![]() |
A co, mieliśmy Ci to na czole napisać?
Cytat:
Natomiast kwestia oddymiania związana jest z prawem budowlanym - tym, czy można dany budynek odebrać i z niego bezpiecznie korzystać. Najpierw budynek musi być dopuszczony przez odpowiednie służby do użytku (m.in,. straż pożarna), a potem możesz zgłaszać go do Ekstraklasy, PZPN, UEFA. Jeśli nie masz papierów poświadczających odbiór budynku, to nie masz co go zgłaszać do rozgrywek. Wniosek będzie niekompletny. |
A nie mogą na mecze UEFA robić odbioru "tymczasowego" na odpowiedzialnośc Majcherka? Jak do tej pory?
|
Cytat:
|
To nie tylko chodzi o odymianie, to można pominąć i nie robić cateringu na miejscu, większy problem to system przeciwpożarowy. Bez tego nie pozwolą nam rozgrywać meczy juz w 4 rundzie. Zastanawia mnie gdzie był nadzór budowlany że zatwierdzono projekt który nie ma zraszaczy przeciwpożarowych.
|
Cytat:
A co do tryskaczy przeciwpożarowych to ponoć były w projekcie ale ich z jakiś powodów nie wykonano |
Sa przypadki gdy moze nie byc tryskaczy, np. przy zastosowaniu wentylacji strumieniowej.
Nadzor budowlany? Jaki nadzor? Przeciez projekt na przetarg wypuszcza ZIKiT czyli inwestor a nie nadzor. 90% problemow tej budowy to zly projekt i brak jego weryfikacji przez ZIKiT oraz pozniejszy brak nadzoru nad wykonawstwem. |
Widocznie drogi ewakuacyjne są na tyle krótkie, że nie trzeba było robić instalacji tryskaczowej.
|
Dobrze że mamy te 3 trybuny. Inni mają gorzej. W Białymstoku właśnie rozwiązali umowę z wykonawcą inwestycji. Patrząc na to z boku coś jest nie tak że każda większa budowa (autostrady, stadiony itp.) kończy się kompromitacją.
ps. W temacie niekompetencji dziennikarzyn. Dziś w Kronice był temat o bazie treningowej w Krakowie na Euro2012. Pokazywali m.in. przebudowany stadion Cracovii oraz stadion Wisły z przed kilku lat kiedy wybudowano tylko 2 trybuny (za bramkami). To taka solidność dziennikarska. Nie ważne co ale żeby było. |
Cytat:
|
Przy takiej pracy Janikowej jak dotychczas to nie wiem czy Holendrzy będą chcieli przebierać się w kontenerach, nie ważne ze stadion buduje się x lat, ważne ze lans medialny :/
|
Wszyscy piszą że miasto wydało już tyle setek milionów na stadion a ja wam chce powiedzieć żebyście pamiętali że miasto wydało na to może 25 procent ,reszta pieniędzy pochodzi z budżetu państwa , a nie z budżetu miasta.
Po drugie czy my mamy baze treningową?? chyba nie bo jedno boisko treningowe to chyba nie baza , Basałaj mówił że w tym roku poznamy szczegóły budowy akademii piłkarskiej i jak narazie cisza. |
Jak ogladam te zdjecia z oficjalnej - dzisiejszy news o cwiczacym Bogusiu, Gargule itd, to mi sie przypomina jak w podstawowce wuef mielismy czasem na korytarzu....
|
Wczoraj w Polsacie Bartlewicz (rzecznik ZIKiT) powiedział, że po zakończeniu budowy stadionu miasto pozwie do sądu projektantów, którzy po śmierci Obtułowicza kończyli projekt.
Boję się niestety, że zwrot "po zakończeniu budowy' sugeruje, że roszczenie się przedawni. |
Cytat:
|
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Lig...938,1,727.html
Ciekawe ile w tym prawdy. Swoja droga panstwu z ZIKiTu juz nie wypada wierzyc -.- |
Cytat:
|
Może w Wiśle się wpienili i postanowili miasto przycisnąć. Mianowicie do tej pory czekali, słuchali obietnic, publicznie nie mieli pretensji o wleczącą się budowę.
Teraz sprawa wygląda tak. Jeśli awansujemy do fazy grupowej a w 2 m-ce nie oddacie stadionu informacja o cyrku i waszych wałkach pójdzie w całą Polskę i dalej. |
Też jestem zdania , że największy problemem dla ZIKiTu będą sukcesy Wisły . Jeśli np na faze grupową europejskich pucharów nie będziemy grać u siebie , ta firma już nigdy w życiu nie dostanie poważnej oferty w branży sportowej ( pomijajac fakt że pomyłką jest że buduje stadion Wisły ) . Wstyd na całą Polskę i w dodatku na Europę ...
Zresztą do dziś nie mogę zapomnieć konferencji z września ubiegłego roku gdzie Niedziałkowska była zbulwersowana sugestiami dziennikarza że nie zdążą ze stadionem do listopada 2010 ... Gdyby za każdy dzień opóźnienia miała płacić 1000 złotych z własnej kieszeni to ten stadion byłby gotowy w lutym . Nie mogę uwierzyć w to że nikt finansowo nie odpowiada za dotrzymywanie terminów na budowie , skandal to mało powiedziane.. |
Cytat:
ZIKiT nie jest firmą budowlaną tylko jednostką miejską - dopóki w mieście będzie się coś budowało/remontowało oni będą mieli robotę. |
Cytat:
|
No tak, ale generalnie za stadiony powinien odpowiadać ZIS. Tylko u nas jakieś machloje poszły...
|
Tutaj o ZIKIT . Jest tam wątek o stadionie.Tak apropos rozmowy która się tutaj wywiązała.
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...64fb3f1f,1,3,3 |
"Podobny entuzjazm przejawia Barbara Janik, doradca prezydenta zajmujący się w szczególności modernizacją przy Reymonta. – Nie musicie się martwić – uspokaja. – Zdążymy na fazę grupową. […] Instalacja systemu oddymiania na trybunie zachodniej zajmie 3-4 tygodnie, a w połowie lipca zostaną oddane szatnie i pokoje dla sędziów. Skoro klub nie zgłasza pretensji co do dalszych terminów, to nie ma powodów do zmartwień – przekonuje Janik. Jednocześnie sama, choć mówi o reakcji Wisły na terminy, nie chce podać żadnego oficjalnego terminu oddania całego stadionu."
http://stadiony.net/aktualnosci/2011..._lige_mistrzow sam nie wiem jak to rozumieć, Wisły nie obchodzą te opóźnienia?? |
dzisiaj duży tłok przed trybuną zachodnią - leją asfalt i budują dojazd do trybuny, obok stacji gazowej.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
postaram się dzisiaj pstryknąć parę zdjęć :)
|
Dziś niestety możemy praktycznie pożegnać się z nową halą przy Reymonta 22. 8 mln euro idzie się paść...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl