Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

Zola 19.04.2012 09:09

Jest w okolicach ul. Starowislnej jakies tanie ksero? (max. 10gr/ str)?

szprotson 19.04.2012 12:58

Dobra.Musze opanować photoshopa. Co polecacie na początek ? (oczywiscie w gre wchodzi wszystko co moge ściagnąc z neta, wiem ze sa tutoriale ale mi najpierw potrzeba samouczek od naprawde podstaw)

labtec 19.04.2012 17:50

zepsuł mi się telefon - mam gwarancję ważną i będę musiał go oddać do salonu plusa.
pytanie jest takie, ponieważ kupiłem telefon od osoby trzeciej ( to jej nazwisko widnieje na kwicie zakupu telefonu ).

A jak oddaje się telefon do naprawy, zawsze spisują / sprawdzają z dowodu.

Co począć, skoro nazwisko w dowodzie, a w papierach się nie zgadza ?

Jasne, zawsze mogę powiedzieć, że to telefon dziewczyny, a ja jej tylko zanoszę do serwisu, ale gdyby nie wypaliło ?
Mogą odmówić przyjęcia telefonu ?!

Puchatek 19.04.2012 19:02

Jak się nazywa Polska strona internetowa oferująca wynajem mieszkań na euro2012 ? Ewentualnie gdzie mogę dać jeszcze takie ogłoszenie. ?

Szukam szablonów na allegro : aukcje, strona o mnie tak aby to profesjonalnie wyglądało ew. programy współpracujące z allegro. Najlepiej takie pod hurtownię ale bez branży aby profesjonalnie wyglądało. Najlepiej coś z płatnych rozbudowanych za darmo do sciagniecia. I w czym graficznie edytować takie szablony bo w notatniku to mi coś nie idzie.

gypsy 19.04.2012 19:53

Puchatek, o to Ci chodzi? http://www.polishpass.org/
Tam na dole masz baner "dodaj ofertę zakwaterowania"

palczi 19.04.2012 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez labtec (Post 1241988)
zepsuł mi się telefon - mam gwarancję ważną i będę musiał go oddać do salonu plusa.
pytanie jest takie, ponieważ kupiłem telefon od osoby trzeciej ( to jej nazwisko widnieje na kwicie zakupu telefonu ).

A jak oddaje się telefon do naprawy, zawsze spisują / sprawdzają z dowodu.

Co począć, skoro nazwisko w dowodzie, a w papierach się nie zgadza ?

Jasne, zawsze mogę powiedzieć, że to telefon dziewczyny, a ja jej tylko zanoszę do serwisu, ale gdyby nie wypaliło ?
Mogą odmówić przyjęcia telefonu ?!

Jeśli masz paragon/fakturę (dowód zakupu) i posiadasz gwarancję (ważną) przyjmą Ci spokojnie,podasz imię nazwisko nr telefonu (pewnie przyślą sms z automatu że tel masz gotowy do odbioru),do 14 dni masz tel do odbioru w salonie w którym zgłosiłeś usterkę -jeśli będzie kłopot -pisz na priv,pozdrawiam

wierny 19.04.2012 22:07

Mam problem z odtwarzaniem filmów na YT i innych stronach.
Bardzo często przy włączeniu na jakieś 30 sekund przeglądarka zawiesza się po tym wyskakuję informacja że wtyczka Adobe flash uległa awarii.
Korzystam z firefoxa a flash uaktualniony. Strasznie to denerwujące. Miał ktoś podobny problem?

DeadOrAlive 19.04.2012 22:15

30 sekund trwają reklamy na yt ^^

kornd 20.04.2012 10:21

Nie wiecie czy gdzieś można kupić koszulkę drużyny futsalowej Wisły z białą gwiazdą i reklamą Krakbetu?

LuKaS TSW 20.04.2012 15:26

kornd,podobno były w fanatyku kiedyś,a jak byś nie musiał mieć nowej to na forum Śląska chłopak sprzedaje takową.

Tom WP 20.04.2012 19:38

W jakich godzinach otwarty jest Fanatyk w sobotę ?

Voin 21.04.2012 11:22

Ma ktoś linka do strony skwk na ktorej byly panoramy fish-eye z fety z Rynku? Bardzo potrzebuję.

Kamil_mchw 21.04.2012 11:41

ile trwa uzyskanie akcyzy na sprzedaż alkoholu w restauracji??

legol 21.04.2012 23:34

http://www.youtube.com/watch?v=TLREO...feature=relmfu

Z jakiego filmu jest to muzyka?

@LukasTSW Dzięki, no nie zasnąłbym szukając chyba do rana :D

LuKaS TSW 21.04.2012 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legol (Post 1242577)

http://www.youtube.com/watch?v=USW5adqt5Oo

neq. 22.04.2012 18:50

znacie jakieś tanie noclegi w zakopanem ? planujemy ze znajomymi gdzieś na 2-3 dni wyskoczyć na początku czerwca po maturach, bardzo chętnie skorzystam z waszych propozycji

Lacrima 22.04.2012 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Voin (Post 1242359)
Ma ktoś linka do strony skwk na ktorej byly panoramy fish-eye z fety z Rynku? Bardzo potrzebuję.

Wątpię czy to jeszcze znajdziesz, od tamtego czasu zmieniła się strona SKWK i nie są na nią przeniesione starsze galerie, z fety pewnie też nie. Jedyna nadzieja, że ktoś ma gdzieś zapisane i ci podeśle.

DrewniaQ 23.04.2012 07:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamil_mchw (Post 1242364)
ile trwa uzyskanie akcyzy na sprzedaż alkoholu w restauracji??

Koncesji :-D

brzydki.brzydal 23.04.2012 21:44

Polecicie jakies dobre, sprawdzone i tanie zrodla termalne? Wazne, zeby byly bilety krotsze niz calodniowe, a najlepiej dwu-godzinne.

Polska i Slowacja, tak do +-175km od Krakowa.

montypajton 23.04.2012 22:17

Oravice - przekraczaqsz granice w chochołowie i jedziesz max 20 km, mijasz kilka wiosek i później odbijasz w lewo i jedziesz parę km- są tam 2 baseny termalne a obok nich jakbyś chciał pohasać to jest aquapark (bez rewelacji ale jest) Natomiast przy tych basenach termalnych (właściwie to baseniki taki małe pipidówki, ale spełniają swoją) w sezonie w ofercie pełna gama masaży (kręgosłup, ciepłe kamienie, okłady z wosku itd). Jeden basen ma w lato tem 34st (o ile dobrze pamiętam) a drugi 38. Woda która w nich jest nie przechodzi przez filtry (tak nam mówili miejscowi) i ma wszelkie walory zdrowotne;) Cana 5 czy 6 euro od osoby na cały dzień, ale tak naprawdę lekarze twierdzą że wystarczy kuracja godzinna bo potem stanie w tej wodzie nie przynosi efektów i mija się z celem. Obok baseników (po 2 stronie drogi) zazwyczaj stoi babka i handluje dobrym miodem pitnym. Myślę że warto wskoczyć, tylko średnia wieku +60;)

tomo 24.04.2012 10:53

Oficjalna Wam działa? Bardzo pilnie potrzebuję rozkład sektorów na stadionie... .

Dzięki szprotson!

OpEnTaNy 24.04.2012 11:01

Tez nie moge wejsc na oficialna

szprotson 24.04.2012 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomo (Post 1243125)
Oficjalna Wam działa? Bardzo pilnie potrzebuję rozkład sektorów na stadionie... .

http://www.stadionwisly.info/dane_te...ionu_szczegoly

RecordAble 24.04.2012 18:16

Znacie jakiś sklep z dużym asortymentem materaców? Chodzi mi o materac łóżkowy, do spania.

jaszczur90 24.04.2012 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RecordAble (Post 1243229)
Znacie jakiś sklep z dużym asortymentem materaców? Chodzi mi o materac łóżkowy, do spania.

Na myśl przychodzi mi tylko sklep JYSK oraz IKEA

Mistel 24.04.2012 18:41

Jakie polecicie buty, na allegro za 100-120 zł? Podobają mi się wzory Lonsdale, Everlast, albo Fila.

RecordAble 24.04.2012 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaszczur90 (Post 1243240)
Na myśl przychodzi mi tylko sklep JYSK oraz IKEA

JYSK mały asortyment i ceny dość duże.
IKEA jutro sprawdzana będzie pod tym kątem.
Natomiast szukam jakiejś krakowskiej alternatywy, może zna ktoś takową :-)

888 24.04.2012 19:57

Potrzebuję dodać do dokumentu PDF obrazek/tło ale tak aby nie stracił na swojej jakości. Wie ktoś może jak to zrobić? A może jakiś tutorial w sieci znacie? Najlepiej jak by dotyczył któregoś z programów Adobe CS5 bo w nim jest tworzony dokument.
Z góry dzięki za pomoc.

Lupo 24.04.2012 22:50

Mam kamerę Panasonic nv gs330. Chciałbym jutro nagrać jeden wywiad i zgrać go na komputer. Jednak na kartę pamięci zapisują się jedynie zdjęcia, a filmy są zapisywane na małej kasecie vhs. Czy tym zwykłym kabelkiem uda mi się zgrać to nagranie na PC? Czytałem coś że potrzeba jakiegoś kabla firewire. Nie bardzo wiem o co chodzi, bo kompletnie nie orientuję się w takich elektronicznych sprawach.

Puchatek 25.04.2012 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lupo (Post 1243328)
Mam kamerę Panasonic nv gs330. Chciałbym jutro nagrać jeden wywiad i zgrać go na komputer. Jednak na kartę pamięci zapisują się jedynie zdjęcia, a filmy są zapisywane na małej kasecie vhs. Czy tym zwykłym kabelkiem uda mi się zgrać to nagranie na PC? Czytałem coś że potrzeba jakiegoś kabla firewire. Nie bardzo wiem o co chodzi, bo kompletnie nie orientuję się w takich elektronicznych sprawach.

Też kiedyś dałem się nabrać na kamerę Canona bez kabla firewire w zestawie. Kamera kosztowała 1300 a kabel oryginalny prawie 400zł :) Odniosłem ją do sklepu i kupiłem na allegro. Takiego kabla już nie dostaniesz tak łatwo bo to starszy model już praktycznie nie dostępny.

krakow2009 25.04.2012 18:51

Witam oriętuje się ktoś z was jakie ma korzyści pracodawca zatrudniający renciste ?

piotrek1325 25.04.2012 20:40

Pewnie jakiś opłat za niego nie musi wnosić

Rocky55 25.04.2012 20:53

Mam pytanie do osob ktore korzystaja ze szkoly http://futura.edu.pl/pl/ lub ich znajomi . Moze ktos mi cos o tym powiedziec, czy oplaca sie, jak jest itp? Interesuje mnie rowniez czy sie za to placi, bo na stronie nigdzie nie znalazlem ze jest platna,ale pisze ze jest niepubliczna i ze sa jakies promocje bez wpisowego.

crazykaro 25.04.2012 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakow2009 (Post 1243559)
Witam oriętuje się ktoś z was jakie ma korzyści pracodawca zatrudniający renciste ?

Jak pracuje w zakładzie pracy chronionej to w zależnosci od stopnia inwalidztwa pracodawca dostaje zwrot części jego pensji a nawet całej pensji

Żmijka 25.04.2012 22:01

Dwa pytania dot. FB
- jak teraz z tymi nowymi profilami firmowymi/fanpejdzowymi (te co daje sie lubie to) polecić komus daną strone? Bo ni cholery nie widze ...
- jak dodać czas zakończenia wydarzenia? Zmienili sposób tworzenia wydarzeń i nie ma ...

Proud 26.04.2012 16:15

Siema,

Mam pytanie do osób, które były zaangażowane w Dzień Dziecka i akacje z Domami Dziecka.

Mianowicie, organizuję taki dzień dla Dzieciaków na mojej Uczelni. Jakieś ciekawostki, oprowadzanie, pokazy itp itd. W tamtym roku się to bardzo fajnie udało.

Zna ktoś jakiś Dom Dziecka, który będzie takim czymś zainteresowany? Bo różnie z tym bywa. W tamtym roku zorganizowaliśmy coś takiego dla Domu Dziecka na Rajskiej. Nie chcielibyśmy aby był to ten sam Dom Dziecka.

Sprawa jest dość pilna.

PrzemooTSW 26.04.2012 16:37

Szukam Renowacji zamków samochodowych.
Zna ktoś coś takiego?
Może korzystał?
Jest gdzieś w Krk lecz nie mogę znajsc w necie

Zdzis 26.04.2012 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1243606)
Dwa pytania dot. FB
- jak teraz z tymi nowymi profilami firmowymi/fanpejdzowymi (te co daje sie lubie to) polecić komus daną strone? Bo ni cholery nie widze ...

Jeżeli jesteś administratorem tego profilu, to rozwiń panel administratora i znajdziesz tam zakładkę "zbierz publiczność" -> "zaproś znajomych". Jeżeli nie jesteś administratorem, to chyba nie będziesz miała możliwości polecenia strony inaczej, jak przez udostępnienie na swoim własnym profilu, ale nie jestem pewien.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1243606)
- jak dodać czas zakończenia wydarzenia? Zmienili sposób tworzenia wydarzeń i nie ma ...

Utwórz wydarzenie - pojawia się nowe okienko, tam masz pole "kiedy", obok niego "dodać czas?". Jak tam wpiszesz godzinę, to pojawi się opcja "czas zakończenia?".

El'kabat 26.04.2012 17:16

Skończyły mi sie gwinty w korbie w rowerze. Czy kupując nową na allegro muszę na coś patrzeć,aby kupić właściwą ?
Z przodu mam trzy zębatki-tyle wiem.Chodzi o jak najtańszą sprawę,żeby korba nie kosztowała wiecej niż cały rower.
Z góry dzięki.

JacobusTSW 26.04.2012 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 1243762)
Siema,

Mam pytanie do osób, które były zaangażowane w Dzień Dziecka i akacje z Domami Dziecka.

Mianowicie, organizuję taki dzień dla Dzieciaków na mojej Uczelni. Jakieś ciekawostki, oprowadzanie, pokazy itp itd. W tamtym roku się to bardzo fajnie udało.

Zna ktoś jakiś Dom Dziecka, który będzie takim czymś zainteresowany? Bo różnie z tym bywa. W tamtym roku zorganizowaliśmy coś takiego dla Domu Dziecka na Rajskiej. Nie chcielibyśmy aby był to ten sam Dom Dziecka.

Sprawa jest dość pilna.

Skontaktuj sie z Domem Dziecka w Sieborowicach. Oni zawsze chetnie angazuja sie w takie akcje.
Swoja droga przewazajaca wiekszosc dzieciakow utozszamia sie tam z Wisla, chodza na mecze itd.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl