Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

ardem99 24.08.2009 16:18

czytaliście ten artykuł o zmarnowanych talentach w Wiśle? http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=5327

Żurawek 24.08.2009 20:05

Cytat:

W najbliższą sobotę napastnik Jagiellonii Białystok, Tomasz Frankowski znów zagra przeciwko Wiśle Kraków. - Nastawiamy się raczej na niestracenie bramki niż na zdobycie w tym meczu goli. Jeżeli uda mi się trafić ucieszę się, ale będzie to wewnętrzna radość, której nie okażę kibicom – powiedział „Łowca Bramek” w rozmowie z „Wirtualną Polską”.

Po czterech kolejkach odrobiliście dziesięć ujemnych punktów i opuściliście strefę spadkową. Spodziewał się pan tak znakomitego startu Jagiellonii w obecnym sezonie?

- Każdy sportowiec musi wierzyć w to, co robi. My wierzyliśmy, że w każdym spotkaniu zdobędziemy trzy punkty. Na dwanaście możliwych zdobyliśmy dziesięć, ale rzeczywiście – mamy olbrzymią satysfakcję z tego, że punkty ujemne są już za nami.

Czy zgodzi się pan z opinią, że to właśnie dzięki dziesięciu ujemnym punktom cały zespół poczuł nóż na gardle i zaczął walczyć na sto procent swoich możliwości?

- Wolałbym, żeby to nie była prawda i chciałbym, żeby wciąż drużyna zaskakiwała przeciwnika dobrą grą. Chciałbym, żebyśmy punkty zdobywali z taką samą częstotliwością, jak na początku sezonu.

W obecnym sezonie zdobył pan już dwie bramki i zaliczył asystę. Kibice Jagiellonii wierzą, że jest pan w stanie zdobyć po raz czwarty - tytuł króla strzelców Ekstraklasy.

- Przy średniej dwóch bramek na cztery mecze nie wydaje mi się to realne.

Pana szanse może zwiększyć ewentualne odejście Pawła Brożka z polskiej ligi.

- Nie tylko Paweł Brożek jest konkurentem. Są jeszcze inni napastnicy, którzy również będą punktowali. Ja jednak nie skupiam się na indywidualnych osiągnięciach, tylko na drużynowych, a celem Jagiellonii jest tylko i wyłącznie utrzymanie się w lidze.

W ostatnich dwóch meczach wyróżnił się Niemiec Marco Reich, który ma na koncie gola i asystę przy pana golu w meczu z Koroną. Jak ocenia pan umiejętności niemieckiego piłkarza?

- Oglądając jego grę widać, że był niezłym piłkarzem. Na szczęście przekłada to się także na grę w Jagiellonii. Były opinie, że mu się nie będzie chciało, że prowadzi hulaszczy tryb życia. Na razie nie możemy nic powiedzieć na temat jego zabaw poza boiskiem, a na boisku jest dobrym piłkarzem.

Po tym, jak wrócił pan do Polski, trener Maciej Skorża namawiał pana na powrót do Wisły, jednak na przeszkodzie stanął dyrektor sportowy Jacek Bednarz. Jak wyglądały wasze rozmowy w sprawie kontraktu?

- Wie pan, nie ma już do czego wracać. To było dawno i ponoć nieprawda, bo ostatnio uciąłem sobie pogawędkę z dyrektorem, który zaprzeczył, jakoby to on był niechętny mojemu powrotowi na Reymonta. Temat był, ale upadł i jestem tu, gdzie jestem.

Dwa tygodnie temu w jednym z wywiadów powiedział pan, że dwukrotnie próbował się umówić na rozmowę z Jackiem Bednarzem i dwukrotnie pocałował pan klamkę, przez co poczuł się zlekceważony. Rozumiem, że w tym momencie sprawa jest już wyjaśniona i nie ma pan pretensji do działacza Wisły?

- Przyznam szczerze, kończąc wątek, że w końcu się spotkałem z Bednarzem, ale o braku porozumienia zadecydowały inne kwestie. Rzeczywiście, dwukrotnie nasze spotkania nie doszły do skutku, ale był to tylko zalążek rozmów w sprawie kontraktu.

W następnej kolejce zagracie z Wisłą w Sosnowcu. Jeżeli strzeli pan Wiśle gola, jak się pan zachowa? Czy będzie pan starał się ukryć swoją radość z bramki ze względu na szacunek dla swojego dawnego klubu?

- Powiem krótko: będzie to wewnętrzna radość, której nie okażę. Znam jednak potencjał defensywy Wisły, która na ten moment w sezonie nie popełniła błędu - bo trudno nazwać błędem defensywy strzał z 35 metrów lubińskiego piłkarza – i nastawiamy się raczej na niestracenie bramki niż na zdobycie w tym meczu goli.

Za półtora roku wygasa panu kontrakt z Jagiellonią. Będzie pan miał wtedy 36,5 roku. Czy już teraz zastanawia się pan, co będzie dalej? Jak długo chciałby pan grać w piłkę?

- W sobotę czeka mnie najbliższe spotkanie z Wisłą i tylko na tym się koncentruję. Spokojnie, małymi kroczkami dobrnę pewnie do piłkarskiej emerytury. Na razie raduje mnie gra, mamy sierpień 2009 roku, więc nie myślę jeszcze o tym, co będzie za półtora roku. Nie wiem, czy będę wtedy piłkarzem Jagiellonii, ale przecież pan również może wtedy pracować u konkurencji.
za: Wirtualna Polska

eMTe 24.08.2009 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żurawek (Post 783928)
Nie wiem, czy będę wtedy piłkarzem Jagiellonii, ale przecież pan również może wtedy pracować u konkurencji.

Dla mnie idealny zastępca Pawła w sytuacji "last minute" (przez rundę, dwie) dopóki byśmy nie znaleźli kogoś perspektywicznego jako następcę. Nawet fajnie jakby zakończył karierę w barwach Wisły. W tej wypowiedzi starał się trochę zrehabilitować Bednarza. Nie chcę za daleko przejść w podejrzeniach, ale dla mnie to i fragment, który zacytowałem to cichy sygnał "złożycie konkretną ofertę to przyjdę" ; D

MaG* 24.08.2009 20:40

Na pewno by go teraz Jaga puściła ;)
Franek by się strasznie przydał ale nie ma co marzyć :)

IncognitoTSW 24.08.2009 20:47

Gołosia? Bez przesady, nie pamiętam kiedy ostatnio był na bosiku.

koker 24.08.2009 21:17

Rogalski na testach w Arce.

http://www.90minut.pl/news/100/news1...ni-w-Arce.html

emjot 24.08.2009 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koker (Post 783998)

RYGIELSKI

RYGIELSKI

do cholery

koker 24.08.2009 21:44

Sorrki...sam nie wiem jak wpadlem na to nazwisko...

tommiyacht 24.08.2009 23:27

10 Edycja Tanca z Gwiazdami

sqbi 25.08.2009 08:54

Kalu Uche zostaje w Almerii

http://futbolnet.pl/wiadomosci/kalu-...taje-w-almerii

vaazon 25.08.2009 15:58

Jeśli Majdan będzie dostawał SMSy od kibiców Pogoni, Wisły i Polonii to ma zwycięstwo jak w banku xD

Wojtas 25.08.2009 17:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sqbi (Post 784138)

Mial byc napis "kocham was wszytskich " do kibicow Fulham,bedzie do kibicow Almerii ....::lol:

A Radzio załapał sie do 10 edycjii....lepiej pozno niz pozniej :D

Silvestro 26.08.2009 19:50

Apoel gra rewanź z FCK i w 2 minucie Kamil strzela gola !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:hura: :hura: :hura:

Kończy sie I połowa Apoel prowadzi 3:1:-D

kuba126 26.08.2009 19:51

Kamil Kosowski juz w 2 minucie spotkania z FC Kopenhaga wpisał sie na liste strzelców:)

WhiteStarDvisionTheBest 26.08.2009 20:35

wiecie co teraz robi Nikola Mijailovic? sory ale nie wiem jak sie to jego nazisko poprawnie pisze,gra jeszcze gdzieś ?:>

qchar90 26.08.2009 20:44

Romek Kołtoń dedykuje bramkę Kosy dyrektorowi sportowemu, a skróty meczow Debreczyna i Apoela Wiśle
;|
taka mala dygresja ostatnio ogladajac mecz Legi z Odra...komentatorzy z C+na koniec meczu mówili o Wiśle ze lider itp a potem zaczeli się naśmiewać z Wisły... yhh ;|

Blaszczu16 26.08.2009 20:49

Bo mi się wydaje że ich to też boli że w taki sposób Wisła pożegnała się z eliminacjami Ligi Mistrzów.

Lysy 26.08.2009 20:54

Każdego boli :-) Aczkolwiek Kołtoń czasami ma racje - jakim trzeba być dyletantem by rozwiązywać kontrakt z zawodnikiem klasy Kosowskiego...

Krystian168 26.08.2009 20:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WhiteStarDvisionTheBest (Post 784956)
wiecie co teraz robi Nikola Mijailovic? sory ale nie wiem jak sie to jego nazisko poprawnie pisze,gra jeszcze gdzieś ?:>

obecnie to siedzi w domu chyba :)
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...la/profil.html

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 784975)
Każdego boli :-) Aczkolwiek Kołtoń czasami ma racje - jakim trzeba być dyletantem by rozwiązywać kontrakt z zawodnikiem klasy Kosowskiego...

no właśnie ... :-/ jak można go było puścić to chyba pan Bednarz tylko wie...

Silvestro 26.08.2009 21:42

Gratulacje Kamil! i dobrego losowania w LM!:-D
Apoel wygrał 3:1 i ci beznadziejni emeryci z Cypru zagrają w LM. :D

Marszałek 26.08.2009 21:57

Najbardziej to mi Jaśka żal. Taki wicher jest nie do zastąpienia.

A Nikola to już chyba zakończył kopanie, i może nie był aż tak dobry jak sądzilismy?

Wojtas 26.08.2009 22:21

O Kosie i o tym ile tez zespol stracil po jego odjesciu juz nawet pisac sie niechce.

Natomiast Marszalek przywoluje Jasia Pauliste:).Oj przydal by sie nam taki Joker...cos jak Cwielong a jednak widac roznice.Cwielong prawie jak Jasiu...

Szkoda ze na dzis nie ma nikogo kto by potrafil wlasnie byc liderem tego zespolu,i w krytycznym momentach byc tym "przywodcą"

Silvestro 26.08.2009 23:31

bramki z meczu Apoel -FC Kopemhaga.

http://www.youtube.com/watch?v=MvH0nsK5dM0

Lysy 27.08.2009 01:25

Tu lepiej widać jak KOSA urywa się z linii niczym torpeda:
http://videos.sapo.pt/Mf16YpyNqszRgVzsRoRL

Dynamika mu jeszcze została :)

Pablo84 27.08.2009 06:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 784975)

Być może zrobił to pod naciskiem z "góry", ponieważ przy kolacji z całą drużyną odważył się na niewybredny zarcik o Cupiale i jego pieniądzach.

IncognitoTSW 27.08.2009 08:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislaOnly
, 26.08.2009, 23:27]Paulista za stary, Dudu za czarny, Kosowski za garbaty.... A my jedziemy do Białegostoku!!! Aż się coś ciśnie na usta.....:/

Trafna riposta

eye63 27.08.2009 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 785070)
Być może zrobił to pod naciskiem z "góry", ponieważ przy kolacji z całą drużyną odważył się na niewybredny zarcik o Cupiale i jego pieniądzach.

Czyli jednym słowem Cupiał, dla ratowania własnej(!) dumy, osłabił Wisłę tak?

Z tego co pamiętam, najwięcej pisało się, że "Kosa" chciał podpisać na początku, zaraz po przyjściu kontrakt, ale wtedy klub stwierdził, że żąda za dużo i musi pokazać klasę, jeśli chce tyle dostać. Kosa pokazał klasę, tak jak polska złotówka, która się wzmocniła i Kamilek zażartował (choć pewnie całkiem poważnie), że kontrakt podpisze, ale teraz to już po starym kursie euro, co dawało mu pewnie coś ok. 100 tys. PLN więcej. No i to zniesmaczyło ponoć Bossa. To nic, że pół roku grał za 7 tys.

South 27.08.2009 09:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 785086)
[b]
Trafna riposta

szkoda tylko że do żadnego Białegostoku nie jedziemy....

R33 27.08.2009 12:15

Tak, tak... tylko, że Kosowski przez parę lat tylko na początku coś na początku wojaży pokazał, a później była o nim cisza. Gdyby nie Wisła to by się nie wypromował dobrze i zapomniano by o nim. Mógł jeszcze pół roku pograć za te pieniądze i udowodnić swą wartość. Fakt, wnosił do drużyny dużo jednak to nie jest powód, że gracz ma udaną rundę po 4 letnim powrocie i już nie wiadomo ile kasy żąda i w mediach płacze, że mu ,,na pampersy nie starcza". Równie dobrze mógł mieć udaną rundę, a później byłby ligowym średniakiem, dlatego nie warto było z nim kontraktu wtedy podpisywać.

yogul 27.08.2009 12:33

Co z Zieniem ??

AYALA 27.08.2009 12:38

nowym kolegom Zienia w Skodzie bedzie inny były Wiślak Mariusz Kukiełka !!

http://www.skodaxanthifc.gr/Images/n...gnkukielka.jpg

Bankowiec 27.08.2009 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 785174)
Tak, tak... tylko, że Kosowski przez parę lat tylko na początku coś na początku wojaży pokazał, a później była o nim cisza. Gdyby nie Wisła to by się nie wypromował dobrze i zapomniano by o nim. Mógł jeszcze pół roku pograć za te pieniądze i udowodnić swą wartość. Fakt, wnosił do drużyny dużo jednak to nie jest powód, że gracz ma udaną rundę po 4 letnim powrocie i już nie wiadomo ile kasy żąda i w mediach płacze, że mu ,,na pampersy nie starcza". Równie dobrze mógł mieć udaną rundę, a później byłby ligowym średniakiem, dlatego nie warto było z nim kontraktu wtedy podpisywać.

Nie, nie równie dobrze, co pokazał potem. Każdy, kto miał choć blade pojęcie o możliwościach tego zawodnika powinien wiedzieć, co jest naprawdę możliwe, a co nie.

Właśnie tym sie różnią amatorzy od fachowców - że dla tych pierwszych wszystko może "równie dobrze" się dowolnie potoczyć, a Ci drudzy dobrze wiedzą, jak najprawdopodobniej będzie i podejmują decyzję o zaangażowaniu takiego, a nie innego zawodnika.

Cypryjczycy okazali się fachowcami, a Bednarz i Cupiał...

IncognitoTSW 27.08.2009 17:24

Właśnie, co nam będą grać w Wiśle tacy, którzy się upominają o to co się im należy ;] Niech gra Ćwielong i Łobo, a co tam

mic 27.08.2009 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bankowiec (Post 785365)
Jak czas pokazał, Wisła zamieniając Kosowskiego na Łobodzińskiego i Matusiaka sama zrobiła się w... - nie będę kończyć, bo to niesmaczne i przykre. Drogo zapłaciliśmy za tą "niepodatność na nowe pampersy".

Kosowski nikogo w ch...nie zrobił. Wręcz przeciwnie - w APOEL-u niektórzy chcą mu stawiać pomnik. Gdzieś czytałem, że ma nawet dostać podwyżkę na nowe pampersy.

Za to nikomu nie mam zamiaru dziękować w Wiśle. Wręcz przeciwnie - bo za głupotę, jak mawia przysłowie, się płaci.

Bo ciezko zamienic napastnika czy prawego pomocnika, na lewego...

Bankowiec 27.08.2009 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 785367)

Tu przecież nie o same pozycję chodzi.

Z Kosowskim nigdy Wiśle nie zdarzały się tragiczne wpadki w pucharach. On nadawał tej drużynie jedyny w swoim rodzaju charakter. Dlatego mam pełne prawo nawet wierzyć, że z nim i Frankowskim w składzie zamiast Ćwieląga (też mógł wrócić, gdyby nie Bednarz i SKWK) bylibyśmy dziś w LM, a nie APOEL.

flamengista 27.08.2009 19:29

Edno Cunha blisko powrotu na pierwszoligowe boiska.

W zeszłym sezonie grał nieźle, ale Portuguesa spadła do Serie B. Teraz chce go kupić Internacional Porto Alegre.

http://globoesporte.globo.com/Esport...ORTUGUESA.html

Sam zawodnik ma serdecznie dość grania dla Portuguesy, szczególnie że ostatnio po przegranym meczu kibice wtargnęli do szatni i grozili piłkarzom. Edno dostawał również telefoniczne pogróżki od fanatycznych kibiców:

http://globoesporte.globo.com/Esport...ORTUGUESA.html

darlonek9 27.08.2009 19:45

http://sport.wp.pl/kat,32272,title,B...wiadomosc.html
;/

Pablooo 28.08.2009 10:52

Fani Wisły kibicują Uche

__Cobra__ 28.08.2009 19:07

Cytat:

Sunday Ibrahim trenuje ze Stalą Rzeszów. Zawodnik najprawdopodobniej zostanie w drugoligowcu i zagra w środowym spotkaniu z Concordią Piotrków Trybunalski.

Nigeryjczyk ostatnio grał w pierwszoligowym GKP Gorzów Wielkopolski.

źródło: Nowiny
Ja go pamietam za "wejscie smoka" z KSZO i za bramke z Newtown ...

Silvestro 28.08.2009 20:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 785367)

Z tą malutką różnicą,że Kosa może grać na różnych pozycjach. W Apoelu najczęściej gra na prawej pomocy.

Fragment rozmowy z Kamilem z dzisiejszego "PS"

Spełnione marzenie Kamila Kosowskiego

Kamil Kosowski zagra w Lidze Mistrzów, Tomasz Markowski, Agencja Przegląd Sportowy
O Lidze Mistrzów marzyłem przez całe życie. I nie sądziłem, że w wieku 32 lat to się spełni - mówi "Przeglądowi Sportowemu" pomocnik APOEL-u Nikozja Kamil Kosowski.

PRZEGLĄD SPORTOWY: Długo pewnie pan nie pospał ze środy na czwartek. Nikozja pewnie oszalała, bo APOEL zagra w Lidze Mistrzów.
KAMIL KOSOWSKI: A kto powiedział, że w ogóle spałem? (śmiech). Po meczu z Kopenhagą miasto było kompletnie zakorkowane, aż do świtu. W ogóle od tego świętowania to nam i naszym fanom może się w głowie zakręcić. (...)

PS: W Kopenhadze przegraliście 0:1. U siebie bardzo szybko, po pańskim golu, odrobiliście straty.
Ten gol z drugiej minuty nie dawał nam awansu, ale na pewno dał impuls drużynie. Cypryjczycy tak jak Grecy potrzebują sygnału do działania, czegoś, co psychicznie wzmocni, da kopa. (...)

PS: Udział w Lidze Mistrzów to dla pana...
Spełnienie największego marzenia w życiu. Po meczu byłem szczerze wzruszony. O Lidze Mistrzów marzyłem przez całe życie. I nie sądziłem, że w wieku 32 lat to się spełni. Kiedyś dwa razy podchodziłem do Ligi Mistrzów z Wisłą, ale nie udało się. Przed trzecią próbą z Anderlechtem odszedłem z klubu, a po powrocie do Krakowa kolejnych eliminacji Ligi Mistrzów nie doczekałem, bo Wisła mnie zwolniła. No, ale czasami życie wynagradza pewne rzeczy. Już się nie mogę doczekać losowania, a później pierwszych meczów. Z klasowymi przeciwnikami przeważnie dobrze mi się grało. Uwielbiam to!

PS: Od trzynastu lat polskie drużyny nieskutecznie walczą o Ligę Mistrzów. Jak pan uważa, kiedy to się w końcu uda?
Hmmm... Za rok kończę kontrakt, więc jestem do dyspozycji i mogę pomóc (śmiech). A tak poważnie, na to pytanie nie jestem w stanie odpowiedzieć i chyba nie tylko ja.

http://www.sports.pl/m/Repozytorium....1349342141.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl