![]() |
Pilna sprawa...chcę przekazać swój 1% na rzecz Naszej Wisełki...podajcie jak najszybciej numer konta
Pozdrawiam!!! "STARY" ...JUŻ NIE AKTUALNE!!! znalazłem co trzeba |
Cytat:
Cytat:
Ale wszyscy zapominają, że więcej osób ginie na drogach, z ich powodu nie jest ogłaszana żałoba, bo przecież 15 trupów w 15 wioskach jest mniej spektakularne, niż 15 zmarłych w jednym miejscu... :-/ |
Gdzie mogę znaleźć stenogramy z posiedzeń sejmu z okresu II RP? Spotkał się ktoś z czymś takim w Krakowie?
|
Cytat:
Cytat:
|
Mam takie pytanie: w Gdańsku pare lat temu (nie wiem jak obecnie) śpiewano taką kościelną przyśpiewkę jak zawodnik przeciwnej drużyny leżał na boisku. Za nic nie mogę sobie przypomnieć co śpiewali, przypomni ktoś?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ciekawe czemu nie działa żydowskie forum :haha:
|
Czołem, mam pytanko, z zakresu RTV, tylko bez śmiechów ;)
Mam TV Sony, kineskopowy 15 letni. Oczywiście format ekranu to 4:3. Póki co biorę z kablówki sygnał analogowy. Chciałbym teraz z UPC wziąść pakiet cyfrowy Select SD. Będzie się to dało oglądać na Sonaczu? Podpiąć się podepnę po SCART ale jaki będzie format obrazu, jakość etc? Dzięki za pomoc. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Orientuje sie ktos czy z Krakowa kursuja busy do Kokotowa ?
|
Dlaczego PKP nie obniżyło cen biletów na trasie Kraków - Warszawa dla pociągów Intercity (na czas usuwania skutków katastrofy) ? Zamiast 3 godzin, będzie jechał 6. Dlaczego człowiek ma płacić te 123 zł jak czas podróży jest dwukrotnie dłuższy ?
|
Pamięta ktoś co to za piiłkarz i z kim mecz był: jakies 4 lata temu, liga angielska -> Chelsea z kimś grało i nie pamiętam czy Terry, czy ktoś inny musiał stanąć na bramce, bo pierwszy bramkarz dostał kartke, a drugi jakaś kontuzja ... PAMIĘTA KTOŚ MOŻE? :D
|
Cytat:
Cytat:
|
Jest jakiś dobry horror w kinach na który można zabrać ze sobą dziewczynę? a co, niech się trochę poboi :)
|
Cytat:
|
Jestem zielony w tym temacie, potrzebuje do auta typowe duperela (jakąś linka od tylniej półki etc), planuje na szrot zajrzeć, na jakiej zasadzie są opłaty?
|
Siema mam pytanko nie ma ktoś do sprzedania kamagre w żelu jak cos to priv! :)))
|
Cytat:
|
Cytat:
:D |
Kaan, dzieki pojechalem i za 20 zl zgarnalem mase dupereli co po sklepach/allegro by mi wyszlo ponad 150 ;D
|
Chcę założyć stronę w internecie z końcówką : pl lub com. Docelowo ma to być oferta firmowa ale bez możliwości kupowania na niej. Docelowo potrzeba mi około 1-2GB miejsca na stronę, poczta w tej samej nazwie co strona i no i żeby to była jakaś dobra solidna firma uznana w internecie. Chciałbym aby było płatne z góry za rok i wykupić tą nazwę firmową z końcówką na zawsze albo chociaż mieć pierwszeństwo odnowienia. Ile takie coś może orientacyjnie kosztować na rok ?
|
Cytat:
wiem, wiem stolyca ;) |
Cytat:
...wie ktos gdzie jakis szrot jest gdzie stoją ASTRY 1 |
Wysylaja się wam maile na poczcie na interii?
Od jakichs 2h nie moge wyslac do nikogo :/ |
Wysyłają ale docierają z opóźnieniem.
i Odbieram również i to sporym ok 3/4 godz. |
Cytat:
Ja ostatnio zakładełem stronę i koszty w jednym z serwisów to 306,27 zł brutto za rok, a w tym: 3 konta email oraz 5 GB przestrzeni na Twoje dane wybór layoutu strony obsługa strony i pomoc ze strony serwisu dodatkowe narzędzie do zarządzania roczna rejestracja domeny .pl oczywiście z prawem przedłużenia (domena com za pierwszy rok to dodatkowo 30 zł netto) Koszt rocznego przedłużenia ważności domeny .pl to od 50 do 100 zł netto. W razie dalszych pytań priv. |
Mam kurtke z poliamidu i na metce jest, że nie wolno prasować! I tu rodzi się moje pytanie: jak ją wyprasować beż żelazka?:)
|
poszukuję w necie informacji na temat " zalet wirusów komputerowych" i nie mogę nic znaleźć... poratuje ktoś ?
|
Mam OGROMNA prosbe do chlopakow z Dublina!!! Gdzie tu mozna ogladnac jutrzejszy mecz? Tylko prosilbym tak bardzo dokladnie wytlumaczyc tzn.dokladny adres poniewaz jestem tu pierwszy raz i sie wogole nie orientuje w terenie. Byloby super jakby to byla wislacka knajpa :D
|
fifi1906
Żelazko parowe Ci pomoże.... tak rzecze moja żona, a Ona oczywiście wie wszystko!!! |
Ktoś wie jakie są normy budowlane dotyczące szerokości i wysokości otworów drzwiowych? W sensie maks. szerokość i wysokość.
Bo nie wiem czy robić zadymę :) |
czy da się przebić ścianę nośną w piwnicy kamienicy??
otwieram pub na rynku w krk i mam 2 piwnice pod kamienicami oddzielone ścianą nośną... chce je połączyć żeby zrobić większy lokal... Czy jest to możliwe?? Jeśli tak to ile mniej więcej kosztuje takie coś jakbym chciał wynająć specjalistów?? Jak sprawa wygląda z projektem w przypadku połączenia...?? Musze latać po urzędach i zmieniaż to...?? Proszę o pomoc!! Możliwie jak najszybszą... |
Cytat:
wymiary podane w mm "ROZMIAR" S0, H0, SZ, HZ Drzwi TBS NORMA „80” 876, 2058, 906, 2073 „90” 984, 2058, 1014, 2073 „100” 1076, 2058, 1106, 2073 S0- szerokość otworu w murze przystosowanego do osadzenia ościeżnicy [mm] H0 - wysokość otworu w murze przystosowanego do osadzenia ościeżnicy [mm] SZ - szerokość całkowita ościeżnicy [mm] HZ - wysokość całkowita ościeżnicy [mm] UWAGA! Wymiar H 0 ma zastosowania do ościeżnicy do postawienia na gotowej posadzce. W przypadku zastosowania ościeżnicy przystosowanej do zalania w posadzce podany wymiar wysokości należy zwiększyć o 30 mm. |
Dzięki wielkie - znaczy że jeśli mi zrobili wysokość 2130 mm to ciut przesadzili ...
|
Zna sie ktoś na działalnosci stowarzyszeń ?
nie myśle teraz o skwk to raz, a dwa nie mam czasu na przeczytanie ustawy i kodeksu chodzi mi o to jak można zarząd stowarzyszenia odwołać. Jak ktoś ma jakieś pomysły to walić priv czy cos |
Cytat:
tyle miałem kiedyś w mailu od prawnika bo też mnie to interesowało |
Cytat:
Ale możesz zaryzykować. Kolejność postępowania: - opinia i ekspertyza konstrukcyjna (czy to w ogóle możliwe) - zgoda właścicieli nieruchomości... jak są różni - to już może umrzeć temat - - opinia rzeczoznawcy ds. p-poż - program konserwatorski co do zakresu przebudowy i zmian (bardzo trudne) - projekt budowlany - uzgodniony z konserwatorem (bardzo bardzo trudne) - pozwolenie na budowę (tu już bułka z masłem) - projekt wnętrz (niewykluczone że też będziesz musiał uzgadniać na Kanoniczej) - wykonawstwo ... no to temat rzeka ;) Ale generalnie ... ciężkie do przeprowadzenia. Na Euro nie zdążysz ;) |
Cytat:
ale np dokładniej : Stowarzyszenie nie ma nigdzie informacji o statucie. Czy jest to juz powód by odwołać zarząd ? Imho jest to działanie na szkode stowarzyszenia. I jak można odwołać zarząd ? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl