![]() |
Cytat:
|
Kostal złapał kontuzję, nie brakło mu sił. Jak na grę na nie swojej pozycji spisał się przyzwoicie. Nie włączał się za bardzo do przodu i czasami źle się ustawiał, ale spodobały mi się jego przechwyty. Pewnie spowodowane było to tym, że gra jako pomocnik i wiedział jak przeciwnik może zagrać. Wkurza mnie brak gry Kolara i Bałaniuka, Imaz ostatnio mocno zjechał z formą, podobnie jak Carlitos. Dlaczego nie dać im szansy skoro o nic już nie gramy? Podobnie Cywka i Brlek, grają chociaż zaraz pójdą grać gdzie indziej.
|
[QUOTE=tsw biała gwiazda;1499499]Kostal złapał kontuzję, nie brakło mu sił. Jak na grę na nie swojej pozycji spisał się przyzwoicie. Nie włączał się za bardzo do przodu i czasami źle się ustawiał, ale spodobały mi się jego przechwyty. Pewnie spowodowane było to tym, że gra jako pomocnik i wiedział jak przeciwnik może zagrać. Wkurza mnie brak gry Kolara i Bałaniuka, Imaz ostatnio mocno zjechał z formą, podobnie jak Carlitos. Dlaczego nie dać im szansy skoro o nic już nie gramy? Podobnie Cywka i Brlek, grają chociaż zaraz pójdą grać gdzie indziej.[/QUOTE
A kto miał grać jak nie Brlek? Jaką mialbyś alternatywę za Brleka na L? A w poprzednich meczach grzał ławę więc o co Ci chodzi? |
Jasne można Kostalowi wybaczyć wszystko ale nie qrwa to, że koleś po niewiele ponad godzinie gry umiera od skurczy bo to były skurcze, a nie jakaś kontuzja. Akurat siedziałem na A1 na wysokości tego miejsca gdzie się zwijał z bólu.
|
Rozumiem, że rozpoznajesz czy to skurcz czy kontuzja po ruchach zawodnika podczas zwijania się z bólu? :)
|
Pewnie tak, ale w TV na powtórce wyglądało to tak, że zerwał noge do biegu i sie przewrócił zwijając sie z bólu. Bez kontaktu z innym zawodnikiem
|
@wislak2214 oczywiście nie chodziło mi o odstawienie wszystkich od składu co zaraz odejdą, bo nie mielibyśmy kim grać. Tylko czemu nie przesunąć Tibora do tyłu skoro spełnia te same zadania co Brlek, a wstawić Kolara lub Bałaniuka do przodu? Przecież jak oglądaliśmy sparingi to szczególnie Bałaniuk dobrze się w nich prezentował razem z Tiborem. Runda się rozpoczęła i obaj trafili na ławę, a inni bez formy grali. Teraz Tibor prezentuje się najlepiej ze wszystkich ofensywnych graczy, a schodzi z boiska jako pierwszy jeśli w ogóle gra. Carlitos to gracz, który z niczego umie coś wykombinować dlatego gra, ale Imaz to w ostatnich meczach najgorszy gracz w Wiśle nawet od Mitrovicia. A statystyki z ostatniego meczu dobitnie pokazały, jak zjechał on z formą.
|
Cytat:
|
[QUOTE=wislak2214;1499500]
Cytat:
Cytat:
|
Słuchałem wywiadu z Junco w Weszło.fm. Nasz Dyrektor sportowy powiedział, że Cywce przedstawiono ofertę nowego kontraktu, a on nie informował, że Lech złożył mu jakąś propozycję. Jeżeli zatem pójdzie do Lecha, to dla pieniędzy.
|
Cytat:
Będziemy dalej grać takimi Bogusiami i Cywkami to dalej stagnacja i brak rozwoju. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak tu nie być sierotą po Cupiale, skoro takie numery z Cywką i Mitoviciem sie odp...la :haha:
|
Nie jestem fanem Cywki, ale może i w jakiejś konfiguracji jest on przydatnym i uniwersalnym rezerwowym - zwłaszcza, jeśli nie mamy pieniędzy i ściągamy graczy bez kontraktu z Bałkanów/Hiszpanii, którzy albo wypalą, albo nie wypalą. Nie mam też pretensji do Cywki, że pójdzie tam, gdzie go docenią i zapłacą mu więcej - to nie Wiślak, z czegoś trzeba żyć, spoko. Tym bardziej, że faktycznie nikt po nim płakać nie będzie.
Chodziło mi o to, że Cywka zachował się nieelegancko i w tym kontekście nie rozumiem, jak może nosić opaskę kapitańską. Nie ma sensu go obrażać, czy napiętnować, jeżeli jest przydatny/niezbędny w składzie, to niech nawet gra do końca kontraktu, ale szanujmy się i nie róbmy z niego kapitana. Nie zasługuje na to, jeżeli rzeczywiście nie poinformował Junco, że ma inne oferty i że je rozważa/jest bliski ich przyjęcia (chociaż Junco prosił o uczciwe postawienie sprawy i informowanie się nawzajem o planach i możliwościach). |
Cytat:
a) pilkarz ktory moze grac na kazdej pozycji b) pilkarz ktory na żadnej pozycji nie jest mocny.... im wiecej pilkarzy uniwersalnych tym wieksza chujowizna. Stop dla Cywki. Niech dadza kogos mlodego... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale żeby ich odsiać trzeba było Ze Manueli i Perezów. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_za_wszystko/
No i stało się... za kilka tygodni będziemy o nich pisać w innym dziale. |
Głowa na FB:
Arkadiusz Głowacki Cytat:
|
Kończy się pewna epoka wielka szkoda ! Może jakaś rola dla nich w klubie ?
|
Czas leci nieubłaganie, nawet dla legend... Z pyrami symboliczne pożegnanie ? :)
Cywka do lochu do końca sezonu!! |
No ale ciekawie z tym Cywką - Amica daje mu kontrakt na 2+1. (podobno)
Dziwne że Lloncha nie chcieli? No chyba że w Poznaniu wyżej cenią Tomka. W każdym razie ciekawe btw Kończy się pewna epoka: Paweł w Wiśle zdobył 7 MP (rekord) a Arek zagrał w lidze najwięcej meczy dla Wisły (też rekord). |
Czy na prawde nie dało się ich zaprosić na konferencje przed albo pomeczową, żeby to zawodnicy powiedzieli że odchodzą ?!
a tak to żegnamy się jak z każdym najemnikiem Słabo A co do Pawła i Arka - legendy, co tu dużo mówić |
Cytat:
Tylko jakoś hałaśliwa część komentujących nie jest w stanie zaakceptować, że w transferach nie ma reguły. PSG na Krychowiaku też się przejechało. |
Cytat:
|
Cytat:
Konferecja moze byc po pozegnalnym meczu albo przed |
Przy okazji... Pamiętacie, że Palcic miał na swoim koncie już kilka kontuzji i przychodził z łatką kontuzjogennego, a sztab medyczny specjalnie bardzo długo go sprawdzał przed podpisaniem kontraktu?
Niespodzianka Będzie pauzował przez kilka miesięcy - zerwany mięsień po ostatnim meczu Może by tak wymienić sztab medyczny? |
Odchodzi Arek,odchodzi Paweł,może odejść Patryk.To już koniec Wisły jaką znaliśmy.Najgorsze,że praktycznie nie będzie już zawodników zżytych z Naszym klubem.
|
Cytat:
Nikt nie bierze pod uwagę, że Paweł czy Głowa mogą nie chcieć takiej konferencji? Sobol wychodzący z łzami w oczach w środku konfy, no, na pewno miło ją wspomina. |
Cytat:
I jeszcze takiego szklanego zawodnika podpisują na tak długi okres czasu. |
Co do Brozia i Głowy to jest jeszcze jedna kwestia. Zarząd zaprosił ich na kolację, gdzie im to oznajmiono. I tu pojawia się pytanie dotyczące Boguskiego. Zarząd ma w poważaniu naszego RB9, że nie pożegnano go razem z tą dwójką czy też będziemy go oglądać w przyszłym sezonie. Co prawda trener robi co może, by klauzula przedłużenia kontraktu nie weszła w życie, ale Junco powiedział w wywiadzie, że i tak jest możliwość nowego kontraktu dla naszego Dzikiego Messi.
|
Cytat:
|
Wychodzi na to, że Boguś pozostanie najdłużej ze starej gwardii i Małego.
Kończy się przywiązanie do ludzi, zostaną same numery. |
Niejaki Gołąb z wyborczej puścił w eter ze Wisła może stracić w ciągu jednego lata nie tylko 4 Wiślaków (Mały, Boguś plus znana nam para) ale i Sobola.
O .... tu chodzi ? To byłby koniec Wisły jaką znamy a początek korporacyjnego gowna z wkładami do koszulek biegających po murawie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl