Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Jakub Meresiński życie i twórczość - fakty, wydarzenia,aluzje (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9665)

Vinci 13.08.2016 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez South (Post 1448249)
Czy ci kibice nie zapieprzali z łopatami przed meczem z Lazio aby mecz w ogóle mógł się odbyć, czy ci kibice kiedyś nie zapieprzali na boisku treningowym, odśnieżając je do zajęć piłkarzy ?

tak na szybko 2 przykłady....

I Ci co, na jesieni zebrali w potężnej zbiórce na jesieni ponad milion złotych dla klubu. (jedna z plotek niesie, że za mniej Meresiński Wisłę kupił - zabawne)
I Ci co pomogli załatwić dla kulawego marketingu promocje na ekranach LED - np. na Bagateli.
I Ci co zorganizowali manifestacje poparcia na starym kortowym boisku w 2004 r:

Cytat:

"1906 procent poparcia dla decyzji Bogusława Cupiała" – transparentem o takiej treści (nawiązując do daty założenia klubu) kibice na stadionie wyrazili swój stosunek do ostatnich wydarzeń w Wiśle i statusu Henryka Kasperczaka.
Przestrzeliłeś Markus trochę....

Cytat:

'Co dalej' jest pytaniem na które musi odpowiedzieć Meresiński. Nie Stanowki, nie Warszawa, nie tylko właściciel klubu. My jako kibice oczywiście stawiamy to pytanie ale odpowiedz należy do Meresińskiego.
Natomiast do kibiców i sympatyków należy wywieranie presji i patrzenie na ręce. Nie ma tu za wiele miejsca moim zdaniem, na filozofie pt. "dajmy facetowi czas", "zobaczymy, jak to będzię" itp. To nie zabawka. Taki klub, z takimi sportowcami i kibicami to wartość i zabytek tego miasta.

Ogryzek 13.08.2016 14:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krotochwila (Post 1448251)
Jak to na dzień dzisiejszy wszystko składam do kupy, to wychodzi mi, że:

1. Naciskany przez banki i być może również zarząd TF, Cupiał, w obliczu braku jakichkolwiek ofert kupna Wisły,zwyczajnie po ludzku zmęczony klubem, zniechęcony latami niepowodzeń postanowił ją opchnąć za wszelką cenę i byle komu. Po ludzku odpuścił, doszedł do kresu.W dupie miał przyszłość Klubu, zwyczajnie podjął decyzję, że "pas, dobranoc, niech się dzieje co chce".
Poziom desperacji najlepiej ilustruje fakt, że tak naprawdę Cupiał zapłacił Meresińskiemu, żeby ten zszedł z drzewa i Wisłę kupił. Przecież ten geszefciarz płaci za Wisłę pieniędzmi TF...
.

To były dobrodziej nie mając kupców na Wisłę nie mógł oddać Wisły TS-owi? Tylko tak nas "umiłował" że nas w niezłe gówno wpakował na koniec?

TS to nie jest dobry wybór - ale to jest mimo wszystko normalny wybór który dawałby jakąś nadzieje! A Cupiał zagrał w chuja z kibicami (bo się znudził) i oddał jakiemuś przekrętasowi Wisłę jeszcze mu dopłacając! A to ci numer! No panie Bogusławie - wielkie brawa!

Dla mnie w tym wszystkim jest ciągle pytanie - mam dość Wisły - czemu nie oddaje do TS. Czemu tego nie zrobił?

c. 13.08.2016 14:19

Acha.. czyli Cupiał w ciemno dał komuś 4 miliony złotych, ba.. kolesiowi, z którym nawet na żywo nie rozmawiał???

"Masz Meres 4 miliony i zapłac piłkarzom pensje" - rzekł listonosz Cupiała do Jakuba.

O czym wy piszecie?

Farmazon goni farmazon, na razie zadnych faktów i dowodów, ani tego co siedzi w głowie Cupiała i co zamierza zrobić Meresinski. Ja wciaz czekam na przebieg wydarzen..

staho 13.08.2016 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1448246)
Na razie jedyny efekt jego bytności w klubie jest taki, że 4 bańki od TF na pensje dla pracowników się rozpłynęły niezbyt wiadomo gdzie. Co w zamian? Może ktoś kto nie będzie mataczył? To już byłby postęp.

Jakieś zródło tych mitycznych 4 baniek ? Potwierdzenie przelewu?
Ktoś puścił plotę na Twitterze, następnie ktoś to opisał w gazecie i tak wszyscy biorą to za pewnik.

Lukasz 13.08.2016 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1448255)
Dla mnie w tym wszystkim jest ciągle pytanie - mam dość Wisły - czemu nie oddaje do TS. Czemu tego nie zrobił?

Dlatego że TS był niezainteresowany albo, nie chciał oddać.
Nie ludziom którzy żądali złotówki od każdego biletu, nie tym którzy przyczylini sie że nóż poleciał z trybun, nie tym którzy organizowali bojkot uderzajacy w finanse klubowe, nie tym ktorzy chcieli przejąc kontrolę nad klubem czy nie tym którzy wpływali na politykę kadrową zarzadu zwalniając prezesów.

RAFi89 13.08.2016 14:34

Cytat:

1. Naciskany przez banki i być może również zarząd TF, Cupiał, w obliczu braku jakichkolwiek ofert kupna Wisły,zwyczajnie po ludzku zmęczony klubem, zniechęcony latami niepowodzeń postanowił ją opchnąć za wszelką cenę i byle komu. Po ludzku odpuścił, doszedł do kresu.W dupie miał przyszłość Klubu, zwyczajnie podjął decyzję, że "pas, dobranoc, niech się dzieje co chce".
Poziom desperacji najlepiej ilustruje fakt, że tak naprawdę Cupiał zapłacił Meresińskiemu, żeby ten zszedł z drzewa i Wisłę kupił. Przecież ten geszefciarz płaci za Wisłę pieniędzmi TF...
Nie zdziwiłbym się gdyby prawda była taka, że to ktoś z TF skontaktował się z J.M. a nie odwrotnie.

Jak zaczynała się historia ze sprzedażą było 14mln, później cena poleciała a teraz okazuje się że Cupiał z TF dopłacili do sprzedaży. Dobrze że kredytu na sprzedaż Wisły nie wzięli. Facet mógł oddać za darmo TS-owi ale na złość wymyślił Meresińskiego i dopłacił do interesu. Po czym zwołał tajną naradę jak Wisłę odzyskać i zaprosił Wdowczyka.
Wisła trafiła w ręce czarodzieja ale mam wrażenie że ostatnia twórczość "dziennikarzy" i niektórych kibiców to już totalny odjazd.

Markus 13.08.2016 14:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1448254)
I Ci co, na jesieni zebrali w potężnej zbiórce na jesieni ponad milion złotych dla klubu. (jedna z plotek niesie, że za mniej Meresiński Wisłę kupił - zabawne)
I Ci co pomogli załatwić dla kulawego marketingu promocje na ekranach LED - np. na Bagateli.
I Ci co zorganizowali manifestacje poparcia na starym kortowym boisku w 2004 r:

Przestrzeliłeś Markus trochę....

Spokojnie Vinci. Byli kibice, którzy robili i nadal robią wiele dobrego dla Wisły, ale też i tacy, którzy swoim zachowaniem ściągali na Cupiała i klub koszty oraz kary. Tacy jak Misiek. Oni też pomagali Cupiałowi? Budowali jego zaangażowanie? Ciekawe, czy zadał ktoś sobie trud policzenia, ile łącznie pieniędzy przez te 19 lat zapłacił klub PZPN-owi i UEFA tytułem kar za zachowanie kibiców?

O tym elemencie teraz rozmawiamy. Może i tu warto o trochę refleksji :-)

Pozdrawiam i miło również Ciebie widzieć nadal na forum.

heoij 13.08.2016 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CMSNero (Post 1448212)
jak nie odróżniasz zlodziejstwa od przedsiębiorczości to juz twoj problem

Odpisałbym Ci jakie mam zdanie na ten temat, ale nie chcę mieć potem nieprzyjemności, jak na shotuboxie straszyłeś, że nie jestem anonimowy itp. :D

Krotochwila 13.08.2016 14:41

Cytat:

To były dobrodziej nie mając kupców na Wisłę nie mógł oddać Wisły TS-owi? Tylko tak nas "umiłował" że nas w niezłe gówno wpakował na koniec?

TS to nie jest dobry wybór - ale to jest mimo wszystko normalny wybór który dawałby jakąś nadzieje! A Cupiał zagrał w chuja z kibicami (bo się znudził) i oddał jakiemuś przekrętasowi Wisłę jeszcze mu dopłacając! A to ci numer! No panie Bogusławie - wielkie brawa!

TS otrzymał, zgodnie z umową, zapytanie o pierwokup. Mięta o tym mówił niedawno. Nie skorzystali, najpewniej dlatego, że potraktowali sprawę poważnie, czyli rozkminiali:

1. Skąd weźmiemy kasę na bieżące funkcjonowanie?
2. Jak spłacimy pozostałe 16mln długu?
3. Kto nam ewentualnie da gwarancje bankowe?
4. Skąd weźmiemy sponsorów?

Pan M takich rozterek nie miał. On może mieć względem Wisły plany, dla realizacji których punkty 1-4 nie mają większego znaczenia.

Krotochwila 13.08.2016 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAFi89 (Post 1448259)
Jak zaczynała się historia ze sprzedażą było 14mln, później cena poleciała a teraz okazuje się że Cupiał z TF dopłacili do sprzedaży. Dobrze że kredytu na sprzedaż Wisły nie wzięli. Facet mógł oddać za darmo TS-owi ale na złość wymyślił Meresińskiego i dopłacił do interesu. Po czym zwołał tajną naradę jak Wisłę odzyskać i zaprosił Wdowczyka.
Wisła trafiła w ręce czarodzieja ale mam wrażenie że ostatnia twórczość "dziennikarzy" i niektórych kibiców to już totalny odjazd.

Wszystko, czym się posługujemy w tych dyskusjach to domysły i plotki bardziej niż fakty.
To, że warunkiem sprzedaży było uregulowanie bieżących zaległości do lipca włącznie pojawiło się, jeśli mnie pamięć nie myli również w GK. Ale mogę coś mylić.
Dla mnie to nie jest finansowe SF, równie dobrze może być dowód na poziom desperacji B.C.
Nie było zwyczajnie nikogo innego a TS nie był zainteresowany.

Ogryzek 13.08.2016 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lukasz (Post 1448258)
Dlatego że TS był niezainteresowany albo, nie chciał oddać.
Nie ludziom którzy żądali złotówki od każdego biletu, nie tym którzy przyczylini sie że nóż poleciał z trybun, nie tym którzy organizowali bojkot uderzajacy w finanse klubowe, nie tym ktorzy chcieli przejąc kontrolę nad klubem czy nie tym którzy wpływali na politykę kadrową zarzadu zwalniając prezesów.

Wg mnie lepszym wyborem był TS. Nawet z jego "patologiami", niż no właśnie kto?
Sam TS pewnie zaraz sam szukałby inwestorów, a nie trzymałby takiej sekcji.

1. Rac nie odpalamy od lat żeby nie płacić kar.
2. 1 pln do biletu spowodowałoby że świat by się zawalił.
3. Bednarz zaczął uprawiać politykę - miział się z "kupą kamieni" Sienkiewiczem w walce z "kibolstwem".
4. Kiedy był nóż i Parma? Może do czasów sprzede II WŚ się cofniemy?

Jeszcze raz napisze TS dla mnie to mniejsze zło.

Ale rozumiem że dla Ciebie lepszy Jakub M.?
Obyś miał rację że z JM "wykręcimy" sukcesy dla Wisły a nie skończymy w IV. Lidze.

czaro 13.08.2016 15:05

Cytat:

Jesteś bliżej klubu niż ja, ale czy nie było tak, że TF/BC sondowali wciśnięcie Wisły TS już na wiosnę, tylko ani wtedy, ani teraz TS nie chciał Wisły wziąć?

edit:
A propos 1 PLN do biletu - mam pytanie odnośnie do idei 1 PLN OD biletu (dla SKWK/cele kibicowskie). Raczej nie przejmę w najbliższej przyszłości żadnego klubu w Polsce, więc mogę ten racjonalizatorski koncept upublicznić. Czy nie można byłoby rozegrać tego tak, że (przykładowo) przy frekwencji poniżej 15 tys. bez złotówki od biletu, w przedziale 15-20 tys. 1 PLN od biletu, w przedziale pow. 20 tys. 2 PLN od biletu? Jakby dobrze to rozegrać, to SKWK chodziłoby po mieście i straszyło ludzi, żeby przyszli na stadion : )

Lukasz 13.08.2016 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1448265)
Ale rozumiem że dla Ciebie lepszy Jakub M.?
Obyś miał rację że z JM "wykręcimy" sukcesy dla Wisły a nie skończymy w IV. Lidze.

Jestem bardzo sceptyczny co do Meresińskiego. Moim zdaniem jedyne co nas moze uratowac od regresu to 'zaradnosc' JM, sprawni prawnicy oraz teza ze JM stwierdzi iż wieksze pieniadze zarobi na działajacym klubie niż sprzedając go w częściach. Póki co taki splot szczesliwych wypadków dla mnie jest bardzo mało prawdopodobny, choc nie niemozliwy. Nie takie cuda sie zdarzały.

Czy wolalbym TS? Chyba nie wolalbym TS. Nie dlatego że są lepsi czy gorsi od JM. Po prostu myslę że długi klubu są zbyt duże i nie poradziliby sobie. Po co S.A. ma pociągnąć za sobą na dno Towarzystwo? Teraz potrzeba albo bardzo mocnego organizacyjnie i fonanstowo własciciela, albo słupa który się położy.

Dariook 13.08.2016 15:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1448260)
Spokojnie Vinci. Byli kibice, którzy robili i nadal robią wiele dobrego dla Wisły, ale też i tacy, którzy swoim zachowaniem ściągali na Cupiała i klub koszty oraz kary. Tacy jak Misiek. Oni też pomagali Cupiałowi? Budowali jego zaangażowanie? Ciekawe, czy zadał ktoś sobie trud policzenia, ile łącznie pieniędzy przez te 19 lat zapłacił klub PZPN-owi i UEFA tytułem kar za zachowanie kibiców?

O tym elemencie teraz rozmawiamy. Może i tu warto o trochę refleksji :-)

Pozdrawiam i miło również Ciebie widzieć nadal na forum.

A ty dalej swoje.

No policz ile przez 19 lat Wisla zaplaila za zachowania kibiców. Ja cie uprzedze w ciemno, ze sa to podobne kwoty jak kazdego wiekszego klubu w Polsce.

I pamietaj ze to sa nasze kary, za nasze zachowanie, nas kibicow Wisly...a nie ich, jak to cały czas ujmujesz.

Do jednego masz racje, Misiek nie pomagał Cupiałowi tak jak Cupiał nie pomagał Miskowi. Starasz sie mieszac dwie postacie, ktore znajdują sie w komletnie innych miejscach w naszym klubie.

To jest pozbawione sensu! Bełkot.

fazior 13.08.2016 16:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1448268)
A ty dalej swoje.

No policz ile przez 19 lat Wisla zaplaila za zachowania kibiców. Ja cie uprzedze w ciemno, ze sa to podobne kwoty jak kazdego wiekszego klubu w Polsce.

I pamietaj ze to sa nasze kary, za nasze zachowanie, nas kibicow Wisly...a nie ich, jak to cały czas ujmujesz.

Do jednego masz racje, Misiek nie pomagał Cupiałowi tak jak Cupiał nie pomagał Miskowi. Starasz sie mieszac dwie postacie, ktore znajdują sie w komletnie innych miejscach w naszym klubie.

Jak wycenić wykluczenie wisly z rozgrywek europejskich w roku 1999, za wyczyn jednego kibica ?

Dariook 13.08.2016 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fazior (Post 1448269)
Jak wycenić wykluczenie wisly z rozgrywek europejskich w roku 1999, za wyczyn jednego kibica ?

No jak wycenic? Moze Karabach, moze Schalke.

To takie pozbawione sensu .......enie. Bylo minelo.

fazior 13.08.2016 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariook (Post 1448270)
No jak wycenic? Moze Karabach, moze Schalke.

To takie pozbawione sensu .......enie. Bylo minelo.

Nie do końca, bo wtedy była mocna ekipa i kasa była. 17 punktów przewagi nad drugim Widzewem i franek 21 bramek strzelonych. Moze tez dlatego za bardzo BC nie chciał oddac w rece TS wisly.

Elefant 13.08.2016 16:45

Cytat:

Nie zdziwiłbym się gdyby prawda była taka, że to ktoś z TF skontaktował się z J.M. a nie odwrotnie.

2. Właścicielem Klubu jest cwaniak i złodziej. Bez zaplecza intelektualnego, biznesowego, organizacyjnego. Nikt, kto ma choć odrobinę szacunku dla siebie, swojej marki i swojego biznesu w Wisłę nie zainwestuje. Klub będzie się staczał i wykrwawiał przez rok, może dwa. J.M. wyciągnie tyle kasy ile będzie mógł po czym zajmie się kolejnym przekrętem. Jeśli wcześniej nie pójdzie do pierdla. Na koniec zgasi światło, odpowiedzialność zrzucając na media i kibiców, którzy w zarodku zdusili mocarstwowe plany powrotu Wisły na szczyt.
I wielu z Was to kupi. Tak jak kupujecie to teraz.

3. Jedyna nadzieją, jest ta, że zgłosi się do tych 2 pajaców ktoś, kto - korzystając z oddłużenia Klubu postanowi go kupić, oferując tym oszustom więcej niż mogliby z klubu wyciągnąć. Kandydatów brak, ale nikt nie zabroni nam marzyć.

To ocena zdarzeń, którą a w ogólności uważam za najbardziej trafną. Sam miałem coś podobnego napisać.
Co do szczegółów na dwa lata Jakuba M. raczej nie liczyłbym.

Bardzo prawdopodobne, że zniesmaczona i przywiązana do nazwijmy to "reymanowskich" wartości część kibiców da sobie chwilowo spokój z odwiedzaniem R22 (co nie znaczy, że da sobie spokój z Wisłą) i przychody dnia meczowego będą gasły. Trudno też mi sobie wyobrazić by sponsorzy inni niż "koledzy i przyjaciele M." walili drzwiami i oknami. Poprzednie zdania to diagnoza a nie życzenie. Cupiał dopłacał w ostatnim czasie rocznie do 10 mln do Wisły, gdzieś przewinęło mi się, że M. miał zagwarantować sponsorów na tym poziomie. Ta liczba nie bierze się z kosmosu, w Wiśle nie ma kogo sprzedać i nie ma akademii, z której można wyciągnąć zdolną młodzież. Tyle potrzeba by klub istniał na obecnym poziomie.
Skąd to wziąć ?

Kwestia odkupienia. Moim zdaniem, jeśli ktoś chce ugrać dobrą markę a ma trochę drobnych na wydaniu to jest to niezły moment.
Nowy właściciel ratujący legendarny klub co prawda upadły ale odsłużony i prowadzący go do nowych sukcesów. Czyż można sobie wyobrazić lepszą reklamę.

Jeżeli nie to co ? Wszyscy traktują jako pewnik odbudowę pod skrzydłami TS-u.
Pod skrzydłami TS-u i owszem, ale czy odbudowa czy egzystencja ? Kibice są bardzo podzieleni a mityczne "środowisko biznesu krakowskiego" wcale nie musi się garnąć do wywalania kasy. W przeciwieństwie do farmazonów Citki to może być rzeczywiście projekt na 20 lat.

Davey777 13.08.2016 17:32

Wydaje mi sie, że BC miał dość Wisły, brak pomysłu na dalszy rozwoj i uznał że najwyższy czas pozbyć sie zabawki. Umorzenie długu wewnetrznego nie zmienia faktu że oddał klub w rece nieodpowiedzialnego człowieka, ktorego interesy to wyciągniecie jak najwiekszej kasy i zostawienie spalonej ziemii. We wcześniejszych latach jak byli poważniejsi kontrahenci to dawał zaporową cene a teraz sprzedał za drobne. Nie wiem czy kiedykolwiek poznamy czym BC kierował sie wybierając JM na nowego właściciela

LucjuszWielki 13.08.2016 17:40

Cytat:

A ty dalej swoje.

Właśnie to miałem pisać... Kary na przestrzeni tych 19 lat są zapewne mniejsze od ległonistów, nawet rac już nie odpalamy ze względu na koszty... ale tłumacz to takiemu nieogarowi, który za prąd płaci na poczcie..

Dariook jesteś świeży na forum, nie było Cie jak markus walił takie farmazony i frazesy ze hoho Jest jeszcze drugi ananas, który w podobnym tonie pisze "kot"... To jest niewiadrygodne, żeby pisać takie bzdety i nie mieć poczucia wstydu. Wolfy kiedyś też należał do tej grupy, ale troche zmężniał, przestał być studentem i zauważył po kilku latach, że wspomniana dwójka plecie głupoty,finalnie obrał przeciwny kierunek.

PS. Jeden z ananasów dopisał jeszcze jeden mit- byliśmy zawieszeni na DWA SEZONY przez UEFA :D Nie chce mi sie przewijać w góę i cytować tego ancymona...

CMSNero 13.08.2016 18:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez heoij (Post 1448261)
Odpisałbym Ci jakie mam zdanie na ten temat, ale nie chcę mieć potem nieprzyjemności, jak na shotuboxie straszyłeś, że nie jestem anonimowy itp. :D

Ale ty chyba jesteś anonimowy? Więc w czym masz problem

FraMat 13.08.2016 18:56

Markus i kot mają więcej rozumu niż wszystkie lucjuszerazemwzięte.

Dobrze byłoby, żeby LucjuszWielki (a może StuartMały) przestał leczyć swoje kompleksy w tym temacie?

fialo 13.08.2016 19:08

Cytat:

2. Właścicielem Klubu jest cwaniak i złodziej. Bez zaplecza intelektualnego, biznesowego, organizacyjnego. Nikt, kto ma choć odrobinę szacunku dla siebie, swojej marki i swojego biznesu w Wisłę nie zainwestuje. Klub będzie się staczał i wykrwawiał przez rok, może dwa. J.M. wyciągnie tyle kasy ile będzie mógł po czym zajmie się kolejnym przekrętem. Jeśli wcześniej nie pójdzie do pierdla. Na koniec zgasi światło, odpowiedzialność zrzucając na media i kibiców, którzy w zarodku zdusili mocarstwowe plany powrotu Wisły na szczyt.
I wielu z Was to kupi. Tak jak kupujecie to teraz.

3. Jedyna nadzieją, jest ta, że zgłosi się do tych 2 pajaców ktoś, kto - korzystając z oddłużenia Klubu postanowi go kupić, oferując tym oszustom więcej niż mogliby z klubu wyciągnąć. Kandydatów brak, ale nikt nie zabroni nam marzyć.

Podpisuje się pod tym rękami i nogami. Moje zdanie w tej sprawie kropka w kropkę.

Markus 13.08.2016 19:29

Cytat:

A ty dalej swoje.

Nie chodzi o to, czy są to kwoty większe czy mniejsze od innych klubów, tylko jak konieczność ich płacenia wpływała na Cupiała. Cieszył się z tego typu dodatkowych niemałych wydatków, które musiał ponosić? Dzięki temu w klubie było więcej pieniędzy na inne sprawy?

Cytat:

Nie każdy kibic rzucał race czy robił coś, za co później PZPN nakładał na Wisłę kary.

Cytat:

Tak, dwie różne postacie w historii Wisły, jedna pozytywna, druga skrajnie negatywna, będąca wstydem dla tego klubu.

Tyle że Cupiał zainwestował w Wisłę, wydał mnóstwo pieniędzy, chciał grać o LM. Tymczasem jeden z kibiców go tego wówczas pozbawił. Zastanowiłeś się kiedyś jak to na niego wpłynęło, na jego zapał i nastawienie? Co wtedy czuł? Cieszył się, było mu to obojętne, czy był wściekły? Gdyby wtedy przez ten cios odszedł, co byś napisał?

PvD 13.08.2016 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1448280)
Nie chodzi o to, czy są to kwoty większe czy mniejsze od innych klubów, tylko jak konieczność ich płacenia wpływała na Cupiała. Cieszył się z tego typu dodatkowych niemałych wydatków, które musiał ponosić? Dzięki temu w klubie było więcej pieniędzy na inne sprawy?

Markus przestań pier... jak ne wiesz o czym piszesz

gdyby mu nie pasowało, to by nas nigdy z zabawkami na stadion nie wpuścił, mieliśmy w miarę swobodny dostęp do wyjścia na bieżnię z różnego rodzaju zabawkami, jak stroboskopy wulkany czy race. Wystarczyło jedno słowo Cupiała i zabawa by się skończyła.

za zacytuję naszą historię ze strony historiawisly.pl

Cytat:

Szczęśliwie nikt nie myślał wtedy o zakazach i obostrzeniach. Płonęły race, zimne ognie i ognie bengalskie, błyskały strobole, odpalane były świece dymne i jakoś nic złego się nie działo, a stadiony wyglądały imponująco. Dopiero w późniejszym czasie działający po omacku działacze z piłkarskiej centrali stwierdzili, że za całe zło w polskim środowisku kibicowskim odpowiedzialne są race.

Markus 13.08.2016 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1448274)
ale tłumacz to takiemu nieogarowi, który za prąd płaci na poczcie..

Ha, na tym forum zawsze jednak można dowiedzieć się czegoś nowego. ;) Dziękuję Ci pięknie za uświadomienie, że w dzisiejszych czasach wciąż są ludzie, którzy płacą za prąd na poczcie. Coś mi mówi, że metoda ta szczególnie mocno dotyczy podmiejskich kibiców Cracovii :evil: Dobrej nocy!

Markus 13.08.2016 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1448281)
Markus przestań pier... jak ne wiesz o czym piszesz

gdyby mu nie pasowało, to by nas nigdy z zabawkami na stadion nie wpuścił, mieliśmy w miarę swobodny dostęp do wyjścia na bieżnię z różnego rodzaju zabawkami, jak stroboskopy wulkany czy race. Wystarczyło jedno słowo Cupiała i zabawa by się skończyła.

za zacytuję naszą historię ze strony historiawisly.pl

Witaj,

pozwól, że zapytam, Wisła dostawała kary tylko za race? Parę lat temu Bednarz poszedł na szkodliwą konfrontację z SKWK bez wiedzy i woli Cupiała? BC w pewnym momencie nie chciał ograniczenia ilości kar nakładanych na klub?

Pozdrawiam "starą gwardię" forum :)

heoij 13.08.2016 19:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CMSNero (Post 1448276)

Szczerze, nie wiem kim Ty jesteś i mało mnie to obchodzi i niech tak pozostanie.

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net...fc&oe=58510FE8

Vinci 13.08.2016 19:59

Teraz to i tak kopanie się z dylematami przeszłości. Nie ma już sensu w tych sprawach skakać sobie do oczu, bo następne problemy na widoku.

Tak przedstawia się wierny druh naszego nowego Jakuba:

http://czestochowskie24.pl/rozmowa-dnia/wloskie-smaki/

W opinii Stanowskiego przyszły wiceprezes. Możemy więc spodziewać się nowego menu "U Wiślaków".

LucjuszWielki 13.08.2016 20:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1448278)
Markus i kot mają więcej rozumu niż wszystkie lucjuszerazemwzięte.

Dobrze byłoby, żeby LucjuszWielki (a może StuartMały) przestał leczyć swoje kompleksy w tym temacie?

Poczytaj sobie co gosc za bzdety wypisuje (juz kilka osob go tutaj wyśmiało w tym temacie),ale rozumiem, ze trzymasz ich strone , bo tacy z nich sksperci jak z Ciebie ekspert od wybrzuszających płytek na x kondygnacji (jakbyś nie wiedział o co chodzi - temat budowy stadionu Wisły i Twój koment pełen podobnej wiedzy do wspomnianej dwójki):D

Póki co:
A) Meresiński nie może zrobić wałka u nas bo poniesie konsekwencje i nie bedzie juz uważany za powaznego partnera biznesowego
B) Cupiał stracił serce do piłki przez nóż, kary od uefa i pzpn za rasistowskie okrzyki, rzucanie i odpalanie rac itp.
C) Framat dajesz dorzuć coś od siebie.

:lol:

Cytat:

ok GENIUSZU, a teraz jak jesteś taki mądry, to POLICZ i podaj kwotę, a jak nie wiesz to uświadamiam Cię, że to jest KROPLA w morzu tego co Cupiał zainwestował, jest to tzn RYZYKO w biznesie, w każdym może być niespodziewany wydatek, na pewno to nie zroujnowało budżetu. Rozumiem, że musisz podjąć desperacką próbę bronienia swojego argumentu, bo do błędu nigdy się nie przyzynasz, więc dobra rada - ZAMILCZ w temacie o którym nie masz bladego pojęcia.

Cytat:

Tak, dwie różne postacie w historii Wisły, jedna pozytywna, druga skrajnie negatywna, będąca wstydem dla tego klubu.

Tak samo skrajnie negatywna, jak skrajnie głupie jest Twoje myślenie. Nie wiem czy wiesz, ale Misiek wynajmuje tereny od TSu i postawił najlepszą siłownię w mieście na R22, ale o czym Ty możesz wiedzieć..
Cytat:

Tyle że Cupiał zainwestował w Wisłę, wydał mnóstwo pieniędzy, chciał grać o LM. Tymczasem jeden z kibiców go tego wówczas pozbawił. Zastanowiłeś się kiedyś jak to na niego wpłynęło, na jego zapał i nastawienie? Co wtedy czuł? Cieszył się, było mu to obojętne, czy był wściekły? Gdyby wtedy przez ten cios odszedł, co byś napisał?

Tak włynęło, że z PAO byliśmy o krok od awansu i tu nie zawalił kibic tylko sędzia, który nie uznał bramki Penksy (to taki Słowak, który u nas kiedyś grał jakbyś nie wiedział) ORAZ tak wpłynęło, że w 2010 Cupiał postawił wszystko na jedną kartę i rzucił holendrom hajs taki o jakim ty nie śniłeś i byliśmy 3 min od awansu - TAK ZACHOWANIE MIŚKA WPŁYNĘŁO NA ZAPAŁ CUPIAŁA, którego wiecznie krytykowałeś, nie mając żadnej wiedzy w temacie.

PvD 13.08.2016 20:46

skoro kibice zostali wymienieni jako element zniechęcający Cupiała, to w ostatnim moim poście na ten temat wypada wspomnieć także trenera Kasperczaka, który bardzo zniechęcił Cupiała.

Kto stanął po stronie Cupiała, a kto po stronie trenera.....chyba każdy wie.

Tyle, teraz Markus może udowadniać, że było inaczej:lol:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Vinci (Post 1448285)
Teraz to i tak kopanie się z dylematami przeszłości. Nie ma już sensu w tych sprawach skakać sobie do oczu, bo następne problemy na widoku.

niech przestanie opluwać tych, którzy coś dla tego klubu zrobili

Markus 13.08.2016 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1448288)
skoro kibice zostali wymienieni jako element zniechęcający Cupiała, to w ostatnim moim poście w tym temacie wypada wspomnieć także trenera Kasperczaka, który bardzo zniechęcił Cupiała.

Kto stanął po stronie Cupiała, a kto po stronie trenera.....chyba każdy wie.
Tyle

A teraz Markus może udowadniać, że było inaczej:lol:

PS:

Ale ja się z Tobą zgadzam, że Kasperczak w pewnym momencie źle działał na Cupiała. Podobnie jak w innym momencie, za Bednarza, źle na niego działało SKWK. A Kapkę krytykowaliście nie mniej niż ja. Więc co tu udowadniać? :)

Natomiast jeśli chcesz mnie przekonać, że przez te 19 lat Cupiał nie ponosił też niepotrzebnych kosztów zachowań kibiców i był z nich zadowolony, to mnie nie przekonasz. Oczywiście nie był to powód dla którego zrezygnował - tym była przede wszystkim utrata wiary w sens dalszej walki o LM.

PvD 13.08.2016 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1448289)
Ale ja się z Tobą zgadzam, że Kasperczak w pewnym momencie źle działał na Cupiała. Podobnie jak w innym momencie, za Bednarza, SKWK. A Kapkę krytykowaliście nie mniej niż ja. Więc co tu udowadniać? :)

Natomiast jeśli chcesz mnie przekonać, że przez te 19 lat Cupiał nie ponosił też niepotrzebnych kosztów zachowań kibiców i był z nich zadowolony, to mnie nie przekonasz. Oczywiście nie był to powód dla którego zrezygnował - tym była przede wszystkim utrata wiary w sens dalszej walki o LM.

po latach pewny stopień zrozumienia własnych racji znaleźliśmy:D

to można się zastosować się do wpisu Vinciego :)

FraMat 13.08.2016 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1448287)
Poczytaj sobie co gosc za bzdety wypisuje (juz kilka osob go tutaj wyśmiało w tym temacie),ale rozumiem, ze trzymasz ich strone , bo tacy z nich sksperci jak z Ciebie ekspert od wybrzuszających płytek na x kondygnacji (jakbyś nie wiedział o co chodzi - temat budowy stadionu Wisły i Twój koment pełen podobnej wiedzy do wspomnianej dwójki):D

Masz coś dom powiedzenia? Powiedz? Dlaczego mam szukać tekst, który rzekomo znalazłeś?
Kolejny mitoman?
To twoja taktyka?
Rzucić jakimś z d.. wziętym oskarżeniem i uchodzić za fachowca od wszystkiego?
Skoro dobrze się z tym czujesz, to twoja sprawa.
Tylko po co zaśmiecasz temat o JM swoimi kompleksami wobec @Markusa czy@ kota, którym do jaj nie dorastasz?

Szofer 13.08.2016 21:34

ale pięknie...
forum odżyło...
ostatnio tyle emocji widziałem jak nam gwiazdki zabierali
;)

wreszcie jest co poczytać

Markus 13.08.2016 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1448290)
po latach pewny stopień zrozumienia własnych racji znaleźliśmy:D

to można się zastosować się do wpisu Vinciego :)

Rozumieliśmy się zawsze lepiej niż piszesz, co nie znaczy, że zgadzalismy :) Ale tak jak zauważa Vinci, teraz to już przeszłość. Na szczęście Wisła to klub, który łączy różnych ludzi i poglądy, gdzie każdy może znaleźć swe miejsce. Bez względu na to, co teraz się dzieje, z pewnością będzie tak i w przyszłości :)

Pozdrawiam

Herbi1303 13.08.2016 22:14

Panowie wątek ten dotyczy JM a nie miśka, zachowania kibiców, kar i kłótnik między sobą.
Trzeba się spiąć, kupić bilet( kto tego jeszcze nie zrobił) i iść jutro na mecz być może ostatni mecz w ekstraklapie...
Wysłali te dokumenty do PZPNu???

Fugiel 13.08.2016 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szofer (Post 1448292)
ale pięknie...
forum odżyło...
ostatnio tyle emocji widziałem jak nam gwiazdki zabierali
;)

wreszcie jest co poczytać

Właśnie:) A czemu gwiazdki odebrali :)?

heoij 13.08.2016 22:42

Gdyby Meresińskiemu naprawdę zależało na zamknięciu ust dziennikarzom i krytykom, to by już coś zrobił, czegoś dokonał, przynajmniej tą konferencję i odpowiedział na pytania, czy powołał nowy zarząd, albo zaprezentował jakiegoś sponsora, piłkarza... cokolwiek! A ja tu widzę tylko chaos i wielką niewiadomą....

Zarząd już od pierwszego dnia powinien być gotowy i podany do wiadomości publicznej, co on teraz dzwoni po ludziach i pyta czy nie chcą być u niego w zarządzie czy jak?

wolfy 13.08.2016 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CMSNero (Post 1448276)

Ja Ci za kolegę odpiszę: jesteś żenujący i swoimi wątpliwej jakości wynurzeniami zasyfiasz ten temat. Ktoś tu napisał że ten temat pokazuje czemu tylu klientów miało Amber Gold a Ty to tylko potwierdzasz. Kojarzenie karuzeli VAT i ewidentnego słupa (w karuzeli, nie klubie) z biznesem i pieniędzmi jest tak głupie że szkoda mi czasu na rozwijanie tematu.

A skoro poruszamy tematy anonimowości w internecie, to trzeba mieć bardzo niskie IQ nie tyle żeby unikać płacenia VAT co się tym na publicznym forum chwalić. Wiesz, to też może być dowód więc może wyedytuj swoje posty? Te w których chwaliłeś się swoim stosunkiem do płacenia podatków.

Jest powód dla którego u większości forumowiczów Twoje posty wywołują zażenowanie i nie jest nim nim ani twój spryt, ani dziwacznie rozumiana przedsiębiorczość.

A teraz krótko i dosadnie, żebyś zrozumiał: przestań .......ić.

---------------------

Niestety, jednak tekst o odzyskaniu Wisły okazał się zwykłym żałosnym skokiem na kasę Migi. Cóż, przynajmniej on na tym burdelu korzysta. Na początku przyznam że się nawet ucieszyłem, ale później niestety wrócił zdrowy rozsądek.

HEOJI - na razie wygląda jakby sytuacja przerosła JM i jego giermka Sancho Citko. Chociaż może to Markowi bliżej do idealistycznego choć bardzo mało rozgarniętego rycerza? W sumie wszyscy zadajemy sobie pytanie: spisek czy głupota? A może (i wszystko niestety na to wskazuje) kombinacja obu?

Zakładając nawet wariant S-F że Meresiński ma pomysł na klub który nie wyśle nas do czwartej ligi całość jest PR-ową katastrofą która będzie nam się odbijała latami. To już Król i jego Polonia mieli lepszą prasę przez połowę sezonu a my już na starcie zrobiliśmy wokół siebie strefę smrodu która skutecznie odstraszy każdy normalny (słowo klucz) biznes. I to jest jak na razie jedyny pewny efekt przejęcia klubu przez Meresińskuego.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:18.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl