Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

zuraw9 21.09.2008 08:32

Mam pytanie do tych co byli w Londynie: czy doping próbował ktoś prowadzić czy raczej był taki spontaniczny?

IndykTSW 21.09.2008 09:38

Mam pytanie, jak nazywa się przystanek tramwajowy naprzeciwko Tomexu? Jeśli taki jest ale z tego co pamiętam był. :)

B. 21.09.2008 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zuraw9 (Post 605981)
Mam pytanie do tych co byli w Londynie: czy doping próbował ktoś prowadzić czy raczej był taki spontaniczny?

Była szczekaczka na górnym sektorze. Prowadzili ci co zazwyczaj prowadzą na wyjazdach.

WISŁAZWE 21.09.2008 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez IndykTSW (Post 605994)
Mam pytanie, jak nazywa się przystanek tramwajowy naprzeciwko Tomexu? Jeśli taki jest ale z tego co pamiętam był. :)

Z tego co wiem i jeżeli myślimy o tym samym przystanku to jest Rondo Kocmyrzowskie:) pozdro...

Numark 21.09.2008 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez B. (Post 606010)
Była szczekaczka na górnym sektorze. Prowadzili ci co zazwyczaj prowadzą na wyjazdach.

Chociaz niektorzy sie do tego nie stosowali i probowali sami cos spiewac.

MackoTSW_(konto_usuniete) 21.09.2008 13:50

Jest jakiś przystanek (autobusowy lub tramwajowy) w okolicach M1? Jak jest to którym numerkiem tam dojadę?

Dzięki mic.

mic 21.09.2008 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MackoTSW (Post 606064)
Jest jakiś przystanek (autobusowy lub tramwajowy) w okolicach M1? Jak jest to którym numerkiem tam dojadę?

http://rozklady.komunikacja.krakow.p...=M1++Nowohucka (przy Nowohuckiej - autobusowy)
http://rozklady.komunikacja.krakow.p...=M1+Al.+Pokoju (przy Al. Pokoju - tramwajowy)

R33 21.09.2008 16:37

Zniszczył mi się kod na karcie doładowującej w sieci Orange czy moge go odzyskać jakoś przez internet czy koniecznie muszę udać się do salonu z kartą(nr seryjny)

Kurt 21.09.2008 16:45

1.Gdzie w Krakowie, mogę kupić o tej porze (czyt. 20 września) jeszcze używane podręczniki w przyzwoitych cenach?
2.Prosiłbym o adres i kiedy mogę się tam udać.

medyk 21.09.2008 16:53

co wartają te bezprzewodowe internety? który obecnie operator ma najlepszą oferte? ile to wychodzi na miesiac.

WzT 21.09.2008 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 606119)
co wartają te bezprzewodowe internety? który obecnie operator ma najlepszą oferte? ile to wychodzi na miesiac.

Jeśli chcesz mieć internet typowo do czytania wiadomości, ewentualnie sprawdzenia poczty to są całkiem ok, koszty tego typu internetu to coś koło 50 zł czyli standard.
Ciężko stwierdzić który operator jest najlepszy, każdy jest dobry na swój sposób.
Najlepiej poczytaj o każdym z nich i dobierz ofertę taką która będzie tobie najlepiej odpowiadać.

pan_premier 21.09.2008 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 606119)

jeśli pytasz o oferte sieci komórkowych, to jak kiedys pisałem "niech cię bozia chron" .

WzT 21.09.2008 19:30

Udało się komuś odpalić transmisje z meczu w Białym stoku na Sop C. ? Bo nie wiem czy tylko u mnie problemy czy wszędzie...

laurence 21.09.2008 21:07

zna ktoś tytuł tej muzyczki która leci podczas prezetnowania ramówki na TVN

mckoval 21.09.2008 21:38

działa wam bearshare? ja się od kilkunastu dni nie mogę połączyć z siecią :S

Kobieta_Wislak 21.09.2008 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laurence (Post 606324)
zna ktoś tytuł tej muzyczki która leci podczas prezetnowania ramówki na TVN

jeżeli chodzi o nową jesienną ramówkę to jest to Imogen Heap - "Just For Now" (tak mi się wydaje przynajmniej) :-)

aluszkaa 21.09.2008 23:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mckoval (Post 606349)
działa wam bearshare? ja się od kilkunastu dni nie mogę połączyć z siecią :S

Działa.
Przeinstaluj program, albo sprawdź "zapory".

medyk 21.09.2008 23:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 606169)
jeśli pytasz o oferte sieci komórkowych, to jak kiedys pisałem "niech cię bozia chron" .

o co chodzi z tym umts edge?

nie oczekuje od tego bezprzewodowego neta codow poprostu chodzi mi o to zebym mogl sprawdzic poczte i jako tako przegladac neta bez zadnego sciagania, da rade?

pan_premier 22.09.2008 10:00

internet w przez sieć komórkową mozesz mieć za pomocą którejs z 3 technologii

podstawową jest GPRS, gwarantuje on jednak przepustowość 30-80 kb/s, czy coś jak modem.
GPRS jest dostepnna terenie całego kraju. I jak zadna lepsza technologia nie działa to koszystasz z GPRS

jeśłi gdzieś sa lepsze urządzenia to obsługuje cie EDGE(236.8 kbit/s)
ta prędkosc nie jest juz zła, jednak wyraźnie jest to 'do' wiec efektywnie spodziewąłbym sie czegoś na poziomie ok 130kbit/s. A to trochę mało.

tam gdzie dostępny jest UMTS, możesz korzystac z netu za pośrednictwem HSDPA(3,6 -7,1Mbit/s)
przy czym w praktyce wiem, że przed podpisaniem umowy nikt ci nie zagwarantuje, ze w twoim mieszkaniu UMTS jest dostępny. najlepije zebys srpawdził sobie to sam....

wg mnie nie warto płacić ok 80zł za net z predkością modemu, a jak dobrze zawieje to mozę gdzies kiedyś będzie to predkośc normalna.twój wybór...

tsw maniek 22.09.2008 12:34

Jako ze sezon zimowy sie zbliza postanowilem kipic jakies uzywane narty z racji tego ze jestem totalnym amatorem i nie chce narazie pakowac kasy na nowy sprzet.Mam takie pytanie moze ktos kto sie zna pomoze mi wybrac dlugosc i cos podpowie bo nie mam zielonego pojecia od czego zalezy dobor nart.Mam 181cm i 95 kg.Zgory dzieki za pomoc

medyk 22.09.2008 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 606437)
internet w przez sieć komórkową mozesz mieć za pomocą którejs z 3 technologii

podstawową jest GPRS, gwarantuje on jednak przepustowość 30-80 kb/s, czy coś jak modem.
GPRS jest dostepnna terenie całego kraju. I jak zadna lepsza technologia nie działa to koszystasz z GPRS

jeśłi gdzieś sa lepsze urządzenia to obsługuje cie EDGE(236.8 kbit/s)
ta prędkosc nie jest juz zła, jednak wyraźnie jest to 'do' wiec efektywnie spodziewąłbym sie czegoś na poziomie ok 130kbit/s. A to trochę mało.

tam gdzie dostępny jest UMTS, możesz korzystac z netu za pośrednictwem HSDPA(3,6 -7,1Mbit/s)
przy czym w praktyce wiem, że przed podpisaniem umowy nikt ci nie zagwarantuje, ze w twoim mieszkaniu UMTS jest dostępny. najlepije zebys srpawdził sobie to sam....

wg mnie nie warto płacić ok 80zł za net z predkością modemu, a jak dobrze zawieje to mozę gdzies kiedyś będzie to predkośc normalna.twój wybór...

dzieki, rozjasniles mi troche o co w tym chodzi, mi tam bezprzewodowy internet sie nie usmiecha ale potrzebuje go zaczynam studia i sam wiesz jak jest moze sie okazac ze bede musial zmienic mieszkanie albo coś a niestety internet to teraz jak tlen musi być, wszystkie info z uczelni przez neta leci nie moge stracic do niego dostepu.

Fuss 22.09.2008 14:01

Jak Dojść z osiedla kolorowego na osiedle Zgody???

Ave 22.09.2008 14:27

Heh nic prostrzego wystarczy iśc cały czas prosto wzdłoz osiedla kolorowego kieruj sie na szkole sportowa "kusy"

Fuss 22.09.2008 14:33

thx :)

10 znaków

vip2008 22.09.2008 14:55

ja mam Mix Plusa i wykupuje sobie co miesiąc pakiet za 5 zł (20mb) i śmigam po necie przez Opere Mini.mam gg mogę robić przelew zakupy na allegro tak więc jeżeli chodzi o mnie to tel (nokia n73) nie sluzy mi tylko do dzwonienia ale tez do internetu..polecam wszystkim bo czasami naprawde duze ułatwienie:) mozna np sprawdzic stan meczu jak jestescie gdzies poza domem:)

Gordian 22.09.2008 15:03

jak aktywować ten pakiet za 5 zł?

Daj najlepiej jakiego linka do tej oferty

Amfre 22.09.2008 15:29

kto jest właścicielem Lecha Poznań?

Kurt 22.09.2008 15:32

Cytat:

kto jest właścicielem Lecha Poznań?
Jacek Rutkowski.

DominoForza 22.09.2008 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vip2008 (Post 606544)
ja mam Mix Plusa i wykupuje sobie co miesiąc pakiet za 5 zł (20mb) i śmigam po necie przez Opere Mini.mam gg mogę robić przelew zakupy na allegro tak więc jeżeli chodzi o mnie to tel (nokia n73) nie sluzy mi tylko do dzwonienia ale tez do internetu..polecam wszystkim bo czasami naprawde duze ułatwienie:) mozna np sprawdzic stan meczu jak jestescie gdzies poza domem:)

napisz jak to aktywowac i skonfigurowac neta na fonie bo mi nawet nie laczy sie z netem bo pisze cos o zlej konfiguracji mam-SE K800i

WISŁAZWE 22.09.2008 15:59

ja mam takie pytanie jak sie edytuje swoja wypowiedz bo właśnie nie wiem , jak to się robi. :)

Kobieta_Wislak 22.09.2008 16:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISLAZWE (Post 606575)
ja mam takie pytanie jak sie edytuje swoja wypowiedz bo właśnie nie wiem , jak to się robi. :)

jak się przyjrzysz okienkom pod postami - to pod Twoimi postami będziesz miał między innymi okienko/przycisk "edytuj" - a pod postami nie Twojego autorstwa tego nie ma... Także wystarczy kliknąć "edytuj" i edytować.

TSman 22.09.2008 16:25

Witam... nie wiedziałem gdzie napisać to napisze to tutaj... Wie ktoś może czy będą rozprowadzane jakieś czapki na zime? Robi się coraz chlodniej a taka czapka by się przydała zwłaszcza dla takich osób (jak ja), które takowej nie posiadają....

vip2008 22.09.2008 17:58

http://www.plus.pl/oferta_indywidual...y_internetowe/

tutaj znajdziecie kod do pakietu 20 i 50mb ja zaktywuje zawsze 20 bo w zupełności mi wystarcza na gg pocztę allegro itd...co do konfiguracji to powiem wam szczerze ze n73 mam od miesiąca i nie musiałem nic konfigurować po prostu wgrałem opere (przeglądarkę do koma) aktywowałem pakiet zmieniłem w ustawieniach polaczen na INTERNET GPRS i smiga od poczatku...wiem tez ze wysyla sie jakiegos smsa pod nr mi nieznany i przychodzi gotowe ustawienie pod gprs tak ze nic nie trzeba przestawiac..najlepsze moim zdaniem wyjscie dla laika jest pojscie do salonu PLusa i ustawia w 2 minuty bo nie warto dzwonic na BOK ...nie ma szans zeby ktos odebral tel..

jezeli chodzi o gg na komorce polecam ta stronke tutaj wszystko sobie usatwicie i zainstalujecie gg na komie...ja wchodzilem przez komorke nata wlasnie stronke i sciagalem bezposrednio do komorki gg potem odpalalem i mozna cieszyc sie gg na kom

http://mobilne.gadu-gadu.pl/

znalazłem jednak ta stronkę gdzie skonfigurujecie koma pod internet: dla chcącego nic trudnego:)pzdr

rafalek 22.09.2008 18:07

Jest coś takiego, jak opcja edytuj...pare postow wyzej bylo napisane..

Zeby nie było offtopu to ja zadam pytanie:

Jestem na kupnie nowego koma..jaki polecacie> Zeby mial troche bajerow, ale znowu bez przesady,..aa..i zeby byl rozsuwany

medyk 22.09.2008 18:10

Dobra ja dalej z tym netem poczytalem troche i rzeczywiscie net bezprzewodowy wydaje się gówniany. Ma ktoś z was chello? jak sie spisuje? ile czekaliscie na przyłączenie?

michu-k 22.09.2008 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vip2008 (Post 606634)
dla chcącego nic trudnego:)pzdr

Właśnie mam chęć na skonfigurowanie internetu w swoim telefonie.

Tutaj pojawia się moje pytanie:

Cytat:

Istnieje również możliwość skonfigurowania ustawień przy pomocy krótkiej wiadomości SMS. W tym celu należy wysłać na numer 9988 wiadomość o odpowiedniej treści (dostępne komendy SMS uzyskasz wybierając w formularzu posiadany model telefonu)
    • sew810i intc - ustawienia int csd dla W810i
    • sew810i intg - ustawienia int gprs dla W810i
    • sew810i mms - ustawienia mms dla W810i
    • sew810i video - ustawienia video dla W810i
    • sew810i wapc - ustawienia wap csd dla W810i
    • sew810i wapg - ustawienia wap gprs dla W810i
Jestem całkowicie zielony w tych sprawach, więc proszę o małą pomoc. Mój telefon to SE W810i.

Moje pytanka:

1. Które z powyższych komend są niezbędne to poprawnego skonfigurowania internetu w moim telefonie?
2. Jaka jest i czy w ogóle istnieje opłata za wysłanie poszczególnych komend?

Z góry dzięki :-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vip2008
sew810i intg

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vip2008
- ustawienia int gprs dla W810i groszowe sprawy

I to będzie już wszystko? Wysłane ok 12 minut temu, nic nie przyszło :-)

vip2008 22.09.2008 18:13

sew810i intg - ustawienia int gprs dla W810i groszowe sprawy

AOT 22.09.2008 18:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romy S. (Post 605968)
http://fs02u.sendspace.com/img/uploaddone_arrow.gifFile Name: Advanced Controls for Winamp-5.3.1-pl.exe
Size: 164KB |

http://www.sendspace.com/file/yjikli

Wielkie dzięki ! Właśnie o coś takiego mi chodziło.

dostuffca 22.09.2008 19:06

[problem został rozwiązany]

dymek_nhs 22.09.2008 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fuss (Post 606522)
Jak Dojść z osiedla kolorowego na osiedle Zgody???

Nie żartuj w ten sposób

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl