![]() |
Cytat:
PS>w sumie to mądrze piszesz... |
http://kiks.tv/2010/06/wisla-krakow-z-nowym-bramkarzem/
wideo z prezentacji Jovanica, calkiem sympatyczny gosc, miejmy nadzieje ze umie tez dobrze bronic |
W sumie chyba domyślam dlaczego szukają tańszej alternatywy dla prawej obrony .... Bo są ważniejsze potrzeby. Oczywiście po odejściu Alvaresa zostaliśmy tylko z Singlarem i ew. z Burligą, ale mimo to są pozycje które bardziej wymagają wzmocnienia(środek obrony, napastnik, kreatywny i przebojowy skrzydłowy), więc fundusze które są chcą przeznaczyć na te właśnie pozycje i kupić wartościowych graczy, a tutaj biorą wariant testów, bo może akurat gościu się sprawdzi i będzie uzupełnieniem składu, za dość małe pieniądze. Do tego wątpię by nasz "scouting"(o ile u nas jest coś takiego) docierał, aż do Australii ale kto wie :P
|
Fragment rozmowy z Mario Djurovskim w serbskim serwisie o piłce nożnej...
Cytat:
|
Poziom ligi podobny, a kasa dużo większa, nowe stadiony i perspektywa Euro 2012 = w Polsce będzie przewijało się trochę managerów... To MUSIAŁO w końcu przyciągnąć lepszych zawodników.
|
Chciałbym do końca tego tygodnia zobaczyć w Wiśle Sadloka oraz Mario Djurovskiego. :)
Jovanic wydaję się być bardzo sympatycznym facetem, oby reprezentował się jakoś na boisku. :) |
Bardziej to bym chciał widzieć Milinkovicia i napastnika niż Djurovskiego i Sadloka...
|
Cytat:
Poprawcie mnie jeśli się mylę. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Media również pisały że Djurovski będzie dzisiaj na treningu ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
http://wislatube.pl/index/index/vide...ransfery_70134
Tu masz.Tylko mówi o Głowackim i jego następcy i innych transferach. |
|
Szkoda Głowy,ale kiedyś to musiało nastąpić.Powodzenia Arek!!
|
Ciekawe kto przyjdzie za "głowę" z dwójki glik - sadlok . Wolę Sadloka, ale może przyjdzie jakiś ciekawy zagraniczniak :D
|
Cytat:
|
Sadlok jest młody i dopiero się uczy. Zaczyna grę w reprezentacji... nikt nie jest na początku perfekcyjny.
|
Z wypowiedzi p.Jarosza można wywnioskować (film na WisłaTube.pl - Głowacki i inne transfery), że Alemao przejdzie do Wisły. Wspomniał że czekają na niego testy medyczne. Ale chyba Jarosz się trochę zakręcił, albo było nie jasno postawione pytania ;) Zobaczymy co z tego wyniknie.
POZDRAWIAM WIŚLACKĄ BRAĆ |
Sadlok lub zagraniczny stoper jak dla mnie , ale pożyjemy zobaczymy .
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czytanie ze zrozumieniem i wyczucie ironii, to podstawa w tym topiku.
|
Cytat:
|
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...emao,id,t.html
w tym artykule jest tylko jedno ciekawe zdanie: Co prawda wczoraj już oficjalnie klub potwierdził, że z Krakowem żegna się Arkadiusz Głowacki (do przeprowadzenia trans- feru potrzebne są już tylko testy medyczne w Turcji), ale w jego miejsce jeszcze w tym tygodniu ma pojawić się następca. - Bierzemy pod uwagę zarówno piłkarzy zagranicznych, jak i krajowych - mówi dyrektor wykonawczy Wisły, Jakub Jarosz. Ci krajowi to Kamil Glik i Maciej Sadlok. Nie są oni jednak na szczycie listy życzeń "Białej Gwiazdy", gdy chodzi o pozycję stopera. Transfer jednego z tych dwóch graczy wejdzie w życie dopiero wtedy, gdy nie uda się zakontraktować piłkarza zagranicznego. Fajnie by było gdyby to się okazało prawda. Doszedłem do wniosku ( jaki i spora cześć forum ) że polskich piłkarzy nie ma co sprowadzać. Zagrają tacy raz na rok dobry mecz w Polskiej Ekstraklasie i uważają się za gwiazdy światowego formatu.. |
Przypomnijcie sobie Głowę na mundialu. Najlepszy na boisku. Potem pech i brak powołań. Najbardziej niedoceniany zawodnik w polskiej kadrze. Takie jest moje zdanie.
|
Cytat:
|
Kończcie kłótnie bo to niczemu nie służy.
Właśnie przeczytałem na stronce MFK Koszyce że z klubu odchodzi Marko Milinkovic...i tak sobie pomyslalem ze może do nas,ale...parę linijek nizej jest zdanie: Čo sa týka spojenia Milinkovič a FC Barcelona, tak je na takom istom bode, ako na začiatku - nik nás nekontaktoval,“ podotkol Blažej Podolák. I tak sobie pomyslalem,że skoro nawet takie plotki krązą wokół tego pilkarza to musiałoby się stać coś cudownego zeby przyszedl |
Cytat:
Arek kiedyś też zaczynał karierę i też nie wszystko na początku potrafił. Ludzie - Sobolewski jak pisał "mędrzec" Pablo84 też nie był "czekoladą" od samego początku a "gównem" jak teraz Sadlok. (Cytat z "przemądrej" wypowiedzi Pablo84) Marcelo miał się uczyć lata przy Cleberze a zaraz po sprzedaniu naszego (wydawało się niezastąpionego weterana) wykorzystał swoją szansę. Sadlok też swoją wykorzysta. Mnie też szkoda że Arek odchodzi (10 lat) cała epoka, ale czas płynie nieubłaganie. Sadlok podoła wyzwaniu:) Cytat:
Sadlok na ich tle to mistrz równej gry |
Cytat:
Bez jaj, nie wierze, ze Barca sciaga zawodnikaz ligi slowackiej. A co do tej rewelacji z krakowskiej, ze najpierw zagraniczni pozniej ewentualnie Glik czy Sadlok to chyba ich wlasna interpretacje. Na filmiku video takie slowa nie padly, chociaz filmik pewnie wszystkiego nie obrazuje. |
Cytat:
|
Cytat:
swoją drogą widać że gość dobrze się czuje w blasku reflektorów... oby tak na boisku, bo czeka go nie lada wyzwanie zadowolić nasze piekiełko :P |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Reasumując po wypowiedzi Jarosza wynika, że nasze cele transferowe to sześciu graczy. Zebrałem wklejane tu informacje ze stronek plus "przecieki" forumowe:
1) Bramkarz - Milan Jovanić (24 lata, Spartak Subotica). 2) Prawy obrońca - Alemão (27 lat, Adelaide) lub ktoś inny testowany jeżeli Brazylijczyk obleje testy. 3) Środkowy obrońca - zagraniczny zawodnik, Kamil Glik (22 lata, Piast), Maciej Sadlok (20 lat, Ruch) - według GK stranieri ma pierwszeństwo, wg PS jednym z kandydatów jest Ante Aračić (28 lat, Hajduk Split). 4) Środkowy pomocnik - Mario Đurovski (24 lata, Vojvodina Nowy Sad) - oferta potwierdzona m.in. przez zawodnika. 5) Lewy pomocnik - Marko Milinković (22 lata, MFK Koszyce) - na razie chyba jedyny znany kandydat na tę pozycję ("przeciek" forumowy). 6) Napastnik - Stephen Ayodele Makinwa (26 lat, Lazio), Papa Babacar Diawara (22 lata, Maritimo), Jonathan Soriano Casas (24 lata, Barcelona B), Mame Ousmane Cissokho (23 lata, Auxerre B) - negocjacje z Makinwą potwierdził Jarosz, o Diawarze pisała wisla-online.pl, o Cissoko i Soriano pisały i gazety i portale. Kogoś przeoczyłem? |
Szkoda Glowy ,ale coz ,takie zycie,lata lecą ,chciał cos zmienic i zarobic ...musimy to uszanowac
teraz trzeba skupic sie na obroncy i napastniku bo tu mamy duze braki z tym zeby to nie byli kolesie z łapanki,mam nadzieje ze Basałaj zna sie na rzeczy i w koncu to okienko jakos bedzie wygladało. |
Jeśli chodzi o rachunek ekonomiczny to znakomity transfer.Natomiast daleka droga do tego by stwierdzić że przełoży się to na wzmocnienie zespołu.
Mamy bramkarza - miejmy nadzieje że będzie solidny ale mamy też rozmontowaną obronę i zero w przodzie. W ubiegłym sezonie przegraliśmy 6 meczów w lidze - wszystkie 0-1. Pozytywna ocenę całej polityki sportowej, będziemy mogli wystawić dopiero wtedy gdy na boisku okaże się że w defensywie się nie osłabiliśmy a w ofensywie wzmocniliśmy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:33. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl