Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Luźny - reaktywacja (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5012)

WiselkaMLP 04.01.2009 23:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pio (Post 651923)
Ja fanem nie jestem, choć kilka jego tytułów przeczytałem, ale też zdecydowanie wolę jego książki niż filmy na ich podstawie, ale to raczej norma.
Mój ulubiony gatunek? Tak bez zastanowienia- fantasy.

Sprawdzałem z tymi dyskami i lipa, pocieszam się jedynie, że kiedyś też tak było i po pewnym czasie dał o sobie znać...ale to mnie tylko mobilizuje, by zrobić sobie kopie zapasowe na dvd...
Co do cd, to kilka sztuk z okładkami i opisem na pewno wypalę w formie "oryginałów" :D

;) ja zazwyczaj nagrywam kilka plytek dla znajomych ale w wiekszosci i to znaczej wiekszosci linki buszuja po necie :) to widze ze jak pokonczymy to wymianka kompaktow bedzie :)

a odnosnie ksiazek rowniej przeczytalem "Pana Samochodzika" bardzo wciagajaca potrafilem +/- w 2 godziny przewertowac 80 stron a wiec musialo bys to warte mej uwagi ze wzgledu ze w zyciu przeczytalem taka ilosc ksiazek ktora mozna policzyc na palcach jednej reki ;) co jest oczywiscie na swoj sposob tragedia ...

pio 04.01.2009 23:24

A kto to jest ten Garguła? :lol:
Zobaczymy jak to z nim będzie i zobaczymy kiedy z nim będzie :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ni_Ma (Post 651944)

A tak poza tym - czytam wszystko i smakuje coraz to nowe gatunki :)

Amen :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 651974)
;) ja zazwyczaj nagrywam kilka plytek dla znajomych ale w wiekszosci i to znaczej wiekszosci linki buszuja po necie :) to widze ze jak pokonczymy to wymianka kompaktow bedzie :)

Nie ma sprawy :)

WiselkaMLP 04.01.2009 23:32

no ale narazie wszystko stoi :( ... no moze pozatym ze cos skrobne w Wordzie ;)

a tak pozatym od jutra znowu zwykla codziennosc sie szykuje :-/

TSWISELKA1 04.01.2009 23:36

Cytat:

dlatego postanowiłem przeczytać samego Herodota...
Nas nawet randki z Herodotem przez dwa tygodnie nie przekonały do niego, choć jakiś sentyment pozostaje :) jest jednak różnica, gdy czyta sie dla przyjemności niż gdy przed Toba rychła wizja zaliczania :p

Ni_Ma 04.01.2009 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 651984)

miałam o tym pisać.... jeszcze 23 minuty i nadejdzie 5.01 czyli koniec "nicnierobienia" i powrót do rzeczywistoci.. brrrrrrrrrr :-/

pio 04.01.2009 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 651984)

Lepiej żeby stało :)
A na serio, to w tej zwykłej codzienności jest jakiś urok, bo wszystko może się okazać inspiracją.
Ile już tekstów napisalem w tramwaju w sms'ach to sam nie wiem :)

WiselkaMLP 04.01.2009 23:40

to ja juz kieruje zasadnicze pytanie ... od ktorego Lutego sa ferie ??

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pio (Post 651990)
Lepiej żeby stało :)
A na serio, to w tej zwykłej codzienności jest jakiś urok, bo wszystko może się okazać inspiracją.
Ile już tekstów napisalem w tramwaju w sms'ach to sam nie wiem :)

hehehe no wsumie ...

Ja Ci powiem w ten sposob ze w tej szkole wsumie nieraz cos powstanie jak sie czlowiek napatrzy na to wszystko i przyporzadkuje do tego odpowiednie sytuacje moze niezla mysl sie w glowie zrodzic :D

a czasami to cos doslownie o szkole powstanie ;) ale to am forme takiego luznego textu zeby zapodac dla rozluznienia w tej pierodlonej fabryce psychopatow :D

rafiABG 04.01.2009 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 651991)
to ja juz kieruje zasadnicze pytanie ... od ktorego Lutego sa ferie ??

od 13 bodajże,już niedługo :)

Ni_Ma 04.01.2009 23:41

we wro już w styczniu ..

zuraw9 04.01.2009 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ala1955 (Post 651971)
Też lubię jak to nazwałeś "macliny" i czytałam wiszystkie a większość posiadam :-).

Ja ciągle swoją kolekcję uzupełniam, póki co mam ok 30 ale to ciagle za mało. Niektóre tytuły bardzo ciężko dostać:-/

Cytat:

Ja fanem nie jestem, choć kilka jego tytułów przeczytałem, ale też zdecydowanie wolę jego książki niż filmy na ich podstawie, ale to raczej norma.

Ja w większości przypadków też tak mam że wolę oryginał książkowy od filmu poza jednym: Tylko dla Orłów...
Jak dla mnie najlepszy film wojenny, nie potrzeba w nim scen z tysiącem żołnierzy albo dziesiątek samolotów, aktorzy i scenariusz obronią sie sami:)

pio 04.01.2009 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zuraw9 (Post 651994)
Ja ciągle swoją kolekcję uzupełniam, póki co mam ok 30 ale to ciagle za mało. Niektóre tytuły bardzo ciężko dostać:-/

Ja w większości przypadków też tak mam że wolę oryginał książkowy od filmu poza jednym: Tylko dla Orłów...
Jak dla mnie najlepszy film wojenny, nie potrzeba w nim scen z tysiącem żołnierzy albo dziesiątek samolotów, aktorzy i scenariusz obronią sie sami:)

Ha i dziś nawet go oglądnąłem na tvn7 :)

WiselkaMLP 04.01.2009 23:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafiABG (Post 651992)
od 13 bodajże,już niedługo :)

no to jeszcze jeszcze wiecej troszke niz miesiac ... ALE I TAK ZA DLUGO !!

pan_premier 04.01.2009 23:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 651922)
Ja też czytałam Pana Samochodzika z zapartym tchem. Mam w domu bodajże 18 tomów. Z tym, że niektóre są Nienackiego, niektóre kogoś tam innego (nie pamiętam), ale z pewnością nie Pilipiuka. Pilipiuka to tylko wszelkiej maści historie Jakuba Wendrowycza :) Uwielbiam to.

Pilipiuk pisze je pod psudonimem,nie pamiętam jakim, na bank ma na swoim koncie kilkanaście samochodzików
A jakub jest fajny, ale nie na raz, bo jednak trochę to na jedno kopyto, najsłabsza częśc to Czarownik Iwanow
Najlepsze opowiadanie to o tym Hotelu z "Kronik"
Polecam tez inne niejakubowe Pilipiuki, pociąg widmo-Piłsudskiego czy wirus-komunizm , naprawde niezłe historyje
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Prezydentowa (Post 651922)
PS. Zawsze wącham książki. Zawsze.

ktoś pytał o znane cytaty, myślę , że ten ma szansę :>

WiselkaMLP 04.01.2009 23:51

dobrze ze miecza nie wachasz ;) :lol:

nie moglem ... :D

darotsok73 05.01.2009 00:12

Ja kocham wszelkiej maści powieści historyczne, półhistoryczne,dokumentalne,fabularyzowane ale na kanwie faktów.
Preferuję okres 2 wojny, ale czytam bardzo chętnie Łysiaka, świetny jest Norman Dawies , Wołoszański ,dawniej czytałem Koontza (mam większośc jego powieści), świetne kryminały Jacquemarda.

Z dawnych lat z nostalgią lub śmiechem wspominam Maya, Nienackiego, McLeana,R.E.Howarda z jego "Conanami" ,H.Harrisona icałe mnóstwo...horrorów( Nekroskop).

Aro1234 05.01.2009 00:27

Ale się tu ęteligętnię zrobiło... ;]

Ni_Ma 05.01.2009 00:45

no żeby nie było że tylko alkohol, kobiety itp :)

Aro1234 05.01.2009 00:46

Jak zwykle kąt widzenia zależy od kąta siedzenia... ;]

Tematy kobieco-alkoholowe mnie osobiście bardziej ciekawią ;] :P

pio 05.01.2009 00:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 652026)

W takim razie mogę polecić dwie książki:
"Faktotum" - Charles Bukowski
oraz
„Seans” - Horwath Witold (Łagowski Witold)
:D

Aro1234 05.01.2009 00:50

Tematyka ciekawa. W chwili wolnej zaczerpnę z zaproponowanej przez Ciebie literatury :P

sergio 05.01.2009 00:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 652026)

Jakbyś wypił tyle alkoholu co jeden juser:-P z tego tematu to nie wiem czy by Ci było do rozmowy:lol:

Ni Ma jeszcze po sylwestrze nie doszła do siebie:-D

Aro1234 05.01.2009 00:53

A kogóż to masz na myśli drogi Sergio? :D

Wybaczcie mi przyjaciele moi, ale muszę was opuścić. Opuścić bezpowrotnie do godzin wieczornych dnia dzisiejszego. Szkoła albowiem zaczyna się...

sergio 05.01.2009 00:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 652032)
A kogóż to masz na myśli drogi Sergio? :D

Wybaczcie mi przyjaciele moi, ale muszę was opuścić. Opuścić bezpowrotnie do godzin wieczornych dnia dzisiejszego. Szkoła albowiem zaczyna się...

Jak wytrzezwieje to moze się ujawni:-D

Ni_Ma 05.01.2009 01:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sergio (Post 652030)

Ni Ma jeszcze po sylwestrze nie doszła do siebie:-D

to są jakieś pomówienia!! :>

również mówie dobranoc bo godzinę temu skończył się mój urlop i rano trzeba wstać :-/

AOT 05.01.2009 03:13

Jeśli kiedykolwiek w aptece wam powiedzą "po tym na pewno pan zaśnie" - kłamią.
Przedawkowałem 3krotnie prochy nasenne. Efekt ? Jak widać.
****a mać.

Uran235 05.01.2009 03:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emsi (Post 651864)
A z pięknych wydań ostatnio na półce księgarskej widziałem Hobbita i Władce Pierścieni i też myślę, że się w nie zaopatrzę jak będzie trochę więcej pieniążków luźnych, bo to książki też mojej młodości i jako dzieciak pochłonąłem je z wypiekami an twarzy i ciekaw jestem ponownego zetknięcia się z nimi będąc już kilkanaście lat starszym :)

Amber ostatnio bardzo ładnie wydaje Tolkiena, tak się przymierzam co by podmienić moje stare podniszczone wydania trylogii i Hobbita. Z Hobbitem to w ogóle u mnie swojego rodzaju uzależnienie. Miałem jako lekturę w podstawówce i od tamtej pory średnio raz do roku czytam tą książkę. Hobbit zmienił życie nie jednego człowieka, pamiętam, że potem wszystkich w klasie napadło na Warhammera. Wycieczka szkolna, ktoś się tam produkuje o wartościach i symbolice glinianego nocnika znalezionego na ziemi przemyskiej, a dzieci za plecami ucinają głowy orkom i próbują dopaść mrocznego elfa :D .

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emsi (Post 651864)
Ja to w ogóle mam swoją ulubioną zakładkę do książek :D

Ja jako zakładki wykorzystuję karty do gry, które trzymam na biurku. Niestety ostatnio mało czasu na czytanie, dużo książek, które chciałoby się przeczytać i w efekcie talia mocno się zdekompletowała.

Cytat:

Mój ulubiony gatunek? Tak bez zastanowienia- fantasy.

Parafia zobowiązuje widzę :D .

A ja poszedłem kulturnie spać o godzinie dziesiątej, budzę się, a tu Garguła w Wiśle :D . Jeszcze jakbym nie musiał tej walonej prezentacji z angola robić. Cholera mam trzy tygodnie do końca semestru, wszyscy w grupie już zrobili tylko ja jeden jak zwykle wszystko na ostatnią chwilę. No ale przynajmniej szczęśliwie okazało się dzisiaj, że ten projekt zaliczeniowy, co to myślałem, że na jutro jest, to jest na za tydzień.

A tak w ogóle najlepsza książka jaką czytałem to zdecydowanie "Jądro ciemności", jedna z niewielu lektur w liceum, które dało się czytać.

Maciejo 05.01.2009 06:40

hahaha -15 na dworze, a tu czas iść przywdziać moro i zacząć pracować :foch:

vote-for-mikey 05.01.2009 09:26

No i co się cieszysz?! hahaha sobie wymyslił:foch:

zakładki są okej do momentu, dopóki w w książce nie ma trzech, wszystkie w innych miejscach :D
ale zasadniczo staram się czytać książki rozdziałami, tak jest prościej zapamiętać :D
gorzej jak nie ma rozdziałów -.-

pan_premier 05.01.2009 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciejo (Post 652055)
hahaha -15 na dworze, a tu czas iść przywdziać moro i zacząć pracować :foch:

za to mozna bana złapac :D

co do zakładek: nie używam, pamietam +/- 15 stron gdzie skonczyłem i czytam od początku poczatki akapitów, jak przestaję kojarzyć, zawężam szukanie i znajduje TO miejsce. Dzięki temu od razu pamietam co skończyłem czytać :)

fcz1985 05.01.2009 10:43

Tak cofając się kilka postów wstecz to faktycznie jest różnica jakie wydanie, emsi wspomniał o "Mistrzu i Małgorzacie", podobnie jest ze "Zbrodnią i karą", a z bardziej topowych książek to np. trylogia Tolkiena gdzie chyba w każdym wydaniu jest na początku opisane jak zmieniono świadomie język i przykładowo słowo elf w 3 wydaniach odmienia się całkiem inaczej:)

Ja obecnie jestem na półmetku pewnej autobiografii.
pan_premier ja stosuje podobną metodę ale tylko wtedy gdy po zaczytaniu się odkładam książke, gdzieś ide, wracam przykładowo na następny dzień do niej i patrze, że zakładka leży obok:D

Kocur 05.01.2009 10:56

Dzisiaj w nocy ma być do -20 na polu :) Przyznawać się jutro komu auto nie odpaliło :D

Proud 05.01.2009 11:06

kurde...jakie pole...pole to jest orne:D mówi się idę na podwórko :D

w sumie to i to jest bez sensu...nie logiczne

Gucio25 05.01.2009 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 652086)
kurde...jakie pole...pole to jest orne:D mówi się idę na podwórko :D

w sumie to i to jest bez sensu...nie logiczne

aaaa idź Ty. pole to pole - na zewnątrz. :)
jak dobrze, że w poniedziałki mam na 14:50.. :lol:

Proud 05.01.2009 12:08

ja na 13...ale kolos z maty :(

i nic nie umiem...

a na dworze -6 :D

Gucio25 05.01.2009 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 652104)
a na dworze -6 :D

w domu takie zimno masz? :shock:

Nowohucianin^^ 05.01.2009 13:48

.....wa ale zimno :/ nie do wiary :| 3h w szkole byłem i już mi się znudziło po świętach ;|

pio 05.01.2009 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 652117)
bylem w szkole 3 godziny ****a od chlopa lopate bralem zeby sobie zaparkowac teraz na osiedlu to samo od ciecia lopate bralem ... a auta odsniezanie z 30 min :-/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nowohucianin^^ (Post 652162)
.....wa ale zimno :/ nie do wiary :| 3h w szkole byłem i już mi się znudziło po świętach ;|

Po głębszej analizie możnaby dojść do wniosku, że zima jest ;]

South 05.01.2009 14:50

z tym odśnieżaniem to są jakieś jaja :/

devios 05.01.2009 15:13

A ja wogóle nigdzie nie poszedłem, bo do zdrowia jeszcze wracam :] ma to swoje plusy, odziwo... :)

DrewniaQ 05.01.2009 15:16

Mi się śnieg o tyle podoba , że jak wstaje rano (brr, ledwo) to jasno jest..
potem biegiem do autobusu- tu już gorzej, żeby nie wywalić się równo..
Reasumując, DOBRZE JEST!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl