Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

_ukoL 24.04.2018 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Charlie (Post 1499438)
Zszedł w 71.

Szkoda chłopaka.

tsw biała gwiazda 24.04.2018 20:34

Kostal złapał kontuzję, nie brakło mu sił. Jak na grę na nie swojej pozycji spisał się przyzwoicie. Nie włączał się za bardzo do przodu i czasami źle się ustawiał, ale spodobały mi się jego przechwyty. Pewnie spowodowane było to tym, że gra jako pomocnik i wiedział jak przeciwnik może zagrać. Wkurza mnie brak gry Kolara i Bałaniuka, Imaz ostatnio mocno zjechał z formą, podobnie jak Carlitos. Dlaczego nie dać im szansy skoro o nic już nie gramy? Podobnie Cywka i Brlek, grają chociaż zaraz pójdą grać gdzie indziej.

wislak2214 24.04.2018 20:58

[QUOTE=tsw biała gwiazda;1499499]Kostal złapał kontuzję, nie brakło mu sił. Jak na grę na nie swojej pozycji spisał się przyzwoicie. Nie włączał się za bardzo do przodu i czasami źle się ustawiał, ale spodobały mi się jego przechwyty. Pewnie spowodowane było to tym, że gra jako pomocnik i wiedział jak przeciwnik może zagrać. Wkurza mnie brak gry Kolara i Bałaniuka, Imaz ostatnio mocno zjechał z formą, podobnie jak Carlitos. Dlaczego nie dać im szansy skoro o nic już nie gramy? Podobnie Cywka i Brlek, grają chociaż zaraz pójdą grać gdzie indziej.[/QUOTE

A kto miał grać jak nie Brlek? Jaką mialbyś alternatywę za Brleka na L? A w poprzednich meczach grzał ławę więc o co Ci chodzi?

dynek.pl 24.04.2018 21:46

Jasne można Kostalowi wybaczyć wszystko ale nie qrwa to, że koleś po niewiele ponad godzinie gry umiera od skurczy bo to były skurcze, a nie jakaś kontuzja. Akurat siedziałem na A1 na wysokości tego miejsca gdzie się zwijał z bólu.

serek.c2 24.04.2018 22:10

Rozumiem, że rozpoznajesz czy to skurcz czy kontuzja po ruchach zawodnika podczas zwijania się z bólu? :)

funkykoval 25.04.2018 10:04

Pewnie tak, ale w TV na powtórce wyglądało to tak, że zerwał noge do biegu i sie przewrócił zwijając sie z bólu. Bez kontaktu z innym zawodnikiem

tsw biała gwiazda 25.04.2018 13:06

@wislak2214 oczywiście nie chodziło mi o odstawienie wszystkich od składu co zaraz odejdą, bo nie mielibyśmy kim grać. Tylko czemu nie przesunąć Tibora do tyłu skoro spełnia te same zadania co Brlek, a wstawić Kolara lub Bałaniuka do przodu? Przecież jak oglądaliśmy sparingi to szczególnie Bałaniuk dobrze się w nich prezentował razem z Tiborem. Runda się rozpoczęła i obaj trafili na ławę, a inni bez formy grali. Teraz Tibor prezentuje się najlepiej ze wszystkich ofensywnych graczy, a schodzi z boiska jako pierwszy jeśli w ogóle gra. Carlitos to gracz, który z niczego umie coś wykombinować dlatego gra, ale Imaz to w ostatnich meczach najgorszy gracz w Wiśle nawet od Mitrovicia. A statystyki z ostatniego meczu dobitnie pokazały, jak zjechał on z formą.

Marcinnno 25.04.2018 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1499504)
Rozumiem, że rozpoznajesz czy to skurcz czy kontuzja po ruchach zawodnika podczas zwijania się z bólu? :)

A moim zdaniem to wina trenera. Kosala na boisku nie było hohoho.. Nie ma co pisać, że jest szklany. Gość od nie pamiętnych czasów w ogóle zagrał w meczu. Nie mamy rezerw, więc zawodnicy nie są przyzwyczajeni do takich obciążeń, Ci którzy grają mało. Taka prawda. Trening nie zastąpi meczu.

PhantomRanger 25.04.2018 15:20

[QUOTE=wislak2214;1499500]
Cytat:

Pierwotnie napisane przez tsw biała gwiazda (Post 1499499)
Kostal złapał kontuzję, nie brakło mu sił. Jak na grę na nie swojej pozycji spisał się przyzwoicie. Nie włączał się za bardzo do przodu i czasami źle się ustawiał, ale spodobały mi się jego przechwyty. Pewnie spowodowane było to tym, że gra jako pomocnik i wiedział jak przeciwnik może zagrać. Wkurza mnie brak gry Kolara i Bałaniuka, Imaz ostatnio mocno zjechał z formą, podobnie jak Carlitos. Dlaczego nie dać im szansy skoro o nic już nie gramy? Podobnie Cywka i Brlek, grają chociaż zaraz pójdą grać gdzie indziej.[/QUOTE

A kto miał grać jak nie Brlek? Jaką mialbyś alternatywę za Brleka na L? A w poprzednich meczach grzał ławę więc o co Ci chodzi?

A co nam przyjdzie z jego gry skoro po sezonie i tak stąd odejdzie? Głupotą było w ogóle jego wypożyczenie, bo za jakiś czas może wyjść, że jednak zrezygnowaliśmy z części należności za niego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez serek.c2 (Post 1499504)

Możliwe, że miał staż u Smudy, więc wie :>

czaro 26.04.2018 10:22

Słuchałem wywiadu z Junco w Weszło.fm. Nasz Dyrektor sportowy powiedział, że Cywce przedstawiono ofertę nowego kontraktu, a on nie informował, że Lech złożył mu jakąś propozycję. Jeżeli zatem pójdzie do Lecha, to dla pieniędzy.

TonyWiślak 26.04.2018 10:42

Cytat:

Słuchałem wywiadu z Junco w Weszło.fm. Nasz Dyrektor sportowy powiedział, że Cywce przedstawiono ofertę nowego kontraktu, a on nie informował, że Lech złożył mu jakąś propozycję. Jeżeli zatem pójdzie do Lecha, to dla pieniędzy
I dobrze,że odchodzi.Może ktoś z hiszpańskiego zaciągu się sprawdzi a ten pan nigdy lepszy nie będzie.
Będziemy dalej grać takimi Bogusiami i Cywkami to dalej stagnacja i brak rozwoju.

mitmichael 26.04.2018 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1499590)
Słuchałem wywiadu z Junco w Weszło.fm. Nasz Dyrektor sportowy powiedział, że Cywce przedstawiono ofertę nowego kontraktu, a on nie informował, że Lech złożył mu jakąś propozycję. Jeżeli zatem pójdzie do Lecha, to dla pieniędzy.

Jezusicku oni sa chorzy, ze mu zaproponowali nowa umowe. Niech idzie z łaską Bozą gdzie tylko chce, Mitrovic to samo ciekawe czy jemu tez zaproponowali nowa umowe

Szneka 26.04.2018 12:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1499602)
Jezusicku oni sa chorzy, ze mu zaproponowali nowa umowe. Niech idzie z łaską Bozą gdzie tylko chce, Mitrovic to samo ciekawe czy jemu tez zaproponowali nowa umowe

Cywka jest uniwersalnym piłkarzem. grał u nas jako boczny obrońca jako pomocnik oraz jako skrzydłowy, stąd pewnie nasz zarząd chce Go zostawić.

PhantomRanger 26.04.2018 12:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1499590)

Było do przewidzenia. Zamiast zwolnić kasę z kontraktów bezproduktywnych obecnie zawodników mających 30 na karku, a kasę z ich kontraktu przeznaczyć na 1 Lloncha, my będzie przedłużać z nimi kontrakty. Odbija nam się czkawką rozpoczynanie rozmów na 3 miesiące przed końcem kontraktu. Teraz w akcie desperacji przedłużymy Mitrovicia nie dlatego, że jest dobry, a dlatego, że tani.

rozarian 26.04.2018 12:21

Jak tu nie być sierotą po Cupiale, skoro takie numery z Cywką i Mitoviciem sie odp...la :haha:

czaro 26.04.2018 14:36

Nie jestem fanem Cywki, ale może i w jakiejś konfiguracji jest on przydatnym i uniwersalnym rezerwowym - zwłaszcza, jeśli nie mamy pieniędzy i ściągamy graczy bez kontraktu z Bałkanów/Hiszpanii, którzy albo wypalą, albo nie wypalą. Nie mam też pretensji do Cywki, że pójdzie tam, gdzie go docenią i zapłacą mu więcej - to nie Wiślak, z czegoś trzeba żyć, spoko. Tym bardziej, że faktycznie nikt po nim płakać nie będzie.

Chodziło mi o to, że Cywka zachował się nieelegancko i w tym kontekście nie rozumiem, jak może nosić opaskę kapitańską. Nie ma sensu go obrażać, czy napiętnować, jeżeli jest przydatny/niezbędny w składzie, to niech nawet gra do końca kontraktu, ale szanujmy się i nie róbmy z niego kapitana. Nie zasługuje na to, jeżeli rzeczywiście nie poinformował Junco, że ma inne oferty i że je rozważa/jest bliski ich przyjęcia (chociaż Junco prosił o uczciwe postawienie sprawy i informowanie się nawzajem o planach i możliwościach).

szprotson 26.04.2018 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1499603)
Cywka jest uniwersalnym piłkarzem. grał u nas jako boczny obrońca jako pomocnik oraz jako skrzydłowy, stąd pewnie nasz zarząd chce Go zostawić.

piłkarz uniwersalny czyli
a) pilkarz ktory moze grac na kazdej pozycji
b) pilkarz ktory na żadnej pozycji nie jest mocny....

im wiecej pilkarzy uniwersalnych tym wieksza chujowizna. Stop dla Cywki. Niech dadza kogos mlodego...

Ogryzek 26.04.2018 14:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1499614)
piłkarz uniwersalny czyli
a) pilkarz ktory moze grac na kazdej pozycji
b) pilkarz ktory na żadnej pozycji nie jest mocny....

im wiecej pilkarzy uniwersalnych tym wieksza chujowizna. Stop dla Cywki. Niech dadza kogos mlodego...

Ale przecież My nie mamy młodych. Powinieneś napisać - proszę o kolejnego Hiszpana.

pepe72 26.04.2018 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1499616)
Ale przecież My nie mamy młodych. Powinieneś napisać - proszę o kolejnego Hiszpana.

Proszę o więcej Llonchów i Carlitosów.

Ogryzek 27.04.2018 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1499641)
Proszę o więcej Llonchów i Carlitosów.

Zwłaszcza że obu zapewne nie będzie w następnym sezonie.

Ale żeby ich odsiać trzeba było Ze Manueli i Perezów.

ashkeczup 27.04.2018 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1499655)

I 10 mln za Carlitosa to jak w hurwe splunąć, że traktujesz to negatywnie?

Ogryzek 27.04.2018 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1499663)
I 10 mln za Carlitosa to jak w hurwe splunąć, że traktujesz to negatywnie?

10 mln? Jak na nim zarobimy to będziemy pisać 10 mln. Na razie gość wraz z managerem szuka dziury w całym żeby za darmo s.......ić z Wisły.

ashkeczup 27.04.2018 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1499664)
10 mln? Jak na nim zarobimy to będziemy pisać 10 mln. Na razie gość wraz z managerem szuka dziury w całym żeby za darmo s.......ić z Wisły.

Teoretycznie to może odejść i za 80mln euro, ale chyba bierzemy pod uwagę najbardziej prawdopodobną opcję, czyli-jak to janek pisał- klub zgodził się na 2.25mln, co daje ~10mln złotych, które przy obecnym rynku są groszami, więc wierzę, że ktoś się jednak skusi.

swiety37 27.04.2018 14:05

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_za_wszystko/
No i stało się... za kilka tygodni będziemy o nich pisać w innym dziale.

!!IRIVER!! 27.04.2018 14:08

Głowa na FB:
Arkadiusz Głowacki
Cytat:

Przed chwilą ¡
Wiem, że ten temat wielu z Was bardzo interesuje, dlatego informację chcę przekazać Wam od razu. Obecny sezon jest moim ostatnim w barwach Wisły Kraków. Po jego zakończeniu moja umowa wygasa i nie będzie przedłużona. Skończy się tym samym pewien ważny etap mojej kariery. Co będzie dalej zobaczymy, ale teraz czeka nas jeszcze kilka meczów w tym sezonie! Mam nadzieję, że spotkamy się na stadionie :)
Trochę brzmi jakby Głowa jeszcze chciał pokopać...

brylant17 27.04.2018 14:10

Kończy się pewna epoka wielka szkoda ! Może jakaś rola dla nich w klubie ?

El'kabat 27.04.2018 14:12

Czas leci nieubłaganie, nawet dla legend... Z pyrami symboliczne pożegnanie ? :)

Cywka do lochu do końca sezonu!!

Ogryzek 27.04.2018 14:18

No ale ciekawie z tym Cywką - Amica daje mu kontrakt na 2+1. (podobno)

Dziwne że Lloncha nie chcieli? No chyba że w Poznaniu wyżej cenią Tomka. W każdym razie ciekawe

btw
Kończy się pewna epoka: Paweł w Wiśle zdobył 7 MP (rekord) a Arek zagrał w lidze najwięcej meczy dla Wisły (też rekord).

szym_ek 27.04.2018 14:22

Czy na prawde nie dało się ich zaprosić na konferencje przed albo pomeczową, żeby to zawodnicy powiedzieli że odchodzą ?!
a tak to żegnamy się jak z każdym najemnikiem

Słabo

A co do Pawła i Arka - legendy, co tu dużo mówić

pepe72 27.04.2018 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1499655)

Ale ja mam tego świadomość i akceptuję takie rozwiązanie.
Tylko jakoś hałaśliwa część komentujących nie jest w stanie zaakceptować, że w transferach nie ma reguły. PSG na Krychowiaku też się przejechało.

brylant17 27.04.2018 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1499681)
Czy na prawde nie dało się ich zaprosić na konferencje przed albo pomeczową, żeby to zawodnicy powiedzieli że odchodzą ?!

Słabo

Niczego po Alanie się nie nauczyli...

regan 27.04.2018 14:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szym_ek (Post 1499681)

Słabo

A co to za roznica jest? Napisali ze nie przedluza kontraktow i pewnie zostanie im dedykowany mecz na koniec.

Konferecja moze byc po pozegnalnym meczu albo przed

Hives4 27.04.2018 14:47

Przy okazji... Pamiętacie, że Palcic miał na swoim koncie już kilka kontuzji i przychodził z łatką kontuzjogennego, a sztab medyczny specjalnie bardzo długo go sprawdzał przed podpisaniem kontraktu?

Niespodzianka

Będzie pauzował przez kilka miesięcy - zerwany mięsień po ostatnim meczu

Może by tak wymienić sztab medyczny?

filipowski 27.04.2018 14:47

Odchodzi Arek,odchodzi Paweł,może odejść Patryk.To już koniec Wisły jaką znaliśmy.Najgorsze,że praktycznie nie będzie już zawodników zżytych z Naszym klubem.

ashkeczup 27.04.2018 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filipowski (Post 1499687)
Odchodzi Arek,odchodzi Paweł,może odejść Patryk.To już koniec Wisły jaką znaliśmy.Najgorsze,że praktycznie nie będzie już zawodników zżytych z Naszym klubem.

Gdzie są?

Nikt nie bierze pod uwagę, że Paweł czy Głowa mogą nie chcieć takiej konferencji? Sobol wychodzący z łzami w oczach w środku konfy, no, na pewno miło ją wspomina.

TonyWiślak 27.04.2018 15:08

Cytat:

Przy okazji... Pamiętacie, że Palcic miał na swoim koncie już kilka kontuzji i przychodził z łatką kontuzjogennego, a sztab medyczny specjalnie bardzo długo go sprawdzał przed podpisaniem kontraktu?

Niespodzianka

To się ....a w głowie nie mieści.
I jeszcze takiego szklanego zawodnika podpisują na tak długi okres czasu.

Hives4 27.04.2018 15:23

Co do Brozia i Głowy to jest jeszcze jedna kwestia. Zarząd zaprosił ich na kolację, gdzie im to oznajmiono. I tu pojawia się pytanie dotyczące Boguskiego. Zarząd ma w poważaniu naszego RB9, że nie pożegnano go razem z tą dwójką czy też będziemy go oglądać w przyszłym sezonie. Co prawda trener robi co może, by klauzula przedłużenia kontraktu nie weszła w życie, ale Junco powiedział w wywiadzie, że i tak jest możliwość nowego kontraktu dla naszego Dzikiego Messi.

mr_kwolf 27.04.2018 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 1499686)

Niespodzianka

Nie kilka miesięcy tylko kilka tygodni, wróci najprawdopodobniej na przygotowania. Z tego co pamiętam to były tam problemy z kolanem i dlatego był dokładnie badany. Jak na razie kolano wytrzymuje. I ostatnie najważniejsze. Nas nie stać na zakup piłkarzy bez skazy. Jeden nie potrafi prosto kopać, drugi źle się prowadzi, trzeci ma problemy z kontuzjami. Taka już dola klubów takich jak nasz.

El'kabat 27.04.2018 15:51

Wychodzi na to, że Boguś pozostanie najdłużej ze starej gwardii i Małego.

Kończy się przywiązanie do ludzi, zostaną same numery.

7 kotów 27.04.2018 17:08

Niejaki Gołąb z wyborczej puścił w eter ze Wisła może stracić w ciągu jednego lata nie tylko 4 Wiślaków (Mały, Boguś plus znana nam para) ale i Sobola.

O .... tu chodzi ?

To byłby koniec Wisły jaką znamy a początek korporacyjnego gowna z wkładami do koszulek biegających po murawie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl