ją Skorża... :P kwestia czasu jeśli trafimy na kogoś równorzędnego, a nie na Milan :P

szorstki 26.08.2008 22:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez www.fcbarcelona.com.pl
Blamaż w Krakowie!
Do istnego blamażu doszło dzisiejszego wieczoru w Krakowie. Miejscowa Wisła w rewanżowym spotkaniu trzeciej rundy kwalifikacyjnej do Ligi Mistrzów niespodziewanie pokonała wielką FC Barcelonę 1:0.!
(...)
Na pewno nikogo z nas nie cieszy fakt iż nasza drużyna poległa w meczu z przeciwnikiem tak niskich lotów jak Wisła Kraków, która co prawda dzisiaj zagrała rewelacyjnie.

http://fcbarcelona.com.pl/blamaz_w_krakowie_2339.html
Generalnie rozbawiają mnie netowe napinki małolatów ale tutaj gówniarze przegięli pyte ;/

A dzisiejszego wieczoru po raz pierwszy w życiu mogłem zawyć na serio "Nawet słynna Barcelona..."

dziękuje wszystkim !

igortsw 26.08.2008 22:38

Duma, tylko to czułem po końcowym gwizdku sędziego...:) :) :)

Jestem dumny z drużyny ktora naprawde bez środka pomocy i jednego defensora z pierwszego składu, potrafiła zagrać naprawde świtny mecz z drużyną której nazwa zna cały świat (do tego ta drużyna zagrała w maksymalnie najmocniejszym składzie na dany moment).

I w końcu My... Naprawde atmosfera która pewnie Hiszpanów zaskoczyła, jedyne co napisałem kumplowi po meczu który kocha się całe życie w Barcy:
"Może macie milony, super skład, trenera z najwyższej półki i 100 tysięcy na stadionie, ale takich kibiców każdy nam pozazdrości" Brawa dla wszytkich.

NA NASZYM NIEBIE JEDNA GWIAZDA !!!!!!!

Aaarrgh 26.08.2008 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 592434)
Wygraliśmy w Barcą, ale czy to faktycznie powód do tych ochów i achów?Odpadliśmy przeciez z LM...
Zachowajmy chociaż pozory, że nam smutno...

Pablo... mi jest smutno. W sumie to nie jest jakaś specjalnie historyczna chwila. Wiadomo - na 10 meczy z Barcą 1 możemy wygrać, 1 zremisować a 8 przegramy. Taki mamy potencjał. Po cichu liczę, że za parę lat to się zmieni.

Znając nasze szczęście, obstawiam w piątek Milan albo Seville...

K_2 26.08.2008 22:41

Przynajmniej juz nie bedziemy wspominac Schalke i Lazio ;) Mozna sie pochwalic tym w sumie bez znaczenia zwyciestwem ale zawsze

kubawislak 26.08.2008 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sędzia (Post 592357)
Czego się czepiacie Szczęsnego, fajnie komentował. Tylko ten drugi komentator nieco przesadzał z tym "pisaniem historii". Zwycięstwo z Barcą to super sprawa, ale nieco za dużo przesady w twierdzeniu o pisaniu historii.

Dokładnie to samo mówił Marek. Ale nie ma co, widać było po chłopakach ile zdrowia zostawili na boisku, ten mecz był inny niż w Hiszpanii. Widać, że u siebie możemy wszystko. Oczywiście pozostaje pytanie jak zagrała by Barca gdyby w pierwszym meczu nie wygrała tak wysoko. Dziś trochę nas zlekceważyli, u siebie zagrali najlepiej jak tylko mogli, na niestety dla Wisły bo podeszli do tego meczu jakby grali Z Realem Madryt. Dziś troszkę nas zlekceważyli, no ale widać, że po utracie bramki nogi im się ugięły przed Wisłą. Wytrzymaliśmy ich kilku minutowy napór. No i udało się pokonać Barce...

LooNatyk 26.08.2008 22:42

Piatek IMO zadecyduje, czy z kims podpiszemy umowe. Jak trafimy znowu na silnego przeciwnika, to raczej nikt nas nie wzmocni, bo nie ma sensu.

Na lige ten sklad IMO wystarczy, sa braki, ale takie ktore mozna polatac. Natomiast gdybysmy trafilina zespol w naszym zasiegu i mielibysmy w perspektywie gre w grupe UEFA, to wtedy z tym skladem raczej sobie nie poradzimy, bo predzej czy pozniej braknie nam zawodnikow..

AYALA 26.08.2008 22:49

Brawo Skorża ,to w większości jego zasługa.Tak poukładać zespół-majstersztyk.
Kto wie czy Biała Gwizda nie wygrałaby wyżej gdyby byli Sobol i Mauro

Marszałek 26.08.2008 22:51

Dobrze,że mecz rewanzowy był u nas. Inaczej w pierwszym meczu byśmy dostali w dziub, w drugim też,bo w piknikowie na nou Camp musieliby wygrać. A tak jest fajnie:), wszyscy mogą się napinać ale to My pokonaliśmy Barcelonę.

Mam nadziej,że Cuapiał w końcu zauwazył,że Skorży musi kupić dobrych zawodników, bo ten potrafi ich ustawić. To czym dysponujemy wystarzcy tylko na to,aby w cuglach zdobyć ligę. O powalceniu ze średniakiem Europejskim nie ma mowy. Panowie dajcie spokój z komentarzami,że u siebie możemy wszytko. Pewnie,że tak ale Barcelona miala zapas 4 bramek, i zmażdzyła na Nou Camp nas niemiłosiernie. Wiec spokojnie.

Pablo84 26.08.2008 22:51

Równie dobrze mogła by o wiele wyżej przegrać, ale to jest tylko gdybanie...

Do Marszałka.

Dlaczego uważasz, że z powalczeniem ze średniakiem europejskim nie ma mowy?Myślisz, że w tej chwili np z takim Anderlechtem nie mieli byśmy szans?
Ciekawi mnie twoja interpretacja.
Osobiście uważam, że w tej chwili Wisła jest solidnym średniakiem europejskim z wyrobioną - nie najgorszą marka.Sugerujesz się dwumeczem s z Barcą?
Z tego typu przeciwnikiem nie jest wstyd odpaść, mało który zespół jest w stanie wyeliminować zespół z Katalonii, wiec nie rozumiem tego czarnowidztwa.

Prawda jest taka, że w tej chwili jest tylko paru piłkarzy w Polskiej lidze, którzy by realnie wzmocnili naszą jedenastke, więc trzeba szukać za granicą...A znajdź takich za rozsądną cene, gdy takich "Wioseł" w europie są dziesiątki...

pawelos84 26.08.2008 22:52

No Skorża jest zajebistym trenerem. Mimo wszystko Bednarz też złym dyrektorem sportowym nie jest. Ci piłkarze których kupił, grają naprawdę przyzwoicie. Jak chociażby Diaz czy Singlar, Jirsak. Łobo i Niedzielan też pójda do przodu.

pemu 26.08.2008 22:53

Gratulacje!!

Niestety LM nie mamy po raz kolejny, ale chwała za walkę i brawa dla Skorzy za poukładanie tych klocków.

http://www.jagiellonia.cp2.win.pl/fo.../j_kalinka.gif

Pomka 26.08.2008 22:56

Wygrana cieszy

LAB 26.08.2008 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pomka (Post 592493)
Wygrana cieszy

Poważnie? :D
To zwycięstwo ma jeszcze jeden plus. Da nam kopa psychicznego przed derbami :)

michu-k 26.08.2008 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LAB (Post 592495)

Naaaaaaaaa niiiiiiiiiich!

To zwycięstwo to jest tryumf! Cały piłkarski świat wie już gdzie jest Kraków! Traktorzyści z Valerengi szczególnie. To jest filar na mecz derbowy.

Maćko 26.08.2008 23:01

BRAWO DLA WSZYSTKICH! Tylko tyle ode mnie, bo nie mam już sił patrzeć na ekran i trafiać w klawiaturę.
No ale i tak to Lech jest najlepszy w Polsce, przecież oni wygrali z Grasshoppers i czymś tam z Azerbejdżanu, co tam jakaś Barcelona :rotfl: .

Derby będzie nasze 3:0 jak nic!

szarkoz 26.08.2008 23:01

Chyba nigdy nie było tak pozytywnego nastroju po odpadnięciu z LM jak dzisiaj ;)

Brawa dla chłopaków za walkę, za wynik i podziękowania dla Skorży.

Lysy 26.08.2008 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 592499)
No ale i tak to Lech jest najlepszy w Polsce, przecież oni wygrali z Grasshoppers i czymś tam z Azerbejdżanu, co tam jakaś Barcelona :rotfl: .

To jest pokój o Wiśle, rozmawiamy tu o WIŚLE KRAKÓW! Oszczędziłbyś sobie tą marną napinkę.

LooNatyk 26.08.2008 23:06

Liczy sie tez fakt, ze cos tam punkcikow dolozylismy do rankingu. Moze nie za duzo, ale lepsze to niz nic ;]

HEDu 26.08.2008 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LAB (Post 592495)

i punkt do rankingu krajowego :>

nesta 26.08.2008 23:07

Mnie najbardziej cieszy, ze to zwyciestwo dobrze wplynie na psychike Wislakow w przyszlosci. Wierze, ze doda im pewnosci siebie i kiedy znow spotkaja sie z silnym rywalem moze glowa bedzie spokojniejsza niz na Nou Camp.

A jesli chodzi o indywidualne popisy Wislakow to jestem pod wrazeniem wysilku i woli walki, ktora wlozyli w ten mecz. Widac bylo jak pod koniec slaniaja sie na nogach, ale jednak grali do konca.
Swietnie zagral kazdy z obroncow, bylem zaskoczony postawa Diaza, naprawde ma papiery na gre i przy wiekszym ograniu moze stac sie bardzo wartosciowym pilkarzem. I widzialbym go wlasnie na srodku pomocy, bo ma taki fajny spokoj w grze. Cala reszta rowniez zagrala swietny mecz.

Jednego czego nie rozumiem to braku Piotra Brozka w kadrze... Przy takich problemach na boku obrony w reprezentacji zeby nawet nie sprawdzic najlepszego obecnie gracza na tej pozycji w Polsce ? jaja. W czym jakis Wojtkowiak jest lepszy, ktory nawet nie wiem jak wyglada ? Wielka kpina ze strony Benhakkera. Przeciez Brozek w calych eliminacjach nie zagralby przeciwko lepszym zawodnikom niz dzisiaj wiec skoro dzis zdal egzamin to logiczne, ze w kadrze tez by sobie poradzil.

St@chu 26.08.2008 23:08

Prawda jest taka, że nie jest to do końca istotne czy oni grali na luzie czy nie, jeśli chcemy oceniać czy ten mecz był sukcesem...

Moim zdaniem grali na poważnie, co było widać po niektórych boiskowych reakcjach.

W każdym razie chciałem tylko powiedzieć, że gdyby to nawet był przedsezonowy sparing to zwycięstwo nad Barceloną i tak byłoby sukceem, a tu bądź co bądź był mecz o stawkę, w dodatku transmitowany na cały świat...

To był nasz dzień!

JohnnyH 26.08.2008 23:08

Gratulacje dla chłopaków za zaangażowanie i serce do gry. Zwycięstwo fartowne ale historyczne bez dwóch zdań i wynik idzie w świat. Największe brawa dla Maćka Skorży. Poskładać z takiej kadry zespół który walnie Fc Barcelone to majstersztyk:)

Brawo WISŁA !!!!!

Pozdrawiam

Maćko 26.08.2008 23:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 592508)
To jest pokój o Wiśle, rozmawiamy tu o WIŚLE KRAKÓW! Oszczędziłbyś sobie marną napinkę.

Jeśli już - napinkę. Język polski, szkoła podstawowa się kłania.
To pokój o Wiśle, temat o Wiśle w EUROPEJSKICH PUCHARACH. Czemu więc mam nie odnosić się do porównań i opinii dziennikarskich/kibicowskich w kwestii Wisły w EUROPEJSKICH PUCHARACH?
Myślenie nie boli.
P.S. Nie będę płakał z Tobą i na następny post odpisać nie zamierzam, zapraszam na PW.

Ciastek1 26.08.2008 23:10

http://fcbarcelona.com.pl/blamaz_w_krakowie_2339.html hahahahha nie ma to jak napinka miedzy "wielkimi kibicami ' barcelony i realu , ehh co za dzieciarnia ,

rafalek 26.08.2008 23:13

Tylko, zeby to zwyciestwo nie uderzylo naszym za bardzo do glow jacy to oni wspaniali i jakąś Cracovie, pokonamy z palcem w dupie, bo to się może źle skończyć.

Tym nie mniej jednak wygrana z takim rywalem to jest cos.

jova 26.08.2008 23:15

Wiadomo, że Barca nie grała na 100%, że nie była w optymalnym składzie, ale takie mecze jak dzisiejszy to max na co stać polską piłkę. Tradycyjnie w takich sytuacjach biję brawo Skorży - naprawdę widać, że facet zna się na swojej pracy.
Najlepszym Wiślakiem na moje oko był Pietia. Oby szybko wywalczył miejsce w repie, bo kadra takiego gracza potrzebuje. Poza tym na wyróżnienie zasługuje środek obrony i skrzydła. W przypadku Zieńka i Łoba nie dlatego, że zagrali jakoś rewelacyjnie, ale ponieważ byli znacznie aktywniejsi niż w poprzednich meczach. Trochę zawiódł mnie Boguski. Chyba przytrafił mu się jakiś lekki dołek formy.

brasilia79 26.08.2008 23:17

I tylko nie mówcie że Barcelona grała na 10% bo to jest nie ważne. Wynik poszedł w świat

Lysy 26.08.2008 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 592518)
Jeśli już - napinkę. Język polski, szkoła podstawowa się kłania.
To pokój o Wiśle, temat o Wiśle w EUROPEJSKICH PUCHARACH. Czemu więc mam nie odnosić się do porównań i opinii dziennikarskich/kibicowskich w kwestii Wisły w EUROPEJSKICH PUCHARACH?
Myślenie nie boli.
P.S. Nie będę płakał z Tobą i na następny post odpisać nie zamierzam, zapraszam na PW.

Od takich porównań masz ten temat:

http://wislakrakow.com/forum/showthr...441#post592441

Jak byk pisze: "Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn" tam możesz do woli się napinać.
Tutaj piszemy o grze WISŁY KRAKÓW! A Ty piszesz o Lechu. Tak trudno to pojąć takiemu "mózgowi" jak Ty?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:04.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl