![]() |
Cytat:
http://www.laurent-jerinte.com/2011/...ile-et-orange/ |
No to tylko zależy od tego jakie wymagania czy też warunki postawi T-Mobile co do reklamowania siebie czy tak jak wyżej Orange na boiskach e-klasy
|
Według zbymaka zmiany w RN Wisły Kraków nie wróżą niczego dobrego. Podobno w Wiśle mają być spore oszczędności tylko nie jest jeszcze powiedziane dokładnie na jakim polu. Bardzo prawdopodobne, że chodzi o transfery.
PS. Proszę mnie nie bić za to, że przytaczam jego słowa, ale uważam, że jak na proroka jego informacje są często trafione. |
Nie wpisuj tu jego dyrdymalow wystarczy jak sie sprawdzila jego plota z V..... juz nie napisze nawet nazwiska wymyslil sobie temat z oszczednosciami bo tydzien temu narobil szumu o glosnym nazwisku zeby podbic statystyki klikalnosci< kasiora z reklam >a glosnego nazwiska nie bedzie i sie juz wykreca z tego zeby dzieciaki sie nie rzucaly ze nie ma glosnego nazwiska.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mnie zastanawia co ...podkusiło Cupiała na taką wymianę, a raczej kto taki zabieg mu podpowiedział... |
Umocnienie się pozycji Reszyńskiego, nazywanego przez niektórych "człowiekiem - cięcie" nie jest dobrym sygnałem. On zawsze dążył do maksymalnego ograniczania nakładów Cupiała na Wisłę, a jako p.o prezesa po zwolnieniu Wilczka przed półtora rokiem doprowadził do największej za czasów TF zapaści struktur organizacyjnych i zarządzających w klubie.
Cupiał ma jednak do niego słabość, bo sprawdza się w pilnowaniu interesów TF. Powierzenie mu bezpośredniego nadzoru nad kasą Wisły, to zły sygnał. Więc nie dziwią mnie obecne plotki Zbymaka. |
Cytat:
|
Cytat:
Bo jeśli nie,to dosc dziwny zabieg. Porónałbym go z zakupem przez bogatego człowieka bolidu F1 do którego po kilku okrązeniach zamiast benzyny wlewa sie wodę |
Można powiedziec że klub czesto spada z deszczu pod rynne . Jak nie Kapka to Rzeszyński . Jeden wydaje pieniądze ( nie swoje ) na prawo i LEWO natomiast drugi ogranicza jakiekolwiek ruchy ponad stan . Najgorszy jest fakt że ta słynna dziura budżetowa która była jeszcze rok temu , ( po wpadce z Levadią , grą w Sosnowcu itp ) została z nawiązką wypełniona transferami 5 zawodników ( Głowackiego , Marcelo , Diaza , Brożków , jakies 8-9 mln euro ) z czego może 1.5 mln poszło na kontrakty nowych zawodników , ze 4 mln euro na załatanie dziury a reszta zostaje jak widać zamrożona lub po prostu przeznaczono ją na dywidende...
Fakt że ludzie którzy całe życie pracowali nad funkcjonowanie fabryki kabli ( nawet jeśli było to na wielką skale ) , biorą się za funkcjonowanie klubu piłkarskiego wywołuje u mnie dreszcze . Z takich połączeń po prostu nigdy nie wychodzi nci dobrego... Chciałbym aby kiedys jakis dziennikarz krakowskiej pokusił się o wywiad z Rzeszyńskim . Wkońcu jego poprzednik Wilczek nie był anonimową postacią i wywiady z nim pojawiały się czasem w gazetach... Przypuszczam jednak że o piłce niczego się z niego nie dowiemy . |
Być może,to tylko taka plotka dla mediów,by uświadomić niektórych piłkarskich menago,że Wisła nie śpi na pieniądzach.Bardzo prawdopodobne,że po informacji na interii,że jakoby Cupiał ma zamiar przeznaczyć na transfery 6 mln Euro,agenci piłkarzy wpadli w amok i podwyższyli żądania.W klubie już dawno zorientowali się,że info wypuszczane poprzez forum zbymakowe jest skuteczne.Gra na tzw."biedaka"może coś da.
|
Cytat:
nie no ....a, już tak graliśmy i ch*** z tego było. ja nie czerpie informacji z jakiegoś forum zbymaka czy rosomaka czy innego voodoo,a słyszałem to samo, czyli samo zło w osobie nowego starego pana R. |
To w takim razie,po co sprowadzono Basałaja i Holendrów?Ja wiem,że pytanie o logikę takich działań nie trzyma się kupy w kontekście dotychczasowych różnych ruchów w Wiśle,ale taka mobilizacja(bo to była mobilizacja)basałajowo-holenderska i po roku wywieszenie białej flagi(zwłaszcza po zdobyciu mistrza)byłaby totalną aberacją.
|
Cytat:
takie zmiany są planowane tygodniami jak nie miesiącami Cytat:
myślisz że Basałaj albo Cupiał podejmują najważniejsze decyzje na podstawie reakcji na forum zbymaka ? :rotfl: aż to sobie gdzies zapisze bo nie wiem czy się śmiać czy płakać |
Kociewiak po pierwsze znajdź mi choć jedną znaną ligę w której logo sponsora ligii jest na wszystkich koszulkach klubów.Po drugie co do loga Telefonika też sobie może nie życzyć loga konkurencji zwłaszcza że na Reymonta zainwestowała pierwsza.Po trzecie jeśli będzie jakieś nowe logo to bardziej spodziewałbym sie loga bet at home które zniknęło ale teraz podejrzewam że od nowego sezonu może się pojawić
|
nie ma sie co przejmować raczej co pisze zbymak. Dopiero co pisał, że Wasilewski blisko , teraz mówi o jakiś problemach finansowych :O
|
Cytat:
|
Jeśli TF ma kłopoty finansowe i właściciel tnie koszty poprzez Wisłę to ja to rozumiem, pewnie sam bym się tak zachował gdybym tracił cały swój majątek,ale tak pisze i sam się zastanawiam czym jest te kilka milionów euro Wisły przy kwotami jakimi obracają w TF, przecież to tylko kropelka. Jak dla mnie to teraz nie potrzeba żadnych zmian w klubie,bo wszystko idzie w odpowiednim kierunku,szkoda byłoby to zmarnować.
Nawiązując do wpisu rav'a , jak to możliwe,że klub cały czas przynosi straty...? Przecież za wynajem stadionu płacimy grosze w stosunku do tego co wkrótce będziemy płacić, z transferów więcej dostaliśmy niż wydaliśmy, większe wpływy z biletów, premie od TV + sponsorzy + mistrzostwo . Kiedy mamy generować zyski jak nie teraz ? |
Cytat:
TF juz dawno wyszła z kryzysu i znowu notuje bardzo wysokie zyski |
ochłońcie... pojawiły się "tradycyjne" problemy z premią za mistrzostwo
nic nowego i racze nic strasznego... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ale opanujcie sie ...
Wisła nie jest Reszczynskiego tylko Cupiala. To ze jest Rada Nadzorcza to rownie dobrze jutro moze jej nie byc... |
Cytat:
Kłopot w tym, że jak wcześniej Reszczyński był pełniącym obowiązki prezesa to przez cztery miesiące pojawił się przy Reymonta 22 ledwie kilka razy... Natomiast, skoro rozmawiamy o transferach - faktycznie Reszczyński będzie miał na nie wpływ mniej więcej taki sam, jaki miał kilka dni temu, przed objęciem funkcji wiceprezesa. |
Cytat:
|
Cytat:
|
"Natomiast, skoro rozmawiamy o transferach - faktycznie Reszczyński będzie miał na nie wpływ mniej więcej taki sam, jaki miał kilka dni temu, przed objęciem funkcji wiceprezesa."
Czyli to znaczy ze nie ma nic w tej kwestii do powiedzenia ??? dobrze zrozumialem ??? |
Najsmieszniejsze jest to ze Wisła jest od dłuszego czasu jest traktowana jak jeden wielki eksperyment .JESLI KTOS WPAD NA POMYSŁ zeby ziesci ciasko i miec ciastko to moze skonczyc sie tym ze Stana zobaczymy Legii albo w lechu .
|
Jezeli Boguslaw Cupiał chce miec zyski z wystepowania zespolu w europejskich pucharach to nie pozwoli zadnemu Reszczynskiemu blokowac pieniedzy na transfery a bez jego zgody Reszczynski moze zrobic jedno wielkie g... Jak prezesowi Cupialowi nie zalezy na Wisle to zadnych transferow nie bedzie - a ja w to nie wierze.
|
To ja jeszcze w kwestii formalnej.
Cytat:
W skład rady nadzorczej wchodzą reprezentanci właścicieli lub sami właściciele. Jeśli masz określony procent akcji to masz prawo mieć swojego członka w radzie nadzorczej. Taki członek rady nadzorczej ma wgląd do dokumentów spółki natomiast NIE MA PRAWA wydawać poleceń zarządowi. Spółką rządzi zarząd (prezes) natomiast rada nadzorcza: - powołuje prezesa - nadzoruje prace zarządu czy nie działa on na niekorzyść spółki - ma prawo przeglądać dokumenty spółki - odwołuje prezesa jak coś nie jest po myśli właścicieli Reasumując, żeby nie był OT: bez obaw, zmiana osoby w radzie nadzorczej nie spowoduje jakiejkolwiek zmiany w polityce transferowej. To jedynie zmiana kontrolera. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Problem jest w tym, że moim zdaniem po Wilczku było widać to, że mu zależy na sukcesach, umacnianiu zespołu itp. Natomiast jeśli chodzi o Rzezynskiego to nie oszukujmy się, dla niego Wisła moim zdaniem nie znaczy nic szczególnego, nie jest to człowiek który będzie chciał wysupłać każdą złotówkę na wzmocnienie drużny tylko raczej człowiek, który będzie te złotówki chciał oszczędzać.
Czas jednak pokaże w którym kierunku to zmierza, oby nie w tym co zwykle. |
Jesli komukolwiek wydaje się że cokolwiek w Wisle dzieje się bez wiedzy lub zgody Cupiała (oprócz ustalania składu, taktyki i metod treningowych), jest bezgranicznie naiwny lub ma 12 lat.
|
Niestety tu napewno nikt niema watpliwosci ze cokolwiek dzieje sie w klubie bez zgody Cupiała i to własnie nas martwi najbardziej
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Skoro podano, że Reszczyński zastąpił Wilczka, to zarząd wyglądałby tak: BASAŁAJ BOGDAN PREZES ZARZĄDU RESZCZYŃSKI IRENEUSZ CZŁONEK ZARZĄDU KOBYLARCZYK MICHAŁ CZŁONEK ZARZĄDU Oczywiście to jest teoria, w praktyce pewnie w razie czego p. Cupiał może odwołać i powołać kogo zechce. Wydaje mi się, że powołanie Reszczyńskiego świadczyłoby raczej o chęci lepszej kontroli tego co się dzieje w zarządzie, niż o chęci blokowania jego działań. |
zgoda, tylko jeden pojdzie do bosa z czyms takim : "szefie, jest gosc taki i taki do kupienia, trenerzy widzą w nim potencjał, potem ewentualny zysk, mozemy ? " a drugi "szefie jest gosc do kupienia ale mamy wydatki tu i tu, blokujemy? "
oczywiscie sytuacja urposzczona, chodzi o meritum |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl