Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Przygotowania piłkarzy Wisły Kraków do sezonu: obozy, sparingi itp. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3140)

SpoXsteR 26.06.2010 14:09

Zespol z ktorym gramy nie jest wcale slaby... sami czesto placzecie ze jestesmy 100 lat za murzynami.. a trzeba wziac poprawke na to ze brak Jovanica, Maleckiego czy Boguskiego.. nie ma kim grac, a mimo to prowadzimy gre, czesto pogrywamy z nimi w dziada i wygramy 3-0
prowadzimy bo ogladam http://pinotv.pl/kanal/krakow-na-zywo
wchodzi Kamerunczyk,

grogoriogreg 26.06.2010 14:13

Ten zespół na pewno jest lepszy od Zagłębia Sosnowiec :)

SpoXsteR 26.06.2010 14:15

Fatalny blad Filipa Kurto i Slowacy zdobywaja 1 bramke..

Jagul 26.06.2010 14:15

Bez przesady z tym optymizmem. Przypominam, że to zespół z 1 ligi słowackiej. Jedyne co może cieszyć to skuteczność, bo z tym zawsze mieliśmy problem.

Snow 26.06.2010 14:18

Jest to zespół EKSTRAKLASY:

http://pl.league-statistics.com/tabe...wacka,33,1.php

też myślałem, że jest inaczej.

kpn 26.06.2010 14:18

Wynik wynikiem
Ciekawe jak wypadną testowani

<Crasch> 26.06.2010 14:32

ta Tatra w składzie Papaja ma:D

kosaTS 26.06.2010 14:32

Podobno Jovanić kontuzja :(

Wasiu 26.06.2010 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kosaTS (Post 921221)
Podobno Jovanić kontuzja :(

Nie trzeba byc Sherlockiem Holmesem zeby zobaczyc, ze go w skladzie nie ma. A wiadomosc o kontuzji jest juz znana od 2 dni.

kosaTS 26.06.2010 14:45

Brawo Wisła, zawsze gra do końca.

tofik 26.06.2010 14:45

No faktycznie, dajemy Słowakom szkołę :))

skeba 26.06.2010 14:45

Było 3-0, już jest 3;2...

Tak jak myslalem, szrot nie sprawdza się. Nie trzeba było być geniuszem i widzieć zawodnika, by stwierdzić, ze nie sprawdzi sie.
A znajac zycie, to oni juz nie dostana kolejnej szansy. Wylatuja dzis do domciu

Kluvi 26.06.2010 14:46

ktos po 1 polowie napisal ze wielka Wisła wraca ... już 3:2 jest czyli tak naprawdę bez zmian ;]
nasz skład musi być wzmocniony świeżą krwią bo inaczej to z tej mąki chleba ni będzie

tofik 26.06.2010 14:47

Ciekawe kogo trzeba znać, żeby w WIśle załatwić sobie testy. W końcu fajnie w okresie wakacyjnym parę dni pomieszkać razem z idolami, pokopać piłkę. Wspomnienie do końca życia :)

kpn 26.06.2010 14:49

Chodzi, o to ze schodzi Brozek, Jirsak i gra juz nie wyglada tak ciekawie. Testowani nic nie pokazali..
No i oby Jovanic szybko wrocil do zdrowia

SpoXsteR 26.06.2010 14:51

O matko.... skoro schodzi kilku podstawowych zawodnikow (i w ogole nie gra Milan, Malecki, Boguski) to logiczne ze wdupca nam bramki.. z takim ukladem nalezy sie pogodzic.. byl sklad nawet niepelny to o*******ili ich 3-0 i grali z nimi w dziada, po zmianach wiadomo..

qchar90 26.06.2010 14:52

dzisiaj nasza kadra bez zawodnikow testowanych liczyła 14 zawodnikow ( Boguski, Małecki, Jovanic lekkie urazy) kadry musi byc wzmocniona, musi liczyc okolo 20-23 zawodnikow

skeba 26.06.2010 14:52

Cytat:

Chodzi, o to ze schodzi Brozek, Jirsak i gra juz nie wyglada tak ciekawie. Testowani nic nie pokazali
Za Jirsaka wchodzi Garguła, tutaj myślę, ze prezentuja podobny poziom.

Kluvi 26.06.2010 14:58

poza tym w relacji wyraźnie napisali że Etame nawet piłek nie dostawał bo nasi nie umieli sklecić kilku DOKŁADNYCH podań..

iq1000 26.06.2010 15:02

Nikol spadła z dachu.

Karlos 26.06.2010 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 921247)
Nikol spadła z dachu.

Tak, własnie karetka ma ja zabrac do szpitala, miejmy nadzieje ze wszystko z nią w porządku.

koyoot 26.06.2010 15:08

Oby, oby...

Gucio25 26.06.2010 15:10

yyy, wy tak poważnie? macie pewne info? czy to jest "pewne" info z tego czata?

edit: masakra.

Tylko_Wisła! 26.06.2010 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 921252)
yyy, wy tak poważnie? macie pewne info? czy to jest "pewne" info z tego czata?

Na poważnie :-/ info niestety pewne ...

LuKiTS89 26.06.2010 15:11

Ten co komentował mecz mówił że to Nikol i że ją wiozą do szpitala

rav 26.06.2010 15:15

Minutę temu wciąż czekali na karetkę. Jest przytomna.

Nikol, jesteśmy z Tobą!

Karlos 26.06.2010 15:15

Niestety tak, kamery ktore pokazywaly obraz z tego meczu byly ustawione na dachach garazow, ktory znajduja sie obok boiska.
Na tych dachach umiejscowili sie rowniez fotoreporterzy z wislackich portali.

wiślak1906forever 26.06.2010 15:16

Fatalnie :(
Nikol trzymaj się :) !!!

Adamek21 26.06.2010 15:37

Może podadzą jakieś info że to prawda

flamengista 26.06.2010 15:42

Z dachu było max. 4 metry, więc jest nadzieja że nic poważnego Nikol się nie stało.

Co do meczu. Tatran zagrał ambitnie, ale fair - idealny przeciwnik na początek przygotowań. Widać, że nasi w II połowie "spuchli" (ciężkie treningi w nogach, zakwasy), a Słowacy wpuścili świeżych graczy i nas zabiegali.

Pozytywy:
1. Łobodziński - Wojtek jest w gazie, to widać. Nadal razi przyjęciem piłki i schetmatycznymi kiwkami, ale "czuje grę", ciągnie do przodu.
2. Paweł Brożek - odzyskał radość z gry, świeżość i luz - jego bramkowa akcja to był dawny, dobry Paweł Brożek. Oby tak dalej.
3. Mączyński - szukał gry, aktywny, nie bojący się wzięcia odpowiedzialności i podjęcia ryzyka.
4. Jirsak - ładna bramka i z dwie ładne akcje ofensywne (szczególnie ta z Łobo, z klepy).

Negatywy:
1. Brak lewoskrzydłowego - Piotrek Brożek całkowicie niewidoczny, często nawet zapominał wracać na swoją pozycję i zostawał w środku. W efekcie akcje szły tylko tą stroną, po której biegał Łobodziński (zmieniał się miejscem z Brożkiem).
2. Słabsza dyspozycja Clebera - zawinił przy pierwszym golu (wraz z Kurto), kilka razy głupio tracił piłkę przy jej wyprowadzaniu.
3. Słabsza dyspozycja Sobolewskiego - wszedł w II połowie na zmęczonego przeciwnika, ale nic nie pokazał, również w odbiorze.

Co do testowanych zawodników:

Brazylijczyk Pinto gra, jak wygląda. Szybciej i zwinniej po boisku przemieszcza się Mariusz Pudzianowski. Chłopak nie nadaje się na zawodowego piłkarza, totalne nieporozumienie.
Kameryńczyk Etamane - motorycznie bardzo ok, ładnie się zastawia, dobrze gra tyłem do bramki, wygrywa górne piłki, niezły technicznie, umie zagrać z klepy. Niestety, w jedynej 100% sytuacji którą miał zachował się fatalnie - zamiast strzelać, bez sensu podał do tyłu. Rasowy snajper się tak nie zachowuje.

PS. Kurto niestety to ciągle junior. Zawalił przy pierwszej i drugiej bramce. Przy pierwszej źle wyszedł z bramki i źle wybił piłkę. Przy drugiej - niewłaściwe ustawienie muru.

mic1992 26.06.2010 17:00

Mam takie nietypowe pytanie, kim jest Nikol?

Proud 26.06.2010 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic1992 (Post 921299)
Mam takie nietypowe pytanie, kim jest Nikol?

Redaktorką TWSD. Tą ładną dziewczyną co przeprowadza czasami wywiady z naszymi piłkarzami.

Trzymaj się Nikol!

wiertar 26.06.2010 17:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 921265)
Brazylijczyk Pinto gra, jak wygląda. Szybciej i zwinniej po boisku przemieszcza się Mariusz Pudzianowski. Chłopak nie nadaje się na zawodowego piłkarza, totalne nieporozumienie.
Kameryńczyk Etamane - motorycznie bardzo ok, ładnie się zastawia, dobrze gra tyłem do bramki, wygrywa górne piłki, niezły technicznie, umie zagrać z klepy. Niestety, w jedynej 100% sytuacji którą miał zachował się fatalnie - zamiast strzelać, bez sensu podał do tyłu. Rasowy snajper się tak nie zachowuje.

PS. Kurto niestety to ciągle junior. Zawalił przy pierwszej i drugiej bramce. Przy pierwszej źle wyszedł z bramki i źle wybił piłkę. Przy drugiej - niewłaściwe ustawienie muru.

nie do tyłu tylko chciał dograć do nie pilnowanego kolegi.. jak by przesżło to było by swietne podanie. ale co by nie mówić mogł sam spróbowac wykończyć

rav 26.06.2010 17:21

Jest chyba lepiej niż to wyglądało. Noga w gipsie, sporo potłuczeń. Mamy nadzieję, że to wszystko.

willow 26.06.2010 17:22

flamengisto, wróciłem właśnie z NT i zasadniczo zgadzam się z Toną co do oceny piłkarzy, oprócz Łobodzińskiego. Jak dla mnie zagrał fatalnie, zresztą podobnie jak z Garbarnią. Nie wiem, na czym opierasz stwierdzenie "jest w gazie"? Bo dużo biega? Niestety, to wszystko, co robi na boisku. Dzisiaj raził niedokładnością podań i fatalnym przeglądem boiska, nie czytał gry, nie widział kolegów. Również technicznie masakra. Jak dla mnie, Łobo nie zmieścił by się w podstawowej 11 tego Tatrana.

Nieco łagodniej ocenię Heltona natomiast. Zauważyłem niezłą technikę i dokładne podania z klepy. Ale to i tak nie zawodnik dla nas.

Etame - nic nie powiem o nim, bo nie dostał ani jednej piłki. Szkoda, że nie zagrał w I połowie.

Zasadniczo w II połowie Wisła grała piach, ale zwalam to na karb okresu przygotowawczego i wyjątkowo ciężkiej, grząskiej murawy.

wonski_eNHa 26.06.2010 17:32

Nie ma co oceniać tego sparingu, przede wszystkim miała to być forma odreagowania po cięższym tygodniu i zebranie pieniędzy dla powodzian. Jakieś wnioski będzie można wyciągać po sparingach za granicami RP.
Ten kto wierzy że Łobo to jeszcze 'piłkarz' to gratuluje poczucia humoru. Ten zawodnik skończył uprawianie tego zawodu wraz z przyjściem do Wisły.

pss. Mam nadzieję że Nasza mobilna reporterka szybko wróci do siebie. Trzymaj się Nikol.

martinius028 26.06.2010 17:35

Nikol szybko się pozbiera:D Twarda babka ;]

iq1000 26.06.2010 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 921314)
Ten kto wieży że Łobo to jeszcze 'piłkarz' to gratuluje poczucia humoru. Ten zawodnik skończył uprawianie tego zawodu wraz z przyjściem do Wisły.

Chyba nie zdałeś do kolejnej klasy? Ukończ najpierw szkołę, a potem możesz sobie pluć jadem.

Jagul 26.06.2010 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 921265)
.

Racja, że zawinił przy bramkach ale wole patrzeć jak młody 19 latek popełnia błędy i wyciąga z nich wnioski, niż oglądać to co czasami wyprawia nasza mam nadzieje "dwójka" Mariusz P. pseudonim "Mario"

wonski_eNHa 26.06.2010 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 921316)
Chyba nie zdałeś do kolejnej klasy? Ukończ najpierw szkołę, a potem możesz sobie pluć jadem.

Nie pluje jadem tylko wyrażam swoją opinie o jednym ze słabszych piłkarzy Wisły, który na w każdym kolejnym meczu udowadnia że potrafi tylko biegać. Tak, wiem że czasem idealnie zacentruje ale to nie zmienia faktu że jest piłkarzem jednego meczu.

A o moją ortografię i edukacje nie musisz się martwić.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl