![]() |
Włoski łacznik informuje
Tyle serwisów "podprowadza" nasze informacje, że może nasza strona powinien wprowadzić mikropłatności (tylko jak?) od dziennikarzy, a pozyskane $$$ byłoby na oprawy meczowe lub dalszą działalność wislakrakow.com :-p
Do rzeczy. Jeszcze nieco informacji o Makinwie ze strony rzymskiego Lazio. Według Włochów, sytuacja rozwijała się tak: Cytat:
Cytat:
Z 15 czerwca póki co nie znalazłem żadnej świeżej informacji. Włosi podają jedynie, że odejście Makinwy do "Wisla Cracovia" (wrr!!!) jest oceniane na 80%. |
Wracając do tematu środkowego obrońcy, to wydaje mi się, że bliżej Wisły jest Glik niż Sadlok. Glik jest bardziej ofensywny i chyba lepszy(przynajmniej na moje oko)
|
Według jakiejś stronki Lazio Wisła przysłała faks z ofertą kupna rozgrywającego z Algierii - Mourada Meghniego - http://www.lalaziosiamonoi.it/?actio...dnotizia=12650 :)
Trochę debilny ten news - piszą, że Lazio wycenia go na 2 mln euro, a sam zawodnik wraca po kontuzji i będzie do grania za... 3-4 miesiące. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=YpQdj8YFsEQ Ładnie co nie? Szkoda, że tylko na filmiku. Glik to drewno, koniec i kropka. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Glik miał kilka udanych meczy, a potem już jechał na etykiecie "młodego talentu", którą przylepiły mu media. Prawda jest taka, że to przeciętny piłkarz z tragiczną szybkością i zwrotnością. Wzrost to nie wszystko, jeśli mamy załatac dziurę po Głowie to kimś z zagranicy. |
A najlepiej by było jakby udało się sprowadzić drugiego Marcelo:) chcociaz koncówkę sezonu miał taką sobie
|
Cytat:
|
Wg. tego co pisze Kołtoń Glik był w ekipie imprezowej z Nalepą i Kwapiszem. Nie wiem czy to prawda, ale wzbudza to pewne wątpliwości, co do strony pozasportowej tego piłkarza.
|
Cytat:
coś takiego było, troche jeszcze było ale nie pamietam za dobrze i przeprasza za takie chaotyczne przekazanie tego co zapamiętałem |
JAk czytam niektóre dyrdymały tutaj to po prostu muszę się włączyc do dyskusji. (rzadko pisze a śledze forum regularnie od 7 lat :)
Po pierwsze Ci sami kibice krórzy wynosili Glika pod niebiosa (sam się do nich zaliczam) głównie po meczach w reprezentacji teraz wieszają na nim psy. PORÓWNUJĄ DO ARKA GŁOWACKIEGO to taki sam debilizm jak by zapytac Jolę Rutowicz o stolicę Azerbejdżanu. Odpowiedź jest wiadoma. Po pierwsze Arkowi Głowackiemu bliżej zakończenia kariery niż Glikowi do jej rozpoczęcia. Młody chłopak który pokazał że jednak coś potrafi teraz jest gnojony... to takie Polskie... Zamiast wesprzec chłopaka to po nim jedziecie. Może troche wiary? Co osiągał Głowacki będąc w GLika wieku? Dlaczego odbieracie mu szansę na to by np stał się ikoną Wisły tak samo jak Arek? Pamiętacie skąd przyszedł do nas Głowa? Przypomnę że klub z którego pochodzi Arek nie jest tu mile widziany. I co przypuszczalibyście że Arek nagle stał się w waszych oczach piłkarzem nie do zastąpienia! A pamiętacie Anglię, Totenham i wiele pechowych interwencji Arka.? Co wtedy mówiliście? Dajcie szanse GLikowi (Sadlokowi też :) Więcej obiektywimu życze pOOZDRO DLA KUMATYCH |
Cytat:
|
Cytat:
Niech go w końcu kupi ta Legia lub Amika i nie straszą nas więcej takimi talentami. |
Cytat:
Zgadzam sie w 100% !! |
Też uważam,że z polskiej ligi to tylko Sadlok.Powiem szczerze,że Glik nigdy mnie nie przekonywał i nie przekonuje nadal.Jest strasznie wolny i mało zwrotny,przypomina mi Jopa.Do tego sam fakt,że spuścił drużynę z ligi mowi samo za siebie.Wolałbym dopłacić te 500 tysięcy euro za dwa lata młodszego Sadloka niż potem męczyć się przez lata z Glikiem na środku obrony.
|
Ja przyznam się szczerze nie oglądam meczów Piasta i nie wiem jak występuje w klubie(słyszałem,że wiosna to porażka).Ale na Sadloka można by postawić.Młody perspektywiczny tylko,że CENA Z KOSMOSU!!
|
A oglądałeś 3 ostatnie bramki jakie padły w pamiętnym meczu z Hiszpanią? Sadlok nie zachował się za dobrze w tych sytuacjach.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Obyście mieli racje.
|
Żeby było jasne moje zdanie jest takie, Sadlok to chłopak z zadatkami na dobrego gracza, ale na miłość Boska nie za 1 mil euro ani nawet za 500 tyś. Max co można za niego dać to 300- 400 tyś nie róbmy i nie popierajmy patologi, jak można żądać tyle za chłopaka który dopiero wkracza w poważna piłkę
|
Cytat:
Nazwiska, nazwiska noi co z tego ? a ty chcesz zeby Wisla grala dobrze w polsce czy w lidze mistrzow gdzie z takim torresem czy Villa mozemy zagrac mecz.A powiedz mi jakos singlar gral z barcelona i byl nie do przejscia w Krakowie i jakos sobie dal rade.Po tym co pokazal sadlok nie kupowal bym go do Wisly niech sobie siedzi dalej u smierdzieli . |
Przydałby się Wiśle ale jako defensywny pomocnik ewentualnie lewy obrońca.
|
Cytat:
Żeby nie było że piszę nie na temat, Sadlok jest obecnie najlepszym wyjściem, chyba że znajdzie się za granicą faktycznie piłkarz już z doświadczeniem i będzie grał przynajmniej tak dobrze jak Głowa. |
Cytat:
W tym meczu Montella dostał plaster w postaci Nesty. Nie wiem może kojarzysz tego obrońce, swojego czasu był jednym z najlepszych na świecie. |
Cytat:
|
Marko Milinkovic- widzieliście gościa, jest całkiem niezły i podobno nasi włodarze są nim zainteresowani. Chciałbym aby do nas trafił
|
A co do tematu Sadloka to z wszystkich transferów które Wisła zamierza wykonać jakiś Polak powinien się znaleść a z tego co obserwuję to Sadlok mógłby być niezły. Dodam że jest młody i może się rozwinąć
|
Dla mnie Glik to jest jedna wielka zagadka. Pierwszy sezon w Piaście, bajka wręcz - drużyna traciła znikomą ilość bramek, a Glik wymiatał aż miło, grał jak na swój wiek i nasze realia po prostu fantastycznie. Następna runda (jesień 2009) już tylko przyzwoita, a za komentarz wiosenny niech posłuży ten filmik...
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rzejewski.html ...kompletnie nie ten piłkarz, drewniak jakich mało, zero szybkości, zero zwrotności. Jednocześnie przyjeżdża na Bułgarię i Berbatow zostaje przez tego samego Glika kompletnie zneutralizowany, przychodzi mecz z Serbią i Glik wychodzi na Zigica, Lazovicia i Pantelicia i prezentuje się co najmniej bardzo dobrze - walecznie, na maksa skoncetnrowany, właściwie bezbłędny - wyróżnia się grając przy doświadczonym Żewłakowie. Dla mnie jednak wytłumaczeniem jego słabej wiosny jest fakt, że...cały Piast na wiosnę grał fatalnie - od Olszara, po Glika czy Wilczka. Dlatego też myślę, że warto chłopakowi dać szansę, bo potencjał ma naprawdę wielki, na rasowego środkowego obrońcę, potrzebuje po prostu dobrej drużyny, w której dostanie bodźca do rywalizacji, będzie miał trenera, który odpowiednio go fizycznie do sezonu przygotuje. Bo wszystko na to wskazuje, że po prostu dalsza gra w Piaście blokowała jego rozwój. Ale to już każdy widzi na swój sposób. Co do Sadloka, dla mnie jest to świetny materiał na defensywnego pomocnika - z konieczności przerobiono go na środkowego obrońcę, ale bardziej widze go jako ewentualnego następce Sobola. Widać po prostu, że grając na środku ma jeszcze pewne braki w ustawianiu się do przeciwnika i w grze w powietrzu, trafiając na silnego, wysokiego zawodnika dobrej klasy miewa spore problemy. Jednocześnie ma on zdolność wygrywania pojedynków 1 na 1 i w obronie, i w ataku, do tego bardzo dobrą technikę, celne podanie i przynajmniej w warunkach ligowych, duże opanowanie. |
jako kibic Ruchu mogę wam tylko jeszcze powiedzieć, że Sadlok przychodził do Ruchu bardziej jako środkowy pomocnik, niż gracz defensywny
no i obecnie chyba najlepiej ułożona stopa ze wszystkich graczy Ruchu - strzał bardzo silny i celny z obydwu nóg, dobrze też rzuty wolne bił z tego, co na treningach swego czasu bywałem |
Cytat:
|
Cytat:
Jak napisał kolega rw88 jakby się Sadlovski nazywał i grał gdzieś w Macedonii albo Serbii od razu by go drugim Milijasem okrzyknięto i milion euro na niego byłby mało. Takie miałby na forum wzięcie:D Cieszę się że są na forum rozsądnie myślący jak rw88 i jova a nie sami siostrzeńcy* * * Mam siostrzeńca, 10 lat. Zna składy wszystkich zespołów na pamięć - fascynat Urusa Alvareza, Lecha i Barcelony:D Dzieci tak mają. Za mały (Dzięki Bogu) żeby być na forum, znajdować w FM czy na YT egzotycznych kandydatów do gry w Wiśle... ale dzięki Alvarezowi wie że stolicą Urugwaju jest Montewideo itd. Dla niego im więcej egzotycznych kopaczy, tym lepiej. Nowe państwa i nowe flagi... Tak jak niektórzy forumowicze.... (To tak żartem) :D Aaaaa jak Barcelona odpadła z Interem to się popłakał.... |
Cytat:
Ja nie jestem za sadlokiem ale jesli twierdzisz ze on jest takim wspanialym obroncom no to trzymam za niego kciuki w Wisle jesli oczywiscie go kupia nasi wlodarze. ps: Villa jest do zatrzymania nie rob z niego jakiegos boga ;] |
To wszystko to takie nasze gadanie które nie ma najmniejszego wpływu na decycję władz klubu. Gdybamy sobie jakby to było gdyby się zdarzyło. Musimy czekać. Mam nadzieję że w tym tygodniu coś się wyjaśni bo zaczynam się denerwować. Załóżmy że Wisła zrobi 6 nowych transferów to jak myślicie ile z nich będzie trafnych? Właśnie, budujemy nową drużynę i mam nadzieję że na pierwszą rundę jakoś to będzie wyglądać a w przerwie zimowej po korektach na poszczególnych pozycjach drużyna będzie miała ręce i nogi.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:51. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl