![]() |
Ja rano w dzień matury ustnej z polaka(godz 14) kończyłem czytać ostatnią książkę do prezentacji :) w autobusie rozkminiałem od czego zacząć i co powiedzieć o danej pozycji :) W szkole pożyczyłem się zegarka od kumpla i wszedłem do sali:) na dzień dobry dostałem opie..dol za to że usiadłem bez pytania, a później nie odpowiedziałem na pierwsze pytanie bo go nie zrozumiałem, nie wiedziałem w ogóle co ona do mnie gada :) Następne dwa bez problemu i 12pkt :) a temat miałem ciekawy bo:" Podróże w czasie i przestrzeni w literaturze i filmie " :) tak więc podsumowywując nie ma się czego bać, najważniejsze to przeczytać wszystkie książki, oglądnąć filmy i przeanalizować obrazy, reszta idzie z górki ;]
|
sprzedam (w rozsądnej cenie) prace "wizje katastrofy w starożytności i czasach współczesnych" w pracy opisuje dwa obrazy oraz film, dostałem za niego maximum, jak co to priv
|
Miasto - przestrzeń, która wpływa na człowieka i jego losy. Dokonaj prezentacji na podstawie Krakowa w różnych dziedzinach kultury :D Przyjemny temat, zero lektur,bo też mi się czytać nie chciało :P jedynie 2 książki z tego roku, z których i tak pytań nie miałam, trochę o piłkarzach Wisły, jakieś obrazy i krótkie wiersze :)
W sumie to więcej siedziałam nad zebraniem bibliografii niż nad samym pisaniem :) |
Cytat:
Lajtowy i łatwy do przygotowania temat: - bierzemy po jednym przykładzie udanej i nie udanej ekranizacji. Musimy przeczytać dwie ksiązki, i oglądnąć dwa filmy. Wielkie wyzwanie to nie jest... - następnie szukamy recenzji tychże filmów. Po przeczytaniu ich w zasadzie już wiemy co mamy mówić... Plan prezentacji: - wstęp, a więc pieprzenie czemu wybrałeś temat: czyli mądrzysz sie jak to bardzo lubisz kino itp... Potem dodajesz, że spośród wielu przykładów wybrałeś dwa: - straszczasz historyjke, opowiadasz czemu ekranizacje uważasz za złą i : - streszczasz drugą historyjke, opowiadasz czemu ekranizacja była dobra. - robisz jakieś podsumowanie... Filmów jakie możesz użyć są dziesiątki. Osobiście odradzałbym jakiekolwiek wynalazki typu "Pan tadeusz" "quo vadis", bo polonistki są z tego tak obryte, że lepiej z nimi nie zaczynać,... Ja wybrałem "Nieznośną lekkość bytu" Formana, i "Ojca Chrzestnego" Puzo. Plusem takiego tematu, jest fakt, że bankowo dostaniesz pytanie odnośnie obsady (ale nie aktorskiej, tylko bardziej o scenarzyste, gościa od zdjęć, muzyki itp), więc wystarczy obkuć te 10 nazwisk i mamy z głowy... |
Też polecam tego rodzaju temat. Mój brzmiał "dzieło literackie a jego adaptacja filmowa". Dwie książki, najlepiej takie , z których pytający nie będą nic wiedzieli. Ja pisałem na podstawie ... Harry Potter cz.1 i Harry Potter cz.2 :D nie dostałem żadnego pytania o lekture, tylko same pytania typu dlaczego ten a nie inny temat.
Zdałem :) |
Sprzedam za rozsądną cene prace:Język sprawozdań sportowych.Scharakteryzuj na podstawie wybranego materiału językowego.Jeśli ktoś bd chętny to proszę info na priva.
|
do usunięcia
|
Sprzedam za dobre pieniądze ustna prezentacja z języka polskiego : "Scharakteryzuj najciekawsze portrety psychologiczne kobiet w literaturze polskiej i obcej odwołując się do wybranych utworów". Oczywiście z bibliografią i ramowym planem. Prezentacja b.dobra, zdana na maxa (20/20pkt.)
gg:7881267 |
Jaki był próg punktowy na politologie na Ignatianum w tym roku??
|
witam po latach przerwy:) już dawno nie zaglądałem na to forum.
ale teraz chciałbym spytać, czy jakiś Wiślak dostał się na prawo na UJ? z góry przepraszam, jeśli o tym konkretnym kierunku pisano wcześniej w tym topicu, przeglądnąłem tylko kilka ostatnich stron. w każdym razie, jeśli znalazłaby się taka osoba, to proszę o kontakt na priva. pozdrawiam wszystkich nowych studentów :) |
wczas, tez zapytam - ktos poszedl na zaoczne towaroznawstwo na UE?
|
do usunięcia
|
Prezentacja maturalna: Dojrzewanie – czas przeklęty, czy błogosławiony.
Rozważ różne sposoby prezentowania i funkcjonowania tego motywy w oparciu o wybrane teksty literackie. Odstąpię pisac priv :> |
Zola - jest :)
|
Spotkam się z kimś na Mechanice i Budowie Maszyn na PK? :)
|
Spotkasz się ze mną... ale tylko na wydziale. ;)
Idę na Informatykę, na Mechaniczny. |
Panowi ma ktoś gotowy temacik na ustną na temat "Wizerunku rycerza..."? priv
|
Mam pytanie o progi punktowe na AGH na wydziały:
WEAEIiE: Automatyka i robotyka, elekronika i telekomunikacja, elektrotechnika Z góry dziękuje :) |
Inf. Stos. 890
Inf 910 AiR 930 EiT 800 EiT (ang.) - 700 |
Mam do sprzedania 4 prezentacje maturalne z polskiego, na takie tematy:
1.Motyw ojca w literaturze. Omów na podstawie utworów literatury polskiej i powszechnej. 2.ROLA MIŁOŚCI W ŻYCIU CZŁOWIEKA. PRZEDSTAW TEMAT ODWOŁUJĄC SIĘ DO WYBRANYCH PRZYKŁADÓW LITERACKICH. 3.Żydzi, kwestia żydowska w literaturze różnych epok. Omów na wybranych przykładach. 4.Samotność jako motyw literacki. Przedstaw temat odwołując się do wybranych przykładów literackich. Sprzedam za rozsądną cene, napewno się dogadamy.Jak coś to priv ! |
Witam,brat dostał się Uniwersytet Rolniczy i dali mu akademik na Ul Fatimska o. Zlota Jesien Nowa Huta i chciałbym zapytac w jego imieniu: gdzie mozna tanio zjesc? bezpieczne osiedle? i jak z dojazdem do innym czesci KRK?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam pytanie; jak wygląda matura z informatyki, i czy jest bardzo trudna?
|
Cytat:
|
Cytat:
Znalazłem sobie tegoroczne arkusze i masz rację. Za dużo matematyki :/ Myślałem że będzie więcej teorii czy choćby zadań nt. systemu binarnego i heksadecymalnego... |
Cytat:
|
Ludzie... bez przesady. ;)
Ja z matmy i fizyki zbyt dobry nie jestem. O biologii czy chemii wolę nie mówić, bo wstyd. ;) A jednak - rozszerzoną informatykę zdałem. Wprawdzie słabo, ale o tym później. Wadą informatyki jest to, że nie ma zbyt wielu egzaminatorów, którzy będą w stanie sprawdzić wasze prace. Wg. informatora - twoje rozwiązania mogą być niestandardowe, pod warunkiem, że dają poprawne wyniki. Mamy dowolność rozwiązań, zupełnie jak na matmie. W teorii zadanie, które aż się prosi do zrobienia w bazie danych, możesz rozwiązać własnoręcznie napisanym programem - jeśli tylko potrafisz. W praktyce, taki egzaminator potem w tych rozwiązaniach może się nie połapać, dlatego polecam opisywać szczegółowo każdy wasz krok. Tegoroczna matura z infy była (moim zdaniem) najtrudniejsza w ciągu ostatnich lat. Co nie znaczy, że nie dało jej się zdać z dobrym wynikiem. Jeśli znasz jako-tako pakiet MS Office + potrafisz programować w jakimś języku programowania (tym dopuszczonym przez CKE) to śmiało, maturę zdasz. Paradoksalnie - informatykę (na rozszerzeniu) opłaca się zdawać wtedy, kiedy nie jesteś zbyt dobry z matmy, czy fizyki. ;) Ja na uczelnię (PK) dostałem się dzięki informatyce (słabo zdanej), bo i tak dała mi więcej punktów niż matematyka, którą zdawałem na podstawie. Kilka uczelni, które biorą wynik z egzaminu maturalnego z informatyki pod uwagę podczas rekrutacji: AGH - WIMiIP, WGGiOŚ (informatyka stosowana, infa liczona na równi z matmą, do tego dochodzi język obcy) PK - Chyba większość wydziałów. Na 100% na wszystkie 3 informatyki można się dostać z tą maturą. Do tego dochodzą inne kierunki: AiR, MiBM, czy uwaga, słynne Budownictwo na WIL. :) Infa liczona na równi z matmą. UJ - MiI, FAIS (informatyka, informatyka stosowana - infa liczona na równi z matmą) UP - Informatyka nauczycielska i nienauczycielska, tutaj również liczą ją tak samo jak matmę. Więc perspektywy są. Mam nadzieję, że rozwiąłem wątpliwości (potencjalnych) tegorocznych maturzystów z informatyki. ;) Ta matura naprawdę nie jest zła, a pisana jako przedmiot dodatkowy w niczym wam nie zaszkodzi. No... jako obowiązkowy jej nie polecam, bo można się najeść trochę stresu. pzdr. |
Dobra a ja teraz trochę z innej beczki, zastanawiam się nad wzięciem tematu: "Rozmowy człowieka z Bogiem w literackim przekazie twórców różnych epok. Zanalizuj problem na wybranych przykładach".
Już parę książek/lektur z których mógłbym skorzystać mam w głowie, ale może ktoś jeszcze podsunie coś ciekawego, z czego mógłbym skorzystać... |
Jest ktoś na tym forum kto studiuje Budownictwo lub Energetyke na PK?? prosiłbym o priva..
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl