Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

Paweł 24.09.2008 09:29

http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1039039...l?ticaid=16aa2

W Zabrzu budują taką "małą Wisłę" :D

amauri1990 24.09.2008 09:32

można się śmiać, można się pukać w głowę, ale to jest dobry sposób na podniesienie wartości ligi ;)
jeśli "najlepszy towar eksportowy ligi" wraca do Polski to następnym krokiem są porządne transfery zagraniczne do Polski
kiedyś z transferu Kluiverta się śmialiśmy
ostatnio transfer Tristana był bardzo możliwy
więc czemu by nie sprowadzić Wiltorda czy Kollera? :P

RLY 24.09.2008 09:48

To świadczy o tym,że Henio nigdy nie był mocny w transferach.Umie zgrać druzynę ,ale w Wiśle zgrał drużynę Franka Smudy,który do transferów akurat ma nosa.

mcovalski 24.09.2008 09:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 607331)
można się śmiać, można się pukać w głowę, ale to jest dobry sposób na podniesienie wartości ligi ;)
jeśli "najlepszy towar eksportowy ligi" wraca do Polski to następnym krokiem są porządne transfery zagraniczne do Polski
kiedyś z transferu Kluiverta się śmialiśmy
ostatnio transfer Tristana był bardzo możliwy
więc czemu by nie sprowadzić Wiltorda czy Kollera? :P

Wiesz czemu nie sprowadzać ?? Bo to wcale nie podnosi poziomu ligi. Jedynie może przyciągnąć ciut więcej osób na stadiony. Natomiast niech Heniu skupi się na juniorach Zabrza, bo za pewne tam znajdzie nie jednego dobrego zawodnika.

amauri1990 24.09.2008 10:03

Ja nie mówię o podniesieniu POZIOMU tylko o podniesieniu WARTOŚCI
Znani piłkarze -> Większa wartość ligi -> Większa medialność -> Więcej ludzi na trybunach -> Więcej pieniędzy w budżetach klubów -> Wyższe zarobki, więcej kasy na transfery i bazy treningowe -> Lepsi piłkarze -> dopiero w konsekwencji wyższy poziom
I druga ścieżka:
Znani piłkarze -> Większa medialność ligi -> Zagraniczni chętniej przejdą do tej ligi.

Oczywiście rozważania czysto teoretyczne ;)

Tom'ash 24.09.2008 10:04

Pytanie tylko czy to są znani piłkarze przez nas, czy nasi znani piłkarze za granicą ;)

gromaders 24.09.2008 11:42

yy no to nie ma jednak co się obawiać Górnika jeśli chcą tych emerytów ściągnąć, wszystko rozumiem ale nie takie posunięcie, oni na tych zawodnikach chcą opierać drużynę która ma w 2012 walczyć o mistrza? śmiechu warte

Aaarrgh 24.09.2008 13:48

Wygląda mi to marzenia o odtworzenia składu Wisły z czasów europejskiej batalii 2002/2003. No to potrzebują jeszcze Szymkowiaka, Kuźby, Jopa, Stolarczyka, Dubickiego i Kalu Uche. Może Angelo "igła" też da się namówić do powrotu na boisko...

Z Frankowskim może im się udać, ale dla Żurawia i Kosowskiego to chyba musieliby podwoić budżet.

WISŁAZWE 24.09.2008 14:18

Ściągając emerytów to na pewno stworzą dobry zespół co do tego nie ma żadnych wątpliwości mówię w ciemno że Górnik będzie Mistrzem Polski ale w lidze oldbojów!! Przecież tam już grają inni Hajto , Brzęczek dorzucą do tego jeszcze Żurawia Franka i innych , od razu przypomina mi się AC Milan zbiór gości po 35 roku życia.

To moim zdaniem nie jest dobry sposób na świetlaną przyszłość zespołu, słusznie mówicie Kasperczak przyjrzał by się lepiej młodym zawodnikom Gwarka Zabrze i innych śląskich klubów bo tam są prawdziwe talenty. Wiadomo że w każdym zespole przydadzą się doświadczeni zawodnicy no ale bez przesady żeby sprowadzać od razu połowę starego składu Wisły.

Arked 24.09.2008 14:41

Uważacie, że Górnik z Żurawskim, Kosowskim, Frankowskim, Grzelakiem czy Kaźmierczakiem nie byłby mocny? Moim zdaniem mogliby nieźle namieszać. Młodych utalentowanych zawodników to oni już mają. Brakuje im doświadczonych piłkarzy na poziomie (Brzęczek jest słaby), którzy mogliby pociągnąć cały zespół za sobą, dając oparcie młodym. Jeśli Górnikowi udałyby się takie transfery to wtedy zaczęliby się liczyć w krajowej piłce. Osobiście jednak szczerze wątpię w ściągnięcie Żurawskiego czy Kosowskiego. Chyba, że zadziała magia Kasperczaka.

ja_ka_ 24.09.2008 14:47

Pewnie, że byłby mocny ale na jeden sezon. Bo Brzęczek, Hajto czy Frankowski dłużej nie pograją.

Raphael 24.09.2008 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ja_ka_ (Post 607425)
Pewnie, że byłby mocny ale na jeden sezon. Bo Brzęczek, Hajto czy Frankowski dłużej nie pograją.

Żuraw i Kosa mogą jeszcze pograć co najmniej ze 2-3 lata. Obaj są chyba czołowymi graczami w swoich klubach.

Inna sprawa, to to, że zespoły budowane na byłych gwiazdach jakiejś dawnej, wielkiej drużyny zwykle nie odnoszą sukcesu (vide sprowadzanie byłych graczy Widzewa do Legii kiedy jej trenerem był Franz Smuda).

Żuczek 24.09.2008 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 607445)
Żuraw i Kosa mogą jeszcze pograć co najmniej ze 2-3 lata. Obaj są chyba czołowymi graczami w swoich klubach.

Co do Żurawskiego to nie wiem, bo w tym sezonie chyba cały czas grzeje ławę.

kot_dżinks 24.09.2008 16:25

Żurawski jest kontuzjowany, naderwał mięsień łydki lewej nogi.

Gwiaździsty 24.09.2008 16:32

To zainteresowanie Górnika tymi piłkarzami swiadczy bardziej o medialnej ucieczce do przodu przed rozwcieczonymi kibicami, niż rzeczywistej budowie zespołu. Chyba zdają sobie już sprawę, że po buńczucznych zapewnieniach ten sezon mają z głowy. Za chwilę już będzie 10 pkt. straty do grupy drużyn na górze, a na półmetku z 15-20. Na wiosnę to sobie mogą gonić..... królika.

arti 25.09.2008 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Raphael (Post 607445)

Inna sprawa, to to, że zespoły budowane na byłych gwiazdach jakiejś dawnej, wielkiej drużyny zwykle nie odnoszą sukcesu (vide sprowadzanie byłych graczy Widzewa do Legii kiedy jej trenerem był Franz Smuda).

Jestem zdania że Franek i Żuraw są już ciency zdrowotnie - dość sporo urazów ostatnio.
Kosę doceniam - pytanie czy nadal jest w stanie być taką postacią jak w Wiśle rok temu.
Kaźmierczak zagranicą nie istnieje - może odbudowałby się, a może to już jego koniec- nie wiem.
Grzelak-grajek bez specjalnych umiejetności i osiągnięć jak dotąd...

63624 25.09.2008 16:12

Cytat:

Na koniec dwa słowa o Legii – kilka osób wpisało w komentarzach, że tylko czekam na potknięcia i wówczas krytykuję, a odkąd zaczęła wygrywać, to siedzę cicho. Przepraszam bardzo, ale z kim ona te mecze wygrała? Spójrzcie w tabelę, poza Arką, to byli sami niewidomi. Swój pogląd na temat tego, co ten zespół osiągnie w tym sezonie (czyli, że nic) już wyraziłem. Nie będę go zmieniał co kolejkę, tylko poobserwuję rozwój wydarzeń. Jak ktoś chce się dawać porywać nastrojowi chwili, jego sprawa. Ja wolę patrzeć na to realnie. Ale obym się mylił – z chęcią spojrzę za kilka miesięcy w tabeli, sprawdzę, że Legia jest na pierwszym miejscu i zamieszczę w tym miejscu wpis o tym, że kompletnie się nie znam.
http://www.weszlo.com/blog/2

I to pisze legenda tego klubu.:D

GemHZR 25.09.2008 16:15

Taka jest prawda, początek mieli fatalny, sporo straconych punktów odpadnięcie z pUEFA i z czego się tu cieszyć? Teraz są wygrane z trzema (a po sobocie pewnie z czterema) ostatnimi drużynami, na koniec pewnie jakieś miejsce gwarantujące start w europucharach, a później to samo co teraz. I tak w kółko rok rocznie.

jachting 26.09.2008 04:26

http://www.sport.pl/sport/1,65025,57....html?skad=rss

Cytat:

Piłkarski Śląsk chce przyciągnąć nowych kibiców

Śląsk Wrocław gra ofensywnie i widowiskowo, wygrywa mecze, a mimo to na stadionie przy Oporowskiej nie ma kompletu widzów. Dlaczego w 700-tysięcznym mieście na piłkarską ekstraklasę chodzi tak mało kibiców?
....

hoho 26.09.2008 13:37

Licze na Nas w tej kolejce oraz Lechie ze urwie punkty Polonii ,wtedy moze zrobi sie nieco luzniej w czubie

kreseq 26.09.2008 14:32

Kolejka dosc przewidywalna jesli chodzi o mocne zespoly. Druzyny z pierwszych miejsc powinny spokojnie ograc swoich przeciwnikow.
Dzisiejsze dwa mecze to spacerek dla Polonii i wygrana Gornika Zabrze.

Wiem ze kibice Wisly nie interesuja sie zbytnio meczami Legii, ale jesli bedziecie mieli chwile to polecam kilka minut meczu zobaczyc bo dojdzie do historycznej chwili ktora niestety wypadla w takim czasie....slodko gorzkie ale jednak historyczne :) Na 95% ( 5% zostawiam dla "nieoczekiwanych" zmian ktorych mam nadzieje nie bedzie ) wszystko bedzie tak jak ma byc.

grzesiek632 26.09.2008 14:38

a ja mysle ze meczami sezonu beda znow mecze Wisła-Legia....

4fan_player 26.09.2008 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 608125)
Kolejka dosc przewidywalna jesli chodzi o mocne zespoly. Druzyny z pierwszych miejsc powinny spokojnie ograc swoich przeciwnikow.

Wiem ze kibice Wisly nie interesuja sie zbytnio meczami Legii, ale jesli bedziecie mieli chwile to polecam kilka minut meczu zobaczyc bo dojdzie do historycznej chwili ktora niestety wypadla w takim czasie....slodko gorzkie ale jednak historyczne :) Na 95% ( 5% zostawiam dla "nieoczekiwanych" zmian ktorych mam nadzieje nie bedzie ) wszystko bedzie tak jak ma byc.

Wszyscy kumaci w Polsce już wiedzą że to będzie prawdopodobnie ostatni mecz na Żylecie i że szykujecie oprawę.

Aro1234 26.09.2008 15:05

Kiedy jest mecz Legii??

dz 4fan_player.. ;)

Raczej ciężko będzie nam obejrzeć wasze podboje szanowni Legioniści.. My żyjemy swoim meczem ;)

4fan_player 26.09.2008 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 608141)
Kiedy jest mecz Legii??

http://www.90minut.pl/liga.php?id=3782

w0lno. 26.09.2008 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 608139)
Wszyscy kumaci w Polsce już wiedzą że to będzie prawdopodobnie ostatni mecz na Żylecie i że szykujecie oprawę.

Mógłbyś przybliżyć?

PS. Prosiłbym o niewyśmiewanie się ze mnie... Jak widzicie, nie każdy jest tak kumaty i ogarnięty jak Wy ;]
EDIT: Dzięki za odp.

4fan_player 26.09.2008 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 608147)
Mógłbyś przybliżyć?

PS. Prosiłbym o niewyśmiewanie się ze mnie... Jak widzicie, nie każdy jest tak kumaty i ogarnięty jak Wy ;]

Na meczu w Płocku w PP kibice Legii dostali info że mecz z Piastem będzie prawdopodobnie ostatnim meczem na Żylecie. Radni przegłosowali tą dopłatę do stadionu Legii i chyba ITI chce jak najszybciej zacząć modernizować stadion dlatego taka mobilizacja u nich. Więc możemy się spodziewać kompletu na Żylecie i oprawy.

Pablo84 26.09.2008 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 608125)

Taaaa, chłopie.Czasami mam wrażenie, że niektórzy bardziej się tu Legią i jej wynikami interesują, niż Wisłą.Wystarczy wejść np do tego tematu, w ten czas, gdy gracie o innych porach lub dniach niż my . :lol: :lol:

kreseq 26.09.2008 17:48

Gornik Zabrze gra straszny piach...chyba pierwsza liga za rok. Szkoda bo jednak klub wazny dla polskiej pilki.

PS: Tak chodzilo o pozegnanie zylety, nic z tego jednak nie wyszlo... szkoda, coz pojezdzi sie po kim trzeba ;)

Coglin 26.09.2008 18:36

Heniek ladnie jedzie - 0-2 z Polonia :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:51.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl