Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Charlie 27.04.2018 17:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1499679)
No ale ciekawie z tym Cywką - Amica daje mu kontrakt na 2+1. (podobno)

Dziwne że Lloncha nie chcieli? No chyba że w Poznaniu wyżej cenią Tomka. W każdym razie ciekawe

btw
Kończy się pewna epoka: Paweł w Wiśle zdobył 7 MP (rekord) a Arek zagrał w lidze najwięcej meczy dla Wisły (też rekord).

Nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałem, że Llonch ma dogadany kontrakt w Rosji.

TOMEK 11 27.04.2018 17:37

oby to nie oznaczało pozostania paralityka Bogusia...

czaro 27.04.2018 17:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 1499699)
Niejaki Gołąb z wyborczej puścił w eter ze Wisła może stracić w ciągu jednego lata nie tylko 4 Wiślaków (Mały, Boguś plus znana nam para) ale i Sobola.
O .... tu chodzi ?
To byłby koniec Wisły jaką znamy a początek korporacyjnego gowna z wkładami do koszulek biegających po murawie.

Ciekawe, chętnie poczytałbym coś więcej. Dziwne, przecież Wisłą rządzić miał TS, miało być wiślacko...

Bardzo bym chciał, aby Małecki i Boguski zostali, żeby został Sobol. Nie widzę powodu, aby Głowacki nie mógł pełnić podobnej roli, co Jop dla innego rocznika.

Bardzo bym nie chciał Wisły bezbarwnej, którą poukładają nam ludzie, których tu za chwilę nie będzie.

Davss875 27.04.2018 17:41

Nie zdziwię się jak Głowa z Brożkiem pójdą pokopać do beniaminka Ekstraklasy. Może to być Miedź Legnica lub GKS. W Miedzi mieliby kolegów Łobo i Gargułę. Nie zdziwię się jak w przyszłym sezonie załadują bramki przeciwko nam :D Tak na serio to nasz kadra na przyszły sezon może wyglądać tak :

Bramkarze: Cuesta, ew. nowy bramkarz, Buchalik, Chorążka
Obrońcy: Bartosz, Velez, Arsenić, Sadlok, Bartkowski, Palcić, Grabowski, nowy ŚO
Pomoc: Llonch ( mam nadzieję), Halilović, Wojtkowski, Słomka, Kostal, nowy ŚP, Suljić, Imaz
Atak: Carlitos ( mam nadzieję), nowy, Ondrasek, Drzazga ( ma dostać szansę), Kolar

Odchodzą: Głowacki, Brożek, Małecki, Boguski, Wasilewski, Mitrović, Cywka, Bałaniuk( wyp), Gonzalez, Basha

czaro 27.04.2018 17:42

Junco chyba w PS mówił, że Chorążce kończy się kontrakt i nie wie, czy przedłużą. Kostal odejdzie, Llonch odejdzie, Carlitoś też odejdzie. Nie chce mi się wierzyć, że Bałaniuk będzie chciał siedzieć kolejny rok, a Wojtkowski też pewnie ucieknie.

tsw biała gwiazda 27.04.2018 17:44

Llonch pewnie ma dogadany kontrakt, ale kierunek wschodni ze względów rodzinnych mu nie odpowiada. Chciałby dostać podobne pieniądze i zostać, ale 12k euro jak niektórzy podają to i tak wiele w naszej sytuacji. Wisły nie stać teraz na wysokie kontrakty i powyżej 15k na pewno mu nie da. Szkoda straty takiego zawodnika, ale trzeba myśleć racjonalnie.

LucjuszWielki 27.04.2018 17:47

Wiadomo, że szkoda ze względów emocjonalnych i sentymentów - Paweł od jakiegos czasu prezentuje poziom 2 ligi, wiec nie rozumiem jego checi kontynuowania kariery. Głowa z kolei rok temu niby mowil o zakonczeniu jak byl zdrowy, a teraz jak non stop jest wykluczony z gry przez urazy to ma checi dalszej gry (tak wynika z tej wiadomosci)... nie kumam tego.

A jesli Sobol mialby odejsc to k... ja nie wiem co sie dzieje.

Nie podoba mi sie to wszystko, mam nadzieje, ze to ploty.

Co do dwoch legend to NIC NIE TRWA WIECZNIE - szacunek i tyle, wieku nie pokonasz!

s1mone 27.04.2018 17:54

Szacunek, jak przeczytałem te dwa niusy to mi się przewinęły wszystkie emocje związane z Pawłem i Arkiem w pigułce. Niby byłem pogodzony z ich odejściem, uważałem też, że najwyższy czas, a i tak łezka w oku się zakręciła.
Dziękujemy za wszystko!

Co do informacji o Sobolu to mam nadzieję, że to fama - Sobol jeśli chce uchodzić za profesjonalistę to powinien się jak takowy zachowywać. Jeśli zaś faktycznie podchodzi do tego emocjonalnie i chce odejść, bo nie będzie Pawła i Arka to by oznaczało, że na trenera się średnio nadaje. Podkreślam, że nie do końca mi się chce wierzyć w takowego niusa i mam nadzieję, że to tylko plotka.

El'kabat 27.04.2018 18:44

Co do Sobola to nie wiem skąd macie info, że to z powodu Pawła i Arka.
Na TT się przewijało że raczej chodzi o jakiś staż / inne mozliwości rozwoju.

Ktoś też napisał o Llonchu - było x razy pisane, że odrzucił bodajże 3 naszą propozycję, a na więcej po prostu nie mamy.

Mały pewnie odejdzie i zostanie nieśmiertelny Boguś. Chociaż też raczej obstawiałbym, że finalnie go pożegnamy.

bridgeburner 27.04.2018 19:04

Jeżeli Sobol ma oferte na prace jako pierwszy trener to trzeba sie tylko cieszyc, ze zlapie doswiadczenia
Ja mysle ze czas na nowe otwarcie, Boguskiego i Małego tez trzeba zegnac
oni tez kiedys zaczynali jako zawodnicy na dorobku, czas na swieza krew

_ukoL 27.04.2018 19:10

Coś się kończy, coś zaczyna. Aczkolwiek ciężko tak się oswoić z myślą, że to już koniec tej dawnej, starej i tak dobrze wspominanej Wisły Kraków. Oby nowe rozdanie zaowocowało podobnymi emocjami. Trzymam kciuki za powodzenie tego projektu, choć będzie ciężko w dzisiejszych realiach.

Arek, Paweł - dziękuję.

mitmichael 27.04.2018 19:16

Legendy odchodza, zawodnicy na grze ktorych wielu z nas sie wychowalo, troche smutno ale raczej wszyscy sie tego spodziewali.

maciekkk 27.04.2018 19:21

Kiedyś musiał nadejść ten moment. Możemy być dumni, że Ci gracze chcieli tu grać i identyfikować się z Wisłą. Trzeba im podziękować pełnym stadionem i docenić to co tu zrobili.

Mam dziwne przeczucie, że Carillo będzie lepiej się pracowało bez nich. I nie jest to żaden prztyk w ich stronę, tylko mam wrażenie, że Carillo chce mieć graczy którzy są w stanie w 100% się podporządkować jego wizji i stworzą razem silny team spirit :D mam nadzieję, że to nowe rozdanie nawiąże choć trochę do starych czasów.

Karherop 27.04.2018 21:36

Z jednej strony nastąpi sytuacja której mogliśmy się od dawna spodziewać, z drugiej... każdy gdzieś odwlekał ten moment w myślach.

Szkoda tylko, że zarówno Arek jak i Paweł odchodzą w tym samym momencie. Cóż, życie toczy się dalej. Pora aby w końcu na ich miejsce przyszli młodzi, zdolni Polacy.

W ostatnim meczu wyobrażam sobie sytuację, gdy Głowa schodzi w 89 minucie z boiska, a na jego miejsce wchodzi Świątko.

czaro 28.04.2018 00:08

Przypomniało mi się, jak jako dzieciak śledziłem wieczorami Ligę+, żeby oglądać skróty z Brożkami w ŁKS/Zabrzu. I jak wrócili Głowa i Brożki do Wisły za Smudy, jak łatali klub tych kilka lat temu i wtedy poczułem się znów młodszy.

szprotson 28.04.2018 06:51

ja za dzieciaka sluchalem kaset na walkmenie. Teraz nie ma walkmena nie ma kaset a muzyke slucham ze spotify...

Szacun za wszystko, dla mnie zawsze będziecie moją Wislą na ktorej najwiecej zdrowia stracilem, ale czas ze sceny zejść...
Pilkarsko nic nam chlopaki juz nie dadza. Umarl krol niech zyje krol.
Oby tylko sie nam klub nie rozjechał

Marcinnno 28.04.2018 09:01

Głowacki dobrze robi, że karierę kończy. Szkoda trochę, że Brożek szuka innego klubu. W sumie w tym sezonie z tego co pamiętam nie zdobył ani jednej bramki. Nie chce być źle zrozumianym, ale to trochę rozmienianie się na drobne.

serek.c2 28.04.2018 10:55

Debiuty Arka i Pawła oglądałem na stadionie, niedługo trzeba będzie ich pożegnać - również na stadionie. Mam nadzieję, że zapełnimy go do ostatniego miejsca, zasłużyli.

Szybko to zleciało...

Vinci 28.04.2018 19:53

Na wieść o ich pożegnaniu człowiek czuje się jakoś starzej...tyle lat i pięknych chwil. Piękne karty w historii Wisły. Dzięki.

wiertar 28.04.2018 21:05

Jak Głowa pójdzie do innego klubu bo Wisła mu nie zaoferowała przedłużenia to wielki minus w stronę zarządu....

Elendil 28.04.2018 21:23

Jak Głowa debiutował w Wiśle byłem w szóstej klasie, dziś mam trzy dychy na karku...

ogromny szacunek dla obu. Ciekawe, czy ktoś jeszcze w tym stuleciu im dorówna.

Fugiel 28.04.2018 22:08

Coz, Arek super gosc, przesympatyczny. Pawel - zawsze za niego scisgalem kciuki, aby wszedl i strzelil z 5 bramek :) Ale i tak bardziej zaluje ze Sobol od nas odszedl niz to, ze opuszcza nas Glowa i Broziu.

Hives4 28.04.2018 22:22

Na rozluźnienie, w ramach ciekawostki. Pociąg, którym Wiślacy jadą na mecz uderzył w... łosia. I piłkarze muszą czekać aż pociąg ponownie ruszy ;)

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/co...gvFl82JHvP.jpg

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/co...KmdFeEhJhs.jpg

mitmichael 28.04.2018 22:31

Mialem juz nie jechac na mecz ale chyba trzeba bedzie, najwyzej zobacze 6 porazke z rzedu, Legendy trzeba pozegnac na stadionie, nie ma innej opcji.

Dariook 29.04.2018 01:29

Mnie niepokoi jedna rzecz, ktora jesli okazala by sie prawda nie do konca dobrze swiadczyla by o naszym sztabie etc . Mianowicie, gdy Boguskiemu nie groziło jeszcze automatyczne przedłużenie, zawodnik praktycznie grywał w kazdym spotkaniu...gdy w pewnym sensie ogarnelismy bezpieczne miejsce i wielce prawdopodobne stalo sie wypelnienie minut kontraktowych to Bogus usiadł na łąwie. Pewnie tych minut mu zabraknie.

Jesli to celowe, to bardzo hujowe zagranie. Uwazam tak, mimo ze Bogus obecnie jest bardzo przecietnym zawodnikiem.

Hives4 29.04.2018 07:49

RB9 jeśli ma odejść to powininno zostać to ogłoszone w tym samym komunikacie co odejście Głowy i Brożka, bo mimo, że nie był królem strzelców ani wieloletnim kapitanem to tak jak i oni rozegrał w hugo meczów i jest kilkukrotnym mistrzem kraju w barwach Wisły. Więc skoro nie ogłosili pożegnania z nim to może jeszcze negocjują roczny kontrakt na innych warunkach. A jeśli nie i po prostu chcą się go pozbyć traktując go jak zbędny zagraniczny szrot, u którego szuka się luk w kontakcie to będzie to żałosne zachowanie.

P.S.
A biorąc pod uwagę, że już rok temu chciano się go pozbyć i interwencja Kiko to zmieniła to po słabszym sezonie pewnie tym bardziej go nie chcą, a Carillo go nie wpuszczając pokazuje, że też nie jest mu potrzebny. Więc wygląda na to, że Boguś zostanie chamsko pożegnany poprzez sadzanie na ławce, by nie uzbierać minut...

Arek95 29.04.2018 08:24

Z tego co wiadomo Głowa nie wyobraża sobie gry w innym klubie niż Wisła i z tego powodu chce się też w 100% poświęcić swojej akademii, która nota bene zaczyna osiągać coraz lepsze wyniki zarówno w ilości trenującej młodzieży ale i wynikach. Przez chwilę pojawiał się pomysł i Arek kontaktował się w tej sprawie z określonymi klubami z podkrakowskiego okręgu o nawiązanie bliskiej współpracy oraz rozgrywanie meczów na wyłączność na tamtejszym boisku.

siara 29.04.2018 08:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1499777)
Na rozluźnienie, w ramach ciekawostki. Pociąg, którym Wiślacy jadą na mecz uderzył w... łosia. I piłkarze muszą czekać aż pociąg ponownie ruszy ;)

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/co...gvFl82JHvP.jpg

https://www.wykop.pl/cdn/c3201142/co...KmdFeEhJhs.jpg

\

Coś pieprzą "pociąg relacji Szczecin-Suwałki" http://www.poranny.pl/wiadomosci/pod...ecia,13136090/

brylant17 29.04.2018 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1499736)
Debiuty Arka i Pawła oglądałem na stadionie, niedługo trzeba będzie ich pożegnać - również na stadionie. Mam nadzieję, że zapełnimy go do ostatniego miejsca, zasłużyli.

Szybko to zleciało...

Czyli jesteśmy już starzy.....:-/:-/ jakby to było wczoraj

rokfor 29.04.2018 09:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1499796)
RB9 jeśli ma odejść to powininno zostać to ogłoszone w tym samym komunikacie co odejście Głowy i Brożka, bo mimo, że nie był królem strzelców ani wieloletnim kapitanem to tak jak i oni rozegrał w hugo meczów i jest kilkukrotnym mistrzem kraju w barwach Wisły. Więc skoro nie ogłosili pożegnania z nim to może jeszcze negocjują roczny kontrakt na innych warunkach. A jeśli nie i po prostu chcą się go pozbyć traktując go jak zbędny zagraniczny szrot, u którego szuka się luk w kontakcie to będzie to żałosne zachowanie.

P.S.
A biorąc pod uwagę, że już rok temu chciano się go pozbyć i interwencja Kiko to zmieniła to po słabszym sezonie pewnie tym bardziej go nie chcą, a Carillo go nie wpuszczając pokazuje, że też nie jest mu potrzebny. Więc wygląda na to, że Boguś zostanie chamsko pożegnany poprzez sadzanie na ławce, by nie uzbierać minut...

Mi natomiast takie rozwiązanie by się nie podobało, bo mimo że szanuję Rafała za lata spędzone w Wiśle, to jednak do wymienionej wyżej dwójki sporo mu brakuje i myślę że sam zainteresowany dobrze to rozumie. Legendą nie zostaje się poprzez uzbieranie minut na boisku.

Adasss 29.04.2018 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1499798)
\
Coś pieprzą "pociąg relacji Szczecin-Suwałki" http://www.poranny.pl/wiadomosci/pod...ecia,13136090/

Że niby dziwne, że mieliby jechać pociągiem jeżdżącym ze Szczecina do Suwałk? To w takim razie co w tym dziwnego?

siara 29.04.2018 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1499814)
Że niby dziwne, że mieliby jechać pociągiem jeżdżącym ze Szczecina do Suwałk? To w takim razie co w tym dziwnego?

Geografia....Szczecin do Suwałk przez Kraków ???

wiesniak842 29.04.2018 11:00

Pewnie przesiadke mieli po drodze:D

Hives4 29.04.2018 11:28

Cytat:

Mi natomiast takie rozwiązanie by się nie podobało, bo mimo że szanuję Rafała za lata spędzone w Wiśle, to jednak do wymienionej wyżej dwójki sporo mu brakuje i myślę że sam zainteresowany dobrze to rozumie. Legendą nie zostaje się poprzez uzbieranie minut na boisku.
Czemu?
To najpierw liczby (za wiki, ze wszystkich rozgrywek):
Brożek - 375/165 (38/9 w reprezentacji)
Głowacki - 460/18 (29/0 w reprezentacji)
Boguski - 307/59 (6/3 w reprezentacji)
Należałoby tu jeszcze zaznaczyć, że Boguski nastukał dużo asyst przez ten czas.

Przez co w takim razie zostaje się legendą??? Głowacki to wieloletni kapitan, ale czym różni się Brożek od Boguskiego? Korony króla strzelców wynikają z pozycji na boisku, a po części również ze współpracy Brożka z Boguskim na boisku (tego już nikt nie pamięta?). Czy różnią się charakterem? Bo z tego co pamiętam to Brożek charakteryzował się wiecznym narzekaniem, machaniem rękami i często marnowaniem 100% sytuacji. Czy to nie jest tak, że Boguski "nie nadaje się", bo ma inny charakter? Ile kartek uzbierał w trakcie kariery? Czerwonej to pewnie ani jednej, a żółtych może znalazłoby się kilka. Inteligentny koleś, dobry duch w szatni, nigdy nie narzekał na siedzenie na ławce, a dzięki treningom wywalczył sobie grę u każdego trenera. Z powodu spadku poziomu sportowego całej drużyny stał się kozłem ofiarnym i w ostatnich sezonach był często wyszydzany przez kibiców (mimo, że liczbami jeszcze w ostatnim sezonie się bronił). Weź mi tak na chłopski rozum wytłumacz czemu jest gorszy od Brożka i czemu takie rozwiązanie by ci się nie spodobało?

wislak2214 29.04.2018 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1499823)
Czemu?
To najpierw liczby (za wiki, ze wszystkich rozgrywek):
Brożek - 375/165 (38/9 w reprezentacji)
Głowacki - 460/18 (29/0 w reprezentacji)
Boguski - 307/59 (6/3 w reprezentacji)
Należałoby tu jeszcze zaznaczyć, że Boguski nastukał dużo asyst przez ten czas.

Przez co w takim razie zostaje się legendą??? Głowacki to wieloletni kapitan, ale czym różni się Brożek od Boguskiego? Korony króla strzelców wynikają z pozycji na boisku, a po części również ze współpracy Brożka z Boguskim na boisku (tego już nikt nie pamięta?). Czy różnią się charakterem? Bo z tego co pamiętam to Brożek charakteryzował się wiecznym narzekaniem, machaniem rękami i często marnowaniem 100% sytuacji. Czy to nie jest tak, że Boguski "nie nadaje się", bo ma inny charakter? Ile kartek uzbierał w trakcie kariery? Czerwonej to pewnie ani jednej, a żółtych może znalazłoby się kilka. Inteligentny koleś, dobry duch w szatni, nigdy nie narzekał na siedzenie na ławce, a dzięki treningom wywalczył sobie grę u każdego trenera. Z powodu spadku poziomu sportowego całej drużyny stał się kozłem ofiarnym i w ostatnich sezonach był często wyszydzany przez kibiców (mimo, że liczbami jeszcze w ostatnim sezonie się bronił). Weź mi tak na chłopski rozum wytłumacz czemu jest gorszy od Brożka i czemu takie rozwiązanie by ci się nie spodobało?

Bo tak mówi głos ludu:D tak, dla mnie też jest to żałosne...

Adasss 29.04.2018 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1499817)
Geografia....Szczecin do Suwałk przez Kraków ???

To se wejdź na rozkłady PKP, sprawdź połączenia Kraków - Białystok i przestaniesz się dziwić ...

Hives4 29.04.2018 11:47

Dodam jeszcze tylko kilka słów do wypowiedzi, bo nie mogę jej edytować.

Wcale nie twierdzę, że Boguś to dokładnie ten sam poziom zasłużenia dla klubu co Brożek czy Głowa. Ale osiągnął w klubie wystarczająco dużo, by stać w jednym szeregu z tą dwójką.

Tak na zdrowy rozum - jak myślicie, kiedy teraz doczekamy się polskiego zawodnika, który utożsamia się z klubem, spędzi w nim wiele lat, zaliczy ponad 300 występów i uzbiera ponad 100 łącznie bramek/asyst i będzie zdobywał w naszych barwach mistrzostwa Polski? Bo ja się obawiam, że za kilka lat będziemy tęsknić nie tylko za Głową, ale także za takimi piłkarzami jak Boguski. Nie warto go teraz lekceważyć, bo w obecnej sytuacji finansowej i w obecnych realiach transferowych (gdy każdy zdolny wyjeżdża z kraju) to na drugiego Boguskiego długo poczekamy. O drugim Brożku czy Głowackim nie wspominając ;)

s1mone 29.04.2018 11:59

Ja bym całej trójce wywindował koszulki pod sufit stadionu w ostatnim meczu. No ale to jestem ja.

serek.c2 29.04.2018 12:21

Być może z Bogusiem po prostu jeszcze się nie żegnamy?

St Yabol 29.04.2018 12:31

Czekaj czekaj czekaj, klub ma zajebisty autokar, a na mecz jadą pociągiem?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl