Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

WISŁAZWE 18.06.2010 12:28

Druga strona medalu, jest taka, że być może jeżeli transfer wypali to chłop się odbuduje, statystyk powalających to on nie ma, ale teraz tak przychodził do nas król strzelców ligi indyjskiej miał być zbawieniem na brak skuteczności, przychodził Beto, następny wielki zbawiciel i teraz przyszedł Hristov żaden z tych zawodników nie zaistniał w Wiśle, choć za pewne statystyki mieli lepsze niż ten cały Makinkwa, więc może to jest właśnie ten zawodnik, którego szukamy.

czera84 18.06.2010 12:41

Ja to mam mieszane uczucia co do tego Makinwy.W końcu w Serie A nie zaistniał Matusiak,który u nas był gwiazdą a on grał trochę w Serie A więc kto wie??Ale mi się wydaje też,że my nie powinniśmy ściągać graczy,którzy mają się odbudować lecz takich,którzy strzelają bramki regularnie.
Ps.To jest śmieszne ale w PES'sie 2010 w Master League jak grałem Wisłą kupiłem go i strzelał jak głupi...hehe nie bierzcie tego do serca:)

a_r_e_n_a 18.06.2010 12:45

Cytat:

Ale mi się wydaje też,że my nie powinniśmy ściągać graczy,którzy mają się odbudować lecz takich,którzy strzelają bramki regularnie.
Na takich z silnych lig po prostu nas nie stac, natomiast z lig slabych juz probowalismy i jak widac nie wyszlo. Dodatkowo juz widze placz na forum, ze dziad z mistrza kasachstanu itd. . Musimy sobie zdawac sprawe w jakim miejscu teraz jestesmy i jakie sa nasze realne mozliwosci. Czym mamy zachecic np.krola strzelcow II sredniej ligi zachodniej?

4fan_player 18.06.2010 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez a_r_e_n_a (Post 916113)
doskonale, ale mam wrazenie, ze ty odrobine gorzej? Moze moglbym jakos pomoc?

Jak tam, przyleciał?

a_r_e_n_a 18.06.2010 13:20

Cytat:

Jak tam, przyleciał?
Twoj rozum? Z tego co widze wciaz w drodze...a szkoda bo im szybciej tym lepiej.

A zeby bylo na temat to z tego co zrozumialem to na dniach do wyscigu po naszego PRAWIEgracza dolaczyla Osasuna.

Cytat:

L’ipotesi Wisla Cracovia resta sempre in piedi ma parlando con il mio socio Silvano Martina ho saputo che la Lazio sta trattando anche con altre società. Tutte le situazioni verranno comunque valutate”. Queste le parole di Paolo Fabbri, agente di Makinwa, riportate dal Corriere dello Sport. In questi giorni infatti la squadra polacca aveva dimostrato un certo interesse per l’attaccante nigeriano, confermato dal suo procuratore. Il nigeriano ha voglia di giocare e soprattutto di allontanarsi dalla Lazio, è un ambiente che ormai gli va stretto, quest’anno ha avuto poche possibilità di gioco se non sporadiche. Giocare a Cesena per lui sarebbe un sogno, ritroverebbe la fiducia in sé stesso, quella che aveva perso con Ballardini. Makinwa però non solo potrebbe rientrare nel’affare Schelotto ma nelle ultime ore si è fatto avanti anche l’Osasuna. Il team spagnolo è pronto a presentare un’offerta per acquisirlo in prestito. Italia, Polonia o Spagna per lui non fanno differenza, l’importante è ricominciare a giocare.
swoja droga pewnie to malo obiektywne, ale kibice sie maja z niego polewe.

blackluk 18.06.2010 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 916173)
Ten zawodnik to jest porażka, który idealnie wpisuje się w nasze poszukiwanie napastnika - czyli taki co goli nie strzela.

109 meczów?...w większości wchodził na końcówki więc załóżmy optymistycznie że średnio 30 minut na mecz.Wychodzi jakieś 30 pełnych spotkań z hakiem.Ile on tam siedzi w Włoszech? - 10 lat, to daje jakieś 270 minut gry w roku:>.Jeszcze statystyka goli.15 bramek przez 10 lat = całe 1.5 bramki na rok.

Tak więc zwykły dziad, ale może na naszą Premiership styknie.

To może po pierwsze odpowiedz na pytania które zadałem. Po drugie bzdura jest że grał tylko końcówki. Po trzecie wskaż piłkarza który znajduje się w kadrze dużego klubu i mógłby do nas przyjść? Nie mówię ze to będzie zbawienie dla Wisły jednak jeśli gracz który trafia do Lazio jest za słaby dla Wisy to ja sie pytam kto jest odpowiedni.

SĘDZIA ZGRED 18.06.2010 14:29

Nom póki co transferujemy głównie trenerów...I jeden bramkarz...Ale poczekajmy już tradycyjnie do początku okna transferowego wkońcu co nam szkodzi poczekać znowu.

lysy9055 18.06.2010 14:43

Być może transfery mile nas zaskoczą. Wiemy natomiast jedno, że transfery będą, bo jednak środek obrony, lewa pomoc i ten nieszczęsny napastnik są potrzebne drużynie i nie ma co gadać. Zawodników do wisełki my nie wybieramy, musimy czekać.
Co do Makinkwy byłby wzmocnieniem dla Wisły, na pewno.Szkoda jednak, że nie zdecydowali się zostawić Ba, bo to był niedoceniony piłkarz.

szprotson 18.06.2010 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lysy9055 (Post 916257)
Być może transfery mile nas zaskoczą. Wiemy natomiast jedno, że transfery będą, bo jednak środek obrony, lewa pomoc i ten nieszczęsny napastnik są potrzebne drużynie i nie ma co gadać. Zawodników do wisełki my nie wybieramy, musimy czekać.
Co do Makinkwy byłby wzmocnieniem dla Wisły, na pewno.Szkoda jednak, że nie zdecydowali się zostawić Ba, bo to był niedoceniony piłkarz.

1. Być może transfery nas zaskoczą (Jop w Górniku - juz pierwsze zaskoczenie)
2.Wiemy że transfery będą (z tego co pamietam, Jarosz powiedział "Chcemy kupic")
3.Musimy czekać - ? (Czyli nie chcemy kupic, tylko podpisac za darmo - tak to rozumieć?)
4.Makinwa - byłby wzmocnieniem (W pro evo6 coś tam grał, ale teraz jest 2010 a nie 2006)
5.Ba - niedoceniony (Niedoceniony, mam rozumiec że przez tą piłke z 2 metrów w meczu z Cracovią, której nie trafił do pustej bramki. Gol który dałby 2-0 i mistrzostwo. No tak, nikt Ba niedocenił)

Markus 18.06.2010 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 916173)
Ten zawodnik to jest porażka, który idealnie wpisuje się w nasze poszukiwanie napastnika - czyli taki co goli nie strzela.

To, że nie strzelał ostatnio w Lazio i Serie A, absolutnie nie znaczy, że nie będzie strzelał też w Wiśle. Jak wiadomo, między tymi drużynami i ligami jest ogromna różnica :).

Nie ma przeciwskazań, by Makinwa nie był dużym wzmocnieniem dla Wisły. Zawodnicy, którzy nie potrafią grać w piłkę nie rozgrywają ponad 100 spotkań w Serie A i nie trafiają do reprezentacji Nigerii. To są osiągnięcia i świadectwo możliwości takie, o jakich Brożek z Małeckim mogą tylko pomarzyć. Żaden z obecnych Wiślaków nie ma lepszej legitymacji do gry w piłkę na dobrym poziomie.

Problemy, jakie ewentualnie mogą wiązać się z tym transferem, to kwestie zdrowotne i motywacyjne. Mam nadzieję, że zostaną z odpowiednią "wrazliwością" rozwiązane i zabezpieczone przez nasz klub. Gra jest bowiem na pewno warta świeczki, a potencjalne korzyści z tego transferu znaczne (także marketingowe).

Oczywiście, Makinwa nie powinien być jedynym wzmocnieniem naszego ataku. Na wszelki wypadek. Ale to już kwestia woli Cupiała i możliwości finansowych.

michal 18.06.2010 16:01

ciekawy wywiad z naszym nowym nabytkiem Milanem Jovaniciem:
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Jov...050,1,727.html

tomasz_19 18.06.2010 16:26

panowie chyba nici z zakontraktowaniem tego Serba... szkoda

PasiorWKS 18.06.2010 16:29

Jakiego Serba ? :shock:

volasTSW 18.06.2010 16:39

to aż takie mieli wymagania finansowe? napisz więcej i może jak wiesz to coś o innych transferach

Kryniu 18.06.2010 16:42

nie oszukujmy się transferów nie ma a jak już będą to na ostatnią chwilę. Myślicie że wyłożą pieniądze. Im zależy aby gwiazdy były za darmo i najlepiej jakby grały charytatywnie. Na tylu pozycjach są luki a tu nic jeszcze nie wiadomo. Szlak mnie jasny trafia. ile można czekać. Codziennie sprawdzam sieć w celu uzyskania jakiś informacji i nic. Nie wiem może się zbytnio nastawiłem ale nie jestem zadowolony.

Kryniu 18.06.2010 16:45

Kiedyś przed ligą europejską czekaliśmy z euforią na najbliższe mecze a teraz aż strach pomyśleć kiedy odpadniemy. Smutne a jeśli chodzi o obronę mistrzostwa to ciężko to widzę

rozarian 18.06.2010 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 916337)
panowie chyba nici z zakontraktowaniem tego Serba... szkoda

Wiesz co się dawniej robiło z posłańcami przynoszącymi złe nowiny,he? Wieszało,ewentualnie rozstrzeliwało...no w łagodniejszej wersji,to się smazyło delikwenta na wolnym ogniu.Uważaj!

Szali 18.06.2010 16:51

Kryniu, zamilcz proszę.
Przeczytaj ostatnie kilka stron tego tematu a dowiesz się wszystkiego nt. informacji o nowych zawodnikach/transferach i może zrozumiesz czy coś jest "na rzeczy", czy może tak jak twierdzisz nie.

Kryniu 18.06.2010 16:53

może napisałem zbyt pochopnie ale musiałem się wyładować. Mam nadzieję że się mylę

saklak1906 18.06.2010 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 916351)
nie oszukujmy się transferów nie ma a jak już będą to na ostatnią chwilę. Myślicie że wyłożą pieniądze. Im zależy aby gwiazdy były za darmo i najlepiej jakby grały charytatywnie. Na tylu pozycjach są luki a tu nic jeszcze nie wiadomo. Szlak mnie jasny trafia. ile można czekać. Codziennie sprawdzam sieć w celu uzyskania jakiś informacji i nic. Nie wiem może się zbytnio nastawiłem ale nie jestem zadowolony.

Specjalnie dla Ciebie zrobia konferecje zebys sie lepiej poczol, wies wyluzuj bo Ci zylka peknie i trzeba bedzie po szpitalach jezdzic. Ja wiem ze bys chcial codziennie informacje z klubu o zawodnikach ktorymi sie interesujemy, jakie postepy w negocjacjach itp, tylko sie potem nie dziw ze nie ma nowych zawodnikow bo ci ich z przed nosa sepy typu Wojciechowski zgarnely a Ty latales po europie placiles za bilety i hotele jak frajer bo cie stac.

Jak nie masz nic lepszego do roboty tylko jonczenie w internecie to moze mamie okna umyj albo smieci wynies

picasso 18.06.2010 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 916351)

jak już to szlag.to chyba nic dziwnego,że wolą mieć gwiazdy za darmo niż płacioć za nie.Tobie jak ktos będzie coś dawał za free,to bedziesz na siłę płacił?chyab nie.poza tym tak naprawdę to martwi mnie cos innego-wakacje sie zbliżają...

czera84 18.06.2010 17:02

Zauważyłem,że sprzedajemy lub oddajemy naszych bardzo doświadczonych czyli:Baszczu,Zieniu,Cantoro,Głowacki...A szkoda, ja bardzo tęsknie za Markiem jak w sezonie 2007/2008 grał z Kosowskim.Te wrzutki Kosy do Marka i gol i na odwrót.Wracajcie!!

saklak1906 18.06.2010 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czera84 (Post 916376)
Zauważyłem,że sprzedajemy lub oddajemy naszych bardzo doświadczonych czyli:Baszczu,Zieniu,Cantoro,Głowacki...A szkoda, ja bardzo tęsknie za Markiem jak w sezonie 2007/2008 grał z Kosowskim.Te wrzutki Kosy do Marka i gol i na odwrót.Wracajcie!!

Ile by jeszcze pograli rok? a potem co? Zieniu, Baszczu,Cantoro z calym szacunkiem dla tego co zrobili dla Wisly ale ostatnio grali dobrze jak sie im kontrakty konczyly

volasTSW 18.06.2010 17:09

trzeba czekac..przecież dopiero niedługo przed potwierdzeniem transferu Jovanica, jeden z serwisów wislackich podał, że może jest w Polsce.a był już kilka dni..dostali kase za Głowe i tak jak powiedział Jarosz dożeby odzyskac mistrza i pograc troche w le, trzeba transferow...musimy im zaufac, nie mamy innego wyjscia..a jak pewne informacje niewyciekna a bedzie to z korzyscia dla klubu i negocjacji z nim, to wole sie zamartwiac i myslec, czy ktos przyjdzie..a pozniej cieszyc, ze taki i taki pilkarz nas wzmocnil. bo chyba każdy woli byc pozytywnie zaskoczony niż negatywnie rozczarowany..wszyscy mówią, że beda niedługo wzmocnienia, wiec wierze, ze mowia prawde..czekamy na potwierdzenie..

AYALA 18.06.2010 18:09

Niedobrze,Osasuna też chce Makinwe,trzeba sie spieszyc bo go nam zgarna sprzed nosa.
http://www.futbol.pl/artykul/87267.html

Ogryzek 18.06.2010 18:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 916423)
Niedobrze,Osasuna też chce Makinwe,trzeba sie spieszyc bo go nam zgarna sprzed nosa.

No jak już sam agent piłkarza potwierdził to musi to być wiarygodne:)

Reser 18.06.2010 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 916433)
No jak już sam agent piłkarza potwierdził to musi to być wiarygodne:)

Desperackie podbijanie ceny :D

Kryniu 18.06.2010 18:37

albo chce podnieść warunki kontraktu. Zobaczymy

Charlie 18.06.2010 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 916423)

No oby nam zgarnęła, nie widzę sensu zatrudniania gościa, który od 2006 roku nie strzelił nawet 10 goli i w dodatku chciałby mieć jedną z najwyższych pensji w lidze.

IncognitoTSW 18.06.2010 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 916377)
Ile by jeszcze pograli rok? a potem co? Zieniu, Baszczu,Cantoro z calym szacunkiem dla tego co zrobili dla Wisly ale ostatnio grali dobrze jak sie im kontrakty konczyly

Gdy grali słabo to ten poziom był lepszy niż poziom dobrze grających "Łobo" i Jirsaka.

Kryniu 18.06.2010 18:54

Myślę że są inni również ciekawi gracze więc nie ma co się napalać. Może lepiej dać kasę za Sobiecha. Co jak co ale kilku Polaków musi w podstawowym składzie się znaleźć. Nie chcemy mieć chyba drużyny złożonej z samych obcokrajowców.

63.5 Kg 18.06.2010 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 916456)
Myślę że są inni również ciekawi gracze więc nie ma co się napalać. Może lepiej dać kasę za Sobiecha. Co jak co ale kilku Polaków musi w podstawowym składzie się znaleźć. Nie chcemy mieć chyba drużyny złożonej z samych obcokrajowców.

Dlaczego ?

Krystian168 18.06.2010 19:00

Cytat:

Jak dla mnie to mogą w drużynie być sami obcokrajowcy, pod jednym warunkiem. Muszą dawać z siebie wszystko, gdy mają założoną koszulkę Wisełki !

blackluk 18.06.2010 19:05

Cytat:

Niech będą sami obcokrajowcy niż darmozjady które jak trzeba dwa razy dziennie potrenować to juz płaczą. Puki mentalność sie nie zmieni to niech biorą samych obcokrajowców może to da do myślenia.

Kryniu 18.06.2010 19:36

Jakby na każdą pozycję była konkurencja w drużynie może i byłaby lepsza motywacja. Klub musi być prowadzony twardą ręką. A jeśli chodzi o mentalność to może nie o nią tu chodzi tylko że w Polsce nie mamy obecnie zbyt wielu dobrych piłkarzy tylko przeciętniaków którzy uważają że są warci Bóg wie ile. Pamiętacie Żurawskiego, Kosowskiego i paru innych( nie wiem czy na ich poziomie jest ktoś do wzięcia)

lysy9055 18.06.2010 19:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 916487)
Jakby na każdą pozycję była konkurencja w drużynie może i byłaby lepsza motywacja. Klub musi być prowadzony twardą ręką. A jeśli chodzi o mentalność to może nie o nią tu chodzi tylko że w Polsce nie mamy obecnie zbyt wielu dobrych piłkarzy tylko przeciętniaków którzy uważają że są warci Bóg wie ile. Pamiętacie Żurawskiego, Kosowskiego i paru innych( nie wiem czy na ich poziomie jest ktoś do wzięcia)

Dokładnie jak mówisz. Żurawki, Frankowski, Kosowski, Szymkowiak i inni. Im się wtedy chciało grać, teraz nędznie jest z tymi naszymi zawodnikami. Kasa się liczy i nic innego.

kolumb 18.06.2010 19:46

http://krak.tv/kategoria-9,film-1333.html
Kasperczak: - szukamy zawodnika na tą miarę co Głowacki, a może i lepszy...

czera84 18.06.2010 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lysy9055 (Post 916491)
Dokładnie jak mówisz. Żurawki, Frankowski, Kosowski, Szymkowiak i inni. Im się wtedy chciało grać, teraz nędznie jest z tymi naszymi zawodnikami. Kasa się liczy i nic innego.

A to wszystko przez to,że piłka nożna jest coraz bardziej nakręcana przez media.Piłka jest u nas narodowym sportem(nie wiem dla czego) i to z tego się bierze.W U.S.A lepsi piłkarze zarabiają duuuużo mniej od naszych biegaczo-kopaczy i to ich właśnie dyscyplinuje do lepszej gry a potem grają w Premier League i La Lidze.Przypominam,że piłka nożna nie jest tak popularna jak u nas(chociaż coraz bardziej jest)

marian paździoch 18.06.2010 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czera84 (Post 916499)
A to wszystko przez to,że piłka nożna jest coraz bardziej nakręcana przez media.Piłka jest u nas narodowym sportem(nie wiem dla czego) i to z tego się bierze.W U.S.A lepsi piłkarze zarabiają duuuużo mniej od naszych biegaczo-kopaczy i to ich właśnie dyscyplinuje do lepszej gry a potem grają w Premier League i La Lidze.Przypominam,że piłka nożna nie jest tak popularna jak u nas(chociaż coraz bardziej jest)

Niestety u nas poszło wszystko w odwrotna stronę.

krzysztofff 18.06.2010 21:55

cos przebakuja w komentarzach na portalu,ze upadl transfer Milinkowica,czyzby-planowali jak nigdy skonczyli jak zawsze???oczywiscie to nic pewnego ale w kazdej plotce jest ziarenko prawdy...pozyjemy zobaczymy...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl