Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

ociec Ciemka 16.04.2012 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1241310)

natomiast co do Czekaja to akurat większość ( w tym ja ) twierdzi coś przeciwnego - że za mało czasu spędza na siłowni . Jak na ten wzrost daje się przepychać w polu karnym . Musi nabrać tężyzny fizycznej jak Chavez i będzie świetnym zawodnikiem .

Wydaje mi się inaczej :)
W meczu z Górnikiem radził sobie nieźle z Nakoulmą (a ten ułomkiem nie jest). Masę ma. A Chavez jest ponoć jednym z szybszych wiślaków. Wydaje mi się, że Czekaj o wiele bardziej potrzebuje pracy nad koordynacją i szybkością startową.
Siła jest oczywiście konieczna - ćwiczenia siłowe, niekoniecznie na siłowni i odpowiednio dawkowane mogą być najskuteczniejszą profilaktyką kontuzji.

Dojść można do wniosku, że najistotniejsze jest odpowiednie wyważenie wszystkich składających się na motorykę cech. I z pewnością poprawa motoryki (szybkości, koordynacji a także siły) uczyni z Michała Czekaja piłkarza lepszego.

Mam wrażenie, że motoryka w Wiśle była zaniedbana. Mam nadzieję, że ten gdański doradca Probierza jest dobrym fachmanem. Przekonamy się za jakiś czas o ile Probierz zostanie oczywiście.

1q2 17.04.2012 00:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ociec Ciemka (Post 1241322)
Wydaje mi się, że Czekaj o wiele bardziej potrzebuje pracy nad koordynacją i szybkością startową.

Otóż to, tyle że nie wiem czy 20 lat to nie jest już za późno ale na pewno próbować warto, bo inaczej skończy jak większość naszej 'młodzieży' czyli kopiąc w niższych ligach

matt_1906 17.04.2012 07:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gazetakrakowska
- Pamiętajmy, że dośrodkowania, które wykonujemy z bocznych sektorów, są praktycznie na nos i to jest też pozytyw - zaznacza Garguła. Dodaje, że Bułgar potrafi się znaleźć pod bramką rywali i zrobić tzw. windę: - Zapewne dużo daje mu to, że w przeszłości trenował lekkoatletykę. W powietrzu ciężko walczyć z nim w pojedynkach główkowych.

chyba nos pierwszego obrońcy... ja nie wiem czyja to decyzja ale aż serce mi się kroji jak widze go z opaską kapitana...

Charlie 17.04.2012 09:27

http://www.weszlo.com/news/10183-Wis...y_w_tym_klubie - wywiad z Ilievem, chyba jeszcze nikt nie wklejał.

Gwiaździsty 17.04.2012 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matt_1906 (Post 1241370)
chyba nos pierwszego obrońcy... ja nie wiem czyja to decyzja ale aż serce mi się kroji jak widze go z opaską kapitana...

Nie wyobrażam go sobie na derbach, kiedy zacznie sobie nonszalancko truchtać psując akcję za akcją.

Dariook 17.04.2012 10:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1241394)
Nie wyobrażam go sobie na derbach, kiedy zacznie sobie nonszalancko truchtać psując akcję za akcją.

Bez przesady i paniki proszę.

Kon®ado 17.04.2012 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1241387)
http://www.weszlo.com/news/10183-Wis...y_w_tym_klubie - wywiad z Ilievem, chyba jeszcze nikt nie wklejał.

Chyba jeden z nielicznnych piłkarzy w tej lidze, z którym wywiady czyta się przyjemnie, inteligentny facet, jako piłkarza też go lubię, szkoda że brak mu pary do końca meczy, no ale gościa z taką techniką trudno w naszej lidze szukać :P Szkoda że nie do końca to wykorzystuję :P No ale jak drużyna gra dobrze to i Iliev się pokazuje z najlepszej strony :P

Taxu 17.04.2012 15:05

Sobol wraca do gry, w weekend zagra już w meczu

http://wislalive.pl/news/sobolewski_...am_do_gry-601/

WiślakMyślenice 17.04.2012 15:07

I o to chodzi! :)

najm 17.04.2012 16:19

http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...pieniadze.html

Pareiko zostanie z nami na kolejne 2 lata? (oczywiscie za mniejsza kase)

martin_6 17.04.2012 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1241238)
Natomiast Maor M. powiedział, że wie, że ma z siebie dać w derbach 1000% :)

Info z pierwszej ręki :)

Ale co z tego wynika, poza tym, że tak powiedział?

Dariook 17.04.2012 16:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 1241538)
Ale co z tego wynika, poza tym, że tak powiedział?

Chyba to że będzie grał 10 razy lepiej niż do tej pory ;)

comek 17.04.2012 18:27

dobra, hm... myślę że po sezonie powinno nas opóścić 6 piłkarzy: Jaliens, pajic, Kirm, Nunez, Biton, Lamey

powinni przedłużyć kontrakt z: Pareiko- zawalił nam LM, ale kilka razy uratował
Jirsak- taka zapchaj dziura, zawsze się może przydać
Kurto- powinien dostać szanse w meczu ekstraklasy w tym sezonie, jeśli ją wykorzysta zostaje, jeśli nie- OUT

Może Kirma uda się upchnąć za milion euro, więc nie będzie trzeba sprzedawać Meliksona, a Małecki jeśli dobrze przepracuje przygotowania, może byc z niego pożytek.

Blaszczu16 17.04.2012 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez comek (Post 1241555)
dobra, hm... myślę że po sezonie powinno nas opóścić 6 piłkarzy: Jaliens, pajic, Kirm, Nunez, Biton, Lamey

Jirsak- taka zapchaj dziura, zawsze się może przydać
Kurto- powinien dostać szanse w meczu ekstraklasy w tym sezonie, jeśli ją wykorzysta zostaje, jeśli nie- OUT

Może Kirma uda się upchnąć za milion euro, więc nie będzie trzeba sprzedawać Meliksona, a Małecki jeśli dobrze przepracuje przygotowania, może byc z niego pożytek.

Weź spier*alaj z takim tekstem! Jak zawalił? Ślepy byłeś co piłkarzyki z pola wyprawiali? Do Sergieja w tamtym meczu miałem najmniejsze pretensje. Nic, kompletnie nic nie grali wtedy. Tak masakryczną grę Wisły jak w Nikozji to ja ostatni raz na Nou Camp widziałem.

tedyy 17.04.2012 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez comek (Post 1241555)

.

a stojący przy słupku zawodnik stoi metr od niego :cenzura:

AS82 17.04.2012 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1241561)
Weź spier*alaj z takim tekstem! Jak zawalił?

Być może nie zawalił LM ,ale pierwsza interwencja to był mega błąd Pareiki ,który piłke majac na rekach wrzucil ją sobie do bramki

comek 17.04.2012 21:29

może obronił kilka piłek w tym meczu, ale wbił sobie pierwszego gola i oglądnij sobie jak po tym golu załamała się cała drużyna, już wtedy wiedzieli że nici z awansu.

Karherop 17.04.2012 21:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez comek (Post 1241598)
może obronił kilka piłek w tym meczu, ale wbił sobie pierwszego gola i oglądnij sobie jak po tym golu załamała się cała drużyna, już wtedy wiedzieli że nici z awansu.

oglądałes wogle ten mecz ?

Apoel po 30 minuach powinien prowadzic 4-0 , takie cuda wyczyniał Diaz z Lameym ze tylko szczęściu i Pareice zawdzięczaliśmy niższy wynik

to że jeden bład Sergieja przyczynił się do bramki, a 10 błędów Lameya i Diaza nie przyniosło bramki nie znaczy ze mamy winić tego pierwszego , zapominając o "świetnym" występie naszych gwiazd w obronie

Dariook 17.04.2012 21:48

Nie ważne kto zawalił gola, przegrała drużyna a nie zawodnik. Tylko to będzie się tak powtarzać jak dzień świstaka jeśli w drużynie trafią się słabe ogniwa. Lepiej zbudować drużynę pewnych średniaków, trzymających równy poziom. O błyskotliwe zagrania ala Zinedine może być ciężko jednak zminimalizuje to ilość popełnianych błędów. Nie od dzisiaj wiadomo że futbol to jednak gra błędów dlatego przeciwnik tylko czycha na ten wlaśnie moment. I moze być nawet Messi w ataku to jednak mając na obronie np Diaza jest pewne że popełni on kilka razy błąd, zostanie objechany czy zgubi swoje krycie . Z takim zawodnikiem w obronie nawet Barcelona przestaje być Barceloną.

westersyl 17.04.2012 21:56

Zastanowiłbym się nad przyszłością Siergiejai w klubie mając na uwadze że widzę w naszej lidzę dwóch perspektywicznych bramkarzy. W meczu na Cyprze potrzebowaliśmy dobrych interwencji Siergieja o wiele bardziej niż zwykle, nie został bohaterem - trudno. Za pierwszą bramkę trzeba mieć do niego niestety pretensje i uprę się że 3 gola Ailtona był do odbicia. Potem średnio grał też w lidze i LE, teraz znowu wszedł na właściwe tory.
Pamiętajmy, że obowiązują go 3 mecze zakazu w europejskich pucharach. I pamiętajmy też, że 3-4 duże gafy w sezonie zdarzają się najlepszym bramkarzom świata. Mając na uwadze że w klubie jest tak znakomity fachowiec od wyszukiwania golkiperów jak Jacek Bednarz liczę że uda się przedłużyć kontrakt z Siergiejem. Kolejna kwestia jest taka czy jest sens i czy Milan Jovanic chce spędzić kolejny sezon na ławie - wiadomo mogą być naciski ze strony Kapki aby dać mu szanse bo przecież to on go ściągał. Serial pod tytułem szukanie GK może mieć niestety swoją kontynuacje.

najm 18.04.2012 12:34

skoro Wisła nie bedzie grala teraz w pucharach to ten zakaz 3 meczy raczej nie bedzie mial zadnego znaczenia.

Po prostu Wiślak 18.04.2012 13:02

Koniecznie powinni zostać na przyszły sezon:

Melikson, Iliev, Genkow, Pareiko, Jovanović, Chavez, Diaz, a z Polaków tylko Wilk oraz Boguski, choć to już całkiem "człowiek-szkło". Warto spróbować ponegocjować z Belgami obniżenie ceny za Bitona. Ewentualnie jeszcze Bunoza i Jaliens, który ma przecież ważny kontrakt.

Przedłużyć kontrakt, a potem pozbyć się Małeckiego, by nie odszedł na zasadzie prawa Webstera.

Bruda wypożyczyć albo sprzedać. Nie potrzeba tak słabych zawodników. Wypożyczenie przydałoby się także Czekajowi i Urydze.

Nie przedłużać umów z Lameyem, Palicem, Jirsakiem i mimo wszystko Nunezem, którego trzeba byłoby wykupić.

Szkoda, że ciężko będzie o kupców dla Kirma, Garguły i Jovanica.

W miejsce odchodzących nie należy ściągać żadnych Polaków z naszej ligi, tylko 2-3 obcokrajowców robiących różnicę. Inaczej będziemy mogli zapomnieć o pucharach również w następnych latach.

Tominho 18.04.2012 13:20

@Po prostu Wiślak

Wg Twojej teorii, nasza kadra liczyłaby w przyszłym sezonie 16-17 zawodników, grających w przeszłości na poziomie Ekstraklasy. Nie dość, że trochę mało tych zawodników, to jeszcze połowa z nich jest "ze szkła": Jovanović, Boguski, Garguła, Melikson, Bunoza, Jaliens.

Kordel 18.04.2012 13:48

btw. wiadomo co się dzieje ze Boguskim ? W ostatnim czasie nie wspominają o nim nawet jako kontuzjowanym...

ociec Ciemka 18.04.2012 13:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tominho (Post 1241695)
@Po prostu Wiślak

Wg Twojej teorii, nasza kadra liczyłaby w przyszłym sezonie 16-17 zawodników, grających w przeszłości na poziomie Ekstraklasy. Nie dość, że trochę mało tych zawodników, to jeszcze połowa z nich jest "ze szkła": Jovanović, Boguski, Garguła, Melikson, Bunoza, Jaliens.

Jeżeli nie będziemy grać w pucharach to nie potrzeba wielu :) Ale tych ze szkla należy się pozbyć albo zatrudnić porządnych "szklarzy" czyli dobry sztab medyczny potrafiący przygotować poszczególnych piłkarzy do sezonu a w razie nieszczęścia kontuzji szybko ich wyciągać z kontuzji. Szybko i skutecznie.

kacpaw91 18.04.2012 14:35

http://www.90minut.pl/news/186/news1...ca-sezonu.html

No to może być ciekawie. Lamey zagrożony wykartkowaniem przed derbami.

Mam nadzieję, że z Podbeskidziem oszczędzimy któregoś ze stoperów, Lameya oraz Diaza.

WiślakMyślenice 18.04.2012 15:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Po prostu Wiślak (Post 1241691)
Koniecznie powinni zostać na przyszły sezon:

Melikson, Iliev, Genkow, Pareiko, Jovanović, Chavez, Diaz, a z Polaków tylko Wilk oraz Boguski, choć to już całkiem "człowiek-szkło". Warto spróbować ponegocjować z Belgami obniżenie ceny za Bitona. Ewentualnie jeszcze Bunoza i Jaliens, który ma przecież ważny kontrakt.

Przedłużyć kontrakt, a potem pozbyć się Małeckiego, by nie odszedł na zasadzie prawa Webstera.

Bruda wypożyczyć albo sprzedać. Nie potrzeba tak słabych zawodników. Wypożyczenie przydałoby się także Czekajowi i Urydze.

Nie przedłużać umów z Lameyem, Palicem, Jirsakiem i mimo wszystko Nunezem, którego trzeba byłoby wykupić.

Szkoda, że ciężko będzie o kupców dla Kirma, Garguły i Jovanica.

W miejsce odchodzących nie należy ściągać żadnych Polaków z naszej ligi, tylko 2-3 obcokrajowców robiących różnicę. Inaczej będziemy mogli zapomnieć o pucharach również w następnych latach.

Pareiko chce zostać we Wiśle mimo obniżonych zarobków. Mało tego, chce podpisać kontrakt na 2 lata.

Kluvi 18.04.2012 15:34

westersyl... zapomniałeś o jednej ważnej rzeczy.. Jak Kurdziel trenował bramkarzy nam to Pawełek runda życia, Pareiko to samo. A od kąd przyszedł Primel nasz bramkarz wyraźnie obniżył loty. Wiadomo może to też być wiek ale wg mnie sporą różnicę robi jednak zmiana trenera bramkarzy na gorszego.

El'kabat 18.04.2012 16:35

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...i_jovanovicia/

Ciekawe co Chavez odpierdala i jak na to spojrzą w klubie. W Polsce mu zaproponowali zabieg,to woli jechać do Hondurasu...Troche dziwne zachowanie,bo Honduras to chyba nie jakas potega,jeżeli chodzi o poziom medyczny.

"Tam, na własną odpowiedzialność, podjął decyzję o przejściu zabiegu, który został mu zaproponowany w Polsce."

Gercu 18.04.2012 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1241760)
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...i_jovanovicia/

Ciekawe co Chavez odpierdala i jak na to spojrzą w klubie. W Polsce mu zaproponowali zabieg,to woli jechać do Hondurasu...Troche dziwne zachowanie,bo Honduras to chyba nie jakas potega,jeżeli chodzi o poziom medyczny.

"Tam, na własną odpowiedzialność, podjął decyzję o przejściu zabiegu, który został mu zaproponowany w Polsce."

Może po prostu woli przejść zabieg i rehabilitować się w domu, z bliskimi, z przyjaciółmi?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:15.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl