![]() |
rok temu to on był naszym najlepszym strzelcem więc i język znał. Teraz zapomniał i języka i tego jak sie gra w piłke.
I kwestą jest co znaczy - dogadać po polsku ? Ja chyba mam gdzies na dytkafonie wywiad ktory przeprowadzaliśmy z nim po otwarciu stadionu gdy zremisowaliśmy 2:2 z Koroną to nawet słowa po polsku nie było. No ale mecz nie był wygrany, moze tylko po 3 punktach włącza polski. |
Niech sobie nawet po chińsku gada, ale na boisku ma się prezentować przyzwoicie. Gorzej jak mu nie idzie, to wtedy ludzie się czepiają o wszystko.
Gdyby Andraż w tym sezonie prezentowal się co najmniej jak w poprzednim, to nikt by słówka nie pisnął. Oczywiście, że chciałabym, żeby Kiro śmigał po polsku jak Elsner, ale może stwierdził, że nie będzie się uczył, bo jest tu tylko przejazdem i niedługo spakuje walizki. Kto go tam wie |
http://www.futbolnews.pl/rozgrywki/e...ce-zostac.html niech zostanie :)
|
Kirm, Nunez i Garguła powinni miec zakaz grania w Wisle do konca sezonu - Oni sie teraz nie nadaja do takiego klubu jak Wisla, moze w takim ŁKS-ie czy Bełchatowie by sie sprawdzili ale nie tutaj. Nie potrafia dobrze zagrac, nie potrafia dobrze podac (raz na jakis czas sie im to uda) - Oni nie mysla na boisku przez wiele sytuacji marnuja tak jak dzisiaj z ŁKS-em.
|
Cytat:
|
Garguła to sprzątania kibli i noszenia sprzętu - on do niczego innego się nie nadaje.
|
Chrapek 5. asysta w sezonie z Zawiszą.
|
Cytat:
Btw. Czy tylko ja odniosłem wrażenie że Melikson grał nadzwyczaj asekuracyjnie ? - Zero dryblingu, błyskawiczne pozbycie się piłki, klepka lub dośrodkowanie żeby tylko nikogo nie musiał minąć. |
Cytat:
|
Oglądneliście Barcelone i porównujecie naszych piłkarzy z bogami. Kirm to ma lepszy drybling niż takich 2 skrzydłowych ŁKS'u
|
Czy ktoś się orientuje co się dzieje z Boguskim? Oficjalna strona milczy na jego temat od czasu jego kontuzji w okresie przygotowawczym w przerwie zimowej. W mediach też nic nie ma. Kiedy w ogóle kończy mu się kontrakt?
|
szczerze to nie rozumiem tej całej jazdy po Gargule ?
Nie przypominam sobie żeby zdarzały mu się takie koślawe kiksy jak Kirmowi czy Łobo. Co do zaangażowania to raczej dużo biega, zawsze jak coś straci to się zaraz wróci za przeciwnikiem, piłkarsko też tragedii nie ma - Melikson gra na tym samym poziomie. |
Zgadzam się. Gargule trzeba też oddać, że znacznie lepiej wykonuje stałe fragmenty od Jirsaka. Ostatnio Nunez się trochę podciągnął w tym elemencie, ale oceniając całokształt, też jest gorszy od Garguły.
|
Cytat:
Zachowuje się jak ostatnia ..... Pomocnik a nie jest pod grą nic. |
A mnie zaciekawilo zachowanie Malego zaraz po wejsciu na boisko...a raczej brak czego kolwiek u Malego. Zero powrotow nie anagazowal sie w defensywe w ofensywie same straty juz nawet po meczu pierwszy lecial do szatni schodzic. Maly przeszedl obok meczu w kazdym elemencie.
Mimo wszystko zostawilbym Diaza bo zagra na wielu pozycjach gwarantujac nam jakis poziom dzis zagral dobre zawody. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Na dziś to Garguła jedynie z Kirmem może rywalizować na najgorszego zawodnika Wisły A co do meczu to był on historyczny...Paljic po prawie 2 latach, w końcu dobrze dośrodkował..cud |
Garguła dzisiaj zanotował taki strzał, że ciężko powiedzieć w które miejsce celował. Jeżeli to nie nazywa się kiksem, albo strzelanie z rzutu wolnego w obrońcę to chyba do tej kategorii zalicza się tylko nie trafienie w piłkę.
|
Cytat:
Guła jedynie lepiej po Polsku mówi :D choć w tej kwestii najlepiej obaj wychodzą milcząc ("należy przeprosić kibiców" za "jeden mecz mniej do końca sezonu" ) |
Powiem szczerze, że jako oglądam premiership i championsip, to ciężko tam znaleźć zawodnika o takim wyskoku jak Genkov. No ale Cvetan trenował skok wzwyż, więc ma specjalne predyspozycje. Nasz zawodnik atakuje piłkę w powietrzu z drugiego piętra. Gdyby tylko w drużynie byli klasowi skrzydłowi i boczni obrońcy potrafiący rzucić dobrą piłkę z bocznej strefy boiska, to jego dorobek byłby o wiele większy. Mimo wszystko nie można grać samym Genkovem w ataku, gdyż jest trochę za wolny i przy kontrach nie potrafi odjechać obrońców. Para Genkov z Brożkiem byłaby idealna.
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._boguski_tata/
skuteczny jak nigdy :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobrze gada Kołton i ten co prowadzi na polsacie magazyn ekstraklasy - Meliksona jak bedzie chcial klub sprzedac nawet za 1.5mln to powinni sie wstrzymac i zrobic wszystko by odzyskac jego dawna wartosc ( w tamtym sezonie byl wart wiecej) i nadal na Nim budowac druzyne. - ja sie z Nimi zgadzam w zupełnosci.
|
Wszystko fajnie, pięknie, ale kluczowe pytanie jest takie, czy Maor Melikson chce zostać w Wiśle. ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Przypominam, że klub ma kłopoty z działalnością operacyjną i pokryciem tych kosztów. Dodatkowo ma zyskiem zasilać zadłużenie wobec TF. |
Cytat:
w jakim wieku i za ilę sprzedaliśmy piłkarza o podobnym potencjale ( choć w moim mniemaniu większym ) Macieja Żurawskiego ? 29 lat - 3 mln euro Melikson jeszcze jest młodszy , wg wielu najlepszy obcokrajowiec w naszej ekstraklasie od lat , nie wiem dlaczego mamy sobie za niego życzyc tylko 1,5 mln euro ? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl