Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

gosc2332 23.01.2014 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1345805)
WOŚP nie pomaga dzieciom tylko szpitalom ! To subtelna różnica...

A szpitale to kosmitom pomagają, cały problem z Owsiakiem to dla większości to, że nie jest za PiSem, dlatego biuletyn partyjny PiSu Gazeta Polska tak sika na niego

Szpen 23.01.2014 15:17

dla mnie Jurek mógłby zdefraudować z każdej zbiórki kilka baniek - moje dzieciaki leżały w inkubatorach z serduchem. Nie wiem, czy gdyby nie było WOŚP byłyby inne inkubatory, czy by ich nie było. Tego już się nie dowiemy. Dla mnie ważne jest to, że leżały w tych z serduchem i uratowały mi dzieciaki. a czy JUrek mieszka w apartamencie, willi czy ziemiance to mnie to wali.

i śmieszą mnie takie wypowiedzi jak Drozda, co chciałby liczyć kasę od udostępnionych sal, wozów strażackich itd. Caritas dostaje od skarbu panśtwa dotacje, tak samo caritasy dieccezyjne dostają kasę w ramach dotacji od samorządów.

TSWojtas 23.01.2014 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1345847)
A szpitale to kosmitom pomagają, cały problem z Owsiakiem to dla większości to, że nie jest za PiSem, dlatego biuletyn partyjny PiSu Gazeta Polska tak sika na niego

Na szpitale każdy z Nas płaci . Jak pomagają to widać po ostatniej śmierci bliźniąt we Włocławku . Problem z Owsiakiem jest taki że jest uznawany za świętego społecznika dzięki któremu w szpitalach jest cokolwiek - a to łykają tylko pelikany .

christof20 23.01.2014 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1345882)
Jak pomagają to widać po ostatniej śmierci bliźniąt we Włocławku .

Bo brak odpowiedzialności lekarzy, to wina Owsiaka... Jaasne. Mało, że kupuje sprzęt, to jeszcze ma konowałów pilnować ?

gosc2332 23.01.2014 16:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1345882)
Na szpitale każdy z Nas płaci . Jak pomagają to widać po ostatniej śmierci bliźniąt we Włocławku . Problem z Owsiakiem jest taki że jest uznawany za świętego społecznika dzięki któremu w szpitalach jest cokolwiek - a to łykają tylko pelikany .

Większość ludzi to ma z nim taki problem że albo mu zazdroszczą albo nie mogą znieść że nie jest po ich stronie, myślisz że jakby był za PiSem byłoby tyle produkowanych żygowin na jego temat ? Zobacz kto najbardziej pluje, Ci co są za PiS, za PiSu mieli intratne posadki, a teraz zazdroszczą i plują na każdego i modlą się by PiS znów rządził bo są mierni i tylko to im może się pomóc wybić. Gdyby Owsiak był za PiS byłby Bogiem i bronili plując na wszystkich i wszystko, ale co mogą hipokryci innego robić

heoij 23.01.2014 17:13

Stalinowskie metody Berkutu! Rozebrali do naga i upokorzyli na mrozie:

http://niezalezna.pl/51004-stalinows...a-mrozie-wideo

AS82 23.01.2014 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1345808)
Najwięcej o obrazie kościoła mówią ci którzy nigdy w nim nie byli.

Tak nigdy nie byłem w kościele :lol:

Szpen 23.01.2014 17:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1345896)
Większość ludzi to ma z nim taki problem że albo mu zazdroszczą albo nie mogą znieść że nie jest po ich stronie, myślisz że jakby był za PiSem byłoby tyle produkowanych żygowin na jego temat ?

jakoś Ci od "prawej" strony nie mają problemu z tym, że babcie i dziadkowie oddają część swej niskiej emeryturki na słynne toruńskie radyjko. Oddają bo chcą, więc im nie zaglądamy?

gosc2332 23.01.2014 18:03

Ja też nie mam z tym problemów, chcą niech oddają. Tak samo jest śmieszne oczernianie Owsiaka którego głównym grzechem dla większości najbardziej plujących są jego poglądy. Kiedyś Ziobro to był idealny kandydat na prezydenta, super minister i w ogóle cacy, odszedł z PiSu i stał się be i w ogóle nieudacznik do niczego się nie nadający. A czemu pewne media walczą z innymi partiami prawicowymi chwaląc tylko PiS ? Bo tylko PiS im gwarantuje ciepłe posadki w których niektórzy z nich wygodnię sie rozsiadali za rządów PiS

serek.c2 23.01.2014 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1345871)
dla mnie Jurek mógłby zdefraudować z każdej zbiórki kilka baniek - moje dzieciaki leżały w inkubatorach z serduchem. Nie wiem, czy gdyby nie było WOŚP byłyby inne inkubatory, czy by ich nie było. Tego już się nie dowiemy. Dla mnie ważne jest to, że leżały w tych z serduchem i uratowały mi dzieciaki. a czy JUrek mieszka w apartamencie, willi czy ziemiance to mnie to wali.

i śmieszą mnie takie wypowiedzi jak Drozda, co chciałby liczyć kasę od udostępnionych sal, wozów strażackich itd. Caritas dostaje od skarbu panśtwa dotacje, tak samo caritasy dieccezyjne dostają kasę w ramach dotacji od samorządów.

Najgłupsza wypowiedź jaką można sobie wyobrazić... Znasz jakąkolwiek osobę, której dziecko - gdy wymagała tego sytuacja - nie mogło skorzystać z inkubatora? Ja szczerze mówiąc nie znam... Moja mała leżała w inkubatorze (wyobraź sobie, że nie z "orkiestry"), dzieciaki moich znajomych również miały przejścia z inkubatorami (niektóre leżały w "orkiestrowych" inne nie). Wystarczy porównać budżet na "służbę zdrowia" ze zbiórką WOŚP by wiedzieć, że sytuacja w której dzieciak nie mógł skorzystać z inkubatora jest niemożliwa albo incydentalna (i nie ma nic wspólnego z WOŚP bo ich zbiórki to margines całego budżetu...).

Przyzwolenie na defraudację kasy (bo skorzystałem na zbiórce) jest po prostu idiotyczne. Szpena dziecko skorzystało to można ruchać frajerów na kasę...

Jeszcze raz powtórzę, bo kiedyś już to pisałem - sam nie wrzucam (bo dla mnie akurat istotne jest, czy kasa w całości idzie na dzieciaki czy Owsiak jednak pośrednio sponsoruje jakieś swoje prywatne interesy), ale nie mam zamiaru ganić całej akcji (bo cel szczytny). Chcecie to wrzucajcie do puchy - ja wolę bezpośrednią pomoc czy to poprzez 1 % podatku czy przez bezpośrednie wpłaty. Wiem komu daję i wiem, że wykorzysta to tak jak trzeba.

Ps. Jeszcze apropos Caritasu - wiesz Ty w ogóle jaką kasę corocznie przekazuje Caristas, a jaką część stanowią "dotacje"?

DonaltTSSk 23.01.2014 18:29

Tak czy siak każdy z nas się dorzuca do WOŚP poprzez płacony podatek, z którego samorządy zorganizują różnego rodzaju występy czy światełka do nieba :)

Odnośnie tej zapowiedzi : http://www.youtube.com/watch?v=df6DoWbMM4M

Dzisiejsza relacja z procesu.
Świadek: "sprawę rzekomej korupcji wywołali byli żołnierze WSI, wykorzystując do tego Komorowskiego, który miał w tych kręgach znajomości"
http://wpolityce.pl/artykuly/72420-r...skiego-swiadek

Gwiaździsty 23.01.2014 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szpen (Post 1345901)
jakoś Ci od "prawej" strony nie mają problemu z tym, że babcie i dziadkowie oddają część swej niskiej emeryturki na słynne toruńskie radyjko. Oddają bo chcą, więc im nie zaglądamy?

Oddają swoje, a tu rząd wraz tym hohsztaplerem wyłudza kasę od naiwnych i przelewa ją także z naszych podatków dzięki użyczeniu pełnego czasu antenowego w TVP, zaangażowaniu w pracy tysięcy policjantów, którzy nie robią tego za darmo, tak jak straż pożarna, czy lokalni urzędnicy. Za to wszystko płacą ci co chcą i ci co NIE CHCĄ. Panimajesz ? Widzisz różnicę ?

gosc2332 23.01.2014 19:17

A kto płaci za ochronę marszów niepodległości, miesięcznic pisowskich ? Kto płaci za sprzątanie po tym ? Samorządy by wydały tą kasę na inne imprezy, TVP z reklam dostaje kasę tyle co by dostało puszczając filmy. I wrzucanie rusycyzmów to żałosne jest, ale pokazuje Twoją mentalność

Gwiaździsty 23.01.2014 19:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1345923)
A kto płaci za ochronę marszów niepodległości, miesięcznic pisowskich ? Kto płaci za sprzątanie po tym ? Samorządy by wydały tą kasę na inne imprezy, TVP z reklam dostaje kasę tyle co by dostało puszczając filmy. I wrzucanie rusycyzmów to żałosne jest, ale pokazuje Twoją mentalność

Jak widać nie odróżnasz tzw. imprezy charytatywnej, w której brać udział i opłacać powinni tylko darczyńcy od niezbywalnego prawa w demokratycznym państwie do demonstrowania, gdzie państwo zobowiązane jest do zapewnienia bezpieczeństwa bo na to idą nasze podatki.

gosc2332 23.01.2014 19:33

To Ty się czepiasz byle się czepiać, byle pasować do "prawicowej" narracji. Taka jest prawda, większość producentów paszkwili by kochała Owsiaka gdyby nie jego poglądy, wtedy takie jak Twoje argumenty by nikomu do głowy nie przyszły. Tak jak ktoś wrzucił kłamliwe informacje że 52% idzie na pomoc, i zaraz były oburzenia mimo że to kłamstwo, ale pelikany łykają wsyztsko co pasuje do ich wizji świata i z góry załozonej narracji

Jaroo1 23.01.2014 20:32

Ciekawe czy tak samo ci co kochają WOŚP bo ich sprzęt uratował życie ich rodzinie/znajomym to myślą o NFZecie i politykach. "Achh kocham Tuska i NFZ bo moje dziecko miało zaszczyt być uratowane przez sprzęt, który zakupił Fundusz, bo Tusk był łaskaw z budżetu przeznaczyć pieniądze na NFZ"
Dziwne myślenie. By wam WOŚP nie pomógł to by pomógł NFZ, no chyba, że brak działania WOŚP = śmierci setek Polaków bo na maszyny braknie. To jest jak podpisanie cyrografu z diabłem. Pomogli, ratują życie więc cicho, nie dociekamy czy ta orkiestra w ogóle ma sens, czy się opłaca. Każdy rząd też kochacie bo utrzymuje z WASZYCH pieniędzy NFZ?
Zrozumcie to, płacicie drugi podatek i tyle. Równie dobrze można zacząć robić zbiórki na każda inna działalność, która finansowana jest z budżetu państwa i cieszyć japy, że dzięki nam to Jasiu w szkole siedzi przy nowej ławce, że dzięki nam żołnierz w Afganistanie ma kilka sztuk amunicji. Tak czy siak to wszystko się stanie, szkoły nie upadną dlatego, że nie maja jałmużny w postaci 50 mln zł (bo znowuż w skali tego jaka kasa idzie na oświatę to te 50 mln to będa sprawy groszowe), wojska też te 50 mln nie zbawi a tym bardziej jeśli chodzi o życie to wątpię aby NFZ sobie pozwolił na to żeby w przypadku braku WOŚP nie kupować aparatury ratującej życie ludzi.
Zwykły pic na wodę i manipulacja.
I skoro sądzicie Owsiak musi ratować życie waszych bliskich to na co wy czekacie? Idźcie z bronią na sejm bo chyba czas najwyższy jeśli oni przestali dbać o nas?
Fajnym paradoksem jest to, że np Szpen lizodup Tuska jest w potrzasku (nawet o tym nie wie). Bo musi kochać Owsiaka za pomoc ale z drugiej strony jest to przyznanie, że skoro Owsiak musiał pomóc bo państwo słabe to jest to wina rządu/ów, które bez 50 mln z WOŚP życia by nie ratowało. No ale te rządy też jakoś kocha hihi

A tu ode mnie kolejny pomysł skąd brać kasę np na NFZ. Dobrym pomysłem jest kara śmierci:
http://narodowcy.net/polska/8844-mil...e-trynkiewicza

Nie wiem na ile kwoty prawdziwe ale nawet przeznaczyć na taką ....ę 100 000 zł to szkoda pieniędzy i chyba jest więcej potrzebujących. Najlepsze jest jedno. Hoduje się takiego s....ysyna bo on ma prawa, to też człowiek a później wyjdzie na wolność i zrobi to samo. Czyli Państwo broni prawa gwałcicieli i morderców żeby mieli prawo ponownie gwałcić i zabijać. Przypadek? Nie sądzę, pojebane standardy europejskie gdzie ważniejszy jest bandyta od uczciwego człowieka.

AYALA 23.01.2014 20:42

15 mln $ za tajne więzenia CIA na Mazurach
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/washi...w-polsce/d5914

pamiętam jak 12 lat temu wykształciuchy śmiały sie z Leppera jak mówił o Talibach przetrzywanych w naszym Kraju.Te same antypolskie media co kpiły z Leppera dziś atakują Antoniego Macierewicza

FraMat 23.01.2014 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1345934)
Ciekawe czy tak samo ci co kochają WOŚP bo ich sprzęt uratował życie ich rodzinie/znajomym to myślą o NFZecie i politykach. "Achh kocham Tuska i NFZ bo moje dziecko miało zaszczyt być uratowane przez sprzęt, który zakupił Fundusz, bo Tusk był łaskaw z budżetu przeznaczyć pieniądze na NFZ"
Dziwne myślenie. By wam WOŚP nie pomógł to by pomógł NFZ, no chyba, że brak działania WOŚP = śmierci setek Polaków bo na maszyny braknie. To jest jak podpisanie cyrografu z diabłem. Pomogli, ratują życie więc cicho, nie dociekamy czy ta orkiestra w ogóle ma sens, czy się opłaca. Każdy rząd też kochacie bo utrzymuje z WASZYCH pieniędzy NFZ?
Zrozumcie to, płacicie drugi podatek i tyle. Równie dobrze można zacząć robić zbiórki na każda inna działalność, która finansowana jest z budżetu państwa i cieszyć japy, że dzięki nam to Jasiu w szkole siedzi przy nowej ławce, że dzięki nam żołnierz w Afganistanie ma kilka sztuk amunicji. Tak czy siak to wszystko się stanie, szkoły nie upadną dlatego, że nie maja jałmużny w postaci 50 mln zł (bo znowuż w skali tego jaka kasa idzie na oświatę to te 50 mln to będa sprawy groszowe), wojska też te 50 mln nie zbawi a tym bardziej jeśli chodzi o życie to wątpię aby NFZ sobie pozwolił na to żeby w przypadku braku WOŚP nie kupować aparatury ratującej życie ludzi.
Zwykły pic na wodę i manipulacja.
I skoro sądzicie Owsiak musi ratować życie waszych bliskich to na co wy czekacie? Idźcie z bronią na sejm bo chyba czas najwyższy jeśli oni przestali dbać o nas?
Fajnym paradoksem jest to, że np Szpen lizodup Tuska jest w potrzasku (nawet o tym nie wie). Bo musi kochać Owsiaka za pomoc ale z drugiej strony jest to przyznanie, że skoro Owsiak musiał pomóc bo państwo słabe to jest to wina rządu/ów, które bez 50 mln z WOŚP życia by nie ratowało. No ale te rządy też jakoś kocha hihi

A tu ode mnie kolejny pomysł skąd brać kasę np na NFZ. Dobrym pomysłem jest kara śmierci:
http://narodowcy.net/polska/8844-mil...e-trynkiewicza

Nie wiem na ile kwoty prawdziwe ale nawet przeznaczyć na taką ....ę 100 000 zł to szkoda pieniędzy i chyba jest więcej potrzebujących. Najlepsze jest jedno. Hoduje się takiego s....ysyna bo on ma prawa, to też człowiek a później wyjdzie na wolność i zrobi to samo. Czyli Państwo broni prawa gwałcicieli i morderców żeby mieli prawo ponownie gwałcić i zabijać. Przypadek? Nie sądzę, pojebane standardy europejskie gdzie ważniejszy jest bandyta od uczciwego człowieka.

http://1.bp.blogspot.com/-1dkO5huoXn...tton_lubie.gif
10 znaków

gosc2332 23.01.2014 22:40

Jaroo1, jacyś nienormalni Ci ludzie w innych krajach których jest dużo więcej zbiórek niż w Polsce na rożne rzeczy i wiele więcej różnych fundacji, i też idioci zbierają na różne rzeczy które są finansowane z budżetu państwa, a to debile jedne

Jaroo1 23.01.2014 22:55

No jasne, że idioci, dobrze piszesz. Nie wiem jak można się posługiwać takimi argumentami z dupy. Zapomniałeś jeszcze napisać, że jestem faszystą...
Tak mi odpowiedz szczerze. Czy to, że ktoś gdzieś za granicą robi więcej zbiórek to argument znoszący te moje argumenty wobec WOŚP? Ty mi zarzucasz, że nie mam racji bo twierdzę "to to i to" a sam uargumentowałeś tym, że ktoś za granicą robi podobne zbiórki. To jest argument? Trochę powagi.
Ja staram się myśleć samodzielnie i na mnie argument, że ktoś, gdzieś, większość, pan z zachodniej Europy itp myśli inaczej i robi inaczej nie działa. Bo równie dobrze to możemy obrócić sytuację i powiedzieć, że w Polsce się robi mniej zbiórek dlatego zagranica powinna się wstydzić, robi źle, że świat jest dziwny bo robi inaczej niż ja mówię i myślę.
Narazie bardziej do obrazu nienormalności pasuje mi zdanie takich osób jak Ty niż moje. Takich fanatyków, którzy mówią, że Owsiak to mógłby kilka baniek zdefraudować z każdej zbiórki bo jego dzieciaki się uratowały dzięki inkubatorom WOŚP. No ....a ludzie. A dla mnie to politycy niech kradną, ja ich kocham, że mi pozwolili się urodzić w państwowym szpitalu i korzystać z dobrodziejstw polskich podatków. I żebyśmy się znowu źle nie zrozumieli. Ja nie mówię, że taki gościu jak Szpen ma hejtować Owsiaka ale kurde takie zaślepienie w drugą stronę to przecież patologia.

serek.c2 23.01.2014 22:58

To Ty Jaroo1 nie wiesz, że na "zachodzie" wszyscy wiedzą lepiej? ;)

Jaroo1 23.01.2014 23:06

No właśnie wiem ale nie jestem rasistą i też patrzę na wschód a tam się szmaci kobiety, morduje pederastów i teraz nie wiem co robić. Czy brać przykład ze wschodu i z zachodu czy jak?

gosc2332 23.01.2014 23:08

Wypraszam sobie, gdzie takie coś mówiłem ? Najzabawniejsze że ja chyba nigdy w życiu na żadną zbiórkę nic nie dałem :D

Kocur 24.01.2014 08:46

Cytat:

Polskie służby wywiadowcze otrzymały od CIA15 milionów dolarów za zgodę na tajne więzienie w Starych Kiejkutach napisał Washington Post.

Autor artykułu powiedział Polskiemu Radiu, że Amerykanie chcieli przekazać pieniądze przelewem, ale Polacy woleli gotówkę
.

Ciekawe kto przytulił tą kasiorę - czy to nie zbiega się w czasie z zakupem mieszkania dla Kasi T. ? ;)

ladek1989 24.01.2014 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1345999)
Ciekawe kto przytulił tą kasiorę - czy to nie zbiega się w czasie z zakupem mieszkania dla Kasi T. ? ;)

Sorry, ale w 2003 r. Donald nie kupował mieszkania, nie był nawet premierem. Jak coś to Miller. A kasa poszła chyba na potrzeby wywiadu:)

DonaltTSSk 24.01.2014 12:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1345966)
Jaroo1, jacyś nienormalni Ci ludzie w innych krajach których jest dużo więcej zbiórek niż w Polsce na rożne rzeczy i wiele więcej różnych fundacji, i też idioci zbierają na różne rzeczy które są finansowane z budżetu państwa, a to debile jedne

W jakich to krajach tysiące młodych ludzi wychodzi na ulice, zbierając pieniądze do puszek na coś co każdy i tak płaci składkę zdrowotną ?

http://www.youtube.com/watch?v=qNmA-iRMhUk

gosc2332 24.01.2014 12:35

Np. w UK masz zbiórkę na raka piersi, i jeszcze się debile na różowo ubierają

Jaroo1 24.01.2014 12:45

Cytat:

Np. w UK masz zbiórkę na raka piersi, i jeszcze się debile na różowo ubierają
A oprócz tego na co jeszcze zbierają w UK? No w UK same debile, daja sobie na głowę wchodzić muzułmanom więc ciężko takich ludzi stawiać w roli autorytetów

Gwiaździsty 24.01.2014 12:53

Dilerzy z PO kupili szpital w cenie kawalerki. Lody kręcą, lody ala Sawicja, a Wy to u promilu z WOŚP rozmawiacie :

http://wpolityce.pl/wydarzenia/72499...mowila-sawicka

Jaroo1 24.01.2014 14:18

Islandia:
http://www.youtube.com/watch?v=afx5_...ature=youtu.be

gosc2332 24.01.2014 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1346016)
Dilerzy z PO kupili szpital w cenie kawalerki. Lody kręcą, lody ala Sawicja, a Wy to u promilu z WOŚP rozmawiacie :

http://wpolityce.pl/wydarzenia/72499...mowila-sawicka

No jak zawsze sprawa wygląda odrobine inaczej http://myslowice.naszemiasto.pl/arty...3092,t,id.html jakże by inaczej wyglądał atak w wroga gdyby pisało się całą prawdę a nie pomijało to co niewygodne

Jaroo1, koniec tematu, masz swoje zdanie jakie masz, mi chodzi o osoby którym Owsiak by nie przeszkadzał gdyby popierał odpowiednią partie, a Ty do takich osób nie należysz, więc Twoje zdanie szanuje, ale takich osób co plują tylko dlatego że ktoś nie kocha ich ukochanych polityków nie szanuje

Jaroo1 24.01.2014 16:09

Kolego sympatyczny, musisz sobie zdać sprawę z tego, że w tej dyskusji nie masz argumentów i posługujesz się jakimiś propagandowymi hasełkami. Napisałeś:
Cytat:

jacyś nienormalni Ci ludzie w innych krajach których jest dużo więcej zbiórek niż w Polsce na rożne rzeczy i wiele więcej różnych fundacji, i też idioci zbierają na różne rzeczy które są finansowane z budżetu państwa, a to debile jedne
Po czym jakoś nie potrafisz jednym tchem wymienić jakie to są zbiórki w tych innych krajach. Napisałeś o 1 w WB, więcej chyba nie umiesz wymienić. Tak więc gdzie jest to "o wiele więcej niż w PL"?
Poza tym tak jak pisałem wcześniej. Próbujesz powiedzieć, że jeśli coś jest w innym kraju to jest właściwe, słuszne a to by oznaczało, że masz kompleksy z powodu pochodzenia. Wyzbyj sie tego bo nie warto myśleć o Polsce jako o zaścianku i tak samo nie warto mysleć o samym sobie jako o kimś gorszym.

gosc2332 24.01.2014 16:50

Bo mi się nie chce szukać, ale widziałem że w UK codziennie praktycznie na coś zbierają. I nie wmawiaj mi niestworzonych rzeczy, przykład tego jak to wygląda za granicą podałem dlatego że inni piszą że to tylko w Polsce takie cuda itp.

Jaroo1 24.01.2014 17:04

Nie chcę żeby wyszło na to, że lepiej wiem co chciałes powiedzieć ale znowu wydaje mi się, że zmyślasz pisząc:
Cytat:

przykład tego jak to wygląda za granicą podałem dlatego że inni piszą że to tylko w Polsce takie cuda
Ponieważ Twój post nie był kierowany do "innych" tylko do mnie i napisałeś go bezpośrednio po moim wpisie

Cytat:

Także dziwnie to wygląda ale może rzeczywiście nie odpisywałeś do jaroo1, wprost po jego poście, w którym nie było nic, że takie cuda to tylko w Polsce. Skoro tak twierdzisz to musiało tak być.

Dobra beka z Tymochowicza:
http://www.youtube.com/watch?v=9RdahR54ujI

gosc2332 24.01.2014 18:02

Czepiasz się kolego, kończę temat, miłego dnia ;)

Jaroo1 24.01.2014 18:41

Nie czepiam się tylko jak rozmawiamy i chcemy kogoś przekonać do swoich racji to najpierw trzeba mieć jakieś argumenty i się w swoim myśleniu nie zaplątać. Mi sama idea WOŚP nie przeszkadza bo de facto działania tej orkiestry ratują życie ludziom ale bez sensu jest ten cały szum, cyrk robiony wokół tej sprawy i takie zaślepienie i odporność osób popierających tę inicjatywę na wady jakie ona posiada.
Pozdrawiam

wiesniak84 24.01.2014 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1346033)
Bo mi się nie chce szukać, ale widziałem że w UK codziennie praktycznie na coś zbierają. I nie wmawiaj mi niestworzonych rzeczy, przykład tego jak to wygląda za granicą podałem dlatego że inni piszą że to tylko w Polsce takie cuda itp.

Jako ze mieszkam w UK to sie podlacze:)
W Uk fakt zbieraja ale to na takiej samej zasadzie jak Caritas w Polsce to jest postawia gdzies puszke przy kasie w sklepie i wsjo, ewentualnie czasem chodza po domach i sie pytaja czy wspomozesz taka czy siaka organizacje. Na pewno nie odbywa sie to na takiej samej zasadzie jak WOSP, ze masz jednodniowe swieto, caly dzien antenowy w tv i bebnia o tym non stop.

AS82 24.01.2014 21:24

Filip Gryko opublikował na Facebooku list, w którym Caritas nakazała zwrócić zielonogórzance wypożyczone specjalistyczne łóżko. Najbardziej dziwi go, że za korzystanie z łóżka kobieta musiała płacić. Caritas wcale nie ukrywa, że pobiera opłaty. - Cennik wypożyczalni jest konkurencyjny względem tego typu komercyjnych placówek, dlatego nasze wypożyczalnie cieszą się dużym zainteresowaniem osób znajdującym się w takiej potrzebie - czytamy w wydanym przez nich oświadczeniu.

Radny Filip Gryko [partia Twój Ruch - red.] opublikował na Facebooku list, który dostał od jednej z mieszkanek Zielonej Góry. Caritas wezwał ją do zwrotu specjalistycznego łóżka, które służyło chorej na stwardnienie rozsiane córce.

- Ta sprawa mnie zasmuciła, ponieważ zawsze wydawało mi się, że Caritas działa charytatywnie. W tym liście najbardziej zastanawiający jest dla mnie fakt, że postawiono tę panią pod ścianą: albo zwraca łóżko, albo płaci nowe stawki, albo te stawki oni sami naliczą - tłumaczy miejski radny. Na Facebooku nie przebierał w słowach:

- To "Kasowanie kalekich" za sprzęt rehabilitacyjny z darów wg jakiegokolwiek cennika czy też bez niego nie mieści się moim zdaniem w definicji określenia "działalność charytatywna"

Macie swój Caritas ,kupują sprzęt za nieswoje pieniądze ,a potem wypożyczają go chorym za kasę.

serek.c2 24.01.2014 21:44

Ciekaw jestem, czy zainteresowałeś się sprawą i sprawdziłeś o czym "piszesz", czy jak zwykle zrobiłeś szybkie kopiuj-wklej a chuja wiesz w temacie.

Drozd 24.01.2014 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gosc2332 (Post 1346025)
... mi chodzi o osoby którym Owsiak by nie przeszkadzał gdyby popierał odpowiednią partie, a Ty do takich osób nie należysz, więc Twoje zdanie szanuje, ale takich osób co plują tylko dlatego że ktoś nie kocha ich ukochanych polityków nie szanuje

Owsiak by nie przeszkadzał, gdyby nie wykorzystywał swojej, mozolnie wykreowanej przez prorządowe media, pozycji "świętego" do ogłupiania co mniej rozgarniętych. I wzorem rudego dzielenia ludzi na postępowych wyborców PO i zacofanych, ziejących nienawiścią innych, których jak się był łaskaw wyrazić "trzeba gonić". Skoro sam stawia się po konkretnej stronie i w dodatku chamstwem dorównuje Stefanowi "wściekliźnie" to jasną sprawą jest, że druga strona uważa go za przygłupa, na pasku mentstreamu. Co jest zupełnie nie związane z wośp i jej sprawnością.

Teksty o mieszkaniu w bloku idealnie pokazują jak bezczelnym można być, kiedy ma się wrażenie że nikt o nic nie będzie pytał. Bo przecież żaden mentstreamowy dziennikarzyna Jurka o nic nie zapyta, no może poza "Jurku ile w tym roku zebrałeś" tak jakby Jurek sam biegał kapeluszem, a nie wykorzystywał tysięcy dzieciaków i całego aparatu państwa od telewizji przez samorządy na służbach mundurowych kończąc.

I nie chodzi o szacunek do polityków, a o szacunek do przekonań, które ci, a nie inni politycy reprezentują. I właśnie ze względu na te przekonania Jurek owych polityków nie kocha, tak samo jak podzielający owe przekonania nie kochają Jurka. Dlaczego Jurek może sobie kogoś nie kochać, a nie kochać Jurka nie wolno? Kali się kłania?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl