Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

WalkerLukeTS 17.06.2010 11:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 915541)
Teraz pojawiła się kolejna gwiazdka, która ma niby zbawić Wisłę - Milinković. Nikt go nie widział, ale wszyscy sądzą, że to będzie nowy Kosowski.

Milinković jest zajebisty, naprawde super grajek, jednak wątpie że w ogole tu trafi. Jak zwykle w tym okienku także jest sporo szumu, a podejrzewam ze będzie jak zwykle....dlatego tylko cierpliwie trzeba poczekać....tylko nie wiem na co i do kiedy....:-/

koyoot 17.06.2010 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 915541)
Teraz pojawiła się kolejna gwiazdka, która ma niby zbawić Wisłę - Milinković. Nikt go nie widział, ale wszyscy sądzą, że to będzie nowy Kosowski.

Z tego co widze to ty go nie widziales. Zostaw rzeczy o ktorych nie masz pojecia tym ktorzy maja. Milinkovicia widzialem nie raz i wedlug mnie jest to jeszcze wieksza gwiazda Koszyc niz Novak(ktory bodajze byl swego czasu przymierzany do Wisly i Lecha). To bedzie nowy Kosowski. A co najmniej bedzie to nowy Stilic:D.

FevPL 17.06.2010 11:46

Jak przyjdzie to będzie, a na razie to gra dla Koszyc

moskit 17.06.2010 11:52

a jak wyglądaa sprawa z tym makinwą?

czera84 17.06.2010 12:11

Boże bo wszyscy coraz bardziej to nakręcają i dalej nic......mam nadzieje,że te wszystkie obietnice się spełnią!!

Marszałek 17.06.2010 12:19

Milinković - nie widziałem,nie znam ale widac,że jakiś handel się szykuje. Grają typowo na podbicie ceny kosztem, coś bredzą o Barcelonie. Rzecz jasna jakby Barcelona go chciała mimo wątpliwości to by go kupiła, a nuż się sprawdzi. Tylko Barcelona pyta o takich gości tylko zwyczajnie kupuje i tyle. Tak jak kupuje dziesiatki piłkarzy,którzy pózniej się nie prawdzają i grają w rezerwach lub trafiają gdzie indziej. Tak więc widać,że temat Barcelony ty wymysły na podbicie ceny.

Makinva z tego co wiadomo zarabiał coś koło 700 tysięcy euro rocznie. Czyli tyle ile Głowacki ma zarobić w Turcji. Pewnie my możemu mu dać góra 200. Tylko co to za koleś co tylko my się nim interesujemy. Skoro taki dobry to powienien mieć inne kluby chętne na niego.

Pozytywne jest to,że do tej pory nie kupilismy jakiegoś wynalazka w rodzjau Glika i Sadloka oraz,że coś w temacie jest robione aby pozyskać dobrych grajków.

Proximus 17.06.2010 12:24

A kto powiedział że będzie jakaś konferencja?

tomasz_19 17.06.2010 12:42

po krótkim filmiku widać jak wielkie możliwości w nim tkwią, ma drybling, przegląd pola, prostopadłe podanie, jest pewny siebie, silny... można by wyliczać tak... no i ten luzzz! tego nam trzeba w ofensywie!
http://www.youtube.com/watch?v=y0gyO...ayer_embedded#!

do Marszałek - tak tak, która miała swojego przedstawiciela w LM nie tak dawno... nie chce mi się nawet przypominać jak długo my walczymy, żeby wejść do elity...

Marszałek 17.06.2010 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 915587)
po krótkim filmiku widać jak wielkie możliwości w nim tkwią, ma drybling, przegląd pola, prostopadłe podanie, jest pewny siebie, silny... można by wyliczać tak... no i ten luzzz! tego nam trzeba w ofensywie!
http://www.youtube.com/watch?v=y0gyO...ayer_embedded#!

Niemniej warto zauważyć mysle,że jest to poziom tylko ligi słowackiej.

marcin19876 17.06.2010 12:52

przychylam sie do pytania poprzednika - kto powiedzial ze bedzie jakas konferencja jutro?gdzie byla taka informacja?a wiadomo czego wogule ma dotyczyc?

tomasz_19 17.06.2010 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcin19876 (Post 915591)
przychylam sie do pytania poprzednika - kto powiedzial ze bedzie jakas konferencja jutro?gdzie byla taka informacja?a wiadomo czego wogule ma dotyczyc?

zbymak, ale to jeszcze nie potwierdzone na 100%

DominoForza 17.06.2010 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 915590)

prosze Cie ,przyjechal mistrz Estoni jedzie Wisłe , trzy pierwsze ekipy ze Słowacjii ogrywaja nasza czołówke do zera taki poziom naszej serie A, reprezentacja nie kwalfikuje sie na mundial ,nie jestesmy na dnie poziom naszej pilki puka od spodu dna

KoPer 17.06.2010 13:24

Jutro owszem konferencja, ale ... :

http://tsw.com.pl/news/Jutro-pozegna...tGlowyquot-298

WalkerLukeTS 17.06.2010 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoPer (Post 915607)
Jutro owszem konferencja, ale ... :

http://tsw.com.pl/news/Jutro-pozegna...tGlowyquot-298

I macie odpowiedz dotyczącą konferencji. Takiego zawodnika jak Głowa trzeba godnie pożegnać.
Wiem, że wszyscy mają dość czekania na transfery i staje się to irytujące ale nic nie zmienimy...Jutro żegnamy Kapitana.....:(

Marszałek 17.06.2010 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 915593)
prosze Cie ,przyjechal mistrz Estoni jedzie Wisłe , trzy pierwsze ekipy ze Słowacjii ogrywaja nasza czołówke do zera taki poziom naszej serie A, reprezentacja nie kwalfikuje sie na mundial ,nie jestesmy na dnie poziom naszej pilki puka od spodu dna

Ależ macie rację,ja tego w żadnym razie nie neguje. Chodzi mi o to,że gość jest z przeciętnej ligi słowackiej. Fakt, mieli swojego przedstawiciela w LM ale to był raczej przypadek. Niemniej jest to liga poziomem zbliżona do naszej,a więc nie należy się spodziewać żadnych rewelacji po tym facecie. Będzie wzmocnieniem skoro tam się wybija,ale tylko na naszą ligę na Europę nic nie gwarantuje. Tak to widzę. A przykładów na to jest co najmniej lilka. Kirm,Jirsak,ot Zapotoka,który był wybijającą się postacią w swoim klubie Spodziewałem się,że będą ściągać gości z lig zachodznich,vide Alvarez. Silna liga,gość coś tam gra ale się zazwyczaj nie łapie więc trafia do nas. Inne podejście do treningów,kontkat z mocnymi przeciwnikami. To gwarantuje gość ściągnięty jak Alvarez. Jednak nie neguje kierunku obranego przez Wisłę, a nuż się uda.

Krystian168 17.06.2010 13:47

Tak pewnie będzie to konferencja przedstawiająca nowych ludzi w sztabie szkoleniowym, pożegnanie głowy, ale czy robili by z tego tajemnice ? ;) Gdy odchodził od nas CANTORO o konferencji było wiadomo parę dni przed i podała tą informacje oficjalna strona Wisełki (chyba że się mylę?).

POZDRAWIAM BRAĆ!

volasTSW 17.06.2010 13:54

jutro jest mozliwe zaprezentowanie nastepcy Głowy i jeszcze kogos..ale tak naprawde musimy poczekac..tak czy siak..wkrótce będą nowi;p

tofik 17.06.2010 13:57

Co do Makinwy, to musibyć z nami naprawdę słabo. Jaki jest sens bić się o murzyna, który tak długo nie grał. Gość pewnie nie pamięta jak się biega!
Za taki wysoki kontrakt to można mieć zawodników, którzy nie robią tylko wiatru, ale i mają skuteczność pod bramką. A Makinwa to typowy murzyn sto sytuacji, partacz. Nam trzeba egzekutora i kreatywnych pomocników, którzy mu dograją.

Zaza 17.06.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez volasTSW (Post 915622)
jutro jest mozliwe zaprezentowanie nastepcy Głowy i jeszcze kogos..ale tak naprawde musimy poczekac..tak czy siak..wkrótce będą nowi;p

Widzę, że coraz więcej osób próbuje bawić się w zbymaka, a pewnie nawet nie maja żadnego źródła informacji.

Ja jednak wierzę w słowa zbymaka i jutro czekam na niespodziankę :)

blackluk 17.06.2010 14:26

Tylko ze Zbymak o żadnej niespodziance na nie mówił. Powiedział ze będzie to pożegnanie Głowy i tyle.
Zeby nie było OT

To jeśli którykolwiek z graczy ostatnio przewijających się przyszedł by do Wisły był by to wielki sukces transferowy. Obawiam się jedna że z dużej chmury będzie mały deszcz

tomasz_19 17.06.2010 14:29

kurcze cała Wiślacka brać czeka na transfery, napięcie jest wyczuwalne jak cholera :) mam nadzieję, że jutro doczekamy się choć jednego nowego :)

WalkerLukeTS 17.06.2010 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 915636)
kurcze cała Wiślacka brać czeka na transfery, napięcie jest wyczuwalne jak cholera :) mam nadzieję, że jutro doczekamy się choć jednego nowego :)

cóż za patetyczne zdanie :-) Ale proponowałbym nie pompować tego baloniku, bo jutro może bardzo łatwo pęknąć.....
cóż, jeśli chodzi o jakiegoś nowego to nie chciałbym żeby to był Ante Aracic...totalny drewniak, przy Głowie to mogłby wodę nosić....jak ktoś ma zastąpić Kapitana to musi to być ktoś sensowny....

misiek007 17.06.2010 14:50

ja bym chciał mario djurovskiego i marko markovicia to były by 2 kapitalne transfery...widac ze są to wschodzące gwiazdy w swoich ekipach(vojvodina i koszyce) może jutro coś się wydarzy?? mówie nie araciciowi!! WalkerLukeTS masz racje totalny drewniak nie łapiący sie do składu hajduka...

marcinb88 17.06.2010 16:13

Ale się juro rozczarujecie:/
Wyjdźcie na dwór póki ładna pogoda (jutro ma zacząć padać), a nie kisicie na przed kompem...

MatMario 17.06.2010 16:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinb88 (Post 915707)
Wyjdźcie na dwór puki ładna pogoda (jutro ma zacząć padać), a nie kisicie na przed kompem...

Hahaha :)

Dzięki że nam ostudziłeś głowy :)

Oldpara 17.06.2010 16:22

Cytat:

Wyjdźcie na dwór puki ładna pogoda!

Na pole! :foch:

piotrekwrd 17.06.2010 17:11

Cytat:

Wyjdźcie na dwór puki ładna pogoda (jutro ma zacząć padać), a nie kisicie na przed kompem...

wszystkich razi "na dwór" a póki co nie znalazł się ktoś kto znalazł błąd ortograficzny xD

Uran235 17.06.2010 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 915590)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DominoForza (Post 915593)

A mimo to przymierzany do Wisły Bozok, jedna z gwiazdek ligi słowackiej trafia w końcu do ekstraklasy, do Arki Gdynia i... strasznie rozczarowuje, takich kopaczy jest u nas na pęczki. Nie mówię, że Milinkovic się nie nadaje, ale podobnie jak Marszałek byłbym ostrożny z ocenianiem kolesia po klipie video z cienkiej ligi( nieważne czy trochę gorszej, czy trochę lepszej od naszej, po prostu cienkiej).

Tak przy okazji, bo nikt jeszcze nie podchwycił tematu, ale jest tu może ktoś kto orientuje się w realiach ligi słowackiej. Wg transfermarktu Koszyce były przedostatnie w lidze. Mógłby ktoś to w jakiś wiarygodny sposób potwierdzić( transfermarkt ma tabele robione automatycznie i niezgodnie z zasadami- zawsze decyduje różnica bramek) i ewentualnie określić, czy oznacza to spadek Koszyc( liga ma 12 miejsca, więc równie dobrze mógł być baraż). Takie okoliczności rzucałyby zupełnie nowe światło na sprawę i sprawiałyby, że transfer ten wydawałby się bardziej prawdopodobny.

nt5 17.06.2010 17:37

za wislakrakow.com :
Cytat:

Szefowie Ruchu Chorzów poinformowali, że mimo wielu ofert po kilku zawodników tego klubu, nie zamierzają ich sprzedawać. - Nie zamierzamy nikogo sprzedawać. Nie zależy nam na tym. Wręcz przeciwnie! Zamierzamy się wzmocnić - oświadczył członek rady nadzorczej Ruchu Janusz Paterman, cytowany przez "Sport Śląski".
Może to i lepiej. Przynajmniej liga będzie ciekawsza. Zostaje Glik...

marcinb88 17.06.2010 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 915761)
Tak przy okazji, bo nikt jeszcze nie podchwycił tematu, ale jest tu może ktoś kto orientuje się w realiach ligi słowackiej. Wg transfermarktu Koszyce były przedostatnie w lidze. Mógłby ktoś to w jakiś wiarygodny sposób potwierdzić( transfermarkt ma tabele robione automatycznie i niezgodnie z zasadami- zawsze decyduje różnica bramek) i ewentualnie określić, czy oznacza to spadek Koszyc( liga ma 12 miejsca, więc równie dobrze mógł być baraż). Takie okoliczności rzucałyby zupełnie nowe światło na sprawę i sprawiałyby, że transfer ten wydawałby się bardziej prawdopodobny.

Z ligi słowackiej na 100% spada tylko jedna drużyna, tak więc FC Koszyce na pewno grają dalej w najwyższej klasie rozgrywek u naszych południowych sąsiadów.

rw88 17.06.2010 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Uran235 (Post 915761)

MFK Koszyce raczej nie spadło, bo na ich oficjalnej pojawiło się info że 24 zawodników uczestniczyło na pierwszym treningu przed nowym sezonem Corgon Ligi, a więc ich Ekstraklasy.

Zostałem uprzedzony :) W kazdym razie ich liga wygląda tak, że Slovan, Żlina, to mniej więcej (bardziej mniej niż więcej) poziom naszych najlepszych drużyn, a dalej poziom czołówki naszej pierwszej ligi czy najsłabszych drużyn Ekstraklasy, tyle że w tych słabszych ekipach zdażają się też takie nieliczne indywidualności jak właśnie Novak, Milinkovic, Vrsajevic, Hanek, Divis czy Kopunek. Z drugiej strony jest to w większości właśnie poziom Cantoro, Robaka, Wilczka, Glika, Sernasa, Banasia, Nowaka itd. więc można z czystym sumieniem powiedzieć, że Dubnica, MFK, Dunajska Streda, Tatran itd. to są właśnie nasze Arka, Odra, Piast, Górnik, Widzew.

FevPL 17.06.2010 17:47

Ale byli przedostatni w lidze tak jak napisał transfermarkt. Tu masz potwiedzenie http://eng.mfkkosice.sk/c/portal_pub...le_version=1.0

fanfan 17.06.2010 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blackluk (Post 915635)
Tylko ze Zbymak o żadnej niespodziance na nie mówił. Powiedział ze będzie to pożegnanie Głowy i tyle.
Zeby nie było OT

To jeśli którykolwiek z graczy ostatnio przewijających się przyszedł by do Wisły był by to wielki sukces transferowy. Obawiam się jedna że z dużej chmury będzie mały deszcz

Nie zgodzę się z Tobą. Widocznie przeoczyłeś coś . Zbymak wyraźnie powiedział o niespodziance a nawet dwóch czy też trzech które powinny mieć miejsce w tym tygodniu i odnośnie konferencji też wspominał o niespodziance. Nie powiedział wprost że będą nowi zawodnicy ale wyraźnie zasugerował że na konferencji ktoś nowy się pojawi bo dla większości kibiców słowo niespodzianka w kontekście Wisły to transfer do klubu.

Kameleon 17.06.2010 17:57

Niesamowite, to ta sama Petrzałka jest na ostatnim miejscu co niedawno w lidze mistrzów grała?...

Reser 17.06.2010 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 915773)
Nie zgodzę się z Tobą. Widocznie przeoczyłeś coś . Zbymak wyraźnie powiedział o niespodziance a nawet dwóch czy też trzech które powinny mieć miejsce w tym tygodniu i odnośnie konferencji też wspominał o niespodziance. Nie powiedział wprost że będą nowi zawodnicy ale wyraźnie zasugerował że na konferencji ktoś nowy się pojawi bo dla większości kibiców słowo niespodzianka w kontekście Wisły to transfer do klubu.

Niespodzianki:

1. trener od przygotowania motorycznego
2. trener bramkarzy
3. ?

I wcale nie kłamał.

rw88 17.06.2010 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kameleon (Post 915776)
Niesamowite, to ta sama Petrzałka jest na ostatnim miejscu co niedawno w lidze mistrzów grała?...

Niektórym chyba czas prawie w miejscu staje - to było 5 lat temu, więc trudno powiedzieć, że "niedawno"...Ta sama, tyle że już bez hajsu i sponsora, popularnej "Artmedii" ;)

tomasz_19 17.06.2010 18:15

czyli oświadczenie Jarosza, że możemy spodziewać się następcy Głowackiego w tym tygodniu staje się nieaktualne?

fanfan 17.06.2010 18:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 915778)
Niespodzianki:

1. trener od przygotowania motorycznego
2. trener bramkarzy
3. ?

I wcale nie kłamał.

Ja nie twierdzę że kłamał . Ale każdy miał na myśli odnośnie tych niespodzianek co innego niż trenerzy ... wszyscy wiedzą co - "transfery "- choć oczywiście mam nadzieję że jutro jednak ktoś zostanie zaprezentowany ale nie można teraz pisać że Zbymak niczego nie pisał o niespodziankach bo pisał i na konferencji że taka będzie również. Ja też mogę powiedzieć że w tym miesiącu czeka nas ogromna niespodzianka nie mając żadnej wiedzy na temat tego co się dzieje w klubie a jak coś się wydarzy to wtedy mogę to podciągnąć pod tą niespodziankę i powiedzieć że o to mi chodziło. W przypadku Zbymaka wygląda to podobnie... zaznaczam że jest to moje zdanie i wolałbym się mylić i żeby jutro zostali zaprezentowani jacyś nowi piłkarze bo wszyscy chyba się zgodzą że ten balonik jest nieco napompowany głównie dzięki Zbymakowi bo on wlał w nasze serca nadzieję że do Wisły mogą przyjść pewni piłakrze. A po drugie to trener bramkarzy i od przygotowania motorycznego to wcale nie są niespodzianki bo wiadomo że tacy ludzie po prostu muszą pracować w klubie więc nie kwalifikowałbym tego do niespodzianek zapowiadanych przez Zbymaka...

Reser 17.06.2010 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 915786)
Ja nie twierdzę że kłamał . Ale każdy miał na myśli odnośnie tych niespodzianek co innego niż trenerzy ... wszyscy wiedzą co - "transfery "- choć oczywiście mam nadzieję że jutro jednak ktoś zostanie zaprezentowany ale nie można teraz pisać że Zbymak niczego nie pisał o niespodziankach bo pisał i na konferencji że taka będzie również. Ja też mogę powiedzieć że w tym miesiącu czeka nas ogromna niespodzianka nie mając żadnej wiedzy na temat tego co się dzieje w klubie a jak coś się wydarzy to wtedy mogę to podciągnąć pod tą niespodziankę i powiedzieć że o to mi chodziło. W przypadku Zbymaka wygląda to podobnie... zaznaczam że jest to moje zdanie i wolałbym się mylić i żeby jutro zostali zaprezentowani jacyś nowi piłkarze bo wszyscy chyba się zgodzą że ten balonik jest nieco napompowany głównie dzięki Zbymakowi bo on wlał w nasze serca nadzieję że do Wisły mogą przyjść pewni piłakrze. A po drugie to trener bramkarzy i od przygotowania motorycznego to wcale nie są niespodzianki bo wiadomo że tacy ludzie po prostu muszą pracować w klubie więc nie kwalifikowałbym tego do niespodzianek zapowiadanych przez Zbymaka...

Ja się wcale z Tobą nie zgodzę. Przede wszystkim człowiek, który ma jako takie pojęcie na temat piłki nożnej powinien zdawać sobie sprawę z tego, że w negocjacjach transferowych nigdy nie ma PEWNYCH informacji. Bo negocjacje transferowe są bardzo nieprzewidywalne.

Jeżeli chcesz rozstrzygnąć wiedzę, bądź też niewiedzę zbymaka to zważ najpierw na jedną rzecz. To on zawsze wie wcześniej niż każdy kiedy będzie konferencja prasowa z dokładnością co do godziny. To świadczy o tym, że posiada informację na ten temat, a to, że póki co nie sprawdza się jego wiedza transferowa nie musi być wynikiem nieposiadania jej - tylko dużej nieprzewidywalności i trudności w toczonych negocjacjach.

Wisła zawsze ma problem z szybkim dojściem do porozumienia. Jest to podyktowane zaciskaniem pasa w naszym klubie od pewnego czasu i walką o każdą złotówkę w trakcie negocjacji. Niestety należy się przyzwyczaić, że pieniążków jest ile jest i nie narzekać na Wisłę bo to nie jest spowodowane ich nieudolnością, tylko przez ich ograniczone zasoby finansowe.

63.5 Kg 17.06.2010 18:48

Kur...jakbyscie umieli czytac to bylo napisane ze niespodzianki maja byc.
Jarosz tez powiedzial z e w tym tygodniu.

Ale...jakbyscie naprawde dobrze czytali to zostalo tez napisane ze owe niespodzianki moga zostac opoznione...czy to takie trudne do skumania??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:08.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl