![]() |
Ta liga nigdy nie przestanie zaskakiwać.... Górnik prowadzi po kapitalnej bramce Nakoulmy.
|
A tymczasem Górnik prowadzi 1:0 po pięknej akcji i bramce Nakoulmy.
|
Widzę, że nikt, zresztą dokładnie tak jak w tamtym sezonie, nie ma zamiaru wygrywać tej ligi :)
|
A ja nie jestem zaskoczony tym że Górnik prowadzi. W tej lidze się jeszcze może zdarzyć wszystko.Oglądałem dotej pory wszystkie mecze od piątku włącznie i Wisła naprawde na tle Legii czy Lecha czy Śląska grała super.Nie twierdze,że przegonimy ich wszystkich,ale z taką grą bedziemy się liczyć aż matematyka nam szanse odbierze.
|
I 2:0 dla Zabrzan. No to się pucharowicze popisali :-) i wszyscy kandydaci do Mistrza zrobili niezły kroczek w tył... poza Groclinem.
|
2:0 dla Górnika ... Superrr :)
|
a tu już 2-0, szkoda że nie wygraliśmy...
|
Czyli słynna zasada na cały świat od Anglii Hiszpanii po Polskę, że po meczu w pucharach ciężko się gra ligę to fakt.
Szkoda nie odrobionych 2 pkt do Ślaska. Ale straty nie poniesione do lidera. A do głównego rywala Legii nawet odrobione |
Cytat:
Legia ze Skorżą i jego "mocnymi wejściami" w runde wiosenną raczej nie ugra wiele. |
Wpadki konkurencji nie wystarczą, to My gonimy a straty są duże, problemem jest to,że nie potrafimy w tej lidze zwyciężać.
|
Cytat:
|
Widac ze bez Rado i Rybusa slabo to wyglada. Kubel zimne wody na rozgrzane glowy. Nasluchaja sie oj nasluchaja ;)
Coz, Wisla odrabia 1 punkt, KSP 2 w tabeli... takie zycie. |
Cytat:
|
29 stycznia napisałem tu:
Cytat:
Cytat:
I mam potwierdzenie. Gładkie 0-2. Zero zdziwień. Z tym właścicielem na zawsze utkniemy na miejscach 2-5. |
Bardzo słaby mecz Legii oraz zdecydowanie zasłużona wygrana Górnika . Warszawiacy jeszcze odczują brak Rybusa i Borysiuka bo o ile Wolski jest utalentowany oraz Żyro (chociaż według mnie facet jest drewniany i żadna z niego rewelacja) to nie są to piłkarze którzy na dzień dzisiejszy mogą napędzać ofensywne akcje Legii .
|
Cytat:
|
Ktoś tam już wyżej napisał - z potencjalnych kandydatów do mistrzostwa moim zdaniem wyglądaliśmy najlepiej. Tzn nie widziałem meczu Groclinu ale Śląsk, Legia i Lech zdecydowanie słabsze. Zagłębie może i jest ostatnie ale wcale nie takie słabe i jak dla mnie było lepsze chociażby od tego czwartkowego Standardu. Obstawiam, że mogą u siebie ograć niejednego.
Nasza liga jest kompletnie podupczona i mimo remisu wcale nie żegnałbym się z tytułem. |
Cytat:
Cytat:
|
Widziałem wszystklie mecze z czołowki polonii Amiki Legii Wisły. Zaprezentowaliśmy się najlepiej ale obrona... <face> znaczy boki... to co zrobić paljić to szkoda gadać... Leszka wg nie było meczu z PGE:) Tak samo jak i LEgii w Zabrzu grali ociężale... Polonia grała z bardzo słabym przeciwnikiem a jakiegoś porywającego wyniku i stylu gry nie było.
Trzeba zaznaczyć że murawa w Lubinie i mecz był na bardzo wysokim poziomie jak na pl kopaną !! Już wole takie remisy niż ciulowe zwycięstwa... Myślę że Śląsk mimo wszystko dowiezie mistrza;/ albo się sfrajerzą a my będziemy mieli wielkie szczęście:D Co do Małeckiego wystawiłbym go do walki z Hoją :D bo na Kliczków za durny...:I nauczył by go czegoś<lol> |
Ale takie remisy w dobrym stylu zagrane nei dadzą nam pucharów ani tym bardziej upragnionego mistrza.
|
Strasznie szkoda tych dwóch punktów - bylibyśmy o 4 punkty od II miejsca i 3 pkt od III (a to tylko jeden mecz grany w dodatku z Legią u siebie). A i 8 pkt byłoby do odrobienia dp Śląska (też mecz z nimi u siebie). Szkoda...
Zauważyliście, że mamy tylko o 2 pkt więcej od .... Podbeskidzia :) :). Dziwna ta liga. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zresztą już znowu nie rób jaj, że Wy się na PP nie spinacie, bo widać było Waszą euforię jak karne w Bełchatowie dla Was wpadały :) P.S. Dziwny z Ciebie typ. Najpierw się rzucasz, że Wisła to największy klub, bo ma więcej tytułów od Legii w dyscyplinach w stylu pici-polo, a potem odstawiasz szyderkę na PP. Dla mnie jest w tym jakaś osobliwa i absurdalna sprzeczność. |
Cytat:
|
No i 2 pucharowicze (Legia, Wisła) co wg niektórych przerastają ligę o dwie długości zgodnie za przeproszeniem się posrały:)
Nie ma się co licytować kto bardziej, remis wszak dla nas jak przegrana. Niech to będzie kubeł zimnej wody dla tych którzy myśleli że Wisła czy Legia tylko dlatego ze w pojedynczych meczach pucharowych coś pokazały to zawojują ligę. MP zdobywa się punktowaniem ze słabiakami. Nie wygrana ze Ślaskiem w Wroclawiu, ale pokonanie Lubina czy Zabrza. Taka prawda. Źle to dla nas wygląda. Zwłaszcza z tak słabą obroną. Zbyt dużo punktów gubimy przez nasze błędy żeby dogonić Śląsk. A i Polonia Zielińskiego pewnie frajersko punktów gubić nie będzie. No nic. Trzeba walczyć dalej:) |
Tomek100
1. Chodziło mi o inne dyscypliny niż piłka nożna i doskonale o tym wiesz. 2. Dla mnie Puchar Polski jest sto razy fajniejszy niż wicemistrzostwo i tylko trochę mniej fajny niż mistrzostwo. Wszystkie te trzy rzeczy przeżywałem wiele razy na żywo więc wypowiadam się na podstawie doświadczeń własnych. I tym miłym akcentem zamknę dyskusję, bo rzeczywiście nie ma ona większego sensu. P.S. Dlaczego urywasz nam jednego mistrza to wiem, ale dlaczego dwa puchary? EDIT: Odpiszę na pw, bo odbiegamy od tematu. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS> Może już odpuścisz te 9 MP w podpisie bo to trochę śmiesznie już jest :-) Pozdrawiam. |
Legia przegrała czyli zmeczeni pucharami.
|
Cytat:
ps.wicemistrzostwo to nie jest żaden tytuł, Groclin sobie takie coś mógł dopisywać w bramie stadionu na wsi. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:41. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl