Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

WISŁAZWE 13.06.2010 21:15

Czyli idziemy w stronę kibica, tzn. przyciągnięcie kibica na stadion poprzez sprowadzenie powiedzmy gwiazdy na polskie warunki, ruch byłby znakomity, koszty w jakimś stopniu na pewno się zwrócą- nowy większy stadion, bilety, reklamy, itp.

Wszyscy już widzieli ''starą Wisłę'' i wszyscy chcą zobaczyć ''nową Wisłę''. Jakoś do kibica trzeba dotrzeć.

Co do bramkarza, można powiedzieć w końcu jest mam nadzieję, że to nasz nowy number one. Mam nadzieję, że szybko się zaaklimatyzuje i będziemy mieli z niego pożytek i opchniemy go potem na zachód za dobrą kasę.
Czekam na następne ruchy transferowe w spokoju, bo jak widać warto być cierpliwym.

Markus 13.06.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mishau (Post 913497)
Szczerze mowiac to wolałbym jakis słabszy transfer ale żeby to był Polak.

Ważne, żeby był to dobry zawodnik będący realnym wzmocnieniem. Tylko tyle i aż tyle.

jabadabaryba 13.06.2010 21:22

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/pilkanozna/268430,wisla-jest-nowy-bramkarz-ale-odchodzi-glowacki,id,t.html

"Być może transfer Glika lub Sadloka będzie jednym z tych, które Wisła przeprowadzi w tym tygodniu. Z naszych informacji wynika, że właśnie w najbliższych dniach krakowski klub przedstawi kolejnych nowych graczy (Mario Djurovski?). A na razie dzisiaj zespół pod wodzą Henryka Kasperczaka rozpocznie przygotowania do nowego sezonu. "

AS82 13.06.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 913515)
Ważne, żeby był to dobry zawodnik będący realnym wzmocnieniem. Tylko tyle i aż tyle.

To sa wzmocnienia na polska lige ,a nie na puchary europejskie

qchar90 13.06.2010 21:29

Wisla dziala bardzo dyskretnie, jak informuje GK ze Jovanic kilka dni temu sie pojawil i bylo cicho
trzeba miec nadzieje ze podobnie dzialaja z Djurovskim i zastepca dla Glowackiego.

blac_kluk 13.06.2010 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 913530)
Małecki leniem, jako jedyny chyba w naszej drużynie nim nie jest, gdy inny byli już w domu, to on zawsze zostawał na siłowni w przerwie zimowej. To był zrzut, że nie powinien tak ostro krytykować wszystkich.

No pokazał na kadrze jaki to pracowity jest hehhe. Uznano go za największego lesera ze wszystkich. To ze on zostaje i trenuje na siłowni to ja mam w nosie. Zobacz jak on gra kiedy traci piłke to zawsze staje, i mówiłem o tym wiele razy, teraz potwierdził to selekcjoner.

qchar90 13.06.2010 21:37

nasi dzialacze nie chca chyba niczego obiecywac, chca byc pewnie ze maja zawodnika u siebie i dopiero przedstawic
jak GK pisze ze Jovanic juz kilka dni byl w Polsce i cicho o nim bylo, pewnie z reszta jest podobnie

Pele77 13.06.2010 21:38

Nie wiem skąd taka podnieta Djurovskim, koleś gra w lidze tylko ciut lepszej od polskiej, a ma przeciętne statystyki jako rozgrywający, 4 gole i 4 asysty mnie to jakoś zbytnie nie przekonuje jeżeli ma kosztować aż milion ojro, bo jak za 300- 400 tys. to jeszcze bym to potrafił zrozumieć.

Kordel_Walker 13.06.2010 21:39

Filmik jest..
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...em_szczesliwy/

Fantomas 13.06.2010 21:43

... jak nie prawnik25 to notariusz27

nosz kurna gdzie Was hodują

KOMINEK 13.06.2010 21:52

Dla schłodzenia głów i przyponienia - zimowe okienko transferowe - Wisła-Online

1) Teraz okazuje się, że Wisła zwleka z podpisaniem umowy z Juszczykiem, bo negocjuje z Wojciechem Kowalewskim, który niedawno rozwiązał kontrakt z Iraklisem Saloniki!

2) Na zawodnika czekają już w Krakowie nowi koledzy oraz...badania medyczne. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, Costly dołączy do przebywającej na zgrupowaniu Wisły.

sovinho_02 13.06.2010 21:57

Nie wie ktoś czy będzie gdzieś transmisja z jutrzejszej konferencji ?

rw88 13.06.2010 21:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mishau (Post 913497)
Szczerze mowiac to wolałbym jakis słabszy transfer ale żeby to był Polak. Zobaczcie jak moze wygladac nasz skład w przyszłym sezonie jezeli mamy sciagnac 2-3 zawodników z zagranicy i nikogo z Polski:

Jovanic
ZagranicznyObronca - Głowa/NowyZagranicznyStoper - Marcelo - Pi.Brozek
Łobo - Sobol - Garguła - Kirm
Brożek - NowyZagranicznyNapastnik

6 obcokrajowców, 5 Polaków. Zdecydowanie nie dla takich działań....Tyle mojego zdania. Pozdrawiam:p

Jak dla mnie taki zestaw 6+5 jest idealną równowagą - czyli jest prawie równo Polaków i cudzoziemców, z minimalną przewagą tych, którzy teoretycznie powinni poziom gry podnosić. Popatrzcie na Legię, tam będzie prawdopodobnie 7+4 przy dobrych lotach...

Grzadq 13.06.2010 21:59

Cytat:

Presja kibiców na transfery jest taka ogromna, że każde info podane przez serwis wiślacki jest traktowane niemalże jak łaska od boga ;) Dlatego trzymajmy kciuki, żeby jednak się nie mylili.

Dean 13.06.2010 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sovinho_02 (Post 913560)
Nie wie ktoś czy będzie gdzieś transmisja z jutrzejszej konferencji ?

Możliwe, że Orange Sport Info.

sovinho_02 13.06.2010 22:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 913564)
Możliwe, że Orange Sport Info.

A konferencja wogóle o 15.00 jest ?

bridgeburner 13.06.2010 22:03

Cieżko uwierzyć, że to już koniec wielkiej akcji: testujemu poziom bramkarzy z całego świata
a tak zupełnie poważnie to licze jeszcze na 5 transferów
prawy i środkowy obronca, prawy i ofensywny pomocnik, napastnik( a najlepiej 2)
i wtedy to bedzie dopiero kadra na powalczenie i w lidze i pucharach

JrQ- 13.06.2010 22:06

Jovanić git, jeszcze podpisać tego Navasa nawet od zimy i gitara.
Prawie Pawełkowi skończy sie kontrakt.

Dean 13.06.2010 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 913571)
Cieżko uwierzyć, że to już koniec wielkiej akcji: testujemu poziom bramkarzy z całego świata
a tak zupełnie poważnie to licze jeszcze na 5 transferów
prawy i środkowy obronca, prawy i ofensywny pomocnik, napastnik( a najlepiej 2)
i wtedy to bedzie dopiero kadra na powalczenie i w lidze i pucharach

Realnie patrząc to będzie jeszcze jeden obrońca, jeden pomocnik i jeden napastnik, chociaż może zaskoczą pozytywnie. :) i nie będzie Arka Głowackiego...

Kordel_Walker 13.06.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 913551)

1) Teraz okazuje się, że Wisła zwleka z podpisaniem umowy z Juszczykiem, bo negocjuje z Wojciechem Kowalewskim, który niedawno rozwiązał kontrakt z Iraklisem Saloniki!

2) Na zawodnika czekają już w Krakowie nowi koledzy oraz...badania medyczne. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem, Costly dołączy do przebywającej na zgrupowaniu Wisły.

Dlatego tak to jest, ze nie wiadomo jak to jest..
Ktoś wcześniej napisał, że wisła-online jako pierwsi podali informacje, że interesujemy się Jovanicem, teraz ty sugerujesz, że piszą tam bzdury...człowiek głupieje.
Dlatego proponuję otworzyć nowy temat i wpisywać tam tylko newsy z pierwszej ręki dotyczące transferów do Wisły lub z Wisły. Chodzi o to, żeby była jasność, kto podał jako pierwszy informacje dot. transferu i czy potem okaże się to prawdą..
Np. Senegalczyk w Wiśle - źródło Wisla-online,
Makinwa w Wiśle - Gazeta Krk.
Kasperzak trenerem - ktoś z forum naszego:lol:
idt.
Temat podobny do "rynek transf. wg mediów" z tym, że tam często podawane są informacje z trzeciej ręki, np z wp...tutaj trzeba by było wyszukiwać kto jako pierwszy miał informacje. Trochę roboty z śledzeniem dat ale na zakończenie okienka mieli byśmy w miarę jasną sytuację które źródła są prawdziwe. Może okaże się, że Maci0s ma najlepsze info..:lol:

rw88 13.06.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 913519)
To sa wzmocnienia na polska lige ,a nie na puchary europejskie

Jeszcze długo polskich zespołów nie będzie stać na coś takiego, jak "wzmocnienia na puchary europejskie", bo za takich zawodników płaci się 2 mln euro wzwyż. Wszystko niżej jest objęte ryzykiem - można ustrzelić Marcelo, Lewandowskiego czy Kalu Uche, można Matusiaka lub Arruabanerę. Próbować trzeba i nic tylko się cieszyć, że nasze kluby w końcu zaczynają kupować czy celować w zawodników wyróżniających się w najlepszych klubach z lig porównywalnych z naszą (Kirm, Krivets, Knezevic, Vrdoljak, Jovanic lub Stilic), lub wyróżniających się w co najmniej średniakach z lig lepszych (Manu, Marcelo, Gancarczyk itp.) - zobaczycie, że za dwa, trzy lata będą tego efekty w pucharach i coraz mniej będzie Levadii, a coraz więcej Beitarów czy Austrii Wiedeń - oczywiście zachowując umiar w tym optymiźmie i biorąc pod uwagę słabość naszych aktualnych wyników...

bridgeburner 13.06.2010 22:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 913575)
Realnie patrząc to będzie jeszcze jeden obrońca, jeden pomocnik i jeden napastnik, chociaż może zaskoczą pozytywnie. :) i nie będzie Arka Głowackiego...

No licze już z odejściem Głowackiego
i definitywnym pozbyciu sie Alvareza, Hristova i Ba co nie zostało jeszcze oficjalnie potwierdzone

Maćko 13.06.2010 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 913581)
Tak naprawdę to tylko z Alvarezem Wam się udało, ale jego już nie ma.

Ja pamiętam jeszcze Kirma, testy Vaska, Kasperczaka, pozostawienie na stanowisku Skorży, późniejsze zwolnienie Skorży. Nie dam sobie głowy uciąć, ale wydaje mi się, że o czymś jeszcze informowali jako pierwsi.

W żadnym stopniu ich nie wybielam, bo pamiętam też wtopy czyli sprawę z Kowalewskim i Costlym.

Uważam jednak, że jest to normalny portal Wiślacki - ani posiadający gorsze(co niektórzy starają się na siłę udowodnić), ani lepsze(sorry, Panowie) informacje.

Czasem mi się wydaje, że najchętniej byście się pozagryzali. Niedawno jeszcze ataki na Zbymaka i Maci0sa, teraz na wisła-online, ktokolwiek by za nimi nie stał.

Dean 13.06.2010 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bridgeburner (Post 913585)
No licze już z odejściem Głowackiego
i definitywnym pozbyciu sie Alvareza, Hristova i Ba co nie zostało jeszcze oficjalnie potwierdzone

No tak, podsumowując konieczne jest w tej chwili jeszcze tak z 5 transferów, ale z 3-4 będę zadowolony.
Wypożyczyć Kurto żeby się ogrywał bo ma papiery na dobrego bramkarza.

kubawislak 13.06.2010 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blac_kluk (Post 913535)
No pokazał na kadrze jaki to pracowity jest hehhe. Uznano go za największego lesera ze wszystkich. To ze on zostaje i trenuje na siłowni to ja mam w nosie. Zobacz jak on gra kiedy traci piłke to zawsze staje, i mówiłem o tym wiele razy, teraz potwierdził to selekcjoner.

A chyba, ze o to chodzi, to racja, Paweł Brożek również tak robi...:-/

masterlag 13.06.2010 22:38

Brawo. W końcu przyszedł bramkarz i to wydaje się być dobry transfer, nie jakiś z przypadku gościu. I chyba naprawdę się cieszy, że będzie grał w Wiśle, obyśmy się też cieszyli ;)
Sympatyczny facet z niego- to na pewno, oby się na naszych "genialnych" treningach nie zmarnował.

Cóż, czekamy na jeszcze jakieś fajne wzmocnienia. Przydałoby się do ataku i w dalszej kolejności pomoc, obrona (odejście Głowy więc konieczne wzmocnienie).

PS. Z Jopem to my się na bank rozstajemy, ale mam pytanie- z Juszczykiem też, tak? I jak sprawa z Hristovem- miałkontrakt do czerwca czy grudnia w końcu?

gris 13.06.2010 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCDave (Post 913475)
Ale z klubem tak. I zawsze mnie szlag trafia jak jakiś pierwszy lepszy grajek przyłazi i zaczyna się opowiadanie o miłości do klubu, choć pierwszy raz w Krakowie, a o Wiśle to pewnie słyszał piąte przez dziesiąte jeszcze miesiąc temu. Ten klub to lata tradycji, które trzeba szanować a nie używać do lansowania siebie i podlizywania komukolwiek. Mieliście już kilku gwiazdorów opowiadających o miłości do klubu, a jak im się kontrakty skończyły to szybciutko o tym zapomnieli. Zaraz pewnie kilku artystów zacznie opowiadać o szacunku dla niego za 100% wierności. To nie jest Groclin ani Amica tylko Wisła!

Jop jest wierny, wyrzucili go raz i wrócił, czyli ma pełno prawo do całowania herbu? Jakbyś poszedł do firmy która by Ci zapłaciła dobrą kasę to byś całował ich logo. Sorry za off ale nie mogłem wytrzymać. Więcej luzu ludzie!

dj_ibutti 13.06.2010 22:41

Ludzie. Przestańcie robić aferę. Koleś z Biura Prasowego wymyślił sobie pomysł na fotkę, a Wy najeżdżacie na chłopaka...

Wasiu 13.06.2010 22:45

Ja zadnych atakow na Wisla online tutaj nie zauwazylem, sa to normalne glosy rozsadku. Nie mozna zrobic z tej strony wyroczni, ktora bedzie glownym zrodlem informacji. Mieli wiele sukcesow i tego im nikt nie zabierze. Mieli rowniez wtopy. To w/w dodam jeszcze Makinwe na Balichach w zimie. Takie ciagle oglaszanie "pewnych" informacji zle wplywa na wizerunek klubu. Bo czym innym jest artykul w neutralnej gazecie, ktory pisze ktos kto musi - bo nie dostanie pieniedzy, a co innego strona kibicowska, ktora rzekomo ma informacje z pierwszej reki. Na forum jest duzo spragnionych wiesci nieodpowiedzialnych jeszcze osob, ktora kazda taka informacje biore za pewnik i potem informacje zaczynaja krazyc, w razie braku transferu wystepuje rozdraznienie, kibice innych klubow maja oczywiscie ubaw. Niepotrzebne emocje.

Żmijka 13.06.2010 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 913601)
Ludzie. Przestańcie robić aferę. Koleś z Biura Prasowego wymyślił sobie pomysł na fotkę, a Wy najeżdżacie na chłopaka...

Nie wymyślił :) Zostałam już "naprostowana" w tej kwestii, to inicjatywa własna była.

Kordel_Walker 13.06.2010 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 913606)
Nie wymyślił :) Zostałam już "naprostowana" tej kwestii, to inicjatywa własna była.

Mogłaś ten fakt jednak zostawić dla siebie..
Dojdzie do tego, że na dzień dobry w pierwszym meczu zostanie wygwizdany bo pocałował herb:-/

Żmijka 13.06.2010 23:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 913610)
Mogłaś ten fakt jednak zostawić dla siebie..
Dojdzie do tego, że na dzień dobry w pierwszym meczu zostanie wygwizdany bo pocałował herb:-/

Odejdź ...

Fakt mi się nie podoba, gwizdać nie mam zamiaru. I sądzę, że pozostali też. Weź nie szukaj już problemów tam gdzie ich nie ma. Poza tym zawsze możesz głosniej klaskać jeszcze!

matti220 13.06.2010 23:07

lepiej żeby zasłużył na całowanie Tego herbu :P

QBAS 13.06.2010 23:12

Jest bramkarz to trzeba na coś innego ponarzekać, ach ta polska mentalność...

mikereg 13.06.2010 23:30

Jestesmy zajebisci. Nie mamy bramkarza wszyscy placza, mamy bramkarza wszystkim sie cos nie podoba..... bo za cienki bo sie zle zachowal..... trzgedia. Ja sadze tak . koles ma 24 lata i w ostatnim sezonie zostal wybrany najlepszym bramkazem ligi serbskiej wiec sadze ze ma pojecie o graniu na bramce

Wojtas 13.06.2010 23:51

No jesli Jovanovic mial tez porpozycje z Partizana ale my bylismy szybsi,to raczej nie jest to typ "kota w worku" ,ale ktos na kim Marcelo czy ktos z obrony bedzie mogl polegac.
Bramkarz to musi byc pewny punkt,tak zeby obronca wiedzial ze za placami ma kogos kto jakby co wyjdzie do pilki i gola strzelic nie da.CO by nie mowic o Pawleku,choc sam uwazam go za bramkarza solidnego,on nie daje obroncom 100% pewnosci siebie,taką jaką np Mucha dawal w Legii .

Teraz czekajmy jak roziwnie sie sytuacja z Glowackim,Wolałbym zeby zostal,ale jesli sam chcial sporbowac sil gdzie indziej ,no i zarobic wiecej to trzymac go tez bez sensu.W to miejsce z pary Glik -Sadlok wole tego drugiego ale jeszcze nie ma co gdybac.

W kwestii ataku ktora jest dla nas bardzo wazna ,Wisla musi kogos pozyskac i to naprawde solidnego.Eskperymenty z przeszlosci czyli Beto i Hrristov pokazaly jednoznacznie ze za frytki to my nie znajdziemy nikogo.Albo gosci na ich poziomie. Tu trzeba wypalic kase i tyle.takie realia,jesli chcemy myslec powaznie w tym roku o LE.

sqallpl 14.06.2010 00:41

Zeby byc na topie i wpisac sie w ten nurt narzekaczy:

Lepiej zeby nie sprowadzali za duzo tych serbow bo nam bedzie ciezko zapamietac tych wszystkich iciów :( Jeden zdecydowanie wystarczy.

Niektorzy zamiast sie cieszyc ze cos tam szumi powoli to szukaja bolca do dupy.

wolfy 14.06.2010 01:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 913614)
Odejdź ...

Fakt mi się nie podoba, gwizdać nie mam zamiaru. I sądzę, że pozostali też. Weź nie szukaj już problemów tam gdzie ich nie ma. Poza tym zawsze możesz głosniej klaskać jeszcze!

Mnie też się to nie podobało, ale nie ma sensu drążyć tematu. Tylko najemnik, ale jeśli będzie uczciwie pracował i zachowywał się fair wobec klubu i kibiców, to zasłuży sobie na szacunek.

Chłopaka poniósł entuzjazm, młody jest, trzeba mu wybaczyć.

Proponuję zakończyć temat.

Skrzat 14.06.2010 07:38

W końcu koniec!Mam nadzieję że to rozwiąże nasz problem na lata!

Kordel_Walker 14.06.2010 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 913658)
Jak Marcelo całował herb na prezentacji to nikt jakoś po nim nie jeździł a teraz nagle oburzenie..Chłopak sie cieszył,tryskał szczęsciem niech całuje a najlepiej niech całuje przez najbliższe lata i dobrze broni.

.

Kilku troli znalazło sobie problem życiowy i nie podoba im się to..ale za to odnaleźli sens życia:D Będą narzekać, że pocałował herb:lol:

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl