Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Markfire20 14.05.2016 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1439853)
Z Górnika to ja bym brał... Kasprzika....

poważnie

też bym go chętnie wziął. Może i ma swoje lata ale broni po prostu świetnie.

szprotson 14.05.2016 21:18

Danch to byłby bardzo dobry transfer.
No ale przeciez Nika Dzalamidze dojdzie na środek do tego Colak w ataku i nowy Gk.
A Szczepaniak jest juz jedną noga i połową buta w Krakowie, tyle że u Żydów.

krzaq12 14.05.2016 21:19

Nie wiem co ludzie widzą w Kato-przeciętniak, a na dodatek bez paszportu UE, Danch jak najbardziej, Szczepaniak owszem ale Kato?! na jego pozycję w klubie mamy tłok, poszukajmy kogoś na pozycję SO, skrzydłowego i napastnika

PiVoSH92 14.05.2016 21:23

Danch z założenia jest b. dobrym DP, którego w Górniku ustawiali na ŚO, bo nawet jako słabo obrońca jest lepszy od reszty tego szrotu, którym grają. Dobry przecinak na mecze z trudniejszymi przeciwnikami czy na utrzymanie wyniku.

krzaq12 14.05.2016 21:39

https://twitter.com/janekx89/status/...650880?lang=pl Twitter

Tutaj kolejne informacje o Danchu, coraz więcej źródeł o tym mówi.

siedzenaganku2 15.05.2016 00:38

Danch moglby byc idealnym nastepca głowy, juz moglby w tym sezonie wchodzic do skladu

Dzimi 15.05.2016 00:41

Pożegnać: Crivellaro, Sarki, Uryga, Buchalik
Dać jeszcze pół roku: Balashov
Wypożyczyć: Drzazga, Żemło
Transfery: środkowy obrońca, Danch, Kasprzik, Dzalamidze, Colak

sobol024 15.05.2016 01:22

co wy z tym Kasprzikiem? sorry, ale ja w nim nic kompletnie nie widzę

Ogryzek 15.05.2016 08:56

Ja też nic w Kasprziku nie widzę poza metryką. Stary gość który obudził się w tym sezonie. A za chwilę skończy karierę.

Danch, Colak Dzalamidze OK + Wolski oczywiście.

brylant17 15.05.2016 09:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1439879)
https://twitter.com/janekx89/status/...650880?lang=pl Twitter

Tutaj kolejne informacje o Danchu, coraz więcej źródeł o tym mówi.

Akurat to było przed podpisaniem nowej umowy z Górnikiem i wtedy powiedział,że mu się nie opłaca odchodzić.Gdzieś wyczytałem,że do Wisły ma dołączyć....Wasilewski raczej SF

kpn 15.05.2016 09:21

Kasprzik:lol: to juz niech Buchalik zostanie. Po co wymieniać z ręcznika na ręcznik?

bridgeburner 15.05.2016 09:50

z tym Dzalamidze to pewna informacja?
Mnie ten gosc zupelnie nie przekonuje, w jednym meczy blysnie a 4 kolejne przespaceruje z lapami w kieszeni
zdolny leń i jeszcze do tego podatny na kontuzje

WhiteDoctor 15.05.2016 10:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1439826)
Mevro jest wypożyczony i wraca po sezonie do Sion decyzja już zapadła.Morioka co z tego,że ma technikę jak nie potrafi bronić ?

Śląsk ma możliwość wykupu

gówno z tego, bo to jest rozgrywający/ofensywny pomocnik i to nie są jego zadania, od bronienia to jest 5, a nawet 6 co biega przed nim

Danch jak najbardziej za

daniello1987 15.05.2016 14:43

my tu szukamy bramkarza i szukamy. a czy ktoś pomyslał o Wojciexhu Pawłowskim(obecnie Rozwój Katowice-wypożyczenie bodajze) ???? wiem,ze araz sie zaczną smichy-chichy ale gosc naprawde ma papiery i forme. ogladałem goscia w kilku meczach i naprawde potrafi bronic. fakt,nie wyszło mu za granicą. ale czy Wolskiemu,Starzynskiemu wyszło?? czy Wisłe nie stac by bylo na goscia który obecnie buja sie pomiedzu 1 a 2 liga?

brylant17 15.05.2016 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 1439921)
my tu szukamy bramkarza i szukamy. a czy ktoś pomyslał o Wojciexhu Pawłowskim(obecnie Rozwój Katowice-wypożyczenie bodajze) ???? wiem,ze araz sie zaczną smichy-chichy ale gosc naprawde ma papiery i forme. ogladałem goscia w kilku meczach i naprawde potrafi bronic. fakt,nie wyszło mu za granicą. ale czy Wolskiemu,Starzynskiemu wyszło?? czy Wisłe nie stac by bylo na goscia który obecnie buja sie pomiedzu 1 a 2 liga?

Następny ręcznik :lol: :lol: widziałeś co on wyprawia?

daniello1987 15.05.2016 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1439922)
Następny ręcznik :lol: :lol: widziałeś co on wyprawia?

jakos nie. a widział Kasprzika?Buchalika?Miskiewicza? szukamy jakis portygalczyków,bułhgarów czu innncyh wynazlazków za granicą a w Polsce jest kilku dobrych bramkarzy. ale wiadomo,50 zł tanszy to bierzemy

Deteinate 15.05.2016 15:04

Przecież ten Pawłowski nawet po angielsku nie umie mówić. No i nie sprawdził się nigdzie, ani w Udinese, ani w Śląsku, ani w tym włoskim drugo czy trzecioligowcu. Miśkiewicz dużo lepszy i na razie wystarczy, a jakbyśmy mieli naprawdę kupować super bramkarza to lepiej byłoby wziąć Kieszka albo Białkowskiego (gdyby byli za darmo).

siedzenaganku2 15.05.2016 15:29

mowa o Pawłowskim , byłym bramkarzu Lechii? przeciez ten chlopak w pół sezonu zrobil tak wielka furore w lidze, ze Dragowski przy nim to ....uś plastuś, charakterny o dobrych umiejetnosciach bramkarskich. Dla mnie idealny do bramki Wisły. 100 procent poparcia dla takiego transferu

Pawlowskiego w bramce wyszscy widzieli, kazdy wie co bronil w Lechii

mitmichael 15.05.2016 17:49

Swietny mecz Wasilewskiego z Chelsea wiec jak wroci do Krakowa to brac bez zastanowienia :)

bonawentura 15.05.2016 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniello1987 (Post 1439923)
jakos nie. a widział Kasprzika?Buchalika?Miskiewicza? szukamy jakis portygalczyków,bułhgarów czu innncyh wynazlazków za granicą a w Polsce jest kilku dobrych bramkarzy. ale wiadomo,50 zł tanszy to bierzemy

Generalnie to powinniśmy się skupić na tym, jakiego bramkarza szukamy. Czy kogoś, kto ma bardziej dobry refleks i broni efektownie, czy też kogoś, kto potrafi krzyknąć na obrońców i dobrze ich ustawić na przedpolu. Myślę, że powinniśmy szukać tego drugiego, bo lider na bramce, który jest odważny i nie widać po nim strachu w oczach (niestety taki strach w oczach ma Miśkiewicz), ma szacunek u obrońców na boisku to podstawa w solidnym zespole. Może rozglądnijmy się za kimś, kto jest nawet grubo po trzydziestce. Ktoś taki, jak onegdaj Sergiei Pareiko naprawdę by nam się przydał.

Odnośnie potencjalnego powrotu Wasilewskiego do Polski i ewentualnie do Krakowa - Wiśle by się bardzo przydał i stworzył pewnie niezły duet z Głowackim, bądź z Guzmicsem.

Odnośnie tego Żunicia - coś czuję, że to jak zwykle durny pomysł naszego dyrektora sportowego... jakim cudem on nadal jest szefem pionu sportowego w Wiśle, to chyba wie najlepiej Pan Cupiał.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1439862)
To kogo byście wyciągneli z tego Podbeskidzia BB?

Ja bym chętnie wyciągnął Szczepaniaka do zwiększenia rywalizacji w ataku.

Deteinate 18.05.2016 15:26

http://www.90minut.pl/news/266/news2...ril-Praia.html

Kieszek może być do wzięcia za darmo.

Markfire20 18.05.2016 15:35

Chłop traci ponad jedną bramkę na mecz, a Wy go chcecie?

wiesniak842 18.05.2016 15:43

Masz racje. Niech gra Buchalik, on zadnej bramki nie stracil (nie liczac rezerw;)).

Ma_niek 18.05.2016 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markfire20 (Post 1440227)
Chłop traci ponad jedną bramkę na mecz, a Wy go chcecie?

Genialny tok myslenia pogratulowac. Ja bym tego Kieszka brał jak nas stac. Gosc ma dobra opinie w Portugali i jeszcze troche moze pograc. A od naszych Michałow gorszy nie bedzie.

chimba 18.05.2016 16:05

Po co Nam bramkarz, jest dwoch dobrych wystarczy. Trzeba kupic rozgrywajacego bo nie wiadomo co z Wolskim i obronce bo Glowa odchodzi a nie beamkarza.

Wasiu 18.05.2016 16:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chimba (Post 1440230)
Po co Nam bramkarz, jest dwoch dobrych wystarczy.

Zależy o co faktycznie będziemy walczyć w następnym sezonie. Jak zwnou grupa spadkowa i walka o utrzymanie to Misiek może zostać. Czasami coś wybroni, nic ponadto. Jeśli w jego kontekscie używać słowo dobry to tylko w warunkach pierwszoligowych, ma Ekstraklase to zwykly przeciętniak.
Mamy pilniejsze potrzeby niż bramkarz, ale jak jest możliwość to na tej pozycji też się można rozejrzeć za nowym graczem.

chimba 18.05.2016 16:48

Czasami cos wybroni , dobre sobie, zobacz ile setek wybronil ze Ślaskiem i karnego wczesniej wyciagna.

Beskidowy 18.05.2016 17:08

A moze Miłosz Przybecki,do wzięcia za darmo? Kto wie czy by sie nie odbudowal u nas a przyspieszenie na skrzydle ma niesamowite, przynajmniej mial.

Paweł 18.05.2016 17:13

Tylko w Wiśle chyba nie ma sekcji lekkoatletycznej, a on poza przyspieszeniem nie miał żadnych innych większych atutów.

63.5 Kg 18.05.2016 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez chimba (Post 1440230)
Po co Nam bramkarz, jest dwoch dobrych wystarczy. Trzeba kupic rozgrywajacego bo nie wiadomo co z Wolskim i obronce bo Glowa odchodzi a nie beamkarza.

Mamy 2 bramkarzy fakt...
Jeden klasy sredniej...
Drugi klasy zerowej...

Faktycznie jest potencjal...

Głowa nie odchodzi wiec pole manewru się zwieksza co nie oznacza ze nie trzeba srodkowego obronce...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl