![]() |
Cytat:
To żółte między murawą a budową widoczne na kamerce to ten mega żuraw? |
kONwalia, nie rozumiesz, ze nie byloby wejscia na D, bo wchodzimy na nie do boków, więc byłaby tylko jedna trybuna, nie byłoby szatni, oswietlenia, pomieszczen dla sedziow,lozy VIP, miejsc gdzie mozna umiescic kamere i WIELU, WIELU innych rzeczy, bez których rozgrywanie meczów nie jest mozliwe!!
|
Polska mentalnosc. Narzekanie i bycie ekspertem w kazdej dziedzinie :)
Skoro ktos tak zdecydował ze gramy w Sosnowcu to na pewno taka opcja jest konieczna. To samo do tych ktorzy krytykuja ze stadion brzydki. A co 3 lata temu był ładniejsyz? 5, 10 lat temu tob ył ładny? ;/ Nie ma co narzekac, bedzie stadion taki jaki bedzie i nie musi byc zaraz tak piekny zeby rzucal na kolana, niech bedzie przecietny, ani za piekny ani brzydki, ale niech bedzie w miare funkcjonalny i nareszcie pojemny, bo na 33 tysiace (oczywiscie tutaj tez sa co do pojemnosci rozne opinie ale moim zdnaiem 33 tys styknie) i niech Wisełka na tym stadionie prowadzi Polske do sukcesow na arenie Europejskiej, bo to jest najwazniejsze a nie jakie piekno zewnetrzne stadionu, i tak podczas meczu jak ktos bedzie w tv ogladał to nie zobaczy stadionu z zewnatrz tylko Naszych pilkarzy ;) Jeszcze czegos nie mamy a juz narzekamy ze złe , ach Polacy, Polacy |
Jaroo1 co do pierwszego zdania się zgadzam. Jeśli chodzi o grę w Sosnowcu, to owszem była to konieczność z uwagi na perspektywę niezdążenia z przystosowaniem do wymogów licencyjnych stadionu Hutnika. Mam tylko nadzieję, że taka decyzja nie spowoduje zaprzestania modernizacji areny na Suchych Stawach. Im więcej nowoczesnych, jak na polskie warunki oczywiście, obiektów sportowych w Krakowie tym lepiej. Co do wyglądu i jakości naszego nowego stadionu wstrzymałbym się z ocenami do momentu ukończenia prac. Wprawdzie projekt nie wygląda najlepiej, ale ocenianie go w tym momencie jest mniej więcej tak miarodajne, jak degustowanie ciasta przed włożeniem do piekarnika ;) Odnośnie pojemności uważam, że jest optymalna.
|
Stadionu nie buduje się na pięć, dziesięć lat i pewnie za życia większości z nas będziemy oglądać to co się teraz wybuduje i co jak to będzie straszyć kolejne pokolenia? Ktoś wziął dużą kaskę za projekt a polotu i stylu w tym za grosz. Ważne jest, żeby stadion był funkcjonalny i nie musi być nawet jakieś cudo ale żeby chociaż utrzymany w jednej konwencji a nie jak jakiś zlepek nie wiadomo czego i nie jest to jakieś tam narzekanie typowo polskie, tylko konstruktywna krytyka. Ale to tez takie typowo polskie że dobrze jest jak jest. Atrakcją Krakowa to na pewno ten stadion nie będzie. Stadion Arsenalu to jest coś i ładne i funkcjonalne a u nas projekt a la wczesny gierek.
|
Cytat:
Odległość za bramkami będzie wynosić około 8,5 metrów http://www.budowastadionu.pl/wiadomo...nie_Legii.html |
Cytat:
Jedna trybuna to i tak prawie 6 tys miejsc,ipod dachem i z dobrą widocznością. Pomieszczenia dla sędziów oraz szatnie można by zorganizować tzn. poprzez wynajem specjalnie do tego przystosowanych kontenerów, w których stantadart jest na parwdę niezły (ktos tak chyba robi w ekstraklasie). Jedyny problem to oświetlenie, ale na upartego można by mecz grać no np o piętnastej czy szesnatsej. Własciwie to u nas są takie odegłości miedzy budową a murawą że można by jak w Poznaniu ustwaić tyczasowe oświtlenie. Z pewnością te wszystkie koszty były by niższe niż adaptacji np Hutnika. Tyko z tą inicjatywą musaił by wyjść klub..... |
do kONwalia
Kurcze nie ma sie co spinać i tak nie dostaniemy licencjii na granie na R22... To jest wykluczone i było zawsze wykluczone |
Cytat:
|
My nie Cracovia żeby się Nasi piłkarze w wynajętych barakach (czy jak kto woli kontenerach) przygotowywali do meczu...
|
Jeszcze jakim cudem postawisz oswietlenie przed trybuna A jak ona jest 3 czy 4 metry od murawy? Gdzie postawisz baraki? za budową? i piłkarze będą przechodzić przez plac budowy?
|
Cytat:
|
Ludzie nie ma szans gry na R22 i nie ma sensu cały czas gdybać co by było gdyby... Gramy w Sosnowcu i tyle. Lepiej koncentrujmy się na obecnej budowie.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Druga kamerka już działa ;)
Obawiam się(choć w sumie sam nie wiem czemu) że ten największy dźwig w Polsce zasłoni nam cały obraz z kamerki bo chyba stanie tuż za linią boczną boiska ale pewny nie jestem ;) |
Cytat:
Ktos podja taka decyzje bo nie bylo wyjscia i tyle. Ja tam wole rok pograc po za R22 i wrocic na stadion. Niz w obecnej sytuacji gdzie nie mamy EORO i pieniedzy od Panstwa klocic sie o gre na stadionie i zostac z trzema trybunami przez kolejne kilka lat. |
Jak podaje strona internetowa ZIKiT wybrano firmę (Grontmij), która będzie nadzorowała prace Generalnego Wykonawcy przy przebudowie stadionu.
http://www.zikit.krakow.pl/sprawy-ur...sprawy-36x2009 |
Cytat:
Ps. Good że znowu działa kamerka z 2012.org.pl :) |
Do tej pory byłem bardzo zadowolony z naszego przyszłego stadionu, mnie tam się całkiem podobał. Ale jak sobie teraz przeglądam na jakiejś stronce jakie fajne stadiony buduje cały cywilizowany świat (a i ten mniej cywilizowany też) to faktycznie z tym naszym kwadraciakiem można wpaść w kompleksy. Ale znalazłem jeden brzydszy od naszego - stadion niejakiej Cracovii ;] Tam to dopiero będą mieć: połączenie bloku mieszkalnego z kasetą video.
Choć w sumie naszemu stadionowi myślę że brakuje tylko sensownego połączenia narożników, tak aby całość sprawiała wrażenie jednolitej kontrukcji. To sporo by dało. Ale tak czy siak ja tam się ciesze, bo prawda jest taka że siedząc w środku będziemy patrzeć na murawę, czasem na trybuny. A te wszędzie wyglądają tak samo. |
Sorry ale jak stadion Cracovii jest dla Ciebie brzydki to chyba coś nie tak jest z główką ;)
Abstrahując czy w ogóle w tej sytuacji zostanie wybudowany,jest architektonicznym majstersztykiem w porównaniu do naszego,i nie tylko naszego. Zaczynają powolutku składać "dużego" ;) |
Cytat:
|
Na kamerce chyba widać jak montują tego kolosa (dźwig)
|
Zapoda ktos link do kamerki ?
|
http://www.krakow.pl/kamera/wisla/ =-- LINK!! ,dodac do zakladek ,bo juz ktorys raz ktos sie pyta o to samo
A na budowie nareszcie ruch ,tak jak pisali ,najdluzsza faza za nami,teraz powinno isc to "w gore" |
jasne :P
www.google.pl |
|
Co to jest to coś w lewym dolnym rogu kamerki i wzdłuż ogrodzenia? Czy z tego będzie zbudowany ten żuraw?
|
Co to jest takie pomarańczowe na całej długości trybuny?
|
Elementy tego ogromnego dźwigu
http://www.quarrydiecastmodels.com.a...ages/27370.jpg Jest ich tam chyba z 6-7 więc macie wyobrażenie jakie to wielkie będzie :D btw macie pojęcie czemu kamerka na krakow.pl mi nie śmiga ? Wcześniej chodziła bez zarzutu a od jakiegoś tygodnia że tak powiem się zastopowała że obrazu nie ma |
Co do marudzących na wygląd zewnętrzny stadionu to widac bedą mecze oglądac za ogrodzenia obiektu , dla tego tak dużą wagę przykładają do estetyki tak na prawdę dla wszystkich odwiedzających od lat Reymonta 22 istotne jest że stadion się zmienia może stanowczo za wolno ale wolę to niż cały czas pod gołym niebem bez akustyki i zaplecza "z dala od cywilizacji" jak jeszcze całkiem niedawno na tzw łuku z widokiem na przeciwległy łuk dla przyjezdnych i dwoma pustymi oczodołami przyszłych trybun A i B .
A teraz w przyzwoitych warunkach mozna podejmowac europę bez wstydu zajmujac sie dopingowaniem Białej Gwiazdy zamiast na słabej murawie z marnym oświetleniem z trudem wypatrywac kto jest przy piłce zawodnik Foruny Sittard czy FC Brugge . Jedynym czego można sie wstydzic w takiej sytuacji jest posiadanie" rozkapryszonych panienek" ktorym wszystko nie pasuje na nowym obiekcie od fundamentów począwszy czym dają popis i świadectwo o sobie w tym temacie . |
Cytat:
|
Słabo ale to bedzie wysokie ja to postawia tylko czego od strony murawy :P
|
O co to chodzi?
|
ktoś mniej więcej się orientuje, co teraz robią dzielni Panowie na budowie? bo widać tylko baaaardzo mocno oświetlony plac budowy na kamerce
|
Jak już pisałem jakiś czas temu, budować mają na trzy zmiany. No i chyba zaczęli. :-)
|
Już zamontowali pierwsze "przęsło" tego giganta.Ależ to będzie wielkie...
Swoją drogą to jak taki dźwig może unieść 750 ton?Nie pomylili się o to zero na końcu? |
cjyba jeszcz spałes ja kto pisałes :) ten dzwig tyle wazy a nie ze tyle moze podniesc :P
|
Cytat:
|
Ten dźwig podnosi do 750 ton, a nie tyle wazy ...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl