Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

ciacho 18.01.2019 09:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bódyń (Post 1530975)
Aby tylko Wisla im nie zaczela pisac o tym jak kupowali mecze i dostali sie do esktraklasy
https://pilkarskamafia.blogspot.com/...ia-meczow.html
"Cracovia to jeden z aktywnych (według prokuratury) klubów w ustawianiu w przeszłości meczów. Na razie główny akt oskarżenia w tej sprawie nie trafił do sądu. Oto informacje, które na temat tego klubu pojawiły się w tym śledztwie:"

Takze ten tege ...

Sorry, ale strzelanie do kogoś ustawianiem meczów, podczas gdy samemu się jest zamieszanym w bodajże najbardziej znaną ustawkę meczu w historii jest.. ten teges.

Nad kupowaniem meczów radzę raczej spuścić zasłonę milczenia.

sepot 18.01.2019 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1530982)
Sorry, ale strzelanie do kogoś ustawianiem meczów, podczas gdy samemu się jest zamieszanym w bodajże najbardziej znaną ustawkę meczu w historii jest.. ten teges.

Nad kupowaniem meczów radzę raczej spuścić zasłonę milczenia.

Wisła za tą ustawę już poniosła karę

yarow 18.01.2019 09:56

Kwestie sądowe ... http://sportdziennik.pl/wisla-utknel...tarczyc-umowe/

Putin2000 18.01.2019 10:06

No, a jak ktoś zgłaszał wątpliwości, co do uregulowania kwestii właścicielskich, to już żeści włączali "jew alert".

Niektórzy się nigdy nie nauczą, że dopóki nie ma podpisanego dokumentu na stole, to w zasadzie nic nie ma.

Więc doniesienia Bońka nt. spodziewanej decyzji KL też mogą się okazać funta kłaków warte. Sąd ma wątpliwości, a dostęp do dokumentów jest utrudniony.

brylant17 18.01.2019 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1530957)
z tego co pisza na swoim forum ,to żydownia mailuje gdzie się da "w trosce o praworządność i równe traktowanie klubów"

do KL, do sądów , do prokuratury , do potencjalnych inwestórow

także tego

Przecież to już wiadomo od kilku miesięcy....

PSYCHOLTSW 18.01.2019 11:22

CC nie wzięło się z przypadku... to znaczy Cracovia Confidents

Rob_Zombie 18.01.2019 12:26

Licencja i skład to jedno, ale jak wygląda sprawa z ewentualnymi ujemnymi punktami? Ktoś się orientuje jak wyglądają przepisy pod tym kątem?

Putin2000 18.01.2019 12:33

Nie wiem, czy już było, opinia Przewodniczącego KL: http://www.sport.pl/pilka/7,65039,24...s=BoxSportLink

krysztal 18.01.2019 12:39

Jak nie masz pewności czy było to sprawdż date publikacji...

avitus 18.01.2019 13:12

Wisła -Legia 0-6 dla zapinalskich Wisła nie została ukarana,(a gdyby była potrzeba to by było więcej)

troszeczkę obiektywizmu,

Ajax 18.01.2019 13:18

Ktoś wie czy Wisła zawczasu zleciła tłumaczenie przysięgłe umowy dla kancelarii, które badały sprawy własności SA?

Jeśli dopiero teraz się za to zabieramy z wpisem do KRS tak więc i z licencją mogą być problemy :(

Karherop 18.01.2019 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1531009)
Ktoś wie czy Wisła zawczasu zleciła tłumaczenie przysięgłe umowy dla kancelarii, które badały sprawy własności SA?

Jeśli dopiero teraz się za to zabieramy z wpisem do KRS tak więc i z licencją mogą być problemy :(

Tłumaczenie umowy która ma kilka (!!!) stron to nie jest wyzwanie... i była na pewno już kilka razy tłumaczona . Kwestia uzupełnienia dokumentacji i jako że sąd poinformował o tym we wtorek to już dawno dokumenty musiały być uzupełnione. Ile to miało niby trwać ? Dzień to max.

To nie powinno mieć wpływu bo przecież zarówno wg KRS jak i według stanowiska TS to dalej TS jest właścicielem.

!!IRIVER!! 18.01.2019 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez avitus (Post 1531008)
Wisła -Legia 0-6 dla zapinalskich Wisła nie została ukarana,(a gdyby była potrzeba to by było więcej)

troszeczkę obiektywizmu,

No no, wcale. :-)
Przypilnuj swoich machlojek sprzed 15 lat, Panie Jude.

Ajax 18.01.2019 14:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1531010)
Tłumaczenie umowy która ma kilka (!!!) stron to nie jest wyzwanie... i była na pewno już kilka razy tłumaczona . Kwestia uzupełnienia dokumentacji i jako że sąd poinformował o tym we wtorek to już dawno dokumenty musiały być uzupełnione. Ile to miało niby trwać ? Dzień to max.

To nie powinno mieć wpływu bo przecież zarówno wg KRS jak i według stanowiska TS to dalej TS jest właścicielem.

Tłumaczenie przysięgłe umowy nie jest proste i takich rzeczy nikt od ręki na kolanie nie zrobi.

Pablito 18.01.2019 15:20

bez przesady z Angielskiego to takie rzeczy robią w 24h
Robiłem tłumaczenia z Szwajcarskiego Niemieckiego - 15 stron na drugi dzień

mike1988 18.01.2019 15:22

Witam Wszystkich,

Od ok. miesiąca bardzo intensywnie śledzę forum. Wiem, że jest tu bardzo dużo komentarzy na temat nowych użytkowników jak i najlepiej blokowania w obecnym momencie możliwości zarejestrowania.
Mimo wszystko się nie zniechęciłem i mam nadzieję, że Wy również tego na dzień dobry nie zrobicie do mojej osoby :)

Postanowiłem się zalogować, bo bardzo dużym pozytywizmem napawa mnie praca dobrych dusz, które w obecnym momencie zajmują się klubem tym bardziej patrząc z perspektywy ostatnich miesięcy działań naszego poprzedniego "zarządu".

Widziałem wcześniej kilka wiadomości na temat podziękowań tym ludziom i wpadłem na pomysł ogarnięcia flagi/banneru (jak zwał tak zwał) właśnie z jakimś fajnym hasłem wdzięczności ze strony kibiców dla nowego zarządu.

Myślę, że jak każdy by się zastanowił i poszperał w swoich znajomościach to moglibyśmy coś takiego nie dużym kosztem ogarnąć.
Wydaje mi się że jest to tylko i wyłącznie kwestia chęci a skoro nowym władzą ich nie brakuje i każdego dnia dzięki nim jesteśmy bliżej powrotu normalności to i niech nam jej nie braknie.
Osobiście mogę zająć się stroną graficzną takiej flagi/banneru.
W razie jakichkolwiek pytań służę pomocą.

Pozdrawiam

Putin2000 18.01.2019 15:33

Czyli nie wiemy, jak jest z tym tłumaczeniem. Komisja Ligi zbiera się we wtorek, a trzeba jeszcze ogarnąć sąd. Mamy piątek, godzinę 15:30...

FraMat 18.01.2019 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1531020)
Tłumaczenie przysięgłe umowy nie jest proste i takich rzeczy nikt od ręki na kolanie nie zrobi.

Dlaczego nie jest proste?
Jest tak samo proste, jak tłumaczenie niepoświadczone.

(btw - mówi się "tłumaczenie poświadczone". Przysięgły to jest tłumacz - just my few cents).

Kilka stron takiego tekstu w szwedzkim czy kambodżańskim angielskim to dla wprawnego tłumacza kwestia paru godzin.

MB1906 18.01.2019 16:03

Potwierdzam. 30 stron 24h.

Wisła V 18.01.2019 16:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mike1988 (Post 1531022)
Witam Wszystkich,

Od ok. miesiąca bardzo intensywnie śledzę forum. Wiem, że jest tu bardzo dużo komentarzy na temat nowych użytkowników jak i najlepiej blokowania w obecnym momencie możliwości zarejestrowania.
Mimo wszystko się nie zniechęciłem i mam nadzieję, że Wy również tego na dzień dobry nie zrobicie do mojej osoby :)

Postanowiłem się zalogować, bo bardzo dużym pozytywizmem napawa mnie praca dobrych dusz, które w obecnym momencie zajmują się klubem tym bardziej patrząc z perspektywy ostatnich miesięcy działań naszego poprzedniego "zarządu".

Widziałem wcześniej kilka wiadomości na temat podziękowań tym ludziom i wpadłem na pomysł ogarnięcia flagi/banneru (jak zwał tak zwał) właśnie z jakimś fajnym hasłem wdzięczności ze strony kibiców dla nowego zarządu.

Myślę, że jak każdy by się zastanowił i poszperał w swoich znajomościach to moglibyśmy coś takiego nie dużym kosztem ogarnąć.
Wydaje mi się że jest to tylko i wyłącznie kwestia chęci a skoro nowym władzą ich nie brakuje i każdego dnia dzięki nim jesteśmy bliżej powrotu normalności to i niech nam jej nie braknie.
Osobiście mogę zająć się stroną graficzną takiej flagi/banneru.
W razie jakichkolwiek pytań służę pomocą.

Pozdrawiam

lepiej wpisz się do Socios, wtedy sie uwiarygodnisz jako nowy czlonek tego forum. Na podziękowania dla zarządu jeszcze przyjdzie czas, narazie każda złotowka się liczy w walce o lepsze jutro dla Wisły

Cymes 18.01.2019 18:39

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/ne...o-,nId,2790184
Nie chce spekulować, ale wychodzi ,że smrodek jest większy niż się spodziewano.Inaczej od początku śledztwo byłoby prowadzone przez prokuraturę spoza Krakowa.

MaLk 18.01.2019 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cymes (Post 1531038)
Nie chce spekulować, ale wychodzi ,że smrodek jest większy niż się spodziewano.Inaczej od początku śledztwo byłoby prowadzone przez prokuraturę spoza Krakowa.

Ja bym powiedział inaczej, byłem szczerze zdziwiony, że od początku nie było, a obecne przeniesienie jest dla mnie oczywiste.

Mintokur 18.01.2019 19:16

..........bardzo cicho jest ze strony prokuratury.
Śledztwo zapewne trwa i krety ryją na maxa. Mam nadzieje , że dokopią się do wszystkiego.
Tylko kompletna czystka w TS i SA da nam gwarancje powrotu do normalności

yarow 18.01.2019 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Putin2000 (Post 1530986)
No, a jak ktoś zgłaszał wątpliwości, co do uregulowania kwestii właścicielskich, to już żeści włączali "jew alert".

Niektórzy się nigdy nie nauczą, że dopóki nie ma podpisanego dokumentu na stole, to w zasadzie nic nie ma.

(...)

Być może duża część osób z Forum nie ma do czynienia z urzędami, nie prowadzi swojej firmy a jedyną umowę, którą podpisuje to umowa o pracę. Łatwo się zasugerować tym, że przecież prawnicy wielkiej i znanej kancelarii wraz z prawnikami drugiej zaprzyjaźnionej kancelarii sprawdzali papiery i jednoznacznie coś stwierdzili ...

I może nawet prawnicy tych kancelarii mają rację ale oni nie są od tego aby wyrokować. Zaglądali w papiery z upoważneinia jednej ze stron.

Mintokur 18.01.2019 19:42

.............tak dla "pokrzepienia serc ludzkich"
zapewne wielu czytało , polecam ten artykuł tak dla wiary i nadziei na lepsze jutro

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...adze-do-puszki

petred 18.01.2019 19:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1531045)
Być może duża część osób z Forum nie ma do czynienia z urzędami, nie prowadzi swojej firmy a jedyną umowę, którą podpisuje to umowa o pracę. Łatwo się zasugerować tym, że przecież prawnicy wielkiej i znanej kancelarii wraz z prawnikami drugiej zaprzyjaźnionej kancelarii sprawdzali papiery i jednoznacznie coś stwierdzili ...

I może nawet prawnicy tych kancelarii mają rację ale oni nie są od tego aby wyrokować. Zaglądali w papiery z upoważneinia jednej ze stron.

Może i tak, ale wiesz jak źle by wyglądał Leśniodorski jakby okazało, że się mylił. Wydaje mi się, że jakby nie byli pewni, to w tak medialnej sprawie by nie ryzykowali swoją reputacją.

StarożytnyWiślak 18.01.2019 20:36

Jadczak pisze, że Sarapata używa teraz nazwiska męża tj. Czekaj.

yarow 18.01.2019 21:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez petred (Post 1531047)
Może i tak, ale wiesz jak źle by wyglądał Leśniodorski jakby okazało, że się mylił. Wydaje mi się, że jakby nie byli pewni, to w tak medialnej sprawie by nie ryzykowali swoją reputacją.

Prawdopoodbnie tak było, byli wedle stanu swoje wiedzy pewni, a żeby sprawa ruszyła musieli już wyartykułować kto jest prawowitym właścicielem. Bez tego ani rusz. Dreptalibyśmy w jednym miejscu. Niemniej ... trzeba poczekać, doczekać, co sąd ma do powiedzenia.

TommyTSW 19.01.2019 00:20

Przecież nawet jakby ten cały sąd szwedzki przyznał im racje, to polski z automatu powinien ich u.j.ebać za działania na szkodę spółki bo jak to inaczej nazwać ?Ta umowa w ogóle nie powinna być traktowana poważnie przez żadne nasze instytucje.Za działanie na szkodę spółki (na ponad 1mln) grozi powyżej 10l

bódyń 19.01.2019 01:00

https://freeimagehosting.cc/images/2...9-00-54-29.png

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl