Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

zajacek 21.07.2011 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1130828)
Ciekawe czy gdzieś daleko stąd w prastarym słowiańskim grodzie Łoweczu jakaś banda nawiedzonych kibiców analizuje skład Wisły Kraków. Ciekawe jak to wygląda? Hahaha

Nawiedzonych kibiców jest w Łoweczu jest malutko (na słabszych meczach jest po kilkuset kibiców), stąd i dyskusje na ich forumach dość niemrawe. Ale powtarzają po ichniejszych mediach, że Wisła gra dobry ofensywny futbol, a najlepsi zawodnicy to Melikson i Małecki.

zajacek 21.07.2011 19:54

Posędziują nam Norwegowie (w pierwszy meczu) oraz Turcy (w rewanżu)

hawaiisurfer 21.07.2011 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Spec z Jugosławii (Post 1131086)
Dobrze ze mamy Parejke a nie Kelemana w bramce....Mam nadzieję , że WKS w drugiej połowie zagra podobnie jak w pierwszej od 15 minuty, bo całkiem nieźle sobie radzą

Tylko, że sam Pareiko to jest ostateczność - taka ostatnia "ściana" przed napastnikiem. I tu się boję o naszą obronę. Nawet nie chodzi o Litex - w końcu może się okazać, że ich objedziemy bez problemu, jeśli chodzi o strzelanie goli. Tylko co później - Jaliens praktycznie w każdym meczu przyprawia o zawał.

Zienczuk8 21.07.2011 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez hawaiisurfer (Post 1131096)
Tylko, że sam Pareiko to jest ostateczność - taka ostatnia "ściana" przed napastnikiem. I tu się boję o naszą obronę. Nawet nie chodzi o Litex - w końcu może się okazać, że ich objedziemy bez problemu, jeśli chodzi o strzelanie goli. Tylko co później - Jaliens praktycznie w każdym meczu przyprawia o zawał.

myślę, że Maaskant to widzi i już w lidze zacznie grać Jovanovic.. jeszcze nie z Litexem jednak, na pewno nie w pierwszym meczu..

hawaiisurfer 21.07.2011 20:50

Jovanović to też jest wielka niewiadoma, jednak mam nadzieję, że wypali. Do tego martwi nie strasznie słaba dynamika Lamey'a, co jest ogromnym minusem w grze z przeciwnikiem, który gra długą piłką i wrzuca ją za plecy obrońcom. Ale liczy się to, że mamy duży potencjał ofensywny, więc nic tylko JJJBG!!!

Tenzen 21.07.2011 21:54

Wisła - Litex
Śląsk - Lokomotiw Sofia

Także gramy przeciw Bułgarii :)

CH. 21.07.2011 22:00

Tyle ze druzyny nie za bardzo porównywalne ze sobą.
Litex 1 przegrana w lidze w przeciągu sezonu, Lokomotiv Sofia aż 10.
Śląsk dosyć fartownie wylosował, Legia zresztą też, teoretycznie to Wisła na tym etapie powinna mieć łatwiej od Śląska i Legii, jest odwrotnie.

Misha[Pl] 21.07.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1131286)
Śląsk dosyć fartownie wylosował, Legia zresztą też, teoretycznie to Wisła na tym etapie powinna mieć łatwiej od Śląska i Legii, jest odwrotnie.

Uważasz że Gaziantepspor jest slabszy od Litexu??

mkp13 21.07.2011 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Misha[Pl] (Post 1131306)

A śledziłeś podział na koszyki przed losowaniem i na kogo mogły trafić polskie kluby w tymże losowaniu? Przejrzyj i odpowiedz sobie sam na zadanie przez siebie pytanie.

WislaOnly 21.07.2011 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1131286)

Równie dobrze można by było powiedzieć, że trafiając na Lecha ma się większe szanse niż grając z Jagą, przecież Jaga wyżej. :rotfl:

CH. 21.07.2011 22:49

wiadomo że poniekąd zadecyduje forma dnia, ale już nie przesadzajmy.. my gramy z mistrzem Bułgarii, a nie z zespołem który miał miażdzącą stratę punktową do Litexu. To chyba o czymś znaczy i nie przypadkowo jest tak różnica klas pomiędzy tymi zespołami. I nie było to 5 lat temu tylko niedawno i przez ten czas chyba aż tak dużo się nie zmieniło (tym bardziej że większośc czasu to odpoczynek i zgrupowania)
A przykład Jagi i Lecha z dupy wzięty, też mi różnica.. 3 punkty. Litex rządził i dzielił cały sezon, oni stracili ledwo 13 bramek a Lewski czy CSKA to nie sa ogórki więc gołym okiem widać że to ich jeden z najlepszych sezonów w historii przy czym druga drużyna w ów kwalifikacji to 24 stracone, kolejni ponad 30..40..50..
a co do ostatniego sparingu to nie przywiązuje do nich większej wagi ale drązliwe jest to jąkanie dziennikarzy przypominającym o nim. W Litexie grało wtedy 3 czy 4 zawodników z podstawowego składu gwoli jasności.

Micha[Pl] => mpk13
chodziło mi o to że Wisła trafił najgorzej jak mogła (choć zdania się podzielona bo jeszcze Slovan)
a Śląsk bardzo szczęśliwie, raczej jest przepaść między Lokomotivem a Fulhamem, PAO S, czy Kopenhagą B. (byłem pewien że każdy znał innych rywali więc ogólnie napisałem :))
Legia tez mogła mieć przejebane, wystarczyło trafić na 6 drużynę Ligue 1.

mkp13 21.07.2011 22:59

I ja w 100 % potwierdzam to co napisałeś:) Wiem dokładnie jakie było losowanie i kto na kogo mógł trafić, dlatego koledze Micha[Pl] kazałem się zorientować w temacie i odpowiedzieć sam na zadanie pytanie, bo raczej nie było na miejscu.

PS. Chyba z Danii to o Broendby chodzi? xD

arsfan90 21.07.2011 23:40

http://stadiony.net/stadiony/bul/stadion_gradski_lovech

Kibic1928 21.07.2011 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arsfan90 (Post 1131384)

Piękny kurnik.

Wojtas 21.07.2011 23:46

Litex to taki nasz Groclin czy Amika czyli bogaty wlasciciel pakujacy kupe kasy w klubik wrecz prowincjonalny.

Ale ich statystki i tylko jedna porazka kaza byc czujnym.Czyli nie bac sie,srac w gacie tylko zwyczajnie jechac tam i cos strzelic a mecz przynajmniej zremisowac.Na papierze to my jestesmy lepsi ,pora potwierdzic to na boisku.

tez mysle jak niektorzy tutaj,ze oni od poczatku sie na nas rzucą ,liczac z cos strzela,jesli sie nie damy to potem moze byc juz tylko lepiej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arsfan90
http://stadiony.net/stadiony/bul/stadion_gradski_lovech

oj masz cos nieaktualna fotke stadionu,teraz jest zadaszony calkowicie i wcale tak zle nie wyglada.

snikki_(konto-usuniete) 21.07.2011 23:47

Wygląda mi to na zadupie. Trzeba to zadupie roznieść. Mamy wiele możliwości ku temu. Maaskant musi ich zmotywowaćżeby grali od początku do końca na 100% możliwości. Remis też będzie niezły.

@Wojtas
Wg wikipedii zwiększyli pojemność do 8300 i nie zmienia to faktów, ale masz rację to taki nasz Grodzisk...

Gallery-> others-> Stadion reconstruction images

http://pfclitex.com/site/bg/gallery.php

1q2 22.07.2011 00:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snikki (Post 1131390)
Wygląda mi to na zadupie. Trzeba to zadupie roznieść. Mamy wiele możliwości ku temu.

Powiało grozą :lol:

oldbiezanow 22.07.2011 04:50

Skonto za nami czyli generalnie patrząc na ubiegłe lata już jesteśmy do przodu. Teraz będzie tylko łatwiej:) (?) Litex rozniesie Melex, a dalej to się zobaczy:) Potencjał piłkarski na papierze jest wielki, do tego betonowa twierdza nie do zdobycia i mega kibice >> trzeba to wykorzystać.

Grantar 22.07.2011 06:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Misha[Pl] (Post 1131306)

Wiem że niektórzy tego nie uważają za miarodajne ale Gaziantepspor wg Transfermarket jest prawie 2 razy lepszy (droższy ) od Wisły .... a Wisła 2 razy droższa od Litexu
No aż takiej różnicy napewno nie ma ale popatrzcie w którym kierunku przepływają zawodnicy ... na lini Bułgaria-Polska-Turcja

Dariusz 22.07.2011 09:42

Ciekawie wyglądają kursy na pierwszy mecz w Łoweczu

Litex 2,00 remis3,30 Wisła 3,40

PlacekTSW 22.07.2011 09:51

"Biała Gwiazda" zmierzy się z jednym ze zwycięzców następujących par III rundy

Ekranas Poniewież (Litwa) - BATE Borysów (Białoruś)
Glasgow Rangers (Szkocja) - Malmoe FF (Szwecja)
Maccabi Hajfa (Izrael) - NK Maribor (Słowenia)
FC Kopenhaga (Dania) - Shamrock Rovers (Irlandia)
HJK Helsinki (Finlandia) - Dinamo Zagrzeb (Chorwacja)

żeby nie na Glasgow Rangers.
Żródło: wp.pl

jaro1985r 22.07.2011 09:51

Ciekawie też wygląda to ,że na stronie polsatu w programie na wtorek o 19 jest hasło "PIŁKA NOŻNA"! Czyli z Łowecza transmisja w otwartym kanale ! Ja od Glasgow bardziej wolałbym jednak nie trafić na FC Kopenhaga a chciałbym zdecydowanie BATE Borysów lub Dinamo Zagrzeb

Lechista69 22.07.2011 09:51

nie wiem czy byla lista potencjalnych druzyn w 4 rundzie

http://sport.wp.pl/kat,1752,title,LM...wiadomosc.html

martin_6 22.07.2011 09:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlacekTSW (Post 1131468)
"Biała Gwiazda" zmierzy się z jednym ze zwycięzców następujących par III rundy

żeby nie na Glasgow Rangers.
Żródło: wp.pl

Co za bzdury! Losowanie będzie już po rewanżach, więc nie losujemy żadnej pary, tylko klub spośród tych, które awansują. Czytajcie wp, będziecie mądrzejsi...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dariusz (Post 1131463)
Ciekawie wyglądają kursy na pierwszy mecz w Łoweczu

Litex 2,00 remis3,30 Wisła 3,40

Nic ciekawego. Standardowe kursy na mecz dwóch zbliżonych poziomami klubów. Chętniej zobaczyłbym kursy na awans.

Galonek 22.07.2011 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jaro1985r (Post 1131469)
Ja od Glasgow bardziej wolałbym jednak nie trafić na FC Kopenhaga a chciałbym zdecydowanie BATE Borysów lub Dinamo Zagrzeb

Myślę, że Rangersi są trudniejszym przeciwnikiem. Wprawdzie piłkarsko są na zbliżonym poziomie co FC Kopenhaga, ale 51 000 kibiców na Ibrox robi niesamowity kocioł, którego w Danii nie uświadczysz. A tymczasem, LITEX ZA PASEM! Nie wybiegajmy przed szereg.

omen69 22.07.2011 10:29

Ta lista to zwykła prowokacja :) Przecież po tej rundzie jest nowe losowanie! Bo zespoły z większym współczynnikiem mogą odpaść więc zabawa w pewien sposób zaczyna się od nowa. To nie ta sama sytuacja, gdy pomiędzy meczami rundy II było losowanie rundy III. Teraz losowanie jest dopiero po III rundzie, gdy będzie wiadome jak zmieni się pozycja klubów. Jak wypadnie odpowiednia liczba tych z wyższym współczynnikiem to trafimy na zespół z mniejszym od nas współczynnikiem, Jak nie wypadną to może na kogoś z tej grupy. Do tego nie wiem, czy znów nie będzie jakiś dziwnych przedkoszyków? Wie, ktoś coś na ten temat? Bo w dwóch poprzednich losowaniach były "przedlosowania" i już wcześniej wiedzieliśmy na kogo mogliśmy trafić. Czy teraz też tak będzie? Bo jeśli tak to znów będą "dwa" losowania, i może w pierwszym okaże się, że w potencjalnych rywalach nie będzie Kopenhagi albo Rangersów, a będzie BATE albo Hajfa.

thomasson 22.07.2011 10:38

Przed losowaniem IV rundy nie będzie już dzielenia na koszyki, a to z takiej prostej przyczyny że nie będzie już czego dzielić. :> W III rundzie były dwa koszyki, w każdym po pięć drużyn rozstawionych i nierozstawionych, które razem utworzyły dziesięć par, w IV rundzie będzie już tylko pięć par, tak więc wrzucą wszystkie drużyny do jednego wora i dawaj...
EDIT: Oczywiście w wypadku odpadnięcia w III rundzie drużyny, która miałaby rozstawienie w IV, jej miejsce wśród rozstawionych zajmuje pierwsza nierozstawiona, tak więc lista z WP jest niekompletna i o kant dupy rozbić

Genkov 22.07.2011 10:39

Cos mi się wydaje że już w IV Rundzie nie ma takiego przed losowania ale narazie nie ma co myśleć o IV rundzie tylko przejść Litex:D

zajacek 22.07.2011 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thomasson (Post 1131498)
Przed losowaniem IV rundy nie będzie już dzielenia na koszyki, a to z takiej prostej przyczyny że nie będzie już czego dzielić. :> W III rundzie były dwa koszyki, w każdym po pięć drużyn rozstawionych i nierozstawionych, które razem utworzyły dziesięć par, w IV rundzie będzie już tylko pięć par, tak więc wrzucą wszystkie drużyny do jednego wora i dawaj :)

Krótko - nie masz racji

Chimek12 22.07.2011 10:42

W tym przypadku będzie tylko jeden koszyk z drużynami rozstawionymi i jeden z nierozstawionymi, ponieważ w fazie play-off będzie ich tylko 10, czyli 5 rozstawionych i 5 nie, a nie tak, jak wcześniej po 10 i nie będzie ich trzeba dzielić.

-Goral- 22.07.2011 10:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zajacek (Post 1131502)
Krótko - nie masz racji

Krótko ma rację :)

kacpaw91 22.07.2011 10:46

Jeżeli zaatakują nas od pierwszej minuty to będzie lepiej dla nas, mamy dobrych zawodników do gry z kontry, przede wszystkim Maora. Trochę pozostaje niepokój o naszą defensywę. Pewnie już wiedzą, że na Meliksona trzeba uważać, więc będą go zapewne faulowali od początku. Skupiając się na Meliksonie Małecki i Iliev będą mieli więcej miejsca. Ważny będzie dobór drugiego środkowego pomocnika.

zajacek 22.07.2011 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 1131505)
Krótko ma rację :)

Jeszcze krócej - nie da się :P

Przypuszczam, że wiem o co Koledze chodziło z tym "jednym worem", ale wyraził się błędnie. Nie będzie jednego wora, tylko dwie przezroczyste wazy, w której w jednej będzie pięć rozstawionych drużyn, a w drugiej pięć nierozstawionych.

Misha[Pl] 22.07.2011 10:58

Patrząc na te pary nie spodziewałbym się większych przetasowań w drużynach rozstawianych w 4 rundzie. Może z jedna niespodzianka, nie więcej.
Według mnie najlepszych zawodników z tych drużyn ma Dinamo Zagrzeb. Pytanie czy będzie też najtrudniejszym przeciwnikiem? Zdecydowanie słabsze z tej piątki (na papierze oczywiście) są Maccabi i BATE.

alberto 22.07.2011 11:01

filmik kibiców liteksu przed meczem z nami http://www.malopolskatv.pl/kibice-li...towi-na-wisle/

stalsanok1946 22.07.2011 11:11

Nie ma co kalkulować i mówić, że jesteśmy lepsi na papierze od Litexu. Tak samo rok temu i 2 lata temu byliśmy lepsi odpowiednio od Karabachu i Levadii. Szansę oceniam nasze 50% na 50%. Jeszcze denerwują mnie pismaki z Polski i niektóre wypowiedzi naszych zawodników, że Litex jest z pewnością do ogrania i jesteśmy zdecydowanie lepsi. Bzdura. To na pewno forma motywacji dla piłkarzy z Bułgarii, a dla naszych kopaczy rozluźnienie, swoboda i myśl "jakoś to będzie".

baro1995 22.07.2011 11:32

Nie bzdura tylko piłkarsko jesteśmy na wyższym poziomie,sportowo i organizacyjnie to już w ogóle.Co nie zmienia faktu,że gadanie jacy to oni słabi w mediach spowoduje jedynie to,że gracze Litekstu zepną tyłki żeby z nami wygrac i pokazac kto tu jest lepszy,ale skoro ze skonto potrafiliśmy grac w miare skoncentrowani to z liteksem na pewno nie będzie problemów z motywacją,podstawa to strzelic gola w loweczu i będzie dobrze.

Bąbel 22.07.2011 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alberto (Post 1131522)
filmik kibiców liteksu przed meczem z nami http://www.malopolskatv.pl/kibice-li...towi-na-wisle/

tylko skumałem z niego, że 26 o 20:30 :P

WislaOnly 22.07.2011 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1131470)
nie wiem czy byla lista potencjalnych druzyn w 4 rundzie

http://sport.wp.pl/kat,1752,title,LM...wiadomosc.html

Czuję, że jeśli awansujemy do IV rundy to los odda to co wcześniej zabierał i trafimy na: Maccabi Hajfa lub BATE Borysów.

szprotson 22.07.2011 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RecordAble (Post 1130885)
Ja nie oczekuję po pierwszym meczu klepania jak Barca, 80% czasu przy piłce i gradu bramek Genkova. Oczekuję prób dobrego rozegrania piłki i przećwiczonych akcji z treningów. No chyba, że na treningach czegoś takiego nie ma.

.

najwazniejsze mi jakos wypadło z głowy.
Przeciez gra która gramy, nawet przez trenera nazywana jest grą kombinacyjną. Nie sztywne 4-3-3 tylko kombinacyjne. Piłkarze dzięki przesuwaniu się wymienności pozycji i szybkim podaniom dochodzą (powinni dochodzić) do dobrych sytuacji bramkowych dzięki kombinowaniu rozgrywającego.Gdybyśmy mieli typowych drwali to moze i byśmy walili schematy (przykład gry schematem miałem wczoraj jeśli oglądałem wyczyny Dundee)
A że mamy piłkarzy niekonwencjonalnych to gramy kombinacyjnie własnie. Schamet może trzepać każdy, byle potrafił biegać i wrzucać, a my chcemy grać coś nie tylko skutecznego ale i ładnego dla oka.Tak ja odbieram grę kombinacyjną.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:22.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl