Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Fiti 30.06.2011 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariusz (Post 1118965)
Zróbmy ankiete co zostanie ukończone pierwsze: Rondo Ofiar Katynia czy Stadion Wisły

Sądzę że rondo tak jak @up

Bartii 01.07.2011 09:50

Wczoraj z okolic kopca widac bylo jak uruchomili telebim po stronie wschodniej

http://wgraj.org/uploads/photos/simp...d2a681a4f7.jpg

biziu25 03.07.2011 08:48

zapewne zdjęcie Patryka na nim jest;-)

Don Donson 03.07.2011 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiernyWiśle (Post 1118390)
Piszą o jednej pleksji 3 metrowej a to trochę za mało...

Powinno to wyglądać tak:
Od G3 pleksja 3 metrowa z siatką do dachu i jeszcze jedna pleksja 3 metrowa przy kresełkach na G4

Dokładnie, siatka powinna być do dachu. Nie wiem, dlaczego kluby tego nie chcą robić. Podczas oceny ryzyka na stadionie KSC (tak, byłem i widziałem), na takie pytania ubezpieczycieli kierownik obiektu pytał po co...ignorant.

arth_ur 03.07.2011 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Don Donson (Post 1120517)
Dokładnie, siatka powinna być do dachu. Nie wiem, dlaczego kluby tego nie chcą robić. Podczas oceny ryzyka na stadionie KSC (tak, byłem i widziałem), na takie pytania ubezpieczycieli kierownik obiektu pytał po co...ignorant.

Najlepsze że koszt takiej siaki w porównaniu z potencjalnymi szkodami znikomy.

jarcze 04.07.2011 08:12

Czy ktoś orientujący się mógłby przybliżyć sytuację bazy treningowej? Po dzisiejszej kompromitującym fragmencie tekstu w z wyborczej o psich odchodach, kwiatkach, nie narysowanych liniach i nie skoszonej trawie na boisku bocznym wypada postawić pytanie: kiedy będzie ta baza? Za 30 lat czy może jednak wcześniej?

dynek.pl 04.07.2011 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jarcze (Post 1120794)
Czy ktoś orientujący się mógłby przybliżyć sytuację bazy treningowej? Po dzisiejszej kompromitującym fragmencie tekstu w z wyborczej o psich odchodach, kwiatkach, nie narysowanych liniach i nie skoszonej trawie na boisku bocznym wypada postawić pytanie: kiedy będzie ta baza? Za 30 lat czy może jednak wcześniej?

Z drugiej strony po co nam jakas mega baza treningowa jak nie ma kto zadbac o murawe, skosic trawy ?

Gordian 04.07.2011 12:18

Przechadzałem się dziś deptakiem (ulica lepiej brzmiało) Reymana i obejrzałem na spokojnie, bez tłoku ludzi trybunę. Nie będę się pastwił nad poziomem wykonania bo już wszystko zostało powiedziane. Dwa szczegóły wpadły mi do głowy.
1. Czemu wewnątrz jest tak pusto? Olbrzymie powierzchnie, a wewnątrz tylko powietrze.
2. Wszystko ładnie opisane, tabliczki wywieszone z kierunkowskazami. Dlaczego tylko w języku polskim? Wisła to klub który może przyciągnąć także turystów, czy studentów z zagranicy. Poza ojczystym językiem także angielski by się przydał.

Pero 04.07.2011 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 1120884)
Przechadzałem się dziś deptakiem (ulica lepiej brzmiało) Reymana

To w tygodniu ulica jest już przejezdna (czy raczej do przejścia)?

krkgiba 04.07.2011 12:30

już od jakiegoś czasu tak :)

rav 04.07.2011 17:16

Posty dotyczące wyjazdów, zbiórek, opraw, kar zostały przeniesione tutaj >>

mc-money 04.07.2011 20:55

Czy na meczu ze Skonto, młyn zostanie już przeniesiony na C?

MłodePokolenie 04.07.2011 20:58

TAK.
To chyba logiczne jak na obecnym G robią sektor gości, właśnie na mecz ze Skonto.

mc-money 04.07.2011 20:59

rzeczywiście, ciężko mi się dziś myśli...

WiernyWiśle 04.07.2011 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gordian (Post 1120884)
Przechadzałem się dziś deptakiem (ulica lepiej brzmiało) Reymana i obejrzałem na spokojnie, bez tłoku ludzi trybunę. Nie będę się pastwił nad poziomem wykonania bo już wszystko zostało powiedziane. Dwa szczegóły wpadły mi do głowy.
1. Czemu wewnątrz jest tak pusto? Olbrzymie powierzchnie, a wewnątrz tylko powietrze.
2. Wszystko ładnie opisane, tabliczki wywieszone z kierunkowskazami. Dlaczego tylko w języku polskim? Wisła to klub który może przyciągnąć także turystów, czy studentów z zagranicy. Poza ojczystym językiem także angielski by się przydał.

Czemu jest tak pusto? Zapewne dla tego że nie ma jeszcze operatora stadionu który tą przestrzeń zagospodaruje...

PiotrG 05.07.2011 00:59

Ja ciągle nie rozumiem, czego wy się spodziewacie w hallach dla kibiców? Tam było, jest i będzie pusto. To jest otwarta przestrzeń, która musi pomieścić odpowiednio 4 (parter) i 8tys ludzi (2 piętro). Jedyne co tam dojdzie to kioski gastronomiczne, ale nie zajmą nowego miejsca - powierzchnia pod nie została już obita płytami gipsowymi, jeśli kioski się pojawią to płytę zastąpią rolety przeciwpożarowe, a za nimi będą lady i sam kiosk - kuchnia i zaplecze.
Jedyna powierzchnia, gdzie coś dojdzie to Strefa Kibica, w której na pierwszym piętrze będzie muzeum i sklep kluby.

Wicked 05.07.2011 10:53

czy na sektorze gości coś się dzieje? Jutro mnie tydzień od zdemontowania krzesełek, pojawiła się już ta 3 metrowa pleksa?

krakus76 05.07.2011 12:11

Wczoraj lub przedwczoraj na stadionie były jakieś ćwiczenia policji. Nawet polewaczka wjechała na stadion. To tak przy okazji :)

A w temacie bazy treningowej taka oto opinia trenera.

Cytat:

- Chcieliśmy przez dwa dni potrenować u siebie. Czy to tak dużo? - pytał retorycznie Robert Maaskant. - Gdy wszedłem na boisko okazało się, że nie jest zwałowane, rosną na nim kwiatki, grzyby, a psy załatwiają tam swoje potrzeby. Wiem, że Wisła ma problemy z bazą treningową, ale czy nic nie dało się z tym zrobić? Gdybym o tym wiedział, sam przyszedłbym o pierwszej w nocy i przygotował boisko - dodał szkoleniowiec mistrzów Polski.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html

Wojtas 05.07.2011 16:01

Jak wyglada sprawa z pleksami na trybunie z Gwiazdą-czyli nowm/starym młynie.

usuną czy mamy sami to zrobic "własnoręcznie"?

medyk 05.07.2011 16:08

Czy przy okazji organizacji sektora gości na tej trybunie zostaną zdemontowane pleksy, lub chociaż WRESZCIE wymienione te pęknięte ?

kornd 05.07.2011 16:27

Chyba będzie trzeba zrobić akcję na facebooku: "CHCEMY USUNIĘCIA PLEKS Z MŁYNA".
A tak poważnie wątpię, żeby je zdjęli, bo to przecież zagraża bezpieczeństwu.:-P

Jaroo1 05.07.2011 23:45

Troche lipa z tym sektorem rodiznnym na F. Tam na gorze F gdy nie jest za cieplo i pada deszcz to troch niemilo jest. Nie wiem czy dzieciom spodoba sie stanie w przeciagu i mokniecie ;)

1q2 06.07.2011 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1121882)
Troche lipa z tym sektorem rodiznnym na F. Tam na gorze F gdy nie jest za cieplo i pada deszcz to troch niemilo jest. Nie wiem czy dzieciom spodoba sie stanie w przeciagu i mokniecie ;)

Jak za młodu się zahartują to potem nie będą chorować:)
Tak na marginesie świetne ceny klub ustalił - podobne jak płaciliśmy w 2 lidze, kilkanaście lat temu na stadionie przypominającym Czarnobyl po awarii;)

cassius31krakow 06.07.2011 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1121889)
Jak za młodu się zahartują to potem nie będą chorować:)
Tak na marginesie świetne ceny klub ustalił - podobne jak płaciliśmy w 2 lidze, kilkanaście lat temu na stadionie przypominającym Czarnobyl po awarii;)

Super ceny - pamiętam jak w połowie lat 80-tych płaciłem aż 80 zł - i wtedy jeszcze dachu nie było ;)

Yoskie 07.07.2011 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michelangelo10 (Post 1111169)
Wisła w rękach prezydenta i radnych
INWESTYCJE. Towarzystwo Sportowe Wisła jest w trudnej sytuacji finansowej. Nadzieją na lepsze czasy byłaby budowa nowej hali. Jest na nią 8 mln euro z Unii. Ta dotacja może przepaść, jeżeli prezydent i radni do 6 lipca nie zadecydują, czy dołożą do inwestycji.
...

Czy ktos moze sie orientuje co postanowili radni? Nigdzie nie moge znalezc tej informacji a termin minal wczoraj...?

Arapaho 07.07.2011 15:00

Byłem dziś na stadionie. Przy sektorze gości cos tam "dłubią", natomiast o ile mnie pamięc nie myli 10.07 czyli w niedzielę najbliższą miał być zakończony temat ławek rezerwowych a wyglada na kolejną obsuwę

medyk 07.07.2011 20:22

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._pod_stadionem

Zwierze 08.07.2011 09:42

A czytać to nie łaska co kolega napisał? Już medyka można zrozumieć bo on się leczeniem zajmuje...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adj (Post 1123209)
Ja chyba snię./

PS Już może nie śnijcie tylko się obudźcie

PiotrG 08.07.2011 09:55

Dajcie spokój, na nich jest taśma zabezpieczająca. Nikt nie byłby na tyle głupi, aby wstawić nieprzezroczyste pleksy.

SZYMEK_TSW 08.07.2011 10:05

Swoją drogą ciekawe czy usuną pleksę między g4 a g5, czy kibice gości też będą rozdzieleni?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:25.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl