![]() |
Nie mamy też metra w Krakowie oraz tylu McDonaldów.Dlatego my jesteśmy prowincjuszami.Temat proponowałbym zakończyć i skupić się na lidze Polskiej ;)
|
Radzę się nie spinać. Póki co to mamy o jeden punkt większą stratę do Śląska niż przed startem kolejki. Wygramy, to można zacząć snuć plany o epickim pościgu z metą w maju na rynku.
Uczestnikom MMCXXIII Internetowej Napinki Krakowsko-Warszawskiej proponuję sobie dać spokój, bo wszyscy dobrze wiecie, że nie wyniknie z tego nic sensownego. Jak zwykle... |
sprawa wygląda tak, że jest 39 punktów do zdobycia od dzisiaj i jak będziemy wygrywać to zostaniemy MP. Śląsk zdobył 37 punktów w 17, prosta matematyka.Też uważam, że ta drużyna nie zdobędzie MP jeżeli my ich nie przegonimy to zrobi to Legia.Nie jestem specjalnie zaskoczony ich wczorajszą grą, bo większość meczów w lidze grali w taki sposób, nawet słabsze drużyny z naszej ligi grały z nimi jak równym z równym.
|
Ogladam sobie jeszcze raz mecz Slaska i... cos mi sie wydaje ze tam brakuje po prostu pomyslu na gre. Do czasu kiedy nie ma pressingu i podejscia obrony przeciwnika do przodu oraz zageszczenia srodka to oni cos tam graja. Jednak jesli jedno z powyzszych ma miejsce to zaczyna sie typowe dla naszej ligi zagranie czyli dzida na napastnika.
Jesli tego nie zmienia to skoncza 3-4 miejsce. Nie mowie ze reszta czolowki od nich wiele lepsza jest. Po prostu bardzo slabo to wyglada. Brak konkretnych klepek o przerzutach 30 metrowych nie wspominajac. Czlowiek sie stesknil za liga i chyba za duzo jak zwykle sobie obiecywal ;) Ciekawe czy bedzie to kolejka, w ktorej wygrywaly tylko druzyny przyjezdne. Dawmo czegos takiego nie bylo. Ktos pamieta kiedy ostatni raz taka sytuacja miala miejsce? PS: Znowu telenowela z Blanco sie zaczyna, a w CF to juz w ogole podgrzali temat ;) Trzeba jednak im przyznac ze dzisiaj CF byl na dosc duzym poziomie. |
Cytat:
|
Cytat:
Blanco podobno juz finiszuje i stawia kropke przy kontrakcie. CF byl nawet bardzo ciekawy glownie dla kibicow Legii o ktorej bylo pol programu. O Wisle tez calkiem sporo jak na to grono Panów:P Kowal oczwiscie zganil Gargule ze jako srodkowy pomocnik powinien przy sytuacji z perwszych minut zachowac sie lepiej. Zapomnial zganic Ljuboje i Zyro za podobne setki:P Dziwil mnie huraoptymizm Borka Onyszki i Kowala przed rewanzem w Portugalii. Czy oni sadza co probowal im uzmyslowic Kolton ze Sporting u siebie tez zagra taka okrutna kaszane?? Waćpan Borek ktory kilka tygodni temu uwazal Kazimierza Moskala za trenera bez jaj (kurcze od tamtej pory jakos stracil w moich oczach, nawet jesli tak uwaza nie powinien tego mowic na antenie) tym razem sadzi chyba ze te jaja mu urosly bo sie postawil Maleckiemu... |
Jesli chodzi o Slask, to wlasnie napisalem ze jesli ktos siadzie na nich to zaczyna sie kopanie po czole. U nich solidnie wyglada tylko przygotownie kondycyjne, reszta jakas taka bez ladu i skladu.
To dzisiaj Moskal mu pokazal skladem ze jednak jaja ma :D Przynajmniej na papierze wyglada to ladnie u Was. No nic, trzeba zobaczyc co dzisiaj pokazecie. |
Ten Blanco to niezły egzekutor pamiętam go z ligi greckiej, często obstawiałem tam wyniki AEK u bukmacherów, bardzo skuteczny piłkarz i cholernie trudny do upilnowania, gdyby Legia go pozyskała, a Ljuboje ustawili jako 10 ich siła ofensywna byłaby naprawdę dobra.
|
Cytat:
|
Cytat:
Oczywiście PP już pominąłeś, bo nie pasuje do teorii :) Wy za to nie graliście w LM :) Poza tym naucz się czytać, on napisał, że " robimy to co Wam nigdy się nie udało". Z tego co wiem, to zdobywaliśmy mistrzostwa, więc co niby nam się nie udało? Pomyśl nad tym. W tabeli wszechczasów kto jest 1? Legia czy Wisła? Nigdy nie byliście w 1/2 Pucharu Europy, a my tak. W PZP byliście najdalej w 1/8, my zaś raz w półfinale i dwa razy w ćwierćfinale. Na arenie międzynarodowej Was miażdżymy. Od czasów II wojny światowej jesteśmy nieprzewalenie w najwyższej lidze, w przeciwieństwie do was. Licytujemy się dalej? Dziękuję za uwagę. wiślak68 potem napisałem, że nadużyłem słowa przepis. Nie zmienia to faktu, że same wytyczne UEFA są takie a nie inne i ja tylko je powtarzam. To Ty z nimi walczysz. edit down martin_6 tak tak, ciągle wyczytuję, że to albo 0 22 się napina i prowokuje, albo ja, albo jakiś inny legionista. Wskaż mi gdzie prowokuje, normalnie bez wyzwisk przedstawiam swoje stanowisko. A to, że jest ono dla Ciebie inne niż po Twoje myśli, to już znaczy, że jest to prowokowanie. Ciekawe. Dobra OT, idę pooglądać Zagłębie Wisła. |
Weź się ToTylkoJa ogarnij. Inni legioniści potrafią jakoś dyskutować normalnie, a jak tylko Ty się pojawiasz, to zawsze napinki durne. Wiesz, że zawsze znajdziesz kogoś chętnego do popyskowania sobie i chyba tylko po to tu wchodzisz...
|
Cytat:
Niezła jak dotąd (Śląsk, Amica) kolejka dla nas. Teraz musimy sobie pomóc sami. |
Zagłębie gra bardzo fajnie. Razem z Jagą mogą być rycerzami wiosny.
|
ToTylkoJa - jesteście klubem ze stolicy, dziękuję dobranoc...
|
Cytat:
piłka 8 koszykówka m 7 siatkówka k 1 siatkówka m 8 hokej 13 Te tytuły, o których piszesz to drużynowe mistrzostwa w sportach indywidualnych - jedno takie mistrzostwo to jeden złoty medal w sportach indywidualnych (tak np. jedno z MP judoków Wisły to jedno z 317 MP Wisły w sportach indywidualnych). Do reszty Twojego posta odniosę się późnej bo oglądam mecz :-) |
Cytat:
Polonia Bytom mówi Ci to coś? jak tak, to przestań pierd*lić bo każdy starszy kibic ma o Legii wyrobione zdanie. |
Wy też się ogarnijcie i nie karmcie już trolla. Pyskówki w stylu "kto ma dłuższego" z udziałem tego gościa pojawiają się tutaj cyklicznie i mało kogo jeszcze jarają. Jak wam się jeszcze chce z nim gadać, to róbcie to na privie a nie...
|
Bramka i dwa karne dla Lubina, a dopiero 55 minuta...
|
no to po mistrzostwie...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeszcze sporo kolejek zostalo. Widze na SB wielu placze i wspomina nawet brak pucharow... :D
Malek to jednak jest cienias... Obserwator powinen mu dac ocene niedostateczna. |
To są ....a jakieś jaja to co ja oglądałem od 2 bramki dla Zagłębia. Nawet Maor s.......ił więcej piłek niż do tej pory od kiedy gra w Wiśle...
EDIT: Paljić, komediodramat. |
Piękne asysty Pareiko i Pajlica z takimi zagraniami w obronie cala nasza dobra gra z przodu zostaje zmarnowana, tyle razy pisałem , że z takimi piłkarzami jak Pajlic tak się to skończy.Jak Legia wygra w Zabrzu zostaje nam chyba tylko PP jako droga do Pucharów.O tym jakich mamy kołków na obronie wszystkich chyba przekonał Abwo, który caly nasz blok defensywny po prostu ośmieszał.
|
No to po Mistrzostwie ma Wisła.
Dziękujemy panie Pajlić. Dałeś ciała na całego. Obrona nasza już chyba taką tradycję ma, że musi ewidentne prezenty czynić ku uciesze przeciwników i sobie teraz śpiewają WTSK. Niestety nie mamy obrony godnej Mistrza Polski. Z kim oni chcą odrabiać punkty do Śląska, jak nie z ciotami z końca tabeli? To, że drużyny z czołówki straciły punkty TRZEBA było wykorzystać. Żal jak cholera, bo byłem pewien, że wygrają z Zagłębiem i zostanie już 8 pkt do odrobienia, a tak to jesteśmy w czarnej dupie i osobiście nie widzę już szans na dogonienie Śląska, a przecież na Mistrza chce iść także Legia i Polonia, a Ruch i Bełchatów pokazały się z dobrej strony i coraz mniej zespołów w ekstraklasie, z któymi możemy założyć, że na pewno wygramy Nie są już takimi zespołami ani Zagłębie, ani nawet żydki - a jakby nie było oba zespoły okupują końcówkę tabeli. Wystarczy sobie przpomnieć wyniki z jesieni z żydkami i z Zagłębiem, gdzie ledwo wygrali po ogromnych męczarniach. |
a co miala zrobic druzyna ktora konczy I runde daleko w tabeli i ma 10 pkt straty do lidera ??? klania sie brak wzmocnien - czy pan Cupial i jego banda klakierow mysleli ze nagle ci sami zawodnicy ktorzy spartaczyli jesien nagla naucza suie grac w pilke ???? dla mnie Wisla stracila szanse na MP juz duzo - duzo wczesniej ...raz sie udalo zdobyc MP takimi Kirmami- paliciami, Jaliensami i innymi wynalazkami - ale drugi taki fuks z rzedu nie mial prawa sie powtorzyc .... bez obrony ani napastnika z prawdziwego zdarzenia to mozna co najwyzej zremisowac jak dzis ...albo przegrywac z Gornikami i Poloniami
|
No i tyle dogoniliśmy Śląsk... I my i oni chcą iść w górę tabel,i było dużo walki i mamy remis. Pierwsza bramka dla Lubinian niestety po błędzie Paeiki. Zagłębie dobrze grało w pierwszej połowie, w drugiej my rozdawaliśmy karty dopóki nie wyrównali na 2:2. Szkoda, że Sernas nie umie grać bez użycia rąk na boisku. Albo niech je w gaciach trzyma podczas meczu albo niech mu ktoś je zwiąże sznurkiem w linii pachowej na czas meczu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Najbardziej mnie w*urwia to ,że Wisła traci bramki po indywidualnych błedach poszczegolnych pilkarzy , to nie jest tak ,że przeciwnik tworzy jakies koronkowe akcje i padaja gole,tylko prawie zawsze pojedynczy pilkarz popełni katastrofalny blad .Nie wiem czy to jest kwestia koncentracji czy czego. W meczu z Zaglebiem dwa błedy Pareiki i Paljica ,ktore nie mialy prawa sie zdarzyc . W meczu z Górnikiem Zabrze ,żle wybity aut w 86 minucie , w meczach z Podbeskidziem i Widzewem kretynskie faule po ktorych padaja gole dla przeciwnikow. To samo w pucharach ,ze Standardem Nunez podaje do przeciwnika na sytuacje 1 na 1 , mecz z
APOELem Pareiko sobie wrzuca pilke do swojej bramki. Pewnie jakby sie przyjrzec to takich sytuacji byłoby wiecej |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:22. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl