Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Temat polityczny (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9207)

AYALA 10.01.2014 19:36

bo chcą byśmy jedli jeeeszcze więcej unijnej żywności nafaszerowanej konserwantami i chemią ,wtedy człowiek szybciej umrze i ZUS zaciera ręce.

A jak ktoś nie chce żywności z konserwantami to zawsze jest szczaw i mirabelki jak poleca Niesioł

Mareq 10.01.2014 19:44

Najlepsze jest to, że raban jest podnoszony nie w momencie kiedy mogło to coś dać, czyli na etapie przygotowania aktu prawnego, tylko prawie 3 lata po jego opublikowaniu w Dz. U UE i na kilka miesięcy przed wejściem w życie newralgicznych przepisów. Norma.

Jaroo1 10.01.2014 20:25

Cytat:

Jaroo1 czekam, aż stwierdzisz że to wszystko wina Kaczyńskiego bo podpisał TL. Oczywiście ci którzy wybrali do władzy debili są bez zarzutu.
Oczywiście po części to wina Kaczyńskiego i PiSu. Oni nas w to gówno wciągnęli razem z kolesiami z PO i ekipy więc chyba naturalnym jest, że wszystkie następstwa związane z byciem w UE to są ich "zasługi".
Chcieli oddać niepodległość to oddali, teraz jakieś cepy z Brukseli nam mówią co jest dla nas złe co dobre, co i jak robić.
Ja czekam aż PiS dojdzie do władzy i zobaczymy jak będzie walczył z UE. Czy przypadkiem nie będzie tak samo rolowani za rządów PiSu jak za PO. Ciekawe co wtedy powiesz. A no ja naiwny, co ty możesz powiedzieć? Przecież ty zawsze sobie znajdziesz wymówkę żeby usprawiedliwić twojego pana.
W twoim chorym rozumowaniu to ja ponoszę odpowiedzialność za to co robi PO bo ośmieliłem się nie głosować ani na PO ani na PiS ale już Kaczyński i PiS nie ponoszą odpowiedzialności za to co nam zgotowała UE i TL. Oni do UE rękę przykładali ja do wygrania PO nie przyłożyłem dłoni. Ale taka jest właśnie twoja logika co nie?
I jakieś kłamstwa jeszcze wypisujesz, które sugerują, że ja nie uważam za odpowiedzialnych tej sytuacji wyborców PO.

Drozd 10.01.2014 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 1344210)
Najlepsze jest to, że raban jest podnoszony nie w momencie kiedy mogło to coś dać, czyli na etapie przygotowania aktu prawnego, tylko prawie 3 lata po jego opublikowaniu w Dz. U UE i na kilka miesięcy przed wejściem w życie newralgicznych przepisów. Norma.

Pewnie że norma. Napisz jeszcze ze nic się nie stało. Od sześciu lat jest taka norma, dla pierd....niętych. A winnych nie ma. No chyba że Kaczyński. Rudy kiedy wygrał ostatnie wybory? Nie czasem w 2011? Gdzie byli dziennikarze żeby go o takie sprawy pytać? A teraz kolejnych kilkaset zakładów padnie tak jak budowlanka dzięki euro. Ciekawy jestem kto jest na tyle jebnięty żeby jeszcze tych tumanów popierać. Wędzenie matołom przeszkadza, może jeszcze mandaty za grilla wprowadzą. Rudy kretyn też nie będzie protestował, a leming powie ze to norma. Jaja pańskie.

FraMat 10.01.2014 20:43

Nie panikujcie.
Będą więdzone kiełbasy, tylko wędzone nie w piecach wedzarniczych opalanych drewnem, ale, tak jak to zresztą już czyni większość dużych polskich producentów wytwarzajacych pseudo-wędliny do kupienia w Lidlach, Biedronkach, Kauflandach, a wędzonych w komorach z dymem w płynie.
Upadną tylko te zakłady, ktore nie wymienią tradycyjnych komór wędzalniczych na komory z dymem w płynie.
Mnie tam wszystko jedno czym jest to wędzone (bo dym w płynie ma te same właściwości, co dym naturalny). Ważne co w tej kiełbasie jest. Jesli mięcho to ok.
Jesli skórki, wypełniacze, emulgatoryi 80% wody to nie kupuję.

Sami producenci tez sobie winni jeśli przez ostatnie trzy lata nie odzywali się w sprawie proponowanych zmian. A mieli do nich dostep.

Drozd 10.01.2014 21:17

A skąd wiesz czy się nie odzywali? Sam napisałeś że więksi już wędzą "dymem w płynie" więc mają w dupie, a mniejszych nikt nie słuchał. Skoro o polskie interesy mają dbać producenci kiełbas to od czego jest rudy ze swoja bandą? Niedługo napiszesz że za limity co2 odpowiadają wiejskie babcie palące węglem w piecu bo nie protestowały.

Porter 10.01.2014 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1344221)
....Upadną tylko te zakłady, ktore nie wymienią tradycyjnych komór wędzalniczych na komory z dymem w płynie...Sami producenci tez sobie winni jeśli przez ostatnie trzy lata nie odzywali się w sprawie proponowanych zmian. A mieli do nich dostep.

Dokładnie, pokażcie mi masarza z Liszek, Nowej Wsi, którego nie stać na A6, Jeepa czy coś lepszego...
A inną kwestią jest dyktat socjalistycznej EU jakiego koloru kupę mamy robić... uzasadnienia w dyrektywach można szukać i szukać, może się znajdzie w 1 na 20, reszta to lobbing i chęć trzymania ludzi za pysk by przypadkiem za dużo demokracji nie było... Wszystko w końcu jest dla naszego dobra.

sambo 10.01.2014 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1344221)
większość dużych polskich producentów wytwarzajacych pseudo-wędliny do kupienia w Lidlach, Biedronkach, Kauflandach,

ja jeszcze pamiętam smak wędlin sprzed wejścia do UE.

Po wejściu do UE nie ma już wędlin a jest niejadalna padaka, która psuje się już 2 dni po kupieniu i to dzięki komu? Oczywiście że dzięki UE z jej rewelacyjnymi normami.

Na mój nos to zarobić mają producenci dymu w płynie a nie o zdrowie tu chodzi.

Drozd 10.01.2014 22:34

Pewnie, nie ma co bronić polskich interesów, bo masarz z Liszek jeździ A6.

Chodzi o to żeby pomysły eurokołchozu monitorować i w razie debilnych pomysłów, a jest ich wiele, protestować. I nie ma tu nic do rzeczy czym jeżdżą masarze.

Natomiast jeżeli się tego nie robi, z lenistwa, głupoty czy celowo to potem okazuje się że na każdym kroku jesteśmy w dupie. Czy jesli chodzi o stocznie, limity połowów dorsza, emisje co2 czy wędzone kiełbasy. A odpowiedzialnych nie ma.

Gwiaździsty 10.01.2014 23:09

Tusk aby utrzymać się u władzy gotów ściągnąć "bratnią pomoc" w razie czego :

http://wpolityce.pl/wydarzenia/71414...zesci-opozycji

sambo 10.01.2014 23:20

a mnie się wydaje, że tu raczej chodzi o mosad. Teraz przyjdzie taki agent po cywilu na ten przykład na Libanie, wylegitymuje a jak wydasz mu się wrogiem Izraela to nawet zaaresztuje i przewiezie z Balic prosto do ziemi obiecanej. Na miejscu islamskich kebabiarzy a jest ich trochę - już zacząłbym się bać o judeosceptykach nawet nie wspomnę

FraMat 10.01.2014 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1344225)
A skąd wiesz czy się nie odzywali? Sam napisałeś że więksi już wędzą "dymem w płynie" więc mają w dupie, a mniejszych nikt nie słuchał. Skoro o polskie interesy mają dbać producenci kiełbas to od czego jest rudy ze swoja bandą? Niedługo napiszesz że za limity co2 odpowiadają wiejskie babcie palące węglem w piecu bo nie protestowały.

Nikt.
Naprawdę nikt.
Żaden z producentów wędlin w Polsce, czy to potentat zaopatrujący wszystkie Biedronki, czy mały producent z wioski pod Krakowem nie zająknął się nigdzie ani słowem na temat projektowanych przepisów unijnych, mimo że z racji prowadzonej działalności o projekcie musiał wiedzieć.
Żaden z nich nie zwrócił się do rządu z prośbą o powstrzymanie wprowadzania przepisów mimo że istniała taka możliwość.
Ja naprawdę nie jestem tuskofanem, ale do jasnej anielki, jak producenci nie dbają o siebie to żaden rząd za nich niczego nie zrobi.
Gdybym był producentem wędlin to chyba normalne, że monitorowałbym sytuację legislacyjną w swojej branży.
A oni dopiero teraz się obudzili?

silver03 11.01.2014 01:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1344242)
Nikt.
Naprawdę nikt.
Żaden z producentów wędlin w Polsce, czy to potentat zaopatrujący wszystkie Biedronki, czy mały producent z wioski pod Krakowem nie zająknął się nigdzie ani słowem na temat projektowanych przepisów unijnych, mimo że z racji prowadzonej działalności o projekcie musiał wiedzieć.
Żaden z nich nie zwrócił się do rządu z prośbą o powstrzymanie wprowadzania przepisów mimo że istniała taka możliwość.
Ja naprawdę nie jestem tuskofanem, ale do jasnej anielki, jak producenci nie dbają o siebie to żaden rząd za nich niczego nie zrobi.
Gdybym był producentem wędlin to chyba normalne, że monitorowałbym sytuację legislacyjną w swojej branży.

Nasi producenci mogli, ale nie musieli. Natomiast rząd miał obowiązek chronić interesy polskich przedsiębiorców, do tego między innymi został wybrany.

Mareq 11.01.2014 10:25

Cytat:

Pewnie że norma. Napisz jeszcze ze nic się nie stało. Od sześciu lat jest taka norma, dla pierd....niętych. A winnych nie ma. No chyba że Kaczyński. Rudy kiedy wygrał ostatnie wybory? Nie czasem w 2011? Gdzie byli dziennikarze żeby go o takie sprawy pytać? A teraz kolejnych kilkaset zakładów padnie tak jak budowlanka dzięki euro. Ciekawy jestem kto jest na tyle jebnięty żeby jeszcze tych tumanów popierać. Wędzenie matołom przeszkadza, może jeszcze mandaty za grilla wprowadzą. Rudy kretyn też nie będzie protestował, a leming powie ze to norma. Jaja pańskie.
A pajacom zylki pekaja od politycznej agitacji.
Nie napisalem, ze jest to cos dla mnie normalnego, tylko, ze przewaznie tak sie dzieje, ze dyskusja otwiera sie kiedy mleko jest juz rozlane.

cpc 11.01.2014 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1344242)

To jest standard. Podobnie było ostatnio z OFE. Wielki wrzask powstał w szeregach opozycji po "rabunku" części naszych pieniędzy z kont OFE. Dlaczego piszę słowo rabunek w cudzysłowie? Ano dlatego, że kilka lat wcześniej sądownie zostało potwierdzone, że nasze pięniądze na kontach w OFE nie są wcale prywatne, a więc nie są nasze, tylko państwowe. Oczywiście ten wyrok sądowy to absurd ale tak na prawdę utorował on drogę pod przyszłą nacjonalizację środków zgromadzonych w OFE. Rząd Tuska nie zabrał naszych pieniędzy tylko państwowe, więc w zasadzie z przyczyn formlanych ciężko tu mówić o rabunku.
Pamiętam wtedy, że nikt z parlamentarnej opozycji się nawet nie zająknął, temat przeszedł bez echa.

emj10 11.01.2014 15:48

Może dlatego, że ten "rabunek" popierają niemal wszystkie siły polityczne, a chyba wszystkie parlamentarne chciały rozwalenia OFE.

rw88 11.01.2014 16:52

Z tego, co pamiętam to PiS chciał żeby te zmiany w OFE poszły jeszcze dalej, niż plany rządowe, natomiast jak się zaczął szum wokół sprawy, to w.g. nich brakło "konsultacji społecznych". Kaczyński wszak ma chrapkę na zamach na sektor bankowy, także takie zmiany w OFE to przy tym (w tym kontekście) są pryszczem.

Drozd 11.01.2014 21:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mareq (Post 1344258)
A pajacom zylki pekaja od politycznej agitacji.
Nie napisalem, ze jest to cos dla mnie normalnego, tylko, ze przewaznie tak sie dzieje, ze dyskusja otwiera sie kiedy mleko jest juz rozlane.

Bo napisać że rudy z POwcami nic nie robi, niczego nie pilnuje, a jak się już za coś weźmie to spieprzy to polityczna agitacja :). W ogóle POwców można tylko chwalić bo inaczej jest się pajacem. O przepraszam tak było może jakiś czas temu, ale dziś już tylko ślepi albo beneficjenci nierządu rudego wciąż udają, że nic się nie zmieniło.

A kto powinien otwierać taką dyskusję? Nie czasem polski przedstawiciel reprezentujący władzę jak tylko o pomysłach uderzających w Polskę usłyszy? Oczywiście są głosy twierdzące że powinien to robić masarz z Liszek i on jest winny że przez trzy lata była w temacie cisza. Jednak masarz moim zdaniem powinien robić kiełbasy, a od dbania o prawne warunki jest chyba ktoś inny.

Natomiast określając karygodne zaniedbanie normą warto by określić kto taką normę wprowadził. Bo można by pomyśleć że to PN. A to bzdura.

Drozd 11.01.2014 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1344291)
Z tego, co pamiętam to PiS chciał żeby te zmiany w OFE poszły jeszcze dalej, niż plany rządowe, natomiast jak się zaczął szum wokół sprawy, to w.g. nich brakło "konsultacji społecznych". Kaczyński wszak ma chrapkę na zamach na sektor bankowy, także takie zmiany w OFE to przy tym (w tym kontekście) są pryszczem.

Wiadomo bo OFE to jeden z większych przekrętów ostatniego dwudziestolecia. I chęć zrobienia z tym porządku jest dla każdego myślącego naturalna. Natomiast zabranie kasy to nie jest robienie pożądku, a tym sie właśnie charakteryzuje POwska zmiana.

"Zamach na sektor bankowy" :D bo chce wprowadzić podatek od wytransferowywanej z Polski kasy? Nie używałbyś retoryki propagandowych mediów bo wstyd.

emj10 11.01.2014 21:41

Im JKM będzie częściej pojawiał się w mediach tym jego partyjka będzie zbliżała się szybciej w kierunku 0% poparcia czego sobie i jemu życzę. Jak minie czas JKM to może przyjdzie czas na prawdziwych liberałów w polskiej polityce.

yarow 11.01.2014 22:37

Feudalizm?

http://www.kresy.pl/kresopedia,histo...nianym-chlopom

Gwiaździsty 12.01.2014 10:40

Niebawem każdy z nas będzie musiał płacić haracz za komunistyczną propagandę serwowaną nie tylko w TVP ale i ....... w TVN i POlsacie:
http://wpolityce.pl/wydarzenia/71522...a-tvn-i-polsat

emj10 12.01.2014 17:20

Słusznie. Jeśli abonament to dla wszystkich. Wprowadzić okienkowość w "programach misyjnych" i dzielić kasę względem udziału takich programów w repertuarze stacji. Kilka lat temu już o tym pisałem.

Gwiaździsty 12.01.2014 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1344391)
Słusznie. Jeśli abonament to dla wszystkich. Wprowadzić okienkowość w "programach misyjnych" i dzielić kasę względem udziału takich programów w repertuarze stacji. Kilka lat temu już o tym pisałem.

Skoro słusznie, to kasa też dla TV Trwam czy TV Republika, prawda ? A nie tylko dla postkomunistycznych szambonurków.

JEDREK76 12.01.2014 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1344391)

Jasne najkrótsza droga do prywatyzacji TVP i uwłaszczenia się resortowych klanów.

emj10 12.01.2014 20:28

Każdą prywatyzację generalnie popieram. Są kraje, gdzie nie ma telewizji publicznej i jakoś sobie radzą. Poza tym TVP od dawna nie jest telewizją publiczną, a partyjną stąd nie płakałbym jakby zginęła. Zmienia się rząd, zmienia układ w KRRiTV to i zmieniają się ludzie na salonach Woronicza.

cpc 12.01.2014 21:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yarow (Post 1344322)

To w takim razie kto jest nową szlachtą? Bynajmniej nie przedsiębiorcy jak chcieli by tego związkowcy. Odpowiedź w linku:
http://wpolityce.pl/artykuly/69251-f...znie-88-mld-zl

Która partia parlamentarna adresuje ten problem w ogóle? O ile dobrze kojarzę to żadna.

Arapaho 13.01.2014 00:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1344414)
Każdą prywatyzację generalnie popieram. Są kraje, gdzie nie ma telewizji publicznej i jakoś sobie radzą. Poza tym TVP od dawna nie jest telewizją publiczną, a partyjną stąd nie płakałbym jakby zginęła. Zmienia się rząd, zmienia układ w KRRiTV to i zmieniają się ludzie na salonach Woronicza.

No to gigant jesteś....każdą?sektor energetyczny czy zbrojeniowy też?
Tak pewnie sa kraje które nie mają telewizji publicznej ale w polskich warunkach jakoś dziwnie przy prywatyzacjach kręcą się zawsze kolesie ze służb, byli TW, uwłaszczona postkomuna albo nasi przyjaciele ze wschodu lub zachodu. Trzeba byc ciemnym jak dwunasta w nocy żeby nie zauważyć wielu wrogich przejęć lub celowych doprowadzeń do upadku / strat przedsiębiorstw które mieliśmy na przestrzeni ostatnich 23 lat i dalej popierać prywatyzację w ciemno wszystkiego co się da. W Polsce prywatyzacja = stopniowa likwidacja zakładu (przy wykupie przez zagranicznych inwestorow) lub zakup za groszę firm przez ludzi z układu z łapówami w tle. A zwalnianym ludziom państwo i tak musi wyplacać zasiłki czy ubezpieczenia zdrowotne, pomijam takie kwestie jak pogorszenia bezpieczeństwa bo młodzi bez pracy często szukają przygód poza prawem i skutki tego sa niezbadane- ale to nie jest tak medialne jak w przypadku dopłat państwa do zakładu bo wtedy szum.......
p.s. z Donka kogucik się zrobił. Do Camerona zyga a Putinowi je z ręki. Jedyne wytłumaczenie to że jakby udało sie Cameronowi z ograniczeniem emigrantów to postkomuchy miałyby stada bezrobotnych młodych ludzi na karku i ci mogliby im nieźle tyłki przetrzepać a tak mogą wypychac z kraju ile sie da.Im mniej mlodych w kraju tym im lepiej rządzić

emj10 13.01.2014 01:22

Słabo coś czytałeś moje posty z ostatnich lat również na temat mojego stosunku do prywatyzacji, albo przez to, że rzadko ostatnio się pojawiasz w temacie straciłeś kontakt z rzeczywistością.

Drozd 13.01.2014 10:49

Sołtysie wszyscy wiedzą że każdą prywatyzację popierasz :) pewnie zwłaszcza te złodziejskie, których była ogromna większość. psl od 20 lat z tego żyje. Więc lepiej się nie ośmieszaj.

sanderuss 13.01.2014 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 1344456)
No to gigant jesteś....każdą?sektor energetyczny czy zbrojeniowy też?

http://www.army-technology.com/contr...indexAtoZ.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Top_100...al_Contractors

Powyzej listy kontraktorow zbrojeniowki w UK i Stanach. Wszystki firmy sa prywatne i w zadnej rzad nie ma zadnych zlotych akcji czy czegos takiego. Wplywy sa zachowane w inny sposob. Np CEO Northrom Grumman jest Wes Bush (zbieznosc nazwisk nieprzypadkowa). Tak samo w BAE czy Lockhead Martin. Tak samo firmy z branz energetycznych...

http://www.nasdaq.com/symbol/noc/institutional-holdings

http://www.nasdaq.com/symbol/ba/institutional-holdings

http://www.nasdaq.com/symbol/baesf/i...ional-holdings

emj10 13.01.2014 11:51

Popieram dokończenie wstrzymanych przez PiS prywatyzacji, aby ich ludzie nie mieli ciepłych posadek jeśli uda im się wrócić do władzy gdzieś koło 2020 roku. Drozd nie martw się, nie załapiesz się na takie stanowisko w przyszłości. Nie grozi to :)

Prywatne zawsze jest lepsze od państwowego ze względu na mniejsze wpływy polityków oraz oderwanie od hierarchicznego podziału konfitur.

Drozd 13.01.2014 12:52

Bo ciepłe posadki w firmach przejętych od obywateli za bezcen powinni mieć klakierzy PO, PSL i reszta koalicji nocnej zmiany. Najlepszy przykład A4 KRAKÓW KATOWICE.

Jeśli mowa o posadkach w państwowych spółkach to może zwróć się z pretensjami do PO i rudego, bo chyba ledwie miesiąc temu takowe obiecywali jako łapówę. Nie mierz innych własną miarą sołtysie... Dla ciebie posadki brakło to trzeba było za gastarbeitera ? Naprawdę mi przykro :)

Pan_Wątrobian 13.01.2014 12:55

Politycznej poprawności ciąg dalszy :) zaraz po pojawieniu sie tych słów znanego nam "koleszki" ,właściciel polsatu zwrócił sie do portalu ringpolska.pl o usuniecie materiału :) Co to za kraj w którym nie można mówić co sie myśli chociażby w ramach zdrowego rozsądku?to już nie moge powiedzieć ,że kogoś nielubie ?że czegoś nienawidze ? http://www.youtube.com/watch?v=HBOpVUdFsoc

AS82 13.01.2014 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1344486)
Bo ciepłe posadki w firmach przejętych od obywateli za bezcen powinni mieć klakierzy PO, PSL i reszta koalicji nocnej zmiany. Najlepszy przykład A4 KRAKÓW KATOWICE.

Jeśli mowa o posadkach w państwowych spółkach to może zwróć się z pretensjami do PO i rudego, bo chyba ledwie miesiąc temu takowe obiecywali jako łapówę. Nie mierz innych własną miarą sołtysie... Dla ciebie posadki brakło to trzeba było za gastarbeitera ? Naprawdę mi przykro :)

Czy ty rozumiesz ,że jak twoi PISowci wygrają wybory , to też jak stonka obsiądą państwowe posadki ? Oglądasz czasem wiece wyborcze ? Widzisz tych wszystkich klakierów na sali ? Oni właśnie czekają na te posady. To się tyczy całej klasy politycznej ,więc nie wiem czemu tak wypominasz to POwcy jak PISowcy zrobia tak samo...

DonaltTSSk 13.01.2014 17:22

Po 1 to trzeba odsunąć PO od władzy. Jedyną siłą, która realnie może o zrobić jest PiS. Jeśli uda się odsunąć PO od władzy, a PiS będzie rządził główne media skupią się wtedy na atakach na nich podobnie jak w latach 2005-07 , a nie wybielać jak dzisiejsze PO. Dopiero wtedy można coś działać młodego i nowego "na prawo" z Ruchem Narodowym :)

PS. Cholera, coś się stało Jerzemu Owsiakowi: chodził na czworakach po stole, wydawał dziwne dźwięki i szukał jakiegoś słoika z pieniędzmi.

AS82 13.01.2014 18:02

Kaczyński to zgrana karta ,która siedzi w polityce już od 24 lat , ja bym się już po nim niczego nie spodziewał , to polityk ,który jest nastawiony na trwanie jak Tusk ,żadnych zmian nie przeprowadzi ,będzie jedynie pozorował ,że coś robi jak jego rzekoma walka z korupcją . Kaczyński to rezydent przy korycie i nic więcej.

DonaltTSSk 13.01.2014 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1344525)
Kaczyński to zgrana karta ,która siedzi w polityce już od 24 lat , ja bym się już po nim niczego nie spodziewał , to polityk ,który jest nastawiony na trwanie jak Tusk ,żadnych zmian nie przeprowadzi ,będzie jedynie pozorował ,że coś robi jak jego rzekoma walka z korupcją . Kaczyński to rezydent przy korycie i nic więcej.

Może i siedzi 24 lata w polityce, ale rządził 1,5 roku tylko i jak stary układ zobaczył, że zaczynają się brać za ludzi "z góry" to główne media skutecznie zapewniły zwycięstwo PO ze scenką "płaczącej niewinnej kobiety" (Sawickiej) na czele. Zresztą temat po raz X na forum więc nie ma sensu znowu się obsypywać tymi samymi postami co kilkanaście stron wcześniej, ale Ty jako fan tej świni Jerzego Urbana tego nie zrozumiesz.

AS82 13.01.2014 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DonaltTSSk (Post 1344527)
Może i siedzi 24 lata w polityce, ale rządził 1,5 roku tylko i jak stary układ zobaczył, że zaczynają się brać za ludzi "z góry" to główne media skutecznie zapewniły zwycięstwo PO ze scenką "płaczącej niewinnej kobiety" (Sawickiej) na czele. Zresztą temat po raz X na forum więc nie ma sensu znowu się obsypywać tymi samymi postami co kilkanaście stron wcześniej, ale Ty jako fan tej świni Jerzego Urbana tego nie zrozumiesz.

Daruj sobie te prymitywne zaczepki

A co do Kaczyńskiego ,który siedzi w polityce 24 lata a rządził przez ten czas tylko 1,5 roku , pokazuje jak zabetonowali sobie koryto , bo można być politykiem przez 22 lata i za nic nie odpowiadać . 22 lata !! Moja odpowiedz na to ,to kadencyjność , 2 kadencje i do widzenia.

Gwiaździsty 13.01.2014 19:46

Lepszy on niż ci co narzucają obecnie Polakom pedalskie prawa, które sprawią, że ich życie i ich dzieci zamieni się w piekło.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl