![]() |
^^
Handzlik chyba najwięcej może zyskać na rządzeniu Broniszewskiego: "Szkoleniowiec do Poznania nie zabrał Denisa Popovicia, który jest kontuzjowany. Reszta zawodników jest do dyspozycji sztabu trenerskiego. - Kilku jest poobijanych, ale to normalne w piłce nożnej. Mam nadzieję, że Denis będzie gotowy na Legię, ale na razie w jego miejsce wskakuje młody i utalentowany Konrad Handzlik. Będzie mógł się przyjrzeć jak wygląda robota w profesjonalnej drużynie - mówi Broniszewski." http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...in,nId,1930802 |
Z wywiadu z Żurawiem:
Czy Moskal miał piłkarzy, by osiągnąć lepsze wyniki? - No właśnie nie, dlatego powiedziałem, że okres jego pracy nie był rozczarowaniem. Kilku zawodników gra na odpowiednim poziomie, innym brakuje klasy, albo nie potrafią ustabilizować formy. Wielkiej Wisły nie odbuduje się bez wielkich wzmocnień. A te będą możliwe tylko przy odpowiednim zastrzyku finansowym. Sam powtarzam to często, ale w porównania do Maćka jestem nikim. Dlaczego tak dużo osób na forum nie chce przyjąć najprostszych wyjaśnień naszych wyników sportowych? |
Cytat:
|
Co nie zmienia faktu, że Moskal to trener z najgorszymi wynikami w ostatnich latach (gorszy niż Kulawik), który w dodatku prowadząc Wisłę dopuścił do historycznego blamażu w derbach ze słabszą kadrowo od Wisły Cracovią. O jego wcześniejszych wynikach, z mocniejsza kadrowo Wisłą tez muszę wspomnieć. Zwolnienia z Wisły, Niecieczy i Katowic na skutek beznadziejnych wyników tylko mówią same za siebie. Kazek to marny trener. Takie są fakty, niestety.
|
Gdyby nasze gwiazdeczki walczyły do upadłego w derbach, a nie truchtały, zapewne inaczej sądziliby kibice i samego Moskala po historycznej hańbie.
|
Cytat:
|
Cytat:
Muszę stwierdzić, że Wisła to fenomen socjologiczny, poziom piłkarski spada od lat, teraz jest chyba tak źle, jak za Cupiała nigdy nie było, a wymagania ciągle te same. |
W ogole to nie ma ani jednego tzw. eksperta w prasie czy TV, ktory zgadzalbym sie z decyzja o zwolnieniu Moskala - to o czyms swiadczy.
My raptem nie wygralismy od 2 meczy, przegralismy 3 mecz w sezonie. Michniewicz w Pogoni ma tyle samo punktow co Wisla, nie wygral od 5 spotkan (2 remisy i 3 porazki) i jakos nikt nie mowi o jego zwolnieniu. Pawlowski ze Slaskime nie wygral od 10 spotkan. Probierz ile meczu z rzedu przegral ale u nas wlasciciel juz w sierpniu sie uparl, ze zwolni Moskala wiec czekal tylko na pretekst. Pytanie tylko po co go zatrudnial w takim razie ? |
Mam tylko nadzieje, ze wraz ze zwolnieniem Moskala przyjdą jakieś konkretne działania, jeśli faktycznie Cupial zrobił tak bo taki miał kaprys, ale nie ma zamiaru nic w klubie poprawić na lepsze, a za moskala przyjdzie rumak albo zostanie broniszewski to ja już to wszystko pi.......le i przestaje się przejmować :P to by tylko świadczyło ze poziom prowizorki w naszym klubie jest na poziomie wczesnych lat 90, tylko stadion ładniejszy, ale organizacja podobna...
|
Cytat:
Fakt faktem, wyniki do meczu z Cracovią go nieśmiało, ale broniły. Jednak już wcześnie napisałem, jak przegra derby to jest już skończony w Wiśle. Tego jednego jedynego meczu nie mógł przegrać. I nieważne czy miał w składzie Żurawskiego, Kowalskiego, Ronaldo czy Brożka. Dokonał sztuki która przez pokolenia (biedniejsze i bogatsze) nie udała się od 56 lat. Nie zmotywował/ustawił/nie dobrał taktyki tak aby wybić cracovii piłkę z głowy. Piłkarze wyszli przestraszeni, nie wykonywali żadnego pressingu, bez walki. Ile w tym zasługi trenera? sami sobie odpowiedźcie. A jak nie miał nic do gadania to po co nam właściwie trener? niech sobie sami piłkarze ustalają skład. A zapomniałbym, nikt tak na świecie nie robi. Niektórzy piłkarze zagrali tak, że powinni wylądować na tydzień dwa w rezerwach. I apropo tego.. Cytat:
|
Cytat:
Jak wymienimy Moskala na Rumaka to chetnie wysmieje Cupiała patrzac mu prosto w oczy |
Ja to tu tylko zostawię
Cytat:
|
Będziecie płakać za Moskalem, tak jak poprzednio, kiedy też został zwolniony przez słabsze wyniki. Wtedy również graliśmy ładną dla oka piłkę, a jedynym mankamentem było to co teraz, czyli skuteczność i piłkarze truchtajacy po boisku w niektórych meczach. Historia zatoczyła koło.
|
Tym tzw. ekspertom, którzy negatywnie wypowiadają się o zwolnieniu Moskala, wyniki jakie osiągała Wisła były po prostu na rękę. To co pokazali nasi piłkarze w derbach, to po prostu skandal. A jak pamiętamy, każdy (no, może oprócz Urygi) z nich potrafi zagrać o niebo lepiej. Brożek, Jankowski i Boguski potrafią strzelić po 2 gole, Jović i Donald wymiatać na bokach, Rysiek i Głowa stworzyć zaporę nie do przebycia. Mąka(w kadrze) potrafi dzielić i rządzić na całym boisku. Pisaliście, dajmy Moskalowi czas, dajmy mu cały okres przygotowawczy. No to go dostał. I co? Jedna wielka masakra. Przypomnijcie sobie jeszcze, jak wspaniale potrafił wykorzystać Stilicia i Stępińskiego, kiedy miał ich w zespole. Po prostu przegrał, bardzo realne, puchary. Nic, ale to nic go nie broni. Według mnie dostał stanowczo za dużo czasu. Efekty widzieliśmy w niedzielę.
|
Cytat:
|
Cytat:
Tylko że koło sie zmienia na gorsze.... |
Cytat:
Cytat:
|
Chciałbym dodać do tej dyskusji że całkowicie nie rozumiem tego co się dzieje. Cupial zwalnia trenera i zastępuje go jego własnym asystentem którego myśl szkoleniowa nie odbiega od tego co było do tej pory. Czyli właściciel (sic!) pełni funkcję podobną do sędziego na boisku i osłabia swój zespół personalnie, dając czerwoną kartkę w końcówce 'spotkania'.
Reasumując, ktoś wie jak nazwać fachowo stan w którym ktoś daje 'czerwoną kartkę' w momencie gdy tak na prawdę chce się dokonać 'zmiany'? |
Widać, niektórzy tu nadal nie rozumieją, że TEMAT KAZIA się już skończył! Przestańcie biadolić "co by było gdyby" bo jesteśmy TU i TERAZ i musimy się martwić albo patrzeć z nadzieją w przyszłość! Na każdy Wasz argument, że KAZIOWI należało dać szansę do końca sezonu, znajdzie się tyle samo argumentów, że pozwalając KAZIOWI na to, obudzilibyśmy się w I. Lidze!
Temat zamknięty! HALO!!!! KAZIA już nie ma!!!!! |
Może przyjdzie za Kazia nowy trener, co pare razy zapunktuje i sytuacja się uspokoi na chwilę, ale koniec końców niedługo znowu będziemy w tej samej ciemnej dupie.
|
Cytat:
Nie zapominajmy ze Broniszewski był również asystentem Franciszka Smudy :) Mnie tylko zastanawia jedno https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.n...b3&oe=56BDBE7A Wczoraj nie było z przodu nikogo. Po czerwonej gralismy taktyka 4-3-1-1 z DG77 i tym kaleką z 7. I jednego i drugiego mógł zmienić .... Jeśli czekamy na 3-0 i spokojne wprowadzenie to naprawde juz jestem przekonany ze wszystich ruchów w klubie dokonuje naćpana małpa |
w Lechii zwolnili niemiaszka, no to jest wakat. Moskal na trenera.
Są pieniądze, jest fuuul zawodników. sprowadzą mu kogo będzie chciał. Nawet cywkę. W tym roku podium a za rok LM. Czyż nie tak ? |
Cytat:
Bo celują w zdobycie Pucharu Interkontynentalnego dlatego biorą Latala |
Cytat:
|
Ekstraklasa w Sport.pl. Opuszczona Wisła Kraków
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,19...la-krakow.html Cytat:
|
Można to powtarzać na tysiąc sposobów, że zwolnienie Moskala to błąd, ale niestety już jest "po zawodach". Sam byłem wściekły w trakcie Derbów, gdy nasi ewidentnie przestali walczyć w trakcie drugiej połowy, ale gdy już ochłonąłem, to stwierdziłem, że zmiana trenera to najgorsze wyjście.
Teraz z perspektywy kolejnych dni tylko utwierdzam się w tym przekonaniu. Kadra jest w jeszcze gorszym stanie, do tego nadal w składzie na Legię wybiegną sabotażyści (Jankowski) i piłkarskie wraki (Boguski). Szkoda Moskala, w tym klubie za sterami obecnego właściciela może być tylko gorzej. Amen. |
To wszystko co pisaliście po derbach na temat tego jak to panom piłkarzom się nie chciało, przeszli obok meczu to dowód na:
- po pierwsze większość nie ma pojęcia o piłce, a udaje ekspertów - po drugie większość postąpiłaby po derbach podobnie jak Cupiał - gdyby była na jego miejscu DZIĘKUJĘ |
Cytat:
|
Cytat:
Dalej bd upierał się, że Moskal był właściwym człowiekiem we właściwym miejscu, a to te pokraki dały dupy po całości. Mam nadzieje, że tego czarnego bezmózga od stycznia nie będę musiał już oglądać. |
[QUOTE=
Dalej bd upierał się, że Moskal był właściwym człowiekiem we właściwym miejscu, a to te pokraki dały dupy po całości. Mam nadzieje, że tego czarnego bezmózga od stycznia nie będę musiał już oglądać.[/QUOTE] jak ten "czarny bezmózg" grał mecze życia i strzelał bramki to szczałeś po gaciach ze szczęścia... k...wa lepiej nic nie pisz tylko pier_do_lnij sobie ołtarzyk z Kaziem i wyj do niego |
Cytat:
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki" |
Cytat:
Widocznie wiesz lepiej jakie mam podejście do piłkarzy i jak reaguje na każdego z nich. Dobrze, że mnie uświadomiłeś. HAHAHA |
Ekstraklasa w Sport.pl. Opuszczona Wisła Kraków
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,19...l#BoxSportLink Cytat:
Kiedyś też już podjął równie idiotyczną decyzję w przededniu ważnego meczu: zwolnienie Petrescu i zamiast jubileuszu na 100-lecie była stypa. |
Cytat:
Poza tym, skąd koleś wie co złamie zawodnika, a co podbuduje? Kolejny specjalista od psychologii i kur*a behawiorystyki się znalazł. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Zwłaszcza, że gdyby nie Cupiał to dwóch ostatnich wymienionych pewnie w Wiśle by nie było (i nie wiadomo czy byliby takimi piłkarzami jakimi obecnie są)....
|
Uważam, że poza nieszczęsnymi seriami remisów, że swoją cegłę do zwolnienia Moskala dołożyły:
pech, błędy sędziów (niewydrukowana tabela), kontuzja Sarkiego oraz najsłabsze transfery w letnim okienku od 2-3 lat. Biorę pod uwagę tylko piłkarzy których można zakwalifikować jako wzmocnienie: lato 2013: przychodzi Brożek, a za chwile Guerier zima 2014: przychodzi Stilic i Dudka lato 2014: przychodzą Stępiński, Guzmics, oraz Sadlok i Jankowski którzy pierwszą rundę mają super zima 2015: przychodzi Jovic i Barrientos lato 2015: przychodzą Cierzniak i Mączyński, odchodzą: Stilić, Garguła, Stępiński, Barrientos, a Głowacki i Brożek są coraz starsi. Dodając powyższe do pechowych remisów lub porażek, błędów sędziowskich oraz kontuzji Sarkiego, mamy przyczynę zwolnienia Moskala. |
Cytat:
Naszą drużynę dawno przeczytali wszyscy pozostali trenerzy ekstraklasy. Agresywna gra, skomasowana obrona i szybkie kontry małą ilością zawodników - i była spora szansa na co najmniej remis. Gdyby Moskal miał drużynę jak kiedyś Kasperczak, to pewnie zaoralibyśmy tą ligę i odnieśli całkiem niezłe wyniki w pucharach. Ale kadra jest jaka jest, a dokładniej - na jaką nas stać. Moskal był dla nas słabym trenerem, ponieważ nie umiał dostosować gry do zawodników. A mamy ich cztery rodzaje: - dobrzy, ale już starzy - ligowi średniacy z przebłyskami - nieopierzeni debiutanci - Cywka. No i sorry, to nie mogło wypalić bez masy szczęścia. A tego trenerowi Moskalowi akurat brakowało zawsze. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl