Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Mam pytanie.... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=349)

mic 20.10.2010 20:01

Pewnie sie powtorze z pytaniem ;)

Najtansza w eksploatacji drukarka i urzadzenie wielofunkcyjne (tanie zamienniki)

QBAS 20.10.2010 20:10

Bardzo chwalę sobie drukarkę hp 1005. Czarno-biała. Mam ją już 2 lata i wszystko chodzi jak należy. Tylko jest to sama drukarka, nie wiem czy takie coś Cię interesuje czy zależy Ci jeszcze na tych dodatkowych funkcjach

Bartoch3tsw 20.10.2010 20:14

Witam
Mam pytanie:jakie są przyrządy do mierzenia lub badania prądu?

WISŁAZWE 20.10.2010 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartoch3tsw (Post 996564)
Witam

Na szybkości z głowy to: amperomierz, woltomierz.

mic 20.10.2010 20:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 996562)
Bardzo chwalę sobie drukarkę hp 1005. Czarno-biała. Mam ją już 2 lata i wszystko chodzi jak należy. Tylko jest to sama drukarka, nie wiem czy takie coś Cię interesuje czy zależy Ci jeszcze na tych dodatkowych funkcjach

Glownie do drukowania (wystarczy czarny), tania w ekspolatacji. Nie potrzebuje jakis ....... typu wifi czy lcd

Jezeli roznica w cenie miedzy drukarka a urzadzeniem jest niewielka przy tych samych koszach zamiennikow, to lepiej urzadzenie, ale nie koniecznie.

DrewniaQ 20.10.2010 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartoch3tsw (Post 996564)
Witam

Zawsze możesz jeszcze napisać Oscyloskop jak do szkoły.

QBAS 20.10.2010 20:43

To jest sama drukarka, bez ksera i innych bajerów. Jeden z najprostszych modeli, ale wychodzi od lat i większość ludzi (bo nie napiszę - wszyscy) bardzo go chwali. Zresztą przed zakupem pytałem kilku sprzedawców w różnych sklepach i ich opinia była bardzo podobna. Drukarka prosta, sprawdzona, a i na koszty eksploatacji narzekać nie można. Do tego jest mała i zgrabna wiec miejsca niepotrzebnie nie zajmuje.
Ale może jeszcze jakiś spec się wypowie w temacie.

P.S. Nie, nie pracuję dla HP Polska ;)

Syn Kangura z 1984 20.10.2010 21:05

Kupiłem dziś w Avansie słuchawki, zwykłe słuchawki. Na opakowaniu pisze że pasują do PC, MP3, DVD i MAC. Tymczasem po rozpakowaniu okazuje się że jack jest za mały i nie pasują ani do PC, ani do MP3. Moje pytanie brzmi: Czy mam jakiekolwiek prawo/szanse przy domaganiu się wymiany bądź zwrotu pieniędzy? Rzecz jasna i tak się będę w razie czego wykłócał(25 zł niby nie dużo, lecz zawsze lepiej mieć niż nie mieć). Dodam że mam paragon, a pudełko jest w stanie nie naruszonym. Po ponownym zapakowaniu wygląda jak nowe. Z góry dzięki za odp :)

Jot 20.10.2010 21:47

Gdzie można wymienić miedziaki (1gr, 2gr, 5gr) na jakąś grubszą kasę? Zna ktoś jakieś sprawdzone banki, czy inne punkty w których bez problemu wymienią ? Wiem, że nie w każdym da się, dlatego szukam namiaru.

walkeroo 20.10.2010 21:48

Panowie jaka kurteczke proponujecie na zime?:P
głownie mysle nad diverse,nike:)

crazykaro 20.10.2010 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 996575)
Glownie do drukowania (wystarczy czarny), tania w ekspolatacji. Nie potrzebuje jakis ....... typu wifi czy lcd

Jezeli roznica w cenie miedzy drukarka a urzadzeniem jest niewielka przy tych samych koszach zamiennikow, to lepiej urzadzenie, ale nie koniecznie.

Również polecam HP (osobiście mam 1020, które już cieżko znaleźć nowe) Zamienniki tonera są w cenach ok 40-80 zł na ok 2500 stron (oczywiście oryginalne kosztują ok 250 zł). HP (przynajmniej moja) mają tryb "econo mode" który zużywa mniej toneru do wydrukowania tekstu (literki są nieco cieńsze ale bardzo dobrej jakości). Najdroższy w eksploatacji drukarki jest papier (i oryginalne tonery)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 996600)
Gdzie można wymienić miedziaki (1gr, 2gr, 5gr) na jakąś grubszą kasę? Zna ktoś jakieś sprawdzone banki, czy inne punkty w których bez problemu wymienią ? Wiem, że nie w każdym da się, dlatego szukam namiaru.

NBP, PeKaOSA, PKOBP tam powinni rozmienić. Teoretycznie w kazdym banku powinni rozmienić tylko trzeba ich ostrzec, ale w tych trzech bankach powinno być od ręki

murray 20.10.2010 23:42

Na poczcie też powinni wymienić.

tomo 21.10.2010 07:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jot (Post 996600)

Banki biorą prowizję, a no i trzeba jeszcze je posegregować. Idź do któregoś ze Skoków, chodzę cyklicznie i witają mnie z otwartymi rękami.

Pozdro

Jot 21.10.2010 08:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ...:::Tomo:::... (Post 996669)
Banki biorą prowizję, a no i trzeba jeszcze je posegregować. Idź do któregoś ze Skoków, chodzę cyklicznie i witają mnie z otwartymi rękami.

Pozdro

konkretna odpowiedź.
Dzięki, pozdrawiam :)

Kaan 21.10.2010 08:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 996592)
Kupiłem dziś w Avansie słuchawki, zwykłe słuchawki. Na opakowaniu pisze że pasują do PC, MP3, DVD i MAC. Tymczasem po rozpakowaniu okazuje się że jack jest za mały i nie pasują ani do PC, ani do MP3. Moje pytanie brzmi: Czy mam jakiekolwiek prawo/szanse przy domaganiu się wymiany bądź zwrotu pieniędzy? Rzecz jasna i tak się będę w razie czego wykłócał(25 zł niby nie dużo, lecz zawsze lepiej mieć niż nie mieć). Dodam że mam paragon, a pudełko jest w stanie nie naruszonym. Po ponownym zapakowaniu wygląda jak nowe. Z góry dzięki za odp :)

Szkoda zachodu, jak słuchawki sa wygodne i odpowiadają Ci. Kup sobie przejściówkę "mikro jack" na "mini jack", a gdzie? Giełda elektro, alledrogo...

Chyba, ze mają tam gdzie kupowałeś takie same słuchawki tylko z wiekszym jackiem to powinni bez problemów wymienic.

medyk 21.10.2010 11:36

Czy w windows 7 zapisuja sie gdzies logi z bluescreenow? tak zebym mogl sprawdzic jaka jest przyczyna..

Awe 21.10.2010 12:10

medyk -> To jest chyba ten program: http://www.microsoft.com/whdc/devtoo...g/default.mspx
Poczytaj o plikach dmp bo to w nich są te informacje http://support.microsoft.com/kb/315263

crazykaro 21.10.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hudy (Post 996511)
Mam pytanko a mianowicie co to jest za czcionka:
http://tinypic.pl/i/00037/fw4r66zksopo_t.jpg

Deng Thick

mlody_ale_wierny 21.10.2010 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez walkeroo (Post 996601)
Panowie jaka kurteczke proponujecie na zime?:P
głownie mysle nad diverse,nike:)

z długim rękawem.
ogarnij że się bo aż żal czytać.

_ukoL 21.10.2010 16:11

Niektóre strony w firefoxie blokuje mi jakieś google-analytics.com. Nie ma reguły, które, np. onet nie działa, bo zamiast tego ładuje się jakieś gówienko i nie wiem czym to zlikwidować?

pablo92TSW 21.10.2010 17:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mlody_ale_wierny (Post 996763)
z długim rękawem.
ogarnij że się bo aż żal czytać.

To ty się ogarnij... Chłopak zadał normalne pytanie, jak nie masz w tej sprawie nic do powiedzenia to lepiej się nie odzywaj...

Ja polecam bardzo diverse, zajrzyj tutaj: http://www.diversesystem.com/dvrs.html

Sam mam jedną zimową i trzy lżejsze. Bardzo sobie je chwalę. Trzymają się świetnie :) Zimówke mam już kilka lat, nadal świetnie wygląda i jest cieplutka :)

mlody_ale_wierny 21.10.2010 20:17

nie wiem moze jestem inny ale chyba jak wybieram kurtke(czy cokolwiek innego) to ide do sklepu patrze co jest co mi sie podoba i co spelnia moje wymagania. smieszne sa takie pytania.

!!IRIVER!! 21.10.2010 22:53

Mam odtwarzacz DVD z funkcją odtwarzania DIVX. Odtwarzacz jest z Panasonica, no i mam parę filmów, które wymagają obsługi napisów. Ale w rozszerzeniu .txt mi nie otwiera. Które rozszerzenie musi być,aby otworzyć napisy? .srt ?

mic 22.10.2010 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 997010)
Mam odtwarzacz DVD z funkcją odtwarzania DIVX. Odtwarzacz jest z Panasonica, no i mam parę filmów, które wymagają obsługi napisów. Ale w rozszerzeniu .txt mi nie otwiera. Które rozszerzenie musi być,aby otworzyć napisy? .srt ?

Tak, .srt, przerobisz z txt na srt za pomoca np Subtitle workshop

Mateuusz 22.10.2010 09:28

ile kosztuje bilet normalny na pociąg relacji Kraków-Wrocław?? a ile ulgowy??
bede wdzieczny za pomoc bo strony pkp nie ogarniam za cholere.

Zola 22.10.2010 09:35

Powiedzcie mi jak się "śmiga" po necie z telefonem z WiFi, ale nieposiadajacym ekranu dotykowego, tylko normalny (dokladnie mowa o Nokii c3- klawiatura QWERTY)? Do tej pory miałem telefon dotykowy i internet wszystko bez problemu... ?

Z góry dzięki!

BORYS96 22.10.2010 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateuusz (Post 997053)

Studencki coś koło 23-25zł, zależy czy IR czy TLK.
A cen normalnego niestety nie znam

ponury 22.10.2010 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 997057)
Powiedzcie mi jak się "śmiga" po necie z telefonem z WiFi, ale nieposiadajacym ekranu dotykowego, tylko normalny (dokladnie mowa o Nokii c3- klawiatura QWERTY)? Do tej pory miałem telefon dotykowy i internet wszystko bez problemu... ?

Z góry dzięki!

Ale o co dokładnie chodzi ?
Mam c3 i działa wifi bez problemu,
Jedyny problem jaki w nim zauważyłem to, że przy smsach pokazuje godzine przyjścia wcześniejszą niż faktycznie taki sms przyszedł

http://smartos.pl/wp-content/uploads...4/e5_klaw1.jpg - nawigacja (kursorem) tym kwadratowym, (bokami), akceptacja środkowym.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateuusz (Post 997053)

Nie ufaj zbytnio stronie pkp, zadzwoń na wszelki wypadek dopytaj o pociągi, bo kiedyś mieliśmy sprawdzony pociąg (widmo) na stronce, miał z Wrocławia wyjechać coś po północy, a w kasach nikt nic nie wiedział o nim. Dopiero koło 2 jechał następny ;)

Zola 22.10.2010 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ponury (Post 997081)
Ale o co dokładnie chodzi ?
Mam c3 i działa wifi bez problemu,
Jedyny problem jaki w nim zauważyłem to, że przy smsach pokazuje godzine przyjścia wcześniejszą niż faktycznie taki sms przyszedł

Chodzi mi o to - JAK uzywać internetu w tel. z normalna klawiatura? Tzn w dodtykowym - to wiadomo - dotkniecie ekranu na wybranej ikonie, itd, a na normalnej jak to funkcjonuje?

szprotson 22.10.2010 13:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zola (Post 997158)
Chodzi mi o to - JAK uzywać internetu w tel. z normalna klawiatura? Tzn w dodtykowym - to wiadomo - dotkniecie ekranu na wybranej ikonie, itd, a na normalnej jak to funkcjonuje?

normalnie, masz kursor którym kierujesz jakimiś przyciskami kierunkowymi, i jakimś głównym akeptujesz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl