![]() |
Cytat:
|
Skutecznosc przychodzi od roku, jesli na to czekamy to gdzie jest granica tj. ile mozemy wytrzymac punktujac jak obecnie?
|
Dla mnie to jest nielogiczne
Skoro mamy tak słaby/"paralityczny" skład jak piszą obrońcy Moskala to jaki jest sens grania atakiem pozycyjnym i klepania piłki ? Jak masz gorsza drużyne to ustawiasz grę z kontry i bazujesz na stałych fragmentach Chyba ze liczymy na przyjście mitycznego napastnika, abstrahując juz nawet za co, ale kto z zagranicy lepszy od Brozka przyjdzie do 10 drużyny polskiej ligi? |
Cytat:
|
Cytat:
|
ale za to w jednym strzelimy 6 :)
Ja uwazam ze gorzej byc moze, mianowicie nie bedziemy grali nic a nic z przodu a z tyłu będzie wpadać. Coś a`la Lech Poznań a.d. 2015/16 |
Niektórzy mówią ,że za Moskala jest ładna gra , ale nie ma wykończenia w postaci bramek.
Jeśli wymiane piłek w ataku pozycyjnym, prawie na stojąco nazwac ładną grą ,to dziekuje za taką gre. Przy takiej grze przeciwnik może sobie" drzemke" sprawic na swojej połowie i krzywda mu sie nie stanie. Jeśli tylko możliwe - trener do wymiany . On już nic dobrego nie zrobi ,ewentualnie może pogorszyc sytuacje. A tego chyba byśmy nie chcieli. |
Cytat:
|
Oglądaliście wczoraj Ligę + i wypowiedź Gaszyńskiego. Nie wiem co prawda czy była rejestrowana przed czy po meczu ale jak na razie nie ma tematu Macieja.
|
Cytat:
Generalnie mega w....ia mnie to pisanie w gazetach po kazdym meczu o Moskalu w kontekscie jego zwolnienia. Jak wygrywamy to, ze Moskal uratowal posade - jak przegrywamy to, ze moze nie doczekac kolejnego meczu. To forum tez tylko niepotrzebnie nakreca temat. Potem Cupial zwolni Moskala bo bedzie myslal, ze tego oczekuja kibice. |
Cytat:
|
Moze ktos napisac co Gaszczynski mowil wczoraj w C+?
|
Cytat:
IMHO taktyka Moskala kompletnie nie pasuje do naszej aktualnej kadry. Z uporem maniaka wystawia na pozycji skrzydłowych zawodników nie będących nimi i potem zdziwienie, że gra się nie zazębia. Co nam z posiadania piłki, skoro akcje kończą się zwykle zanim stworzymy realne zagrożenie? Całkowicie celowo przywołałem "tiki-takę" Stawowego. Moim zdaniem to ta sama przypadłość - trener któremu się wydaje, że jak każe swoim zawodnikom wymieniać dużo podań to już jest Guardiolą. Tylko wyników jakoś nie ma... Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mitologiozowaniem krakowskiej piłki przykrywają indolecje taktyczna Latal w 12 meczach , ba nawet Czerczesow wczoraj w jednym pokazał wiecej elastyczności taktycznej niz Moskal w 26 A my dalej swoje , 1001 podań w jednostajnym tempie i czekanie aż ktoś przyprowadzi napastnika, prawoskrzydłowego oraz 10 którzy bedą pasować do "jedynego słusznego " sposobu gry |
Brawo dokładnie o tym samym myślę do tej gry potrzebujemy klasowych piłkarzy pokroju Stilicia z najlepszej formy wyraźnie brakuje nam napastnika,of pomocnika i skrzydłowego
|
Cytat:
|
Nie ma szans, by KM utrzymał się na stołku trenerskim tak marnie punktując. Metoda nagłej śmierci, kolejna porażka lub remis oznacza zwolnienie.
|
Cytat:
|
Ten Zamilski to się chyba czegoś najadl ;)))
|
Pytanie podstawowe czy stać nas:
a) na opłacanie trzech trenerów b) jeśli Moskal ma wpisaną powiedzmy trzy miesięczną odprawę to czy stać nas na obraz klubu który zmienia trenerów jak rękawiczki czytaj kto poważny do takiego klubu przyjdzie |
Z tego co kojarze Moskal ma kontrakt do konca sezonu, nie chce mi sie wierzyc zeby przy obecnej grze i wynikach dotrwal do rozpoczecia kolejnej rundy. Jak byk widac, ze frekwencja z meczu na mecz spada, to sa realne straty finansowe. Jesli gra sie nie polepszy to i frekwencja bedzie spadac. Nie trafiaja do mnie argumenty, ze nie ma z czego rzezbic bo w Piascie, Cracovii czy kilku innych klubach sytuacja kadrowa nie wyglada lepiej. Moskal nie wyciagnal nikogo z mlodych, ze starych lepiej przez chwile gral tylko Donald i Sarki w 1 meczu.
Zespol gra bez pomyslu, biegaja jednostajnie, oddajemy malo strzalow. |
Cytat:
Czyli 8 miesięcy z dodatkowym trenerem dając mu tyle co miał Smuda O spadającej frekwencji czy braku topowych meczów w grupie spadkowej nie wspominając Moim zdaniem nie stać nas wlasnie na trwanie z Moskalem |
Jeżeli Wisła ma kiedykolwiek grać coś w pucharach to tak na prawdę teraz jest ostatni sezon w którym zachowujemy dobry współczynnik za sezon 11/12. Potem zakwalifikowanie się oznacza brak rozstawienia praktycznie we wszystkich rundach to utrudni dostanie się do fazy grupowej LE. Gra w el. do LM to na razie sfera marzeń. Dodatkowo jak ktoś zauważył to każde miejsce w lidze to 200 tys mniej premii na koniec sezonu.
Sprawdziłem jakie miejsce w tabeli zajmujemy po przyjściu Moskala biorąc wszystkie mecze z poprzedniego i obecnego sezonu. Wygląda to tak... https://lh3.googleusercontent.com/ul...8=w665-h480-no Zajmujemy 11 miejsce, przy czym jeśli Termalica i Zagłębie utrzymają obecny trend to nas wyprzedzą. Oznacza to na koniec sezonu grupę spadkową i walkę o utrzymanie... |
6 porażek, tylko Legia ma 5.
|
^^ a ile zwycięstw?
równie dobrze moglibyśmy mieć 15 porażek a za to kilka zwycięstw i zdobycz punktowa byłaby taka sama. |
To jest niewiarygodne ze tak słaby trener utrzymał stołek. Jesli Cupiał nie zwolni go w tym tygodniu lub po Białymstoku to sytuacja jest prosta. Mozna powoli gasić światło. Bo na klubie nikomu nie zależy. Tabela za okres trenowania Moskala przedstawia wszystko. Wyniki sa skandaliczne.
|
Cytat:
Remisy 0-0 są zabójcze nie tylko dla naszej pozycji w tabeli, ale tez frekwencji. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl