Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Lombardino 14.06.2010 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lombardino (Post 913995)
To ty chyba z zarządu jesteś :)Panie Boże dziękuję Ci że jesteś Bogiem i że zesłałeś na Nasz klub Basałaja!!!

PS>w sumie to mądrze piszesz...

spinna 14.06.2010 19:15

http://kiks.tv/2010/06/wisla-krakow-z-nowym-bramkarzem/
wideo z prezentacji Jovanica, calkiem sympatyczny gosc, miejmy nadzieje ze umie tez dobrze bronic

Nehiar 14.06.2010 19:23

W sumie chyba domyślam dlaczego szukają tańszej alternatywy dla prawej obrony .... Bo są ważniejsze potrzeby. Oczywiście po odejściu Alvaresa zostaliśmy tylko z Singlarem i ew. z Burligą, ale mimo to są pozycje które bardziej wymagają wzmocnienia(środek obrony, napastnik, kreatywny i przebojowy skrzydłowy), więc fundusze które są chcą przeznaczyć na te właśnie pozycje i kupić wartościowych graczy, a tutaj biorą wariant testów, bo może akurat gościu się sprawdzi i będzie uzupełnieniem składu, za dość małe pieniądze. Do tego wątpię by nasz "scouting"(o ile u nas jest coś takiego) docierał, aż do Australii ale kto wie :P

rw88 14.06.2010 19:32

Fragment rozmowy z Mario Djurovskim w serbskim serwisie o piłce nożnej...

Cytat:

Polacy są zainteresowani Twoimi usługami ...

- Było kilka klubów i kontaktów, a Wisła wydaje się najbardziej konkretna. Dyrektor sportowy Wisły obserwował oba mecze (jego w reprezentacji), a negocjacje będą kontynuowane przez najbliższych kilka dni, gdy wrócę do Belgradu. Rozmawiałem również z dziennikarzami z Polski, dałem wywiady i przypuszczam, że nie byłoby błędem, aby tam kontynuować swoją karierę - stwierdził Đurovski.

damians 14.06.2010 19:35

Poziom ligi podobny, a kasa dużo większa, nowe stadiony i perspektywa Euro 2012 = w Polsce będzie przewijało się trochę managerów... To MUSIAŁO w końcu przyciągnąć lepszych zawodników.

KacpiTSW 14.06.2010 19:44

Chciałbym do końca tego tygodnia zobaczyć w Wiśle Sadloka oraz Mario Djurovskiego. :)

Jovanic wydaję się być bardzo sympatycznym facetem, oby reprezentował się jakoś na boisku. :)

WiślakMyślenice 14.06.2010 19:48

Bardziej to bym chciał widzieć Milinkovicia i napastnika niż Djurovskiego i Sadloka...

KacpiTSW 14.06.2010 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtator (Post 913860)

Wg. tego co mówił Jarosz to rozumiem, że ten brazylijski obrońca przejdzie do Wisły.

Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Cytat:

Dzisiaj rozpoczną się testy też zawodnika, który wzmocni prawą stronę...

Wasiu 14.06.2010 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KacpiTSW (Post 914068)
Wg. tego co mówił Jarosz to rozumiem, że ten brazylijski obrońca przejdzie do Wisły.

Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Jarosz sie zaplatal. Chodzilo mu o testy sportowe. Jakby od razu mial kontrakt podpisac to nie wyszedlby na trening bez zlozenia podpisu na umowie. Jak sie sprawdzi to mu moze zaproponuja kontrakt. Ciekawy tylko jestem co z niejakim Ivanem Bandalowskim. Pare dni temu media pisaly, ze jest w kregu zaimtereesowac Wisly i ze nawet rozmowy sie odbyly. A gosc wyglada ciekawie.

Reser 14.06.2010 20:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 914071)
Jarosz sie zaplatal. Chodzilo mu o testy sportowe. Jakby od razu mial kontrakt podpisac to nie wyszedlby na trening bez zlozenia podpisu na umowie. Jak sie sprawdzi to mu moze zaproponuja kontrakt. Ciekawy tylko jestem co z niejakim Ivanem Bandalowskim. Pare dni temu media pisaly, ze jest w kregu zaimtereesowac Wisly i ze nawet rozmowy sie odbyly. A gosc wyglada ciekawie.

Media również pisały że Djurovski będzie dzisiaj na treningu ;)

flamengista 14.06.2010 20:05

Cytat:

Przed planowanym obozem w Niemczech kadra ma zostać skompletowana.
Znowu magiczna formułka, powtarzana przez kolejne zarządy niczym mantra. Ciekawe, jak będzie teraz.

sovinho_02 14.06.2010 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spinna (Post 914041)
http://kiks.tv/2010/06/wisla-krakow-z-nowym-bramkarzem/
wideo z prezentacji Jovanica, calkiem sympatyczny gosc, miejmy nadzieje ze umie tez dobrze bronic

A odtwarza wam się wogóle to ?

czera84 14.06.2010 20:07

http://wislatube.pl/index/index/vide...ransfery_70134
Tu masz.Tylko mówi o Głowackim i jego następcy i innych transferach.

brylant17 14.06.2010 20:08

Ciężko wejść na oficjalną? tam macie linka

http://www.youtube.com/watch?v=ZC1RR...layer_embedded

czera84 14.06.2010 20:24

Szkoda Głowy,ale kiedyś to musiało nastąpić.Powodzenia Arek!!

marian paździoch 14.06.2010 20:30

Ciekawe kto przyjdzie za "głowę" z dwójki glik - sadlok . Wolę Sadloka, ale może przyjdzie jakiś ciekawy zagraniczniak :D

willow 14.06.2010 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marian paździoch (Post 914104)
Ciekawe kto przyjdzie za "głowę" z dwójki glik - sadlok . Wolę Sadloka, ale może przyjdzie jakiś ciekawy zagraniczniak :D

A skąd przepuszczenie, że ktoś z tej dwójki przyjdzie? Bo ja mam nadzieję, że jednak nie. Glik dla mnie to porażka, a Sadlok pokazał co potrafi w konfrontacji z europejską piłką... Nie wart swojej ceny.

KacpiTSW 14.06.2010 20:41

Sadlok jest młody i dopiero się uczy. Zaczyna grę w reprezentacji... nikt nie jest na początku perfekcyjny.

Krystian168 14.06.2010 20:41

Z wypowiedzi p.Jarosza można wywnioskować (film na WisłaTube.pl - Głowacki i inne transfery), że Alemao przejdzie do Wisły. Wspomniał że czekają na niego testy medyczne. Ale chyba Jarosz się trochę zakręcił, albo było nie jasno postawione pytania ;) Zobaczymy co z tego wyniknie.

POZDRAWIAM WIŚLACKĄ BRAĆ

marian paździoch 14.06.2010 20:43

Sadlok lub zagraniczny stoper jak dla mnie , ale pożyjemy zobaczymy .

czera84 14.06.2010 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 914105)
A skąd przepuszczenie, że ktoś z tej dwójki przyjdzie? Bo ja mam nadzieję, że jednak nie. Glik dla mnie to porażka, a Sadlok pokazał co potrafi w konfrontacji z europejską piłką... Nie wart swojej ceny.

Ja też mam nadzieje ,że nie bo to jednak piłkarze na przyszłość,chociaż przed Glikiem nie widzę super przyszłości,ale Sadlok trochę jednak za drogi.Taki Marcelo drugi by się przydał.:-D

polska.mysl.szkoleniowa 14.06.2010 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 914105)

Nie to, co Głowacki - ten, był przez lata ostoją defensywy Biało-czerwonych, co?

willow 14.06.2010 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 914118)
Nie to, co Głowacki - ten, był przez lata ostoją defensywy Biało-czerwonych, co?

O czym Ty piszesz człowieku... Sadlok Głowackiemu może korki wkręcać co najwyżej.

gigant 14.06.2010 21:20

Czytanie ze zrozumieniem i wyczucie ironii, to podstawa w tym topiku.

rw88 14.06.2010 21:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 914137)
O czym Ty piszesz człowieku... Sadlok Głowackiemu może korki wkręcać co najwyżej.

Głowacki na poziomie międzynarodowym delikatnie mówiąc też nie spisywał się rewelacyjnie. Druga sprawa to to, że Sadlok jest 10 lat młodszy i nie wydaje mi się, żeby był mniej utalentowany od Głowy. Kwestia taka, czy Wisła chce piłkarza na teraz ale nie na lata, czy takiego może nie na teraz, ale na lata.

grzesiek632 14.06.2010 21:36

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...emao,id,t.html

w tym artykule jest tylko jedno ciekawe zdanie:

Co prawda wczoraj już oficjalnie klub potwierdził, że z Krakowem żegna się Arkadiusz Głowacki (do przeprowadzenia trans- feru potrzebne są już tylko testy medyczne w Turcji), ale w jego miejsce jeszcze w tym tygodniu ma pojawić się następca.

- Bierzemy pod uwagę zarówno piłkarzy zagranicznych, jak i krajowych - mówi dyrektor wykonawczy Wisły, Jakub Jarosz. Ci krajowi to Kamil Glik i Maciej Sadlok. Nie są oni jednak na szczycie listy życzeń "Białej Gwiazdy", gdy chodzi o pozycję stopera. Transfer jednego z tych dwóch graczy wejdzie w życie dopiero wtedy, gdy nie uda się zakontraktować piłkarza zagranicznego.

Fajnie by było gdyby to się okazało prawda. Doszedłem do wniosku ( jaki i spora cześć forum ) że polskich piłkarzy nie ma co sprowadzać. Zagrają tacy raz na rok dobry mecz w Polskiej Ekstraklasie i uważają się za gwiazdy światowego formatu..

willow 14.06.2010 21:37

Przypomnijcie sobie Głowę na mundialu. Najlepszy na boisku. Potem pech i brak powołań. Najbardziej niedoceniany zawodnik w polskiej kadrze. Takie jest moje zdanie.

rabi86 14.06.2010 21:40

Cytat:

Czyli twierdzisz, że Głowacki był ostoją reprezentacji. Śmieszy mnie wyciąganie wniosków co do piłkarzy Polskich po meczu z Hiszpanią. To tak jakbyście oczekiwali zwycięstwa, albo równej gry Wisły z Barceloną. Głowackiego pewnie by Hiszpanie tak samo wkręcali. Trochę obiektywizmu by się przydało.

WalkerLukeTS 14.06.2010 21:48

Kończcie kłótnie bo to niczemu nie służy.

Właśnie przeczytałem na stronce MFK Koszyce że z klubu odchodzi Marko Milinkovic...i tak sobie pomyslalem ze może do nas,ale...parę linijek nizej jest zdanie:
Čo sa týka spojenia Milinkovič a FC Barcelona, tak je na takom istom bode, ako na začiatku - nik nás nekontaktoval,“ podotkol Blažej Podolák. I tak sobie pomyslalem,że skoro nawet takie plotki krązą wokół tego pilkarza to musiałoby się stać coś cudownego zeby przyszedl

Ogryzek 14.06.2010 22:09

Cytat:

Tak tak - pokazał też nie raz w reprezentacji Arek jak był wkręcany, a o samobójach nie wspomnę.

Arek kiedyś też zaczynał karierę i też nie wszystko na początku potrafił. Ludzie - Sobolewski jak pisał "mędrzec" Pablo84 też nie był "czekoladą" od samego początku a "gównem" jak teraz Sadlok. (Cytat z "przemądrej" wypowiedzi Pablo84)

Marcelo miał się uczyć lata przy Cleberze a zaraz po sprzedaniu naszego (wydawało się niezastąpionego weterana) wykorzystał swoją szansę. Sadlok też swoją wykorzysta.

Mnie też szkoda że Arek odchodzi (10 lat) cała epoka, ale czas płynie nieubłaganie. Sadlok podoła wyzwaniu:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 914154)
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...emao,id,t.html

w tym artykule jest tylko jedno ciekawe zdanie:

Co prawda wczoraj już oficjalnie klub potwierdził, że z Krakowem żegna się Arkadiusz Głowacki (do przeprowadzenia trans- feru potrzebne są już tylko testy medyczne w Turcji), ale w jego miejsce jeszcze w tym tygodniu ma pojawić się następca.

- Bierzemy pod uwagę zarówno piłkarzy zagranicznych, jak i krajowych - mówi dyrektor wykonawczy Wisły, Jakub Jarosz. Ci krajowi to Kamil Glik i Maciej Sadlok. Nie są oni jednak na szczycie listy życzeń "Białej Gwiazdy", gdy chodzi o pozycję stopera Transfer jednego z tych dwóch graczy wejdzie w życie dopiero wtedy, gdy nie uda się zakontraktować piłkarza zagranicznego.

Fajnie by było gdyby to się okazało prawda. Doszedłem do wniosku ( jaki i spora cześć forum ) że polskich piłkarzy nie ma co sprowadzać. Zagrają tacy raz na rok dobry mecz w Polskiej Ekstraklasie i uważają się za gwiazdy światowego formatu..

Znowu widzę paszporty a nie gra.... A Jirsak, Kirm czy legendarny Hristov ile tych meczy mieli dobrych?

Sadlok na ich tle to mistrz równej gry

Wasiu 14.06.2010 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WalkerLukeTS (Post 914164)
Kończcie kłótnie bo to niczemu nie służy.

Właśnie przeczytałem na stronce MFK Koszyce że z klubu odchodzi Marko Milinkovic...i tak sobie pomyslalem ze może do nas,ale...parę linijek nizej jest zdanie:
Čo sa týka spojenia Milinkovič a FC Barcelona, tak je na takom istom bode, ako na začiatku - nik nás nekontaktoval,“ podotkol Blažej Podolák. I tak sobie pomyslalem,że skoro nawet takie plotki krązą wokół tego pilkarza to musiałoby się stać coś cudownego zeby przyszedl

Wg mnie ich prezes mowil, ze nowi pilkarze beda dochodzic w zaleznosci od tego kto odejdzie. Najwiekszym zainteresowaniem ciesza sie Novak, Milinkovic i Kolbas. Pytale kluby ze Slowacji - Slovan, Zilinia i Trnava. A co do zainteresowania Milinkovicia Barcelona to nikt nie kontaktowal.

Bez jaj, nie wierze, ze Barca sciaga zawodnikaz ligi slowackiej.

A co do tej rewelacji z krakowskiej, ze najpierw zagraniczni pozniej ewentualnie Glik czy Sadlok to chyba ich wlasna interpretacje. Na filmiku video takie slowa nie padly, chociaz filmik pewnie wszystkiego nie obrazuje.

jova 14.06.2010 23:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 914179)
Arek kiedyś też zaczynał karierę i też nie wszystko na początku potrafił. Ludzie - Sobolewski jak pisał "mędrzec" Pablo84 też nie był "czekoladą" od samego początku a "gównem" jak teraz Sadlok. (Cytat z "przemądrej" wypowiedzi Pablo84)

Jeśli dobrze pamiętam to Sobol tak naprawdę zaistniał w ekstraklasie dopiero grając w Grodzisku, gdy miał już z 25 lat. Przed tym większość postrzegała go najwyżej jako zwykłego solidnego ligowca.

mrawczu 14.06.2010 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 914081)
A odtwarza wam się wogóle to ?

się odtwarza więc raz jeszcze: http://kiks.tv/2010/06/wisla-krakow-z-nowym-bramkarzem/

swoją drogą widać że gość dobrze się czuje w blasku reflektorów... oby tak na boisku, bo czeka go nie lada wyzwanie zadowolić nasze piekiełko :P

rw88 14.06.2010 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 914183)
Bez jaj, nie wierze, ze Barca sciaga zawodnikaz ligi slowackiej.

Obawiam się, że jednak z jajami - jego kolegę klubowego, Nemanję Maticia w poprzednim sezonie zagarnęła Chelsea, pierwsza drużyna najlepszej ligi świata...

KOALIK 15.06.2010 00:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 914228)
Obawiam się, że jednak z jajami - jego kolegę klubowego, Nemanję Maticia w poprzednim sezonie zagarnęła Chelsea, pierwsza drużyna najlepszej ligi świata...

Dla Wisły byłby niewielkim wzmocnieniem... Czemu go nie ma MŚ? Taki talent, że wyląduje w Barcelonie, ale tej z Ekwadoru...

rw88 15.06.2010 00:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 914236)
Dla Wisły byłby niewielkim wzmocnieniem... Czemu go nie ma MŚ? Taki talent, że wyląduje w Barcelonie, ale tej z Ekwadoru...

Nie wiesz co mówisz, Serbia ma takie bogactwo indywidualności w linii pomocy, że utalentowany 21-dno letni Maticiowi nie było łatwo się przebić w gronie takich zawodników jak Krasic, Jovanovic, Stankovic, Tosic, Kuzmanovic, Ninkovic - po prostu postawiono na bardziej doświadczonych zawodników. Ale warto wspomnieć, że Matic był w szerokiej, trzydziestoosobowej kadrze na mistrzostwa, odpadł w ostatniej chwili. Poza tym mówimy o realności odejścia Milinkovicia do FC Barcelony i wydaje mi się, że skoro Matic potrafił z Koszyc do Chelsea, to Milinkovic może śmiało trafić do Hiszpanii - oczywiście początkowo do drużyny rezerw, lub jako zawodnik szerokiej kadry.

ardianek 15.06.2010 00:15

http://trabzonspor.org.tr/Upload/Res...1-8K5W7G8I.jpg

wszystko jasne.

twardybidon 15.06.2010 00:22

Reasumując po wypowiedzi Jarosza wynika, że nasze cele transferowe to sześciu graczy. Zebrałem wklejane tu informacje ze stronek plus "przecieki" forumowe:

1) Bramkarz - Milan Jovanić (24 lata, Spartak Subotica).

2) Prawy obrońca - Alemão (27 lat, Adelaide) lub ktoś inny testowany jeżeli Brazylijczyk obleje testy.

3) Środkowy obrońca - zagraniczny zawodnik, Kamil Glik (22 lata, Piast), Maciej Sadlok (20 lat, Ruch) - według GK stranieri ma pierwszeństwo, wg PS jednym z kandydatów jest Ante Aračić (28 lat, Hajduk Split).

4) Środkowy pomocnik - Mario Đurovski (24 lata, Vojvodina Nowy Sad) - oferta potwierdzona m.in. przez zawodnika.

5) Lewy pomocnik - Marko Milinković (22 lata, MFK Koszyce) - na razie chyba jedyny znany kandydat na tę pozycję ("przeciek" forumowy).

6) Napastnik - Stephen Ayodele Makinwa (26 lat, Lazio), Papa Babacar Diawara (22 lata, Maritimo), Jonathan Soriano Casas (24 lata, Barcelona B), Mame Ousmane Cissokho (23 lata, Auxerre B) - negocjacje z Makinwą potwierdził Jarosz, o Diawarze pisała wisla-online.pl, o Cissoko i Soriano pisały i gazety i portale.

Kogoś przeoczyłem?

Wojtas 15.06.2010 01:16

Szkoda Glowy ,ale coz ,takie zycie,lata lecą ,chciał cos zmienic i zarobic ...musimy to uszanowac

teraz trzeba skupic sie na obroncy i napastniku bo tu mamy duze braki
z tym zeby to nie byli kolesie z łapanki,mam nadzieje ze Basałaj zna sie na rzeczy i w koncu to okienko jakos bedzie wygladało.

1q2 15.06.2010 01:40

Jeśli chodzi o rachunek ekonomiczny to znakomity transfer.Natomiast daleka droga do tego by stwierdzić że przełoży się to na wzmocnienie zespołu.
Mamy bramkarza - miejmy nadzieje że będzie solidny ale mamy też rozmontowaną obronę i zero w przodzie.
W ubiegłym sezonie przegraliśmy 6 meczów w lidze - wszystkie 0-1.
Pozytywna ocenę całej polityki sportowej, będziemy mogli wystawić dopiero wtedy gdy na boisku okaże się że w defensywie się nie osłabiliśmy a w ofensywie wzmocniliśmy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:33.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl