Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

Filippo123321 03.07.2010 17:09

Apropos tych 'obcokrajowcow' - http://www.weszlo.com/news/5164

Ogryzek 03.07.2010 17:12

Niemcy ośmieszyli Argentynę! Bez wątpliwości byli lepsi. Niemcy mają zespół, Argentyna gwiazdy. Nie, Niemcy mają i zespół i gwiazdy a Argentyna tylko gwiazdy.

Jest jeszcze inaczej - Niemcy mają gwiazdy, zespół i trenera a Argentyna tylko gwiazdy:)

Ciekawy mecz, ale dominacja Niemców pełna.

mitmichael 03.07.2010 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rabi86 (Post 926616)
Nie pisz takich rzeczy o Holandii , zaraz fanboye Cię zjedzą. :P
Wymieńcie mi chociaż jeden mecz na tych mistrzostwach w którym Holendrzy nie grali antyfutbolu.

http://encyklopedia.pwn.pl słowo antyfutbol - brak wyników. Jakis debil wymyslił takie slowo a reszta jemu podobnych sobie go wzieła do serca :P
Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 926612)
P.S - Niby ilu Niemcow urodzilo sie poza granicami :D? Nie przeklamujmy rzeczywistosci...korzenie moze maja inne, ale urodzili sie w Niemczech w wiekszosci.

Z tego co ja wiem to liczy sie pochodzenie a nie miejsce urodzenia.

Joshua TS 03.07.2010 17:17

Niemcy grają kosmiczny futbol, nie kibicowałem im, ale obiektywnie trzeba przyznać, ze 4:1 z Anglią ( nie byłoby tego gdyby nie skandal z sędziowaniem) i 4:0 z Argentyną robi wrażenie. Gwiazdy z Argentyny nie pokazały nic, Maradona się skompromitował jako trener ( czemu Milito nie grał??). Zasłużony awans młodych Niemców. Jako kibic angielskiej piłki apeluję do piłkarzy ( :lol::lol:) żeby zajęli się futbolem a nie bzykaniem żon najlepszych przyjaciół i chlaniem na umór, a do Argentyńczyków żeby w końcu zaczęli tworzyć drużynę bo gwiazdy to oni mają, ale drużyny stworzyć nie potrafią. Jeśli tak dalej pójdzie to Niemcy będą dominować w światowej piłce przez co najmniej dekadę, bo póki co robią wielki krok w tym kierunku.

JacaTS 03.07.2010 17:18

O ile dojdzie do polfinalu Niemcy - Hiszpania obawiam sie, ze wynik moze byc podobny. Bicie glowa w mur, milion podan, ktore nie przejda srodkowej lini Szkopw do tego szybka kontra i po frytach.

Virusman 03.07.2010 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 926632)
Z tego co ja wiem to liczy sie pochodzenie a nie miejsce urodzenia.

Gdyby iść takim tokiem myślenia to prawie cała reprezentacja Francji to jakieś oszustwo, nie mówiąc już o USA - 0 rodowitych Amerykanów.

Jestem dziś jak pewnie wiele osób, bardzo zaskoczony, ale jest jedna rzecz która już zupełnie mnie zdziwiła: Argentyna po drugiej bramce była na łopatkach, chyba nikt z nich już nie wierzył w zwycięstwo. Ktoś może powiedzieć, że trudno się temu dziwić jak się dostaje dwie bramki i mało czasu zostaje do końca meczu. Tylko że nie dość że Argentyna posiadała takie indywidualności, które niekiedy w pojedynki mecze wygrywały, a tu nic... oni sami się poddali. Do tego spodziewałem się, że może i Maradona samym fachu trenerskim się zna średnio, ale myślałem (po jego zachowaniu można było to stwierdzić) że przynajmniej w ta drużyna ma charakter, takiego "ducha" w sobie i będzie walczyć zawsze do samego końca na 100% możliwości, że nigdy się nie poddadzą nawet gdy wynik będzie zły... a tu: druga bramka i właściwie po meczu.

Teraz Niemcy są wielkimi faworytami tego mundialu, w sumie byli już w to wliczani po meczu z Anglią, ale oprócz nich była Argentyna i Brazylia, drużyny które były ubóstwiane (Brazylia według mnie trochę przesadnie) i typowano ich na murowanych zwycięzców. Pewnie teraz będzie się tak mówić o Szwabach, chyba że Hiszpania dzisiaj pokaże kosmiczny futbol. Ja bym się jednak nie zdziwił gdyby to Niemcy nie byli mistrzami, nie takie drużyny nie wygrywały mistrzostw.

1q2 03.07.2010 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Virusman (Post 926637)
Gdyby iść takim tokiem myślenia to prawie cała reprezentacja Francji to jakieś oszustwo, nie mówiąc już o USA - 0 rodowitych Amerykanów.

Francja, w mniejszym stopniu Anglia,Holandia...Takie czasy i reprezentacje są odzwierciedleniem tego kto zamieszkuje dany kraj

Oszustwem to są niestety takie machlojki jak np u nas z Olisadebe i Perejro.Robienie Polaków z gości którzy jedynie 1 słowo na k po polsku znają.

A co do meczu - niezła miazga.Z Hiszpanią im tak łatwo raczej nie pójdzie ale bez 2 zdań to faworyt do mistrzostwa.

tommiyacht 03.07.2010 18:18

myśle że spokojnie można udać sie do buka i obstawić Niemców jako zdobywce MŚ.

Virusman 03.07.2010 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 926660)
Francja, w mniejszym stopniu Anglia,Holandia...Takie czasy i reprezentacje są odzwierciedleniem tego kto zamieszkuje dany kraj

Dokładnie. Za 20 lat możemy się spodziewać, że większość zachodnich europejskich reprezentacji będzie się składać przynajmniej z paru arabskich zawodników. Ciężko mieć o to pretensje - w tym kierunku poszła cywilizacja. Nam chyba jeszcze daleko do tego żeby araby i czarnoskórzy osiedlali się akurat w naszym kraju, ale kto wie czy za kilkadziesiąt lat nie będziemy mieli w reprezentacji Ahmedów, Emanuelów itp. urodzonych w Polsce :)

flamengista 03.07.2010 19:28

Niestety, potwierdziło się to co napisałem wcześniej. Niemcy głównym faworytem MŚ. Z meczu na mecz grają coraz lepiej.

Ostatnia nadzieja w Hiszpanach, bo Holendrzy (zakładam, że wygrają z Urugwajem) nie mają szans w finale.

jachting 03.07.2010 19:38

SZAMANI z RPA przewidywali że wygrają Niemcy albo Holandia , ciekawe czy się sprawdzi .

MatMario 03.07.2010 19:54

Taki pozim presingu, zaangażowania w mecz, biegania, podwajania, potrajania, a przy Messim to otaczania, dla mnie jest abstrakcją. Pójść z kontrą na pełnej szybkości w 88 minucie to albo cud przygotowanai fizycznego albo lekarzy niemieckich.

Ciekawe czy dobiegają tak do finału. Ale mają i szybkość i wytrzymałość.

murray 03.07.2010 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 926765)
Taki pozim presingu, zaangażowania w mecz, biegania, podwajania, potrajania, a przy Messim to otaczania, dla mnie jest abstrakcją. Pójść z kontrą na pełnej szybkości w 88 minucie to albo cud przygotowanai fizycznego albo lekarzy niemieckich.

Ciekawe czy dobiegają tak do finału. Ale mają i szybkość i wytrzymałość.

Mają prawie 40 osób w sztabie szkoleniowym, przygotowani są niesamowicie. Jak Klinsmann przyszedł, to wprowadził mnóstwo specjalistów od przygotowania fizycznego i od razu zebrali owoce na MŚ w 2006. Teraz jest kontynuacja tej polityki. Jak widać, z dobrym skutkiem.

MatMario 03.07.2010 20:09

Mnie to co dziś zobaczyłem poprostu wbiło w fotel. I szybkość i wytrzymałość, powrót do obrony w 9 na pełnym gazie, a później wypad z kontrą. Idzie im to jak zaprogramowanym, a zrobić tyle sprintów w meczu to trzeba cudotwórce.

PotiWisla 03.07.2010 20:12

No i oszukali Paragwaj bo nie było spalonego przy golu ;/

flamengista 03.07.2010 20:18

Paragwaj obrabowany z bramki, Valdez nie był na spalonym, ani nie przyjął piłki ręką. Kolejny sędziowski wielbłąd.

szlaQ 03.07.2010 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 926781)
Paragwaj obrabowany z bramki, Valdez nie był na spalonym, ani nie przyjął piłki ręką. Kolejny sędziowski wielbłąd.

No niestety .... ale ja mam nadzieje że jednak im się powtórzy jakaś kontra i pojada Hiszpanie :D:Di sprawiedliwości stanie się zadość

legol 03.07.2010 20:26

co Wy mówicie. Spalony był bo ten drugi kolo był na spalonym i brał udział w akcji absorbując obrońce z czego wynikła korzyść (Valdez został sam). Zeby sedzia mogl nie odgwizdac tamten drugi wogole nie powinien sie ruszac

wyar 03.07.2010 20:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legol (Post 926785)
co Wy mówicie. Spalony był bo ten drugi kolo był na spalonym i brał udział w akcji absorbując obrońce z czego wynikła korzyść (Valdez został sam). Zeby sedzia mogl nie odgwizdac tamten drugi wogole nie powinien sie ruszac

Niestety,nie masz racji,w tym wypadku spalonego absolutnie nie wolno bylo gwizdac, walczacy o pilke drugi Paragwajczyk pilki nie dotknal,i tylko to sie liczy...

legol 03.07.2010 20:32

No nie wiem, wydaje mi się ze liczy sie intencja, to ze nie dotknal nie ma znaczenia.... Wazne ze wykonal ruch w kierunku pilki...

Proud 03.07.2010 20:35

Kibicuję Hiszpanii z przekonania oraz z chęci wywalenia Niemców z turnieju(na to większe szanse maja Hiszpanie) ale muszę przyznać że spalonego absolutnie nie było. Bardzo dużo tych błędów jak na jeden turniej.

harthausen 03.07.2010 20:44

o rany, jak na razie to na ten mecz patrzeć nie idzie. Parę takich spotkań i nic nie uchroni przed wpadnięciem w jakieś uzależnienie.

No , karny, może coś ruszy ?

edytka:
Może drugi karny też strzelający skopie?
Niezłe jaja, powtórka. I nic, dalej nic.

jurukuru 03.07.2010 20:46

Anuluje posta.
Co wyprawiają bramkarze to się w głowie nie mieści! :)

WISŁAZWE 03.07.2010 20:48

Oooooooo grubo nie mam pytań :)

Ciekawie się robi w tym meczu

John1906 03.07.2010 20:49

2 karne 2 nie strzelone ja pierniczę :) co za mecz !

dynek.pl 03.07.2010 20:50

ta powtorka karnego to byla bzdura - w nieslusznie nieuznanych golach wiec 1:1

tommiyacht 03.07.2010 20:50

powiem wam ze jak dlugo oglądam pilke kopaną to takiej arcy dramatycznej sytuacji jak wczoraj w ostatniej minucie dogrywki meczu Urugwaj- Ghana to nie widziałem (no może poza końcówką sezonu naszej naszej super ligi). A to co teraz sie działo to chyba jeszcze to przebiło

PotiWisla 03.07.2010 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 926797)
ta powtorka karnego to byla bzdura - w nieslusznie nieuznanych golach wiec 1:1

Żadna bzdura za szybko wbiegli to powtarzamy

Speedy 03.07.2010 20:57

dla Paragwaju też powinna być powtórka karnego, bo wbiegło dwóch obrońców hiszpańskich..

harthausen 03.07.2010 20:58

dopiero od 68 minuty Hiszpanie się połapali, że nie przejdą tego muru i zaczynają grać w dziada by Paragwajczyków podmęczyć. Czy tylko im starczy czasu i sił?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl