Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

LuKaS TSW 26.04.2012 14:32

"Markę z segmentu premium wybrali piłkarze Wisły Kraków.Biała Gwiazda podpisała kontrakt z krakowskim przedstawicielem Volvo Wadowscy i w najbliższym czasie na klubowym parkingu zobaczyć będzie można różne modele szwedzkiego producenta.Kluczyki do bogato wyposażonego egzemplarza S80ki jako pierwszy odebrał kapitan mistrzów Polski-Cezary Wilk.W najbliższych tygodniach do takiego auta wsiądzie być może również Michał Probierz.Trener wiślaków na razie używa co prawda pojazdu konkurencyjnej marki,ale przesiadki do Volvo nie wyklucza.Związek producentów samochodów i znanych klubów piłkarskich to nic nowego.Zawodnicy Realu jeżdżą pojazdami Audi,Juventusu-Jeepa,FC Schalke-Volkswagena, a Podbeskidzia-Suzuki."

Lechista69 26.04.2012 14:40

Szacunek, oby takich akcji bylo wiecej bo dobrze to robi na PR...

aNouc 26.04.2012 15:35

Cytat:

Uwaga, ważne ogłoszenie: jutro (piątek, 27 kwietnia) spotkanie z piłkarzami w Strefie Kibica jest od godz. 17:00! Za zmianę przepraszamy.
http://www.facebook.com/WislaKrakow

Cytat:

Liczysz na pełny stadion w poniedziałek?
- Tak, potrzeba nam jak najwięcej kibiców żeby nam pomogli. Żebyśmy znieśli tę Cracovię z boiska tak, żeby pokazać im, że to my jesteśmy panami - Tomas Jirsak.

SKWK

szorstki 26.04.2012 15:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lacrima (Post 1243729)

taaa.. dał sponsor nową furą a oni od razu na miasto :D
A bardziej serio - pomysł i film jeden z najlepszych jakie puściła SSA. Myślę, że ci co akurat znaleźli się na Rynku mieli dużą frajdę. I niektórzy do tego wejściówki ;)

Tasio1906 26.04.2012 17:10

Akcja na rynku pozytywna:) brawo dla klubu :)

Blaszczu16 26.04.2012 18:49

Jak sprzedadzą Meliksona i sprowadzą Smudę w lecie to zaczną się chude lata w Wiśle. A tak niewiele brakowało. ....a mać 6 minut do Ligii Mistrzów...

syryls 26.04.2012 18:58

Ale też szkoda Meliksona, on też ma ambicje. Jeżeli będzie chciał zostać to zatrzymać kosztem pieniędzy, jeżeli będzie chciał odejść wynegocjować dobrą cenę.

cinekw 26.04.2012 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1243814)
Jak sprzedadzą Meliksona i sprowadzą Smudę w lecie to zaczną się chude lata w Wiśle. A tak niewiele brakowało. ....a mać 6 minut do Ligii Mistrzów...

Nostradamus czy tylko tak pieprzysz z nudów?

aNouc 26.04.2012 19:14

Cytat:

Już te chude lata mialy nadejść kilka razy na przestrzeni osatnich13 lat.
Przestańcie powtarzać bzdury niektórych mediów które snują mity o końcu Wisły. Już tych końców kilka miało być. A co to się działo jak zajęliśmy 8 miejsce, upadeki Wisły snuli a tu 2 MP pod rząd.

Wisła to zbyt duży klub, bogatą historią tradycją , zamożnym inwestorem i rzeszą wiernych kibiców by mógl sobie ot tak upaść bo jej powinęła się noga pierwszy raz od tego sezonu (8 miejsce) (a w zasadzie od czasu pojawienia się Telefoniki (!!!) tuż to kropla w morzu (obecny sezon) w porównaniu z tym co osiągneliśmy przez ten czas i co jeszcze osiągniemy)
Tak .......ą że Wisła musi zacisnać chwilowo kieszeń, no może tak jest, ale który klub jest dysponuje większymi środkami? Legia, Lech? i tyle. Ale to jest minimalna różnica która nie pozwoli by mogli nam odjechać. Polonia to klub na wariackich papierach więc nie liczę. Oczywiście trzeba trzymać kciuki by Legia nie awansowała do LM przy szczęśliwym losowaniu . O Ruch i inne się nie martwie bo to zbyt głupie, niedoświadczone i przygotowane kluby by wiedzieli co z tym zrobić i żadnego pożytku mieć nie będzie bo taki sukces na taki klub to zbyt duże obciążenie by mogli sobie z tym poradzić. Śląśk na Mistrzostwo też nie do końca przygotowany, posrany gra z drżącymi dłoniami w tej rundzie.

Tylko bez pisania mi o Ruchu i tym podobnych. Bo to bohaterowie jednej akcji jak Bełchatów, Zagłębie czy Jagiellonia. Mieli swoje 5 minut bardziej ze względu na słabość rywali a teraz ledwą wiążą koniec z końcem. Ruch wysoko teraz, a w nowym sezonie zapewne skończy jak wcześniej wymienieni,czyli walka o utrzymanie i środek tabeli.

Pilkarze odchodza i przychodzą a trenerzy się zmieniają. Odchodził Górawski, Żurawski, Frankowski, Szymkowiak, Uche, Błaszczykowski, Brożkowie i tak dalej i też miały być "końce" Wisły. A nie widać go od wielu lat i to się nie zmieni bo Wisła ma już swoją wyrobioną pozycję a gorszy moment zdarza się najlepszym.

Najważniejsze jest to ze Cupiał kocha Wisłę i nie pozwoli na to by dla Wisły sukcesem była walka o 2 czy 3 miejsce tylko o 1 . On musi być Panem Polskiego sportu i odpalić na koniec sezonu mistrzowskie cygaro. Taki ma kaprys i tak będzie

63.5 Kg 26.04.2012 19:33

Cytat:

A co by to dało??
Chyba tylko grubszy portfel Cupiała...

Dariook 27.04.2012 00:41

Cytat:

Żeś się uwzioł na tego Smudę ;)

W sumię potrafię Cię zrozumieć, RM też nie trawiłem.

szprotson 27.04.2012 11:30

Cytat:

sprzedajemy zydka, dostajemy dobre pieniadze na zakup innych tanszych a niekoniecznie słabszych piłkarzy.
Tak wiem, zaraz napiszecie ze nie kupimy takich samych za tak "małe" pieniadze, ale pamiętajcie,jak nie było żydka to Wisła była miała sie dobrze i zdobywała Mistrzostwa Polski.
Tak samo Ceco, fajny chłop ale nie za takie pieniadze jakie zarabia.

E:Ayala, 1.5 mln euro to imho dobre pieniadze.Bo nie zapominajmy ze z minuty na minutę jego wartosc spada.

AYALA 27.04.2012 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1243970)
sprzedajemy zydka, dostajemy dobre pieniądze na zakup innych tanszych a niekoniecznie słabszych piłkarzy.

w obecnej dyspozycji za Meliksona to sie raczej dobrych pieniądzy nie dostanie.Może troche więcej niż za niego zapłaciliśmy Hapoelowi Ber Szewie, więc mało opłaca sie go teraz sprzedawac

snyrting 27.04.2012 12:29

Cytat:

sprzedajemy zydka, dostajemy dobre pieniadze na zakup innych tanszych a niekoniecznie słabszych piłkarzy.
Tak wiem, zaraz napiszecie ze nie kupimy takich samych za tak "małe" pieniadze, ale pamiętajcie,jak nie było żydka to Wisła była miała sie dobrze i zdobywała Mistrzostwa Polski.

E:Ayala, 1.5 mln euro to imho dobre pieniadze.Bo nie zapominajmy ze z minuty na minutę jego wartosc spada.

No nie wiem czy za 1,5 mln € kupimy jakiegoś dobrego polaczka, pepiczka czy ruska.

Co do argumentu, że kiedyś się dało. Fakt, dało się, ale mieliśmy wtedy lepszych obrońców, wartościowszych pomocników i skuteczniejszych napastników.

Jaki jest sens w sprzedawaniu na siłę Maora? Podpisał kontrakt na 5 lat, to niech go wypełnia.

szprotson 27.04.2012 12:34

to nie że sens, ale skoro mamy biede to logiczne ze pozbędziemy sie tych którzy :
a) duzo zarabiają + mozna na nich zarobić

czyli imho jest to ceco i żydek. Reszta bezwartosciowa

aNouc 27.04.2012 13:33

Od małego na całego, czyli derby w drużynach juniorskich

http://www.youtube.com/watch?v=ZQps-a80tkM

/

WYBIERAMY NAJLEPSZĄ PIĄTKĘ MVP SEZONU 2011/12 W FUTSALU!

wchodzimy na http://www.futsal-info.pl/
zjeżdzamy w dół i po lewej znajduje sie sonda.
zaznaczamy kolejno "Pater, Czech, Douglas, Franz, Andre" i ok :-)

Ku chwale Białej Gwiazdy.

tofik 27.04.2012 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1243989)
to nie że sens, ale skoro mamy biede to logiczne ze pozbędziemy sie tych którzy :
a) duzo zarabiają + mozna na nich zarobić

czyli imho jest to ceco i żydek. Reszta bezwartosciowa

Tak nie powinien myśleć właściciel klubu, bo później zaczniemy klepac jeszcze większą biedę.
Kto mistrza wygra, jak się sprzeda najlepszych ? A bez mistrza kasy nie ma, frekwencji też( na WIśle).

funkykoval 27.04.2012 16:38

Cytat:

żydki to dla mnie frajerzy zza Błoń a Melikson z Cracovią ma tyle wspólnego, że jej bramę strzelił rok temu.
Wg mnie to określenie w stosunku do Meleksa jest obraźliwe....

szprotson 27.04.2012 17:21

funky easy, derby są badź wyrozumiały :)

a czy "sprzedajmy Gargułe tego polaczka" tez by było obraźliwe ?:>

:mozg:

Tofik: twoj tok myślenia jest dobry, ale pod warunkiem tego ze nie wierzysz w to że można za mniejsze pieniadze znaleźć dobrych piłkarzy.
Ja wierze ze jesteśmy w stanie.

JrQ- 27.04.2012 18:23

Cytat:

omg, ale ciemnote sprzedajesz ludziom, przecież, to że kupiliśmy Maora za te ~700k to nie znaczy, że zawsze za tą kasę kupimy kogoś podobnego, to była mega okazja, takiego gracza za taką kasę kupić

na 10 takich zakupów, to trafi nam się z 2 Stiliciów, 1 Melikson i z 7 Jirsaków

Cytat:

tanszych a niekoniecznie słabszych piłkarzy.
trololo :D

Cytat:

żydka to Wisła była miała sie dobrze i zdobywała Mistrzostwa Polski.
przecież gdyby nie on, to nie było by 13 mistrzostwa, on ciągnął grę, on praktycznie sam przeszedł Litex

Przez najbliższe 10 lat nie znajdziemy piłkarza o podobnej klasie - obym się mylił

Zresztą po sezonie odchodzi Małecki, Melikson, ciekawe jak sobie to wyobrażasz, patrząc na to, jakich piłkarzy sprowadzi Bednarz

jova 27.04.2012 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1244053)
a czy "sprzedajmy Gargułe tego polaczka" tez by było obraźliwe ?

Zauważasz różnicę pomiędzy sławami "inteligent" i "inteligencik"? Jeśli nie, to jesteś tym drugim. Wiele zdrobnień rzeczowników brzmi lekceważąco i/lub obraźliwie.

szprotson 27.04.2012 19:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1244064)
omg, ale ciemnote sprzedajesz ludziom, przecież, to że kupiliśmy Maora za te ~700k to nie znaczy, że zawsze za tą kasę kupimy kogoś podobnego, to była mega okazja, takiego gracza za taką kasę kupić

na 10 takich zakupów, to trafi nam się z 2 Stiliciów, 1 Melikson i z 7 Jirsaków

trololo :D

przecież gdyby nie on, to nie było by 13 mistrzostwa, on ciągnął grę, on praktycznie sam przeszedł Litex

Przez najbliższe 10 lat nie znajdziemy piłkarza o podobnej klasie - obym się mylił

Zresztą po sezonie odchodzi Małecki, Melikson, ciekawe jak sobie to wyobrażasz, patrząc na to, jakich piłkarzy sprowadzi Bednarz

jaka mega okazja ? jakby to była mega okazja to skorzystał by z tego jakiś mocny zagraniczny klub...
i napisalem ze dostaniemy $ na tanszych niekoniecznie slabszych, ale to nie znaczy że "dostaniemy pieniadze na lepszych piłkarzy".
Przez 10 lat nie znajdziemy piłkarza o podobnej klasie ? A pamietasz taiego piłkarza jak Uche?
I to 13 mistrzostwo Maor załatwił czym ? 4 bramkami ?
Maor miał KILKA fajnych spotkań i tyle, ale niektórzy robią z niego Boga, ba nie wspomne o kwotach z dupy ktore tutaj byly wymieniane za niego.
I ja odejscie Maora sobie wyobrażam, a wy nie, a potem odejdzie i bedzie stękanie i płakanie.

I co do sprowadzania piłkarzy przez łysego ....
za Łysego z kartą na reku (i procesami z Santosem) przyszedł Marcelo na którym zarobiliśmy pare groszy. I wkład do 2MP miał konkretny, ale nie napisze ze je Nam wygral, bo wygrywa druzyna.
I który transfer byl lepszy? Marcelo czy Maora? Który bardziej sie spłacił ?
Jova : owszem, masz racje ,brzmiało to jak brzmial, w sumie miało byc lekceważaco, no ale jak wg. Was obrażam to będe pisał poprawnie: Imho sprzedaż Zyda Meliksona - jedyną recepta na solidny budżet.
:)

JrQ- 27.04.2012 19:24

@szprotson:

Cytat:

i napisalem ze dostaniemy $ na tanszych niekoniecznie slabszych, ale to nie znaczy że "dostaniemy pieniadze na lepszych piłkarzy".
przecież to zdanie jest bez sensu, napisałeś, że kupimy niekoniecznie słabszych, czyli przynajmniej takich samych jak Melikson - powodzenia życzę z takim myśleniem ;)

Cytat:

Przez 10 lat nie znajdziemy piłkarza o podobnej klasie ? A pamietasz taiego piłkarza jak Uche?
Pamiętam. A Ty pamiętasz, ile czasu minęło od jego odejścia i ile czasu zajęło sprowadzenie piłkarza zbliżonej klasy? 7 lat.

Cytat:

I to 13 mistrzostwo Maor załatwił czym ? 4 bramkami ?
Tak. Ten post z dedykacją dla Ciebie: KLIK. Meczów nie oglądasz, że statystykami się podpierasz, to bez sensu.

Cytat:

I co do sprowadzania piłkarzy przez łysego ....
za Łysego z kartą na reku (i procesami z Santosem) przyszedł Marcelo na którym zarobiliśmy pare groszy. I wkład do 2MP miał konkretny, ale nie napisze ze je Nam wygral, bo wygrywa druzyna.
I który transfer byl lepszy? Marcelo czy Maora? Który bardziej sie spłacił ?
Znowu wyjeżdżasz z cyferkami. Trochę mnie to śmieszy, ale OK, spróbuję się odnieść. Ciężko porównać, czy bez Marcelo Wisła by była mistrzem, obstawiam, że tak, bo jednak był w obwodzie Cleber (przynajmniej połowę rundy o ile pamiętam? ale gdyby nie było Marcelo, to by nie odszedł prawdopodobnie), zresztą, tamta ekipa aż tak z obroną na bakier nie było. Zaryzykuje stwierdzenie, że gdyby nie Melikson, to mistrza by nie było. Po prostu, te KILKA meczy jak Ty nazywasz to połowa sezonu, czyli spotkania, które dzięki niemu wygraliśmy. A co do sprowadzania piłkarzy przez Łysego, to nie zapominaj, że piłkarza do tyłu jest dużo łatwiej sprowadzić, nawet z kartą w ręku niż playmakera (vide Guła+Jirsak vs Melikson).

Śmieszy mnie to deprecjonowanie Meliksona przez wszystkich - w następnym sezonie będziecie płakać, że nie gra już u nas. W przyszłym sezonie pozostanie nam oglądanie rajdów Garguły :D

kacpaw91 27.04.2012 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1244074)
Pamiętam. A Ty pamiętasz, ile czasu minęło od jego odejścia i ile czasu zajęło sprowadzenie piłkarza zbliżonej klasy? 7 lat.

Marcelo? Błaszczykowski? Jednak trafiali się lepsi przez ten okres. Melikson to piłkarz jednej rundy jak do tej pory, a ma już 28 lat! Dobry piłkarz, ale są lepsi od niego nawet w naszej lidze. Ja rozumiem, że fajnie się go ogląda, ale z silniejszymi przeciwnikami (poza dwumeczem z Litexem) nic nie pokazał. A w tamtym dwumeczu to fajnie się zaprezentował taki Tom z Litexu, a chyba nadal tam gra.

1q2 27.04.2012 20:44

A dla mnie(piszę to na trzeźwo choć zaraz jakiś browar otworze);) ,Melikson to najlepszy(a może najbardziej błyskotliwy) grajek jakiego widziałem przy R22 - jeśli chodzi oczywiście o naszych grajków - oczywiście że ten sezon ma słabszy ale to się tyczy wszystkich z wyjątkiem Pareiki

ps natomiast czy go sprzedadzą czy nie a najpewniej tak, to w sumie mało mnie obchodzi.Jest taki burdel w klubie że postanowiłem sobie, że się przejmować tym nie będę - oczywiście z wyłączeniem derbów które MUSZĄ wygrać.

tofik 27.04.2012 20:54

Znaleźli się skarbnicy Cupiała widzę. Co to za różnica czy zarobimy na kimś czy nie.
Dobrze, że przypominacie piłkarzy klasy Uche, Błaszczykowskiego czy Marcelo. To teraz sobie przypomnijcie kto bezpośrednio po nich przyszedł na ich konkretne pozycje. Kim zazwyczaj zastępujemy kluczowe postacie ?

kacpaw91 27.04.2012 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1244101)
To teraz sobie przypomnijcie kto bezpośrednio po nich przyszedł na ich konkretne pozycje. Kim zazwyczaj zastępujemy kluczowe postacie ?

To, że nasza polityka transferowa jest taka słaba nie oznacza, że Melikson jest takim świetnym piłkarzem. Jest piłkarzem jakich w każdym okienku powinno trafiać co najmniej trzech w takim klubie jak Wisła.

tormenthor 27.04.2012 22:09

Mistrzowie srania we własne gniazdo - ,,kibice" Wiły Kraków. Jak ktoś nie dostrzega umiejętności klasy Maora, to nie powinien się wypowiadać o piłce. Jeśli mamy cokolwiek budować przy Reymonta, to właśnie na piłkarzach klasy Meliksona i Genkova. Naiwniacy kupili bajeczkę o długach narobionych przez Holendrów i w skarbników się bawią. Maor w formie przerasta pozostałych piłkarzy naszej ligi o kilka długości. Genkov gdyby miał za partnerów skrzydłowych i bocznych obrońców posiadających dobrą wrzutkę oraz rozgrywającego, który potrafi kopnąć celnie piłkę z wolnego lub rogu miałby o wiele więcej bramek.

Idąc tym samym tokiem rozumowania, Błaszczykowski też tylko w kliku meczach błysnął, do tego miał słabe statystyki, bo go rywale faulowali, a naiwniacy z Borussi wydali na niego 3 mln E. Litości.

A tak w ogóle, to kto powiedział, że musimy sprzedawać piłkarzy. Zresztą Melikson już się spłacił, zarówno mistrzostwem, jak i 4 rundą LM, do której nas wprowadził.

szprotson 27.04.2012 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 1244122)
.

A tak w ogóle, to kto powiedział, że musimy sprzedawać piłkarzy.ł.

Oczywiście ze nikt, ja tylko gdybałem :mozg:

1q2 27.04.2012 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tormenthor (Post 1244122)

Idąc tym samym tokiem rozumowania, Błaszczykowski też tylko w kliku meczach błysnął, do tego miał słabe statystyki, bo go rywale faulowali, a naiwniacy z Borussi wydali na niego 3 mln E. Litości.
.

True.Futbol to gra zespołowa, często nawet Messi czy Kryśka zawodzą, jeśli zawodzi cały zespół
I tak jak pisałem, kocham Wisłę ale za stary już jestem by przejmować się tym co robią 'zarządzający' klubem bo nie mam na to żadnego wpływu

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl