![]() |
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=21055
poczytajcie sobie komentarze pod artykułem... czy nie warto wkładać w serce w gre, być prawdziwym Wiślakiem i identyfikować się z kibicami?? WARTO, takich komentarzy nie kupi się za żadne pieniądze... nie wspominając o tym,że chyba każdy z nas, za kilkanaście(kilkadziesiąt) lat , powie jakiemuś młodemu fanowi piłki kopanej że w Wiśle grał prawy obrońca który miał Białą Gwiazde w sercu. |
Cytat:
Może ktoś mi wytłumaczy dla czego nie można krytykować zawodników za rażąco słabą gre...To jakieś święte krowy, mamy tu mieć kółeczko różańcowe i przywołując klasyka - 24/h lizać się po kutasach? Ja rozumiem że jest krytyka i jest przypierdzielanie się ale chyba mi nikt nie powie że Łobo w pełni nie zasłużył na krytykę.Teraz miał wejście smoka i chwalimy go - uratował nam dupsko choć pewnie większość z nas gdy zobaczyła jak się szykuje do wejścia - pomyślała 'o ja .......e':) |
Marcin, jako jeden z niewielu pokozałeś przez te lata, że nie tylko zarabiasz grając w piłkę. Ty nią żyjesz. I to zarówno na boisku, jak również poza nim. Takiego zaangażowania i prawdziwego "serducha" niestety nie widać u większości piłkarzy w naszym kraju. Pokazałeś, że nawet (a może przede wszystkim) rozstać też można się z klasą. Za to również serdeczne dzięki.
Po cichu mam nadzieję, że za kilka lat wrócisz do Wisły i obejmiesz w niej jakąś funkcję trenerską lub menagerską czy np dyrektora sportowego. Bo Ty nie z książek, ale z własnego doświadczenia wiesz co to znaczy dobry piłkarz.. wystarczy, że w lustro spojrzysz.. BASZCZU Z NAMI, KIBICAMI! |
Krytykować piłkarzy można zawsze, ale trzeba rozumieć różnicę między krytyką a obrażaniem.
|
11.pl rozmawia z najlepszym Brazylijczykiem Ekstraklasy cz.3
http://www.11.pl/aktualnosci/11_pl_r...traklasy_cz_3/ |
|
Baszczu coz mozna powiedziec ..
Dziekujemy za to wszytsko ,az lezka sie kreci Powodzenia |
Baszczu to jest niesamowity człowiek i piłkarz. Długo albo nigdy nie będziemy mieli takiego prawego obrońcy.
Baszczu i Zieniu z nami z kibicami ! :D |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ymi_wyjatkami/
"Wygra Barcelona 2:0 po golach Messiego i Eto'o" - Pawełek. Mario chyba jakims jasnowidzem jest. Moze on specjalnie puszcza te babole, zeby dodac dramaturgii rozgrywkom bo to ze Wisla bedzie mistrzem wie juz przed sezonem :D |
|
Cytat:
|
Pamietam że na początku rundy mieliśmy z kolegą zim zum małą dyskusję na tym forum na temat "przydatności" w Wiśle Marcelo. Bardzo byłym ciekaw czy po zakończeniu sezonu opinia kolegi w tej sprawie uległa jakiemuś przewartościowaniu.:>
|
Takie pytanei mnie naszło oglądając zdjęcia i filmy z wczoraj. Które to MP w dorobku Dawidowskiego?
|
Pierwsze MP.
|
Burliga strzelił wyrównująca bramkę dla Floty w meczu z Koroną w 91 min. sędzia niesłusznie nie uznał gola...spalonego nie było...
|
Nie wiem w ogóle co sie dzieje jeśli chodzi o kontrakt Sobolewskiego. Kiedy przeczytałem tego newsa na stronie Stowarzyszenia ze jeszcze nie zaakceptowali oferty ciągle o tym myśle. Sobol musi zostać! Nie wyobrażam sobie walki w pucharach bez niego... nawet na ławce.
|
Paweł Brożek (Wisła Kraków) - Dwukrotny najlepszy strzelec ligi nie ukrywa w rozmowach z kolegami z zespołu, że chce opuścić Wawel. Podobno powodem tej decyzji są jego niezbyt dobre relacje z Maciejem Skorża.
źródło futbol.pl co za brednie pismaki wypisuja... |
Cytat:
jak zawsze... juz raz pisali, a potem Pawel przytulil sie do Skorzy podczas meczu i wszystko bylo OK:) |
|
Cytat:
|
Widac kogos boli ze Wisla ma pilkarzy ktorzy traktują ten klub w innych ,szerszych kategoriach niz miejsce gdzie zarabia sie pieniadze.
"Wisla to moj klub" -powiiedział niedawno Brozek. Amen |
Cytat:
Brożek mieszka na Wawelu? Król Brożek I? |
Cytat:
W wolnych chwilach zieją ogniem. :D Media swoje wiedzą i koniec, najlepszą atmosferę w szatni ma Lech, na trybunach też. I dla nich to jest pewnik i koniec :D Tak samo jak to, że to nie Wisła wygrała mistrzostwa, tylko Lech przegrał. Itd... :) |
Cytat:
Cytat:
Najlepszy stosunek do tych gazetowych transferów ma sam Paweł. Sam uważa,że gazety to go praktycznie wszędzie sprzedały,tylko jego menadżer nic o tym nie wie. Ale przecież coś trzeba pisać,co przyciągnie uwagę :P Ale gdyby tak zostawić Brożka jeszcze na pół roku, to byłaby bajka :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszyscy krytykowali Brożka ale to dlatego że przez niego Wisła przegrywała mecze i traciła punkty..Był głównym winowajcą. Ćwielong marnuje wszystko ale Wisła wygrywa i to mnie najbardziej drażni że jest bezkarny. Jakby przez niego Wisła traciła punkty to teraz wszyscy by na nim psy wieszali. Mam nadzieje że nie dostanie szansy gry w pucharach bo jak już wcześniej wspomniałem tam sytuacji podbramkowych wiele nie będzie.
|
Teoretycznie wszystko jest mozliwe, jednak mnie zadziwia skad u wielu osob bierze sie przekonanie, ze Cwielong bedzie w przyszlosci drugim Brozkiem, a nie drugim ..... (tu mozna wpisac dowolnego daremnego kopacza) ?
Czy od teraz juz kazdy pilkarz partaczacy sytuacje strzeleckie, bedzie porownywany do Brozka ? Bo widze, ze dla niektorych to jest tak oczywiste, jakby wynikalo z niezaprzeczalnego wzoru matematycznego, tymczasem historia futbolu zna setki innych przykladow. Golos tez mial byc drugim Szymkowiakiem itd. Dopoki nie zobacze u Cwielonga skutecznosci na minimalnie przyzwoitym poziomie, wszelkie porownania do Brozka, Van Bastena czy kogokolwiek innego, nie beda mialy dla mnie wiekszego znaczenia. Nie wynika z tego, iz pozbycie sie Cwielonga jest moim marzeniem (choc nie mialbym nic przeciwko, bo uwazam ze to pilkarz nienajwyzszej klasy), bo mimo wszystko moze sie przydac chocby tylko na lige i jesli marzy nam sie naprawde szeroka kadra, to powinno w niej byc miejsce dla 2-3 zapchajdziur. Wiem tyllko tyle, ze jesli (odpukac) Pawlowi odnowi sie np. kontuzja kolana i ciezar zdobywania bramek spadnie na barki snajpera Cwielonga, to dopiero do niektorych dotra koszty seryjnego marnowania okazji. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:39. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl