![]() |
Cytat:
a odnosnie ksiazek rowniej przeczytalem "Pana Samochodzika" bardzo wciagajaca potrafilem +/- w 2 godziny przewertowac 80 stron a wiec musialo bys to warte mej uwagi ze wzgledu ze w zyciu przeczytalem taka ilosc ksiazek ktora mozna policzyc na palcach jednej reki ;) co jest oczywiscie na swoj sposob tragedia ... |
A kto to jest ten Garguła? :lol:
Zobaczymy jak to z nim będzie i zobaczymy kiedy z nim będzie :) Cytat:
Cytat:
|
no ale narazie wszystko stoi :( ... no moze pozatym ze cos skrobne w Wordzie ;)
a tak pozatym od jutra znowu zwykla codziennosc sie szykuje :-/ |
Cytat:
|
Cytat:
miałam o tym pisać.... jeszcze 23 minuty i nadejdzie 5.01 czyli koniec "nicnierobienia" i powrót do rzeczywistoci.. brrrrrrrrrr :-/ |
Cytat:
A na serio, to w tej zwykłej codzienności jest jakiś urok, bo wszystko może się okazać inspiracją. Ile już tekstów napisalem w tramwaju w sms'ach to sam nie wiem :) |
to ja juz kieruje zasadnicze pytanie ... od ktorego Lutego sa ferie ??
Cytat:
Ja Ci powiem w ten sposob ze w tej szkole wsumie nieraz cos powstanie jak sie czlowiek napatrzy na to wszystko i przyporzadkuje do tego odpowiednie sytuacje moze niezla mysl sie w glowie zrodzic :D a czasami to cos doslownie o szkole powstanie ;) ale to am forme takiego luznego textu zeby zapodac dla rozluznienia w tej pierodlonej fabryce psychopatow :D |
Cytat:
|
we wro już w styczniu ..
|
Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie najlepszy film wojenny, nie potrzeba w nim scen z tysiącem żołnierzy albo dziesiątek samolotów, aktorzy i scenariusz obronią sie sami:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A jakub jest fajny, ale nie na raz, bo jednak trochę to na jedno kopyto, najsłabsza częśc to Czarownik Iwanow Najlepsze opowiadanie to o tym Hotelu z "Kronik" Polecam tez inne niejakubowe Pilipiuki, pociąg widmo-Piłsudskiego czy wirus-komunizm , naprawde niezłe historyje Cytat:
|
dobrze ze miecza nie wachasz ;) :lol:
nie moglem ... :D |
Ja kocham wszelkiej maści powieści historyczne, półhistoryczne,dokumentalne,fabularyzowane ale na kanwie faktów.
Preferuję okres 2 wojny, ale czytam bardzo chętnie Łysiaka, świetny jest Norman Dawies , Wołoszański ,dawniej czytałem Koontza (mam większośc jego powieści), świetne kryminały Jacquemarda. Z dawnych lat z nostalgią lub śmiechem wspominam Maya, Nienackiego, McLeana,R.E.Howarda z jego "Conanami" ,H.Harrisona icałe mnóstwo...horrorów( Nekroskop). |
Ale się tu ęteligętnię zrobiło... ;]
|
no żeby nie było że tylko alkohol, kobiety itp :)
|
Jak zwykle kąt widzenia zależy od kąta siedzenia... ;]
Tematy kobieco-alkoholowe mnie osobiście bardziej ciekawią ;] :P |
Cytat:
"Faktotum" - Charles Bukowski oraz „Seans” - Horwath Witold (Łagowski Witold) :D |
Tematyka ciekawa. W chwili wolnej zaczerpnę z zaproponowanej przez Ciebie literatury :P
|
Cytat:
Jakbyś wypił tyle alkoholu co jeden juser:-P z tego tematu to nie wiem czy by Ci było do rozmowy:lol: Ni Ma jeszcze po sylwestrze nie doszła do siebie:-D |
A kogóż to masz na myśli drogi Sergio? :D
Wybaczcie mi przyjaciele moi, ale muszę was opuścić. Opuścić bezpowrotnie do godzin wieczornych dnia dzisiejszego. Szkoła albowiem zaczyna się... |
Cytat:
Jak wytrzezwieje to moze się ujawni:-D |
Cytat:
to są jakieś pomówienia!! :> również mówie dobranoc bo godzinę temu skończył się mój urlop i rano trzeba wstać :-/ |
Jeśli kiedykolwiek w aptece wam powiedzą "po tym na pewno pan zaśnie" - kłamią.
Przedawkowałem 3krotnie prochy nasenne. Efekt ? Jak widać. ****a mać. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja poszedłem kulturnie spać o godzinie dziesiątej, budzę się, a tu Garguła w Wiśle :D . Jeszcze jakbym nie musiał tej walonej prezentacji z angola robić. Cholera mam trzy tygodnie do końca semestru, wszyscy w grupie już zrobili tylko ja jeden jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę. No ale przynajmniej szczęśliwie okazało się dzisiaj, że ten projekt zaliczeniowy, co to myślałem, że na jutro jest, to jest na za tydzień. A tak w ogóle najlepsza książka jaką czytałem to zdecydowanie "Jądro ciemności", jedna z niewielu lektur w liceum, które dało się czytać. |
hahaha -15 na dworze, a tu czas iść przywdziać moro i zacząć pracować :foch:
|
No i co się cieszysz?! hahaha sobie wymyslił:foch:
zakładki są okej do momentu, dopóki w w książce nie ma trzech, wszystkie w innych miejscach :D ale zasadniczo staram się czytać książki rozdziałami, tak jest prościej zapamiętać :D gorzej jak nie ma rozdziałów -.- |
Cytat:
co do zakładek: nie używam, pamietam +/- 15 stron gdzie skonczyłem i czytam od początku poczatki akapitów, jak przestaję kojarzyć, zawężam szukanie i znajduje TO miejsce. Dzięki temu od razu pamietam co skończyłem czytać :) |
Tak cofając się kilka postów wstecz to faktycznie jest różnica jakie wydanie, emsi wspomniał o "Mistrzu i Małgorzacie", podobnie jest ze "Zbrodnią i karą", a z bardziej topowych książek to np. trylogia Tolkiena gdzie chyba w każdym wydaniu jest na początku opisane jak zmieniono świadomie język i przykładowo słowo elf w 3 wydaniach odmienia się całkiem inaczej:)
Ja obecnie jestem na półmetku pewnej autobiografii. pan_premier ja stosuje podobną metodę ale tylko wtedy gdy po zaczytaniu się odkładam książke, gdzieś ide, wracam przykładowo na następny dzień do niej i patrze, że zakładka leży obok:D |
Dzisiaj w nocy ma być do -20 na polu :) Przyznawać się jutro komu auto nie odpaliło :D
|
kurde...jakie pole...pole to jest orne:D mówi się idę na podwórko :D
w sumie to i to jest bez sensu...nie logiczne |
Cytat:
jak dobrze, że w poniedziałki mam na 14:50.. :lol: |
ja na 13...ale kolos z maty :(
i nic nie umiem... a na dworze -6 :D |
Cytat:
|
.....wa ale zimno :/ nie do wiary :| 3h w szkole byłem i już mi się znudziło po świętach ;|
|
Cytat:
Cytat:
|
z tym odśnieżaniem to są jakieś jaja :/
|
A ja wogóle nigdzie nie poszedłem, bo do zdrowia jeszcze wracam :] ma to swoje plusy, odziwo... :)
|
Mi się śnieg o tyle podoba , że jak wstaje rano (brr, ledwo) to jasno jest..
potem biegiem do autobusu- tu już gorzej, żeby nie wywalić się równo.. Reasumując, DOBRZE JEST! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl